Neden Yamaha?

ben güzel orgların hepsini çok severim marka farketmiyor
şu anda or700 ve i30 kullanıyorum ikisinide çalmaktan çok hoşlanıyorum ama i30 un
kalbimde ayrı bir yeri var bunca yıl sonra çok temizini bulup alabildim çok şanslıyım hatta or700 satmayı düşünüyorum uzun zamandır kullandım değiştirmeyi düşünüyorum ama i30 benim için klasik asla satmayı düşünmüyorum

yamaha roland kurzweıll kullanan bırı olarak vede korglarıda ıyı bılen bırı olarak bende nacızane dusuncelrımı yazmak ıstıyorumm bırıncısı klvyede benım ıcın en onemlı ozellık pianoları kesınılkle ıyı olmalı bu anlamda rıtımbakslı aletlerde rolandı bas koseye koyarımm rolandda tonlar ben g 70 ıcın yazıyorum cok gercekcı bır cok kavyede olmayan ses ozellıklerı var sahnede sankı orkestra sıze eslık edıyorrr akustık tonlarıı cok gercekcı gelmekte yamaha ısee soft yumusak bır alet ama rıtım duzenlemerı ozellıkle batı rıtımlerının kompozısyonları cok ıyı 16 beat vsvs ama bana tonları zayıf gelmekte elektro pıano tonları gayet guzel efekt uygulamaları menuları pratıkk al kolunun altına heryerde cal vede tesısattakı netlıgı guzell kurzweılll o bbaska dunyanın klavyesıı bende sp2x elektro pıano varr seslerı cok ıyı uzerınde dıger tonlarda var gercekten cok kulak doyurucu bır saundd sonucta her bır markanın kendıne gore eksı vede artı tarfları var onemlı olan onlardan dogru sekılde yararlanmak kendınızı tatmın etmek ıyı seyler sunabılmektırrr notalar aynıdır ama yada aletler tonlarr duygularrr farklıdırrr guzel nagmelerde hos sevgı dolu duygularda bulusalım her zamannn herkeseee sayglarımlaaa:))))))))

teşekkürler hocam.
imzamdaki resme eklediğim yazı da bu düşüncelerinizi destekliyor zaten:)

burada gercekten cok ıy muzısyen dostlarr ıyı muzısyenlerrr varr onemlı olan markalarda bırlesmek degıll muzık kalıtesınde vede muzıkte bırlesmektırrrr sız degerlı muzısyen dostlarımla bır arda olmaktan mutluyyummm saygılarımlaaa

Bu org tartışmaları var ya; çok çocukça ve saçma...Hani küçük çocuklar der ya benim bisikletim senin bisikletini geçer diye!Bi fark yok bence...

chorsolo abicim. daha ne söylenebilirki. herşeyi çok güzel yazmışsın. düşüncelerine noktasından virgülüne kadar katılıyorum. ayrıca içtenliğin ve samimiyetin için teşekkürler.

cohord solo hocam teiekkürler aslında yazılacak bişey kalmamış yamahayı kullanmak gercek ten özellik olarak şunu söylemekle olursa gerceği bire bir yaşamak lazım bende yıllar dır org deyiştiriyorum hermarkadan kullandım hiç birisinide kötülemiyorum hepsindende zevk aldım şuan yamaha kullanı yorum bakalım bundan sonrada herelde kullanacak başka marka kalmadı benim için şuan saund ve performans cok güzel inşallah böylede devam eder SAYGILAR

Sitemiz yenilenmeden önce de bu konuda bir kaç kez yazmıştım. Sevgili Bahadır' ın konusuna ben de bir nebze dahil olayım. Yıl 1986 ya da 87 yıllarıydı sanırım. Bir gazetenin taksitle yaptığı satış sonucu ilk orgumu almıştım, PSR 32. O orgu düşünebiliyor musunuz, batı sesleri ve belli sabit ritmleri dışında hiç bir özelliği yoktu. Yamaha ile ilk tanışmamdı. Benim için muazzam bir olaydı. Sonra 89' da göreve başladım. 90 yılında Erzurumda tanıştığım bir arkadaşla gittiğim bir dükkanda DSR 2000'in siparişini vermiştim ve Kıbrıs'tan gelmişti. Tesisatta sesini ilk dinlediğimde inanamamıştım. Sadece org ve piyano sesleri bile bana yetiyordu. Demekki ilk göz ağrısı denenşey bu olsa gerek. Yıllarca onu kullandıktan sonra geçen sene, bu site yüzünden A300 TR aldım. Diğerine göre harikaydı. 3 ay sonra ikinci el bir V1 aldım. Şimdi V2 çalıyorum. Daha henüz aletin teknik detaylarının yarısını çözebilmiş değilim. Çünkü ne zaman detaylarını öğrenmek için başına otursam iki dakika sonra dalmışım ve parça çalıyorum. Bütün bunlara rağmen benim için de marka fanatikliği diye bir şey söz konusu değil. Keşke param olsa hepsinden birer tane sahip olsam. Fiyat-performans olarak şu anda bana en iyi hitabeder org V2. Ben de para kazanmıyorum. Hatta benim asıl branşım Bağlama ve Ud. 10 parmak çalışım iyi değil ama kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve olabildiğince on parmak çalmaya çalışıyorum. Piyanistim filan diyemem çünkü o zaman gerçek piyanistlere haksızlık olur. Kendi çapımda amatörce uğraşıyorum. Bu siteyle tanışmam da o sayede oldu. Bu sitede gerçekten çok iyi müzisyenler var. Çok iyi dostlar edindim. Paylaşımlar çok iyi. Genelde insanlarda gönül, kibir, üstünlük taslama gibi duygular yok. Bu yüzden bu siteyi ve buradaki dostları çok seviyorum. İnşallah bir gün hepsiyle gerçekten tanışma fırsatım olur. Marka fanatikliği filan gereksiz şeyler. Şu anda OR700 TR V2 kullanıyorum ve her türlü zevkime hitabediyor. Hele bir de her detayını öğreneyim. Her şeyin yapılabileceği bir org ve bu fiyatada gerçekten fazlasını veriyor. Bütün olay bu. Herkese saygılar.

hakkatende gönlünüzden geçenleri yazmışsınız en baştan son noktasına kadar mütevazi ve sadelikle anlattınız paylaşım için teşekkür ederim ...
benim ilk orgum yamaha 64 tü.

benim de kullanmadığım alet kalmadı.vurmalı,bağlama,klasik-akustik-elektogitar,casio ct250,i-30,e-16tr,g-600 son olarak da pa60.hepsinin ayrı lezzeti vardı.ama ne yalan söylüyeyim rolandın o piyano sesi beynime nakşedildi.hep aklımın bir köşesinde roland vardı.dün kartlı pa60 ımı sattım.şu anda klasik ve akustik gitarımla başbaşayım.bakalım orgsuz nekadar dayanacam.yamaha a-1000 yazlıktayken bir arkadaşla bizim yazlıkçıları eğlendirirken tanışmıştım3-4 sene evvel.ama alete ısınamamıştım.ritimleri güzel enstruman sesi ve tuşlarının çok yumuşak olması dolayısıyla bana itici gelmişti.saygılar...