a2000 ne tepki olsun

• Konbuyu başlatan pynst
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 129
  • Görünümler : 24K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: a2000 ne tepki olsun

Yamaha'nın alt seri orglarını kapıdan sokmam.Evde bir kenara koyup üzerine de dantelli bir örtü serdiniz mi hoş durabilir.Normalde sample delisi değilim.Ama şu piyasa şartlarından sonra sample atılmıyor ve sıfırdan kit oluşturulamıyorsa kusura bakmayın ama ben o cihazı almam.Ketron SX3000'den aşağısına da pek bakam.En azından işimi görür.

Sample yok, ekstra kit yok, vokalizer yok, ritim çalışmaları için XYZ kişilerinden bir şey bekleniyor...Ölme eşeğim ölme!Ritim yazmayı geçtim daha ritim editlemeye üşeniyoruz birçoğumuz.Bari cihazı açık bıraksınlar da bir şeyler yapmak isteyen arkadaşlar ilerlesin bu konuda.ALBAYRAK, GÖKTUĞ, BESBUR gibi setler böyle çıkmadı mı ortaya?A1000tr kullanmıştım, şimdi Allah düşürmesin oraya.Tesisatta ne dingil bir klavyedir o yaaa!!!En azından OR700 ile kurtarmışlardı durumu biraz.

Bu kadar fiyatı Yamaha distribütörü değil de KORG distribütörü kırsaydı emin olun burada yorum yazanların yarısı fiyatı kırılan KORG marka klavyeye dönecekti.

ekstra ktileri tonlayıp dizmeyi anlarım ama sample olayı bir facia diye düşünüyorum oktavlarda ne hale geliyor sampleler bence sample ses olacağına daha kaliteli fabrikasyon sesler olsun ritm se ses editleme uzmanlık işi bunu org üzerinde yapınca aldanıyorsun sisteme bağlayıp yapmak çok daha sağlıklı ayrıca harici sample orglardaki ses çözünürlüğüde düşürüyor gereksiz olduğunu düşünüyorum t 4 bile 128 polifoni 3x te bk-5 te pa 600 de 128 polifoni o zaman t4 ve 3x neden 200 polifoniye sahip değil bundan on yıl önce roland ın tüm aletleri 128 polifoni hala yamaha ve korg yeni kullanıyor audya 5 196 polifoniyle bir çığır açtı

Üç kişilik grupla sahne provalarına ve repertuara uygun ritim ve ses hazırlığına başladığımdan yorumum gecikdi..

Milletin gazına rüzgarına gelip bir sürü parayı ver...alet elinde patlayınca pa80 şöyle 3x böyle diye başla çamura ...... Provalardaki performansı misafirim olup dinlersen ,arenger sınıfında korgun diğer markaların tümünün on katı satış yaptığını anlarsın....

Bazı arkadaşlar da burada ..Tuş önemli değil....sample önemli değil....user kit user ses önemli değil....... diye kendisini avunduruyor....

Son söz....yetkililere sesleniyorum....tüketicisin gerçek ihtiyaçlarını gidermedikten sonra...ister netin tüm sitelerine reklam verin ve methiye ordusu kurun, isterseniz fiyatı yarıya çekin....Başarılı olamazsınız...

Amerika'da farklı tarihlerde Tyros yerine geçecek alet için pianistlere birden fazla ne istediğini sorulurken (nette bulursunuz) milli geliri o ülkenin çok altında olan bizde , arkadaşlar ne istiyorsunuz diye niçin sorulmaz ....

Moderatör tarafında düzenlendi:

Üç kişilik grupla sahne provaları,ritm ve ses hazırlığı başladığından yorumum gecikiyor..

Milletin gazına rüzgarına gelip bir sürü parayı ver...alet elinde patlayınca pa80 şöyle 3x böyle diye başla çamura ...... Provalardaki performansı misafirim olup dinlersen ,arenger sınıfında korgun diğer markaların tümünün on katı satış yaptığını anlarsın....

mustafa abi bu üç kişilik grupta nasıl enstrmanlar var ve bu üç kişilik gruptaki müzisyenlar nasıl ve bu üç kişilik grubun çaldığı mekanda ses akustiği nasıl ve yine bu üç kişilik grubun ses sistemi nasıl... birşeyin çok kullanılması ya da onun çok satılması o şeyin iyi olduğu anlamına gelmez, korg un yakaladığı bu başarı türkiye demi yoksa dünya da mı türkiyede piyasanın en az % 70 inden fazlasına sahip en azından benim bildiğim sadece burda % 90 desem yeri var... şu son 4-5 aydır bu siteye takılıyorum sürekli olarak gördüğüm tekşey org başka bişey yok, burdaki müzisyenler ses sistemi gibi bişey kullanmıyor mu yahu kimse bahsetmiyor ses sistemlerinden sabah org akşam org oysa ses sistemini bi keşfetseler anlayacaklar orgların ne kadar gereksiz olduğunu işte o zaman a 1000 güzel alet olacak... ben bu konuların ülkemizmüzisyenleri açısından tam bir facia olduğunu düşünüyorum ses sisteminde cazırdayan bir çok org gördüm sorun aletlerde değil ses sistemlerinde birde müzisyenlerimizin müzik anlayışında perkisyon kit ve solo ses o kadar açık ekolu ve reverpli ki inanılmaz bu konunun daha önemli olduğunu düşünüyorum ha birde şu var klişe oldu artık "ÇALMAYI BİLEN MÜZİSYEN E-40 YA DA E-70İLE İŞ BİTİRİRİMİŞ" ben hiçbir iyi müzisyeni hala e-70 ya da e-40 la çalarken görmedim ve neden e-40 ve e-70 örneği veriliyor anlamadım bu e-70 ve e-40 lafını kim çıkardı onuda merak ediyorum açıkçası iyi çalışmalar

