pa 800 neden tesisatta iğrenç ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: pa 800 neden tesisatta iğrenç ?

arkadaşlar KORGU kötülemekteki amaç nedir anlayamadım? ben yamaha kullancısı olarak sizleri kınıyorum, pa800 ü yerde yere vurmuşsunuz.. bu kadarda olmaz yahu, işten anlamayan orgu bokluyor hemen.. memnun değilsen sat klavyeni kardeşim niye kötülüyorsun orda burda yerden yere vuruyorsun.. eksiklikler yok değil korgta elbette var, ama yerden yere vurulacak klavyeler değil korglar,

aleti alet yapan üstündeki settir..ben en eski ketronculardanım,şuan korg kullanıyom,peki ben ketronu arıyormuyum diye sorarsan kesinlikle aramıyorum..çünkü kullandığım alette o kadar çok olanak varki..yeterki aletini iyi tonla ve ayarla..şuan yaptığım editlerle o kadar gerçekçi olduki sesler..aletinize önüne glen setleri yüklemeyin..

Aleti ayarlamayı bilmiyorsanız zaten şansınız yok.Satın gitsin.Burada atıp tutmanın gereği yok.

heeeyyyt hala pa800 e korg aalet diyorlar yav inanılır gibi değil... adam 6000tl lik org yapıyor 128 polifoni ses çözünürlüğü koyuyor roland g1000 de de 128 polioni var SALIVERDİM kardeşim sonuna kadar arkandayım korgalan anca davul zurna çalar birde yok korg tesisat seçermiş hadi ordan en dandik tesisatta bile çalıyorkorg en iyi tesisattada en kötü tesisatta da aynı performans işletim sistemindeki basitlik ve bol nevale olmasa beş para etme birşeyin çok kullanıldığı onun iyi olduğu anlamına gelmez... naylon mışambadan org dökülüyor korgun en sorunlu ve sıkıntılı aleti pa 800 yav ama en çok kullanılan ve satılan aleti inanılır gibi değil alt yapı bir kabus acc ve bas nerdeyse sıfır yok davul darbuka zurna ve elektro bağlama oda bol reverb ve delaylı iğrenç... korg her türlü tesisatta aynıu performası veriri pa 80 den 3x ne kadar bende de var pa 80 8-9 ay oldu alalı ilk düğünümde ağlayacaktım nerdeyse bu kadar olur ha korgu olanlara tavsiyem mid ve tiz kabin kullanın laçka bir kick ten ve asma davuldan başka bişey yok alette kick vurdumu plöf yapıyor kick değil sanki reverbli bas tomtom... org çalacağım diyorsan 1-ketron ve rolan 2 yamaha ve gem en son korg bu kadar metalik sesler ama şunu unutmayın roland ketron ve yamahada ses sistemi ne kadar iyi olursa kalitede o kadar artıyor ama korgda değişen bişey olmuyor... SALIVERDİM kardeşim bu yazından dolayı seni kutluyorum gerçekten akor basan bir müzisyen olduğun belli... facebooktan beni bul tanışmak isterim adresim (ÇAĞAN M KOVBOY) yaz ordan bulursun... korgçulara gelince sizi çatarak çutarakçı davul zurnacılar sizi... davul zurna işini bırakında davul zurnacılar yapsın siz org çalın yeter yahu PA 800 BABA ALETMİŞ HADİ ORDAN... varsa kanıtlayacak gelin alın orgunuzu ben a 1000 tr yi alacağım sizin pa 800 e karşılık roland bk-5 i hiç hesaba katmıyorum hani a 1000 tr yeter bağlayacağız sisteme geçeceğiz karşıya bakalım hangisinden daha güzel bir sound çıkıyor pa 800 120 polifoni yamaha a 1000 32 polifoni galiba

hala mikserin ayarından bahsediyorsunuz ne ayar varki mikserde bas. mid ve tiz birde gain ne ayarımış o öyle flat yaparsın olur biter sanki tam parametrik mikserler var herkeste... korgu subbas a sürün bak dinleyin basları sonra ne duyacaksınız musluk damlası zannedersem 100hz in altı yok korg ta yav... üst bir alet teneke çatarak çutarak

hala mikserin ayarından bahsediyorsunuz ne ayar varki mikserde bas. mid ve tiz birde gain ne ayarımış o öyle flat yaparsın olur biter sanki tam parametrik mikserler var herkeste... korgu subbas a sürün bak dinleyin basları sonra ne duyacaksınız musluk damlası zannedersem 100hz in altı yok korg ta yav... üst bir alet teneke çatarak çutarak

Klavye üzerindeki mikserden bahsediyoruz.

Evet, pa800 iğrençtir tesisatta.Hiç ses alamazsınız.Satan varsa hemen 2.000 TL'ye alabilirim :)

Piyasanın %99 unda zaten e.bağlama,zurna,asma davulla iş yapıldığından neden korgun piyasaya hakim olduğu yazılanlardan anlaşılıyor. Akor basanlarda diğer markaları kullanıyor demekki.( En son feelings parçasındaki akorları benim diyen basamaz ve halis mulis Pa3x le yapıldı. Bilgisayarla orası burası oynanmadan o kayıt alındı. Pa3x sin en çok tüm editleri üzerinde yapıp bilgisayara iş bırakmamasını seviyorum)
o kaydı ben dinledim mustafa abi o dediğin özellik bk-5 or da da var bir tek hihat zili bile tonlayabiliyorsun bk-5 te 128 polifoni p3x te 128 polifoni biri 2200tl diğeri 6000 tl 3x fiyatına göre çok kalitesiz bir alet ben hiç 3x çalmadım ama çalanlardan dinledim bence 3x in sıfır fiyatı en fazla 3500tl eder bir kuruş fazla vermem o alete... ayrıca çok kaliteli bir çalışmaydı o şarkı teşekkürler

