Neden Yamaha?

ChordSolo

Forum Doktoru
Yönetici
Administrator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
chordsolo.wixsite.com
Enst.
Yamaha PSR670&750
Biz neden "Yamahacıyız"?

Herkesin kendine göre bir fikri vardır elbet.Fakat ben kendimce "neden Yamaha" olduğunu anlatayım.

Bunun marka fanatikliğiyle bir ilgisi yok onu baştan söylemeliyim...

Herşeyden önce bu cihazın her başına geçtiğimde mutlu oluyorum:)İstediğim sounda yakın bir çizgi tutturmak,eşsiz gitar sampleları ve arpejleri ve muazzam bir ses bankası...

Herşeyden önce alet beni sınırlandırmıyor."Şunu da yapayım" dediğim herşeyi yapıyorum.

Cihazı piyasada kullanmıyorum,çünkü paramı bu işten kazanmıyorum.Bu konuda fazla birşey söylemem.Zurna,bağlama 2-4lük düğün ritmleri falan filan...Bunlar çok umurumda değil...

Küçük bir homestudio oluşturdum,mütavazi...Bazen yapabildiklerim karşısında ben de şaşırıyorum.Paylaştığım demolarda mesela Mustafa Abi'nin "bu şarkıyı reel time nasıl yaptın yahu?" yada "piano tonları harika geliyor!" "o gitarlar ne abicim öyle?" soruları beni o kadar mutlu ediyor ki!

Müthiş bir arkadaşlık var Yamaha'da.Herkes herkese yardım ediyor,etmeye çalışıyor.Benim hiçbir zaman set,ses,midi paylaşımı gibi bir kaygım olmadı.Sesi de ritmi de ihtiyacım olduğunda yazıyorum yada var olanlar yetiyor.

Üstelik Can Başar!Bu abimize ne demeli ki bilmem?Yamaha klavyesine müdahale etme cesaretini gösteren,üstelik bu işi resmi yoldan yapan bir insan!Ben v1 yada v2 versiyonlarını kullanmıyorum.Ama projedeki ekibin nasıl çabaladığına yakınen tanık oldum.bir sample için,bir ritm için günlerce,gecelerce uğraştılar...

Çok değişik insanlarla tanıştım bu sayede ve forum sayesinde.Salim'le,Batuh'la,Halit'le,Can Başar'la(gıyabında),Utku ile,Tolga(Borucu),Ali ile ile...Daha ismi aklıma gelmeyen Yamaha'ya gönül vermiş pekçok dost ile...

Piano&Klavye çalmaya 6 yaşımda başladım.Piyasa da da çok çaldım.Pekçok cihaz kullandım.

Technics ve Yamaha unutamayacağım iki cihaz benim için.Asla marka fanatikliği yapmadım.Benim için önemli olan hep duyduğum sound oldu.Ara vermeden önce son kullandığım cihaz olan Technics ses kalitesi olarak hep arzu ettiğimi verdi bana...Üretimin durduğunu öğrenince çok üzülmüştüm...

Şimdi mi?
Şimdi bu işi Yamaha yapıyor..!Beni mutlu ediyor.;)
Kötü tarafları yok mu?Tabii ki var...(mesela snare sesini hiç sevmiyorum...)
Fakat buram buram kalite kokuyor..!
Şimdilik Yamaha!

Ölene kadar mı Yamaha?Ben müzisyenim,ne ile mutlu olursam onunla...!Bildiğim tek birşey var; bir süre sonra olurda Yamaha'dan vazgeçersem, benim için unutamayacağım bir alet olacak...:)

son olarak;Yamaha için çırpınan tüm arkadaşlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum.Nevale mi lazım?Üst konuya bakın,Salim bir sürü konu sabitlemiş...
Foruma bakın onlarca!

selamlar

not:amacım kendimi yada birilerini övmek değil.bu yazıyı birilerini yermek için de yazmadım,içimden öyle geldi...:)

Moderatör tarafında düzenlendi:
tabi aletini seviyorsan kimsenin diyecegi bişey olamaz ama piyasanın giderini gözetlemekte yarar var kendi çıkarların doğrultusunda

Neden mi yamaha çünkü sound var ton farkliliği var.en azindan klavyeyi cihaza taktiğinda sanki ev veya dynacord sistem kullaniorsun iyi ki varsin yamaha...

Hocam keşke herkes senin gibi marka fanatikliği yapmadan yorumlar yapabilse sende yazının en sonunda belirtmişsin "Ölene kadar mı Yamaha?Ben müzisyenim,ne ile mutlu olursam onunla...!" aynen dediğin gibi şuan bir markanın bir modelini kullanıp deliler gibi fanatiklik yapıp hatta bence birazda çocukça Benim Babam Senin Babanı Döver gibi diğer markaları yerden yere vuranlar 1 ay sonra bakmışsınız başka marka klavye almış bu sefer diğerini kötülüyor. Bunlara hiç gerek yok bak ne güzel yazmışsın snare'i beğenmiyorum diye, Ben şuan Or700 kullanıyorum gayette memnunum tabiki eksileri var ama artıları eksilerinden çok daha fazla, bundan önce Triton le kullanıyordum ritmli alet ihityacım oldu biraz araştırdım fiyat performans olarak en iyi çözüm Or700 oldu onu aldım gayette memnunum bu forumlada zaten or700'ü almadan önce araştırırken tanıştım yani YAMAHA beni bu foruma getirdi .İyiki varsın Yamaha iyiki varsın Trakya Müzik.