mustafa abi bu üç kişilik grupta nasıl enstrmanlar var ve bu üç kişilik gruptaki müzisyenlar nasıl ve bu üç kişilik grubun çaldığı mekanda ses akustiği nasıl ve yine bu üç kişilik grubun ses sistemi nasıl... birşeyin çok kullanılması ya da onun çok satılması o şeyin iyi olduğu anlamına gelmez, korg un yakaladığı bu başarı türkiye demi yoksa dünya da mı türkiyede piyasanın en az % 70 inden fazlasına sahip en azından benim bildiğim sadece burda % 90 desem yeri var... şu son 4-5 aydır bu siteye takılıyorum sürekli olarak gördüğüm tekşey org başka bişey yok, burdaki müzisyenler ses sistemi gibi bişey kullanmıyor mu yahu kimse bahsetmiyor ses sistemlerinden sabah org akşam org oysa ses sistemini bi keşfetseler anlayacaklar orgların ne kadar gereksiz olduğunu işte o zaman a 1000 güzel alet olacak... ben bu konuların ülkemizmüzisyenleri açısından tam bir facia olduğunu düşünüyorum ses sisteminde cazırdayan bir çok org gördüm sorun aletlerde değil ses sistemlerinde birde müzisyenlerimizin müzik anlayışında perkisyon kit ve solo ses o kadar açık ekolu ve reverpli ki inanılmaz bu konunun daha önemli olduğunu düşünüyorum ha birde şu var klişe oldu artık "ÇALMAYI BİLEN MÜZİSYEN E-40 YA DA E-70İLE İŞ BİTİRİRİMİŞ" ben hiçbir iyi müzisyeni hala e-70 ya da e-40 la çalarken görmedim ve neden e-40 ve e-70 örneği veriliyor anlamadım bu e-70 ve e-40 lafını kim çıkardı onuda merak ediyorum açıkçası iyi çalışmalar

Bana göre kullandığım alet güzel. Çok satmış az satmış önemli değil...Rakamları bildiğim kadarıyla verdim. Korg Yamahadan iyi demedim.. Başkasının aletiyle ilgilendiğimden değil burada ısrarla konu açılınca ve de haksız ithamlar olunca konuya müdahil oluyorum . ... Casio AT5 le de bilen bilmeyenden iyi çalar....1600 euro para vereceksem o alet kullanıcıya açık olacak. .Açık olsa fiyatı düşmeyecek ve dar gelirli arkadaşlar için sıkıntı olmayacak ....Sürekli hava pompalayarak arkadaşların mebalini alıyoruz. Bana sorarsanız Tyros ve S900 lü seriler şahane.....diyecek lafım yok.. Nylon gitar, Alto,Jazz ve Tenor sax sesiyle çalıyorsanız, Primium Yamaha sesleri kullanıyorsanız, repertuarınız... the house of the rising sun... gibi klasik batı poplardan oluşuyorsa....

not: Yorumlarımın fiyat düşmesiyle alakası yoktur . Zira serbest piyasa düzeninde günlük bile fiyatlar değişebilir..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Denemesek tamam.A1000 tesisatta yerle bir.Berrak ses alma konusundan bahsetmiyorum.Sesler çok cılız ve kısık geliyor.Şüphesi olan kim varsa başka marka orgla aynı sistemde, aynı ayarlarda ve aynı anda denesin; isterse buraya video atsın.SX3000, PA80, PA800, G600, E-86, OR700, PA55...A1000 ses sisteminde bu cihazların hiçbiriyle yarışamaz.Üç yıl kullandım ve sonunda sattım.Çünkü insanlar gelip de "X'in orgunun davulları daha güzel." diyor.O bahsedilen makine de PA800 idi.Trakya'da A1000 ile düğün yapmak zor iş.Orta Anadolu içinse bence mükemmel.Ritimleri çok yumuşak ama tesisatta tık yok.