Piyanistlik artık menüden ritimi sesi seçip, varyasyonlarla oynayıp çalmak söylemek değildir. Teknoloji geliştikçe insanlar ellerindeki cihazlara daha çok hükmedebilir hale geldiler ve kendi yaratıcıklarını daha fazla şekilde enstrümanlarına yansıtmaya başladılar. Bir adam pa800'de ritim yazıyorsa, o ritimi yazmak zorunda olduğundan değil (zaten zorunda kalmaz çünkü piyasada o ritimden en az 10 çeşit vardır) o ritimi yazmak istediğinden dolayı, kendi müzikal bilgisini ve hissini o ritime aktarmak istediğinden dolayıdır. Yani "ritim yazmak zorunda mıyım?" ben diye düşünüyorsanız sizin müzikal anlamda yaratıcılığınız yeterli seviyede değil demektir. Bu soruyu soran adam bir "playback makinası"dır. Aklındaki şarkıları hazır kalıplara yani ritimlerin üstüne çalıp söyler. Kendi oluşturduğu bir ritimi bir sesi yoktur.

KORG'un tutulması konusunda ufak bir yorum yapmak gerekirse, müzisyenlerin müzikal yaratıcıklarını enstrümanlarına en rahat şekilde aktarabildiği cihazları yıllardır KORG üretmektedir. 1992'de üretilen KORG i3'te bile User kit yani kullanıcının kendi kitini oluşturması, sesleri OSC bazında düzenleme, panel üzerinde VDA, VDF, VDF EG parametre +/- tuşları gibi özellikler var. 1996 üretimi KORG ix300 şuanda yanımda duruyor ve her bakışımda da şaşkınlıklar geçiriyorum çünkü yukarıda pek övülen YAMAHA klavyelerde şu saydığım 3 özellik yok, yıl olmuş 2012. 3 tane OSC'yi birleştirip bir tane ses oluşturup onu sahnede kullanmamış adam maalesef bu yaratıcılıkla ilgili yazdıklarımı anlamayacaklardır. Onlar başkalarının müzik tarzının yansımaları olan hazır ritim ve sesleri birer playback makinası gibi kullanmaya devam etsinler.

heeeyyyt hala pa800 e korg aalet diyorlar yav inanılır gibi değil... adam 6000tl lik org yapıyor 128 polifoni ses çözünürlüğü koyuyor roland g1000 de de 128 polioni var SALIVERDİM kardeşim sonuna kadar arkandayım korgalan anca davul zurna çalar birde yok korg tesisat seçermiş hadi ordan en dandik tesisatta bile çalıyorkorg en iyi tesisattada en kötü tesisatta da aynı performans işletim sistemindeki basitlik ve bol nevale olmasa beş para etme birşeyin çok kullanıldığı onun iyi olduğu anlamına gelmez... naylon mışambadan org dökülüyor korgun en sorunlu ve sıkıntılı aleti pa 800 yav ama en çok kullanılan ve satılan aleti inanılır gibi değil alt yapı bir kabus acc ve bas nerdeyse sıfır yok davul darbuka zurna ve elektro bağlama oda bol reverb ve delaylı iğrenç... korg her türlü tesisatta aynıu performası veriri pa 80 den 3x ne kadar bende de var pa 80 8-9 ay oldu alalı ilk düğünümde ağlayacaktım nerdeyse bu kadar olur ha korgu olanlara tavsiyem mid ve tiz kabin kullanın laçka bir kick ten ve asma davuldan başka bişey yok alette kick vurdumu plöf yapıyor kick değil sanki reverbli bas tomtom... org çalacağım diyorsan 1-ketron ve rolan 2 yamaha ve gem en son korg bu kadar metalik sesler ama şunu unutmayın roland ketron ve yamahada ses sistemi ne kadar iyi olursa kalitede o kadar artıyor ama korgda değişen bişey olmuyor... SALIVERDİM kardeşim bu yazından dolayı seni kutluyorum gerçekten akor basan bir müzisyen olduğun belli... facebooktan beni bul tanışmak isterim adresim (ÇAĞAN M KOVBOY) yaz ordan bulursun... korgçulara gelince sizi çatarak çutarakçı davul zurnacılar sizi... davul zurna işini bırakında davul zurnacılar yapsın siz org çalın yeter yahu PA 800 BABA ALETMİŞ HADİ ORDAN... varsa kanıtlayacak gelin alın orgunuzu ben a 1000 tr yi alacağım sizin pa 800 e karşılık roland bk-5 i hiç hesaba katmıyorum hani a 1000 tr yeter bağlayacağız sisteme geçeceğiz karşıya bakalım hangisinden daha güzel bir sound çıkıyor pa 800 120 polifoni yamaha a 1000 32 polifoni galiba

http://www.trakyamuzik.net/demo-bolumu/29194-romantik-slov-kesanli-mustafa.html

2,46 dakikalık parçayı 1,91 Mb da kaydedip bilgisayarla orası burası oynanmadan yayınladım. Akorlarda gayet güzel.....Yeterki siz akor basacam deyin...Ketronun Audya harici en iyi aleti Sd1 i 7 sene kullandım. Ne olduğunu biliyorum. Amacını bilmiyorum ama sizin gibi bir çok arkadaş burada korg orgları kötülüye kötülüye reklam yaptı . Halbuki rakip firma yetkililerine sitem etmeniz lazım...Neden şu özellikleri orglara koymuyorsunuz da korg koyuyor diye.... 3.500 Tl ye satılan orgda kendi davul seslerinden bile user kit dizilemiyor....Siz hala korg diye bağırıyorsunuz.....

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...