a2000 ne tepki olsun

• Konbuyu başlatan pynst
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 129
  • Görünümler : 24K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: a2000 ne tepki olsun

Merhaba arkadaslar.

Bu soyleyeceklerim hicbir marka ile alakali degil. Yamahaymis, korgmus dikkate almadan.

Bir urune bi fiyat belirleyip piyasaya giriyorsun. 1500 euro. Pazarlamasini ve tanitimini yapiyorsun. Markana bagli musterilerin bu mali bu fiyattan aliyor.

Sonra daha bir yil olmadan %35 fiyat indirimine gidiyorsun. Bu durumda:
1- madem indirimli fiyattan bile kar elde ederek (karsiz kimse su bile satmaz) satabiliyorsun, neden daha uygun bir fiyatla piyasaya girilmedi? Evet bu bir pazarlama stratejisidir, piyasanin kaymagini yemek icin yapilabilir. Ancak rekabetin acimasiz oldugu bir urun pazarinda bunu yaparsan marka degerin zarar gorur, guvenilirligin azalir.
2- ikinci el piyasanin canli oldugu piyasalarda, markalarin musterilerine karsi sorumlulugu vardir. 1.500 euro verdigin bir urun, bir yil olmadan bir sabah kalktiginda 1000 euro ya dusurursen sadik musterine zarar vermis olursun. Bu urunu alan arkadaslar bu orgu suan 700 800 euro ya zor satarlar. Bu kadar zarar edilmesine hicbir markanin izin vermemesi lazim. Piyasaya cikacak rakip urunlerin ozellik/fiyat matrisine gore satis fiyati gozden gecirilebilir. Ama bu boyutlarda degil.

Arkadas maddi anlamda zarar gormustur. Bunu anliyorum.

Ama hosuma gitmeyen sey orgun niteliklerini kotulemesi. Sonucta bu urunu kendisi aldi. Madem bu kadar kalitesizdi, bu parayi bu urune vermeseydi. Fiyat indirimine gidilmesine sikayet etmesinde hakli cunku aldigi bir buzdolabi yada tv degil, ikinci pazari olmayan. Ama urunun kalitesizligini sikayet etmesini de hakli bulmuyorum.

Benim dusuncelerim..

Sevgili Dostlar;

hiçbir zaman anlayamadığım ve anlayamayacağım şey şudur özetle;
Niçin "SATARIM" mantığıyla klavye alındığı...

1- Yukarıda yazdıklarınızı "SATARIM" mantığı ile incelersem = Haklı çıkarsınız; ancak sonu büyük çoğunlukla "ZARAR" yazar...

2- Yukarıda yazdıklarınızı "inceledim, araştırdım, uzun yıllar ihtiyacımı karşılar, SATMAM" mantığı ile incelediğimde = Yazdıklarınızın hiçbir manası yoktur...Böyle bir durumda ancak; bir kampanya vesilesi ile fırsat zamanı klavye değiştiririm ve asla "ZARAR" yazmam...

Hangi mantıkla klavye alınacağı ise müzisyenin kendisine kalmıştır...

Saygılar...

Pa 600 ü 1100 euroya kim satacak? Pa 800 den üstün denilen cihaz pa 500 fiyatına verilirmi? Ah bu yönlendirmeler yokmu.!

Klavyeyi sık degistiren de var, benim gibi evladiyelik alanda.

olay sadece al sat degil, 1.000 euro fiyat ile karli satis yapilabiliyorsa, neden bir ay once fiyat 1.500 euro ya satiliyordu?

Boyle yaptigin anda marka degerin duser, guvenilirligin azalir.

Zaman icinde fiyat gerilemesi elbet olacaktir ama cok kisa zamanda bu kadar degil.

Markana sadik musterilerine zarar verirsin. Hatta bu arkadasimizda oldugu gibi musteri kaybedersin.

urunu piyasaya sokarken ki ilk fiyatlandirma cok onemlidir.

Pa500tr nin de fiyati dustu, ama bu kadar hizli ve bu kadar yuksek oranda degil.

para kolay kazanilmiyor, musterilerin akilli olmasi gerektigi kadar markalarinda musterilerine karsi sosyal sorumlulugu tasimalidir

Moderatör tarafında düzenlendi:

en çok bu işten zarar eden benim galiba 2000 yılında ketron xd9 aldım 8 mb tı ketron x1 le takas ettim üste 600 tl aldım x1 bozuldu üste500 tl verdim tekrar xd9 16 mb xd9 aldım halada xd9 kullanıyorum her akşam program yapıyorum ilk kez değiştirmeyi düşünüyorum pa600 yada fuat kardeşimin yapacağı modülü alacağım benim anlamadığım şu bu kadar org neden değiştirilir iinizi görüyosa gerek olmadığını düşünüyorum para kolay kazanılmıyo heleki evliyseniz dahada zor

Herkes bir çok mesaj yazmış, Yamaha böyle, Korg şöyle, Roland öyle. Menüsü karışık, sesleri kötü, tuşesi dandik... Bu tartışmalar uzaar gider. Ben şimdi burada kimseyi hedef almadan, yazacağım:

Klavye almaya karar verdiniz.
Kaç taneniz imkanı dahilinde cihazı gidip birebir denedi? Deneyemediyse ilgili bayiye, ritim nasıl yazılır, ses düzenleme nasıl yapılır,ritim ve ses desteği var mıdır?
Şimdi ben gitsem yeni bir akıllı telefon alsam, bunu da kullanmayı BECEREMEZSEM, bu telefon çok dandik deyip iade edeyim ? Aynı kapıya çıkıyor!