O ayrı konu...çalan tabiki Casio AT5 le de bilmeyenden iyi çalar....Dar gelirli arkadaşlar için sıkıntı oluyor.....Onların mebalini alıyoruz. Şahşıma soruyorsan Tyros ve S900 lü seriler şahane.....diyecek lafım yok.. Nylon gitar, Alto,Jazz ve Tenor sax sesiyle çalıyorsanız, Primium Yamaha sesleri kullanıyorsanız, repertuarınız... the house of the rising sun... gibi klasik batı poplardan oluşuyorsa....

abi bizim müzisyenlerin bu şarkıları bileceğini zannetmiyorum ki bilmeleride gerekmez zaten... nylon gitar kullanan kaç tane piyanist şantör var abi yahu sayılır... bir çoğu stratejik hatalar yapıyor ben bir müzisyenin ne kadar çalıp söylediği ile asla ilgilenmem ve onların müzisyen yeteneklerini asla yargılayıp sorgulamam bu ne benim ne de bir başkasının haddine düşmez herkesin bir dinleyicisi vardır ve müzikten bu anlıyor şu anlamıyor diye de ayrım yapmam ama bir müzisyenin de ses sisteminden çıkan gıcırtıyı duyması lazım yani... sen diyorsun ki firmalar alet yaparken gelsin bize sorsun eğer bize soracak olurlarsa aleti yapamazlar zaten :D istersen bir başlık atalım bu konuyla ilgili fikir ve istekleri yazsın arkadaşlar hem bir referans olur nihayetinde bir çok distribütör takip ediyor bu siteyi ama bana soracak olurlarsa hava alırlar yani ben fiyat ollarak 2500tl yi geçen bir aleti almam bk-5 a 1000 pa 80 var bende 80 i sattım dün onun yerine a 2000 alacağım a 1000 de satarsam onun yerinede pa 600qt yu düşünüyorum eğer beğenirsem

Denemesek tamam.A1000 tesisatta yerle bir.Berrak ses alma konusundan bahsetmiyorum.Sesler çok cılız ve kısık geliyor.Şüphesi olan kim varsa başka marka orgla aynı sistemde, aynı ayarlarda ve aynı anda denesin; isterse buraya video atsın.SX3000, PA80, PA800, G600, E-86, OR700, PA55...A1000 ses sisteminde bu cihazların hiçbiriyle yarışamaz.Üç yıl kullandım ve sonunda sattım.Çünkü insanlar gelip de "X'in orgunun davulları daha güzel." diyor.O bahsedilen makine de PA800 idi.Trakya'da A1000 ile düğün yapmak zor iş.Orta Anadolu içinse bence mükemmel.Ritimleri çok yumuşak ama tesisatta tık yok.

a 1000 in çok mükemmel olduğu söylenemez bende trakyalıyım 4 yollu bir sistemde 4 subbas 1000wat rms 4 low-mid 600wat rms 4 high-mid 400wat rmsve 4 tanede 2" tweter 80wat rms sub baslar 20-100hz low-midler 100-500hz high-midler 500-2000hz ve tweterlarda 2000hz ve yukarsı sür bakalım ne oluyor full-range sistemlerde a 1000 den ton alamazsın nasıl trakya da a 1000 le düğün olmaz doğru neden çünkü izmir tarzı 9-8 likler eksik kalıyor yoksa gerisi için yeterde artar bile korglarıda gördük pa 800 pa 80 pa 60 hepsini kullandım eğer gürültü bakımından dersen evet korg daha çok çıkardığı kesin :D sistem korg da resmen peak veriyor sesleri kısıyırsun ses çıkmıyor açıyorsun peak sonra alet sample seslerde ince oktava çıkınca cazırdıyor kalın oktava inince ses başka bişey oluyor her an iş üzerinde kalabilirsin yani ben a 1000 i 5 senedir kullanıyorum sadece ve sadece 9-8 lerde eksik kalıyor

abi bizim müzisyenlerin bu şarkıları bileceğini zannetmiyorum ki bilmeleride gerekmez zaten... nylon gitar kullanan kaç tane piyanist şantör var abi yahu sayılır... bir çoğu stratejik hatalar yapıyor ben bir müzisyenin ne kadar çalıp söylediği ile asla ilgilenmem ve onların müzisyen yeteneklerini asla yargılayıp sorgulamam bu ne benim ne de bir başkasının haddine düşmez herkesin bir dinleyicisi vardır ve müzikten bu anlıyor şu anlamıyor diye de ayrım yapmam ama bir müzisyenin de ses sisteminden çıkan gıcırtıyı duyması lazım yani... sen diyorsun ki firmalar alet yaparken gelsin bize sorsun eğer bize soracak olurlarsa aleti yapamazlar zaten :D istersen bir başlık atalım bu konuyla ilgili fikir ve istekleri yazsın arkadaşlar hem bir referans olur nihayetinde bir çok distribütör takip ediyor bu siteyi ama bana soracak olurlarsa hava alırlar yani ben fiyat ollarak 2500tl yi geçen bir aleti almam bk-5 a 1000 pa 80 var bende 80 i sattım dün onun yerine a 2000 alacağım a 1000 de satarsam onun yerinede pa 600qt yu düşünüyorum eğer beğenirsem

Amerikalıya soruyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...