- Enst.
- Yok
Cevap: a2000 ne tepki olsun
Sevgili Dostlar;
hiçbir zaman anlayamadığım ve anlayamayacağım şey şudur özetle;
Niçin "SATARIM" mantığıyla klavye alındığı...
1- Yukarıda yazdıklarınızı "SATARIM" mantığı ile incelersem = Haklı çıkarsınız; ancak sonu büyük çoğunlukla "ZARAR" yazar...
2- Yukarıda yazdıklarınızı "inceledim, araştırdım, uzun yıllar ihtiyacımı karşılar, SATMAM" mantığı ile incelediğimde = Yazdıklarınızın hiçbir manası yoktur...Böyle bir durumda ancak; bir kampanya vesilesi ile fırsat zamanı klavye değiştiririm ve asla "ZARAR" yazmam...
Hangi mantıkla klavye alınacağı ise müzisyenin kendisine kalmıştır...
Saygılar...
Merhaba arkadaslar.
Bu soyleyeceklerim hicbir marka ile alakali degil. Yamahaymis, korgmus dikkate almadan.
Bir urune bi fiyat belirleyip piyasaya giriyorsun. 1500 euro. Pazarlamasini ve tanitimini yapiyorsun. Markana bagli musterilerin bu mali bu fiyattan aliyor.
Sonra daha bir yil olmadan %35 fiyat indirimine gidiyorsun. Bu durumda:
1- madem indirimli fiyattan bile kar elde ederek (karsiz kimse su bile satmaz) satabiliyorsun, neden daha uygun bir fiyatla piyasaya girilmedi? Evet bu bir pazarlama stratejisidir, piyasanin kaymagini yemek icin yapilabilir. Ancak rekabetin acimasiz oldugu bir urun pazarinda bunu yaparsan marka degerin zarar gorur, guvenilirligin azalir.
2- ikinci el piyasanin canli oldugu piyasalarda, markalarin musterilerine karsi sorumlulugu vardir. 1.500 euro verdigin bir urun, bir yil olmadan bir sabah kalktiginda 1000 euro ya dusurursen sadik musterine zarar vermis olursun. Bu urunu alan arkadaslar bu orgu suan 700 800 euro ya zor satarlar. Bu kadar zarar edilmesine hicbir markanin izin vermemesi lazim. Piyasaya cikacak rakip urunlerin ozellik/fiyat matrisine gore satis fiyati gozden gecirilebilir. Ama bu boyutlarda degil.
Arkadas maddi anlamda zarar gormustur. Bunu anliyorum.
Ama hosuma gitmeyen sey orgun niteliklerini kotulemesi. Sonucta bu urunu kendisi aldi. Madem bu kadar kalitesizdi, bu parayi bu urune vermeseydi. Fiyat indirimine gidilmesine sikayet etmesinde hakli cunku aldigi bir buzdolabi yada tv degil, ikinci pazari olmayan. Ama urunun kalitesizligini sikayet etmesini de hakli bulmuyorum.
Benim dusuncelerim..
Sevgili Dostlar;
hiçbir zaman anlayamadığım ve anlayamayacağım şey şudur özetle;
Niçin "SATARIM" mantığıyla klavye alındığı...
1- Yukarıda yazdıklarınızı "SATARIM" mantığı ile incelersem = Haklı çıkarsınız; ancak sonu büyük çoğunlukla "ZARAR" yazar...
2- Yukarıda yazdıklarınızı "inceledim, araştırdım, uzun yıllar ihtiyacımı karşılar, SATMAM" mantığı ile incelediğimde = Yazdıklarınızın hiçbir manası yoktur...Böyle bir durumda ancak; bir kampanya vesilesi ile fırsat zamanı klavye değiştiririm ve asla "ZARAR" yazmam...
Hangi mantıkla klavye alınacağı ise müzisyenin kendisine kalmıştır...
Saygılar...