Yamaha ile yaşamak gerçekten çok güzel bir duygu ayri birşey bu ya

hocam çok güzel yazmışsın
bir müzik dergisindeki makale tadında okudum.güzel bir türkçeyle samimi düşünceler dile getirmişsiniz.

görüşlerinize katılıyorum.ama bazen kendimizi tutamayıp kullandığımız markayı göklere çıkarırken diğerlerini yerden yere vuruyoruz
aslında yapmamız gereken kullandığımız klavyeyi en iyi şekilde paylaşımlarla tanımak ve tanıtmak olması lazım.diğer bütün klavyeleride iyi tanıyarak bu konudaki ufkumuzu genişletmek olmalıdır diye düşünüyorum

ben klavyemin her başına geçtiğimde kullanmaktan büyük keyif alıyorum nedendir bilinmez sesler beni bağlıyor sanki, bir türlü ara vermek istemiyorum o parçadan ona öteki parçadan ötekine sürekli çalmaya çalışıyorum bıraka bilirsem hemen özel yaptığım deri parçasını üstüne örtüyorum evde ne olacak sanki işte hastalık benimkide nedense kılıfına bile koymuyorum hep o deri üstünde sehpasında herzaman göreve hazır bekliyor beni... :) program yapayım dışarda muhakkak ertesi gün gözümü açar açmaz klavyenin başında alıyorum soluğumu hemen bir temizlik yapıp tozunu toprağını en ince ayrıntısına kadar temizleyip deri kılıfını üstüne bırakıp öle kahvaltımı yapıyorum dememkki ben bu klavyeye aşık olmuşum ,,,,, iyiki varsın yamaha bende fanatik değilim her markayı gücüm yettiğince kullandım ama buna yaptığım temizlik ve bakımı inanın hiç birine yapmıyordum ...:) ex aşkım or 700 tr v1 im benim....:)saygılarımla....

Evet chordsolo ağzına sağlık güzel düşncelerinizi bizimle paylaştığınız için....
aslında söylenecek bir tek söz var oda gerçekten kişinin kendi kalvyesini çalarken kendini mutlu hisstmesi bende yamaha çalarken inanın mutlu oluyorum... neden mii çünkü dinlediğiniz sesler kulağınıza gelen sesler hoşunuza gidiyor bakın bende piyasada çalışan biri olarak söylüyorum sesler sadece elektro bağlama zurna falan değildir.... bizim insanımız sadece bu seslere bakıyor aletin içindeki tüm seslere bakarak ne kadar kaliteli olduğunu söyleyebilirsiniz...
yazı hoşuma gitti doğal ve içtenlikle yazılmışş
saygılarımla

katılımlar için teşekkür ederim.özellikle piyada Yamaha kullanan arkadaşlar da görüşlerini yazarsalar çok sevinirim.teşekkür butonum bitti,teşekkür edemediklerime borcum olsun...
selamlar

yamaha roland kurzweıll kullanan bırı olarak vede korglarıda ıyı bılen bırı olarak bende nacızane dusuncelrımı yazmak ıstıyorumm bırıncısı klvyede benım ıcın en onemlı ozellık pianoları kesınılkle ıyı olmalı bu anlamda rıtımbakslı aletlerde rolandı bas koseye koyarımm rolandda tonlar ben g 70 ıcın yazıyorum cok gercekcı bır cok kavyede olmayan ses ozellıklerı var sahnede sankı orkestra sıze eslık edıyorrr akustık tonlarıı cok gercekcı gelmekte yamaha ısee soft yumusak bır alet ama rıtım duzenlemerı ozellıkle batı rıtımlerının kompozısyonları cok ıyı 16 beat vsvs ama bana tonları zayıf gelmekte elektro pıano tonları gayet guzel efekt uygulamaları menuları pratıkk al kolunun altına heryerde cal vede tesısattakı netlıgı guzell kurzweılll o bbaska dunyanın klavyesıı bende sp2x elektro pıano varr seslerı cok ıyı uzerınde dıger tonlarda var gercekten cok kulak doyurucu bır saundd sonucta her bır markanın kendıne gore eksı vede artı tarfları var onemlı olan onlardan dogru sekılde yararlanmak kendınızı tatmın etmek ıyı seyler sunabılmektırrr notalar aynıdır ama yada aletler tonlarr duygularrr farklıdırrr guzel nagmelerde hos sevgı dolu duygularda bulusalım her zamannn herkeseee sayglarımlaaa:))))))))