Bugün televizyonda, internette, gazetelerde indirim reklamları dolu. Durum sadece A2000'den ibaret değil, her üründe karşınıza çıkabiliyor.
Evet mantığın kabul ettiği bir gerçek var; bir gün önce alan bugün alandan daha fazla para ödemiş oluyor, bu gerçek değiştirilemez.

Peki kaçınız bu A2000 olayında olduğu kadar hassas davranıp hakkını arıyor diğer tüketim ürünlerinde ? Bu kadar fanatiklik garip !
Okumaya değer bulup, anlayamasa da anlamaya gayret edenler dahil herkese teşekkürler.

Güzel ve kaliteli müzik dolu günler

Bende bir Yamaha kullanıcısıyım...
S900 ü alırken sanırım 2 ay araştırdım.Cihazın kendisi de dahil inceledim, videoları,demoları izledim...
Ben aldıktan sonra cihaz pahalılaştı, sonra da ucuzladı...
Anlam veremediğim bir piyasa tavrı oldu kısacası...Ama ben seçimimden dolayı hiç pişman olduğumu hatırlamıyorum:)
Şimdi;
Öncelikle bir arkadaşın da dediği gibi kimse A2000 ni size zorla satmadı.Tamamen hür iradenizle aldınız...
Fakat siz işi daha da ileriye götürüp parasal açıdan mağdur olduğunuz iddiasıyla bu kez markayı manuple ediyorsunuz...
Parayı pulu boşverin....
Eğer bu alet çocuklara verilecek bir alet ise neden aldınız ki?
Yoksa bir çift kulak bir çift göze sahip değil misiniz?
Üstelik Pa600 ciddi şekilde piyasaya girmemişken...
Hatırlayın pa3x ilk çıktığında bazı 3x kullanıcılarının serzenişlerini...!

Sizin Yamaha'ya küsmeniz,beğenmemenizin pek kimsenin umrunda olmadığını düşünüyorum...
Bir ihtimal, maduriyetiniz için Tüketici Hakları Mahkemesine yada heyetine başvurabilirsiniz ama rekabet ortamında bununda fazla bir yararı olacağını düşünmüyorum...
Bence bırakın bu işleri, bu kaçıncı polemik bununla ilgili sayısını unuttum...

Ch.

Emmo kardeşim ne diye tayros 3X varken gidip ucube tuşeli A2000 ne set yaptın. :-(

her ne olursa olsun bir müzisyen hiçbir zaman bir müzik aleti alırken zarar etmez... satarkende etmez... adı üstünde müzik aleti o olmadan bişey yapılmaz... yamaha ya gelince şimdi herkes kızıyor peki yarın iyi bir alet çıkrığında almayacakmısınız... bunu size korg yıllardır yapıyor hiç sesiniz çıkmıyor hani pa 800 5000tl kimsenin sesi çıkmıyor yahu o kadar edermi o alet hayatta etmez ama peynir ekmek gibi satıldı a 2000 onun yanında bedava yahu eee nasıl oluyor mp3 board lı 128 polfoni 96 mb pa 600 bin euro ne değşti değişen bişey yok kalite arttı fiyat düştü... korgu bedava olsa hayatta almam pa 800 en sorunlu alet kimsenin sesi ç
ıkmıyor yahu bozulmayan pa 800 kaldımı 15 bin adetten bahsediliyor pa 800 satış rakamı varın siz düşünün birde yedek parça satışı off babam off ama aletin kralı hala bazılarına göre bana göre en itici alet...

Emmo kardeşim ne diye tayros 3X varken gidip ucube tuşeli A2000 ne set yaptın. :-(

emo artık bu orglara ritm yapmaz sadece orgların üretiminde rol alır bundan sonra kendi başınasınız büyük bir ihtimalle
10 yıllık korg ritmlerine devam edin zaten farklı artık ne olabilirki

Birde kendi adima birsey katmak istiyorum bu tur maduriyetleri giderme Adina, Hayatimda Ne Otomobil nede Klavye Sifir almadim almamda...
PA2x ciktigindan 6 sonra Ebayden almistim 1350 pound a 2 sene sonra sanirim sattim 1300 e ,Tyros aldim 1500 e 1 sene olmus bugun satsam gider ayni paraya diyecegim madem bole hesaplar yapiyorsunuz Bayii den sifir urun almakta kacinmak en guzel yontemdir aklinizda olsun ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...