pa 800 neden tesisatta iğrenç ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: pa 800 neden tesisatta iğrenç ?

pa 800 gibi bir cihazla güzel ses alamıyorsanız sorunun orgta olduğunu sanmıyorum ya tesisatınızda sorun var yada power mikserinizde

basta konu ve uslup yanlis,ilk defa korg alan biri konuyu tesisatta berbat degilde tesisatta yardim diye acmaliydi.
bu sitenin nerdeyse %80i korgcudur yada kullanmistir,hala dugun,turku bar restorant proglari vs.yapanlar var,bu arkadaslar hepmi berbat sesle caliyorlar?ilk defa korg alan biri olarak kotuleyip yerin dibine sokmaya calismaktansa niye yardim istemedin?madem aldin once ne yapilmasi gerekiyor nasil ayarlanmasi lazim onu ogren?ketron iyi,korg kotu roland soyle boyle konulari basit ve ucuzdur,madem bu isten ekmek yiyorsun o zaman teknene sahip cikacaksin,korgla ilgili yorum yaparkende bir daha dusuneceksin,mustafa abinin dedigi gibi 15000 korg kullanicisi var,arti benim bugune kadar dinlediklerimde oyle teneke gibi degil gayet basariliydi.
korgun farkini gormek istiyorsan simdi satilik yaz sana garanti en gec yarin sabah hic zararina satarsin?
son olarak ben ne korgun nede bu sitedeki arkadaslarin avukatiyim bunlar nacizane kendi fikilerimdir ama bir gercegi kabul etmek lazimki korg suan Turkiyenin 1 numarasidir,ister kabul et.ister etme.

Barış hyazın için teşekkürler
ben hiç katılmıyorum sana.Prof org deniyor orgda ketron gibi ritm acıkken kikc muteleyemiyosunuz ? bu normal değil bence.kick,hi-hat vb.. muteler iyi piyanistler bundan mahrumuz..ayrıca yaylıdan da mahrumuz krogun yaylı özürlü olduuğu kanundur biz doğucularda yanlışım varsa düzeltin lütfen.
evet insanlar daha cok korg alıyor ama daha cokta korg satıyor şuan bende satışa cıkardım benim gibi alıp satıyolar diye dusundum.

ayrıca 7 yıldır pa 800 kulanan arkadasım halen set arıyosa yazık yani.bu onun sorunu diyeceksiniz eminim ama hayır!onun değil bu korg un sorunu bence.korg her zaman çin malı gibi sesleri ritmleride öyle.ben yine sözüme sağdığım buyrun beatınızı asın bende ketrondan asayım aynı beatlar insanlar hangisinin daha sıcak parlak ve canlı olduguna karar versin.

ben bunu 800 alırken dusunemedim malesef.
ayrıca şikayet diyorsunuz hangi 800 kulanan tanıdıysam şikayetçi zaten ben daha 1 kiş itanımıyorum abi setim tamam hazırım no problem diye rahat bi şekilde işe gittiğini bilemem.siz öyleyseniz tebrik ederim tabi.

bence korg amatör olmaya kendi karar vermiş gibi.öyle seviyo demekki.başka açıklama bulamıyorum.

sitedeki sanırım en eski ketron kullanıcılarından birisi benim,senin sorununa gelirsek en başta kulak aşinalığı yani alışmış olduğun tonu arayıp bulamamak ki buna alışman çok zamanını alır bide türkü bar işi yapıyorsan ketronu çok ararsın ben şahsen o meyleri neyi ve birçok sesini korgta duyamadım ama bi düğüncü için korg daha ideal, sanırım senin ayarlarla baya bir uğraşman lazım türkü bar işi yapıyorsan sat korgu yerine ketron sx3000 al düğündede fazlasıyla yeter ama korg gibi nevalesi boll değildir,saygılar.

türkü barda zaten tabiiki korg imkansız ama ben daha çok saolndayım dedim salonda olru hani pad mad yapıştırırız :) onlarda sounsuz abi.irenc ötesi irenc yani

korg pa 80 pa1x ve pa800 ün kendi hoparlörü akustiği çok güzel gerçekten kaliteli bir sound var ama bu sesi tesisattada bu şekilde alabilmek için kaliteli bir tesisata ihtiyaç var, ben sx3000 kullanıyorum aletin kendi hoparlörleri çok kuru takır tukur çalıyor hatta çoğu almak isteyen bu sesleri duyunca vazgeçiyor ama kaliteli bir tesisatta çok daha güzel veya kaliteli bir kulaklık ile dinlemek lazım işte orgun gerçek soundunu sadece kaliteli bir kulaklık kullanarak anlayabiliriz aslında aynı kulaklığı değişik model aletlerde takıp kıyas yapmak daha mantıklı geliyor

aslında pa 800 çok güzel bir alet değil birde kullandığınız cihaz çok önemli bu işi yapan arkadaşlar bir orga 4 yada 5 milyar veriyor fakat cihaza gelince bir anfi mixere 5.000.-tl vermiyor bence cihaz çok önemli

aslında pa 800 çok güzel bir alet değil birde kullandığınız cihaz çok önemli bu işi yapan arkadaşlar bir orga 4 yada 5 milyar veriyor fakat cihaza gelince bir anfi mixere 5.000.-tl vermiyor bence cihaz çok önemli

kesinlikle katılıyorum kullanılan mikrofon pover mixer anfi ve hoparlörler kaliteli olursa insan daha iyi bir performans sergiliyor daha iyi bir ortam yakalıyor havaya giriyor kullanılan org vasat olsa bile iyi bir sonuç alınıyor tam tersine org ne kadar iyi olursa olsun tesisat yaramaz ise çoooook kötü. çünkü günümüzün kaliteli orglarındaki ana hedef gerçekçi güzel ve kaliteli bir sound ve bunu ancak kaliteli bir tesisatta alabilirsiniz bu kadar basit yoksa aletin bir numarası kalmıyor.tekrar özetlersek:kaliteli aletler kaliteli bir sound için üretiliyor artık ve bunu gösterebilecek tesisat arıyor

Arkadaşlar ben yaklaşık 20 senedir klavye çalıyorum ilk psr6300 ile başladım. yamahanın yeni serileri hariç kullanmadığım org kalmadı. Korg pa800 ü 2 sene kullandım. kullanım kolaylığı ve nevale bakımından piyasanın en revanşda aletidir. Ancak korg hiçbir modelinde gerçeğe yakın sample ses ve kitleri yakalayamamıştır. bunu ketron kullanmış olan arkadaşlar daha iyi anlayabilir. Pa800 kötü mü? kesinlikle değil hafif, kullanımı kolay, nevalesi bol. Şuan param olsa alır kullanırım. ancak iş saunda müzik keyfine gelince sıralamada bana göre korg alt sıralardadır.

aynen katılıyorum sende ketron kulanmıssın ketrondan daha kotu bir soundu var pa 800 un.daha dogrusu korgların tum seriisi..

tesisat konusuna gelince heraldeki yani iyi tesisatta iyi ses cıkar bu normal bi orantı zaten.
anormallik şu : pa 800 u orta bir tesisata takın ayvayı yediniz.ama kteronu dandik tesisata takın idare eder yani olay bu.

dolayısıyla dugun bar gibi yerlerde calısnması cok zor bi alet pa 800.eger standart dugunlerde yada barlarda calıyosanız pa 800 sizi rezil ediyor.
,program kotu gectigginde bakın aslında orgum guzel sizin tesisat kotu diyemiyosunuz öle bi dunya yok.adam demezmi buraya hergun biri geliyor problem yokta sen gelince oluyo lan demezmi :)

pa 800 de calan bir sample yi dandik 10lik vcd ye koyup tesisata veