a2000 ne tepki olsun

• Konbuyu başlatan pynst
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 129
  • Görünümler : 24K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: a2000 ne tepki olsun

emo bu ülkede orgun adı oldu markanın önemi yok emonun önemi var... emonun üzerinde çalıştığı alet satılır... bu set sample ne oluyor bir türlü anlamıyorum drum kitler perkisyon kiitlerde mi sample atılıyor orglara yoksa... ya da mevcut olan kitlerden yeni bir user drum kitmi yapılıyor

Değerli müzisyen arkadaşlarım.Böyle tartışmalar kime ne kazandıracak bilmiyoruz.AKP icraatının katlettiği müzik sektörünün yorgun savaşçılarına tartışmak hiç bir şey kazandırmaz.Her aletin kendine göre özellikleri var.Ben Yamahanın teknolojisinin daha üstün olduğunu gördüm ama sesleri hoşuma gitmiyor.Yanında bir de korg kullanma ihtiyacı duydum.Kullanmasını bilene bir pa 80 daha yıllarca iş yapar gibi geliyor.En pahalı aletlerin yaptığı her işi alt model aletler yapabilir.Paranızı sokağa atar gibi hareket etmeyin.Teknoloji lie kimse yarışamaz.Bir aleti iyice çözmeden elden çıkarmak ,Sağlığınız pahasına sahnede elde ettiğiniz kan emeği paraları sokağa atmaktır.Düğün yapan bir müzisyen,program yapan bir müzisyenin ihtiyaç duyduğu aletten farklı bir alete ihtiyaç duyabilir.Teknolojiye verdiğimiz parayı boğazımızdan kestiğimizi unutmayalım.

bencede konuyu açan arkadaş haklı.madem o kadar indirim yapabilinirdide.neden bizler alırken biraz indirim yapmak yerine kazık atılıyor..bizlerede yazık dışarıda soğuklarda zorla para kazanmak ve onu org firmalarının teknolojisine mecburen yatırmak bizleri bıktırdı tamam teknoloji iyi ama yüzlerce binlerce euroluk farkları bizler zor kazanıyoruz.biraz daha temkinli davranılsa bizlerde her orgu aldıktan üç-beş ay sonra pişman olurken birkaç dolar için pişman olalım aradaki 600-700 euro farkları bizleri enayi aynasında gözteriyor kimse kusura bakmasın bize yazık hep bizmi yükü omuzda taşıyacaz bir gün yorulursak omuzdaki daha yüksekten yere düşer buda böyle biline...

arkadaşlar yıllardır bir elektronik firmasında satış şefiyim yüzlerce bayim var.rekabet dünyada çok hızlı ilerliyor gün geçmiyor ki yeni bir teknoloji çıkmasın.şimdi FİRMALRA yani yamahaya kızanlara soruyorum.ilk iponu kaça aldınız şimdi kaç para, ilk plazmalar otomobil fiyatınaydı, led tv'lere bakın daha 2 ay evvel 3000tl olan ürün şimdi 1500tl.yani diyeceğim şu piyasa kırık herkes saldırıyor yıl sonu fabrikalar üretim kapasitelerini tamamlamak ellerindekilerini satmak zorundalar.teknolojide durmuyor.dünyadaki tüm firmalar bunu yapar, ayrıca bir ürünün argesi vardır ilk çıkış maliyeti buna göre çıkartılır,ürün sattıkça maliyeti adetten düşer ki yenisine yer açılsın.Tüm bunları bir kenara bırakın ARTIK TEKNOLOJİYİ İLK BEN KULLANAYIM DİYORSANIZ NE ALIRSANIZ ALIN ZARARI GÖZE ALMALISINIZ!

kardeşim bu telefonmu alakasız alakasız yzıyorsun.burda malını iyiyse işine devam edersin kötüyse böyle bin tane takla atarsın olay bu.

Abi sen de çok fenasın ha :D

Yamaha dinlemek albüm dinlemek kadar güzel ama firmanın kendisi bunu daha anlayamadı.Çok güzel çalışmalar yapılsa da artık açık makineler gidiyor.Beş yıl önce mesele yoktu.Ama bu saatten sonra değişim şart.Yoksa bir arkadaşımızın dediği gibi "Yamaha çocuk orgu be yaa!" sözü gerçek olacak.

Rekabet olunca tüketici de kazanıyor.KORG'un karşısında bir onlar vardı bence.Gerçi ben Ketron'un SX3000'in üzerine güzel bir org çıkaracağı inancındayım da...

Yamaha dinlemek albüm dinlemek kadar güzel ama firmanın kendisi bunu daha anlayamadı.Çok güzel çalışmalar yapılsa da artık açık makineler gidiyor.Beş yıl önce mesele yoktu.Ama bu saatten sonra değişim şart.Yoksa bir arkadaşımızın dediği gibi "Yamaha çocuk orgu be yaa!" sözü gerçek olacak.

Rekabet olunca tüketici de kazanıyor.KORG'un karşısında bir onlar vardı bence.Gerçi ben Ketron'un SX3000'in üzerine güzel bir org çıkaracağı inancındayım da...

Abi şöyle bi durum var; ben a2000'i neden sevdim/seviyorum;

- Hafif cihaz, ben bi gün bir barda, başka bi gün bir düğün salonunda, başka bir gün başka bir mahalledeyim, taşıması problem olmuyor, KORG bu konuda sıkıntı.

- Sağlam cihaz, 2004ten beri (8 yıldır) YAMAHA A1000, Or700v1, Or700v2 plus, MM6, A300TR kullandım, şimdi de a2000 kullanıyorum, hiçbirisi 1 kez olsun hata vermedi. Tamamen %100 stabil ve hatasız yazılım. Ayrıca bu 8 yılda toplamda sadece 2 kez pitchbend pot sıkıntısı (benim hatam, rutubetli yerde bıraktım cihazı) yaşadım, onun haricinde ne bir switch basmaması, ne başka bir problem, yine tamamen hatasız donanım. Beni asla yarı yolda bırakmayacağını bildiğim için arkama yaslana yaslana aslanlar gibi sahne yapıyorum. KORG bu konuda yine sıkıntı. Sürekli bir arızalanma ve kilitlenme eğilimi var. Çok problem yaşadım.

- Cihazı kılıfından çıkarıp EMO USByi takıp açma tuşuna basıyorum; 3 saniye sonra karşımda Türkiyenin ve dünyanın en iyi müzisyenleri tarafından hazırlanmış sample sesler, ritimler ve multipadler. Eksik yok fazla var, her türlü müziği yapabilmem için tüm yörelerin tüm özel ritimleri var. KORG'da böyle birşey yok, Kastamonu Köçek, Mesudiye Dik Halay, Payduşka, Hemşin Horon, Trakya Gordel 9/8 ritimlerini bi arada bulabileceğiniz bir set kesinlikle yok.

- Sınırsız data kullanımı; bildiğimiz klasörleme mantığıyla USB bellek içinde istediğim kadar datayı, sayı limiti olmadan barındırabiliyorum, ayrıca istersem USB çoklayıcı ile harici harddiskten tut da hafıza kartına kadar herşeyi takabiliyorum. KORG'da böyle birşey yok, ritimler USER ve FAV bankalarıyla, sesler de USER ve PERFORMANCE bankalarıyla sınırlı, ötesi yok, mümkün değil, "Ne olur bir ses daha atayım." olayı yok, sayı net şekilde belli.

- Mükemmel sound; gerçekten mükemmel, herşey tane tane, albüm gibi sound. Pa80'im yanımda olmadığı bir gün Edirnede OR700v2 plus ile düğüne çıktım ve sıkıntılı geçeceğini umuyorken (cihazı tam işleyememiştim) tam
aksine o akşam o alete aşık oldum, A2000i bağlayınca çıldıracağım sanırım.

- Erişilebilir profesyonel kaynaklar; yurtdışındaki websitelerine gözatılınca ciddi anlamda abartmadan söylüyorum; profesyonel ellerden çıkmış 10binlerce farklı ritim, multipad ve user sese erişilebiliyor. ( Örnek kaynak: PSR Tutorial Styles Home Page bunlardan onlarca var )

Daha çok sayabilirim, işte benim hikayem bu, ben A2000'imle çok mutluyum arkadaş :)

yapma emir a 2000 ciler taşlayacak seni valla :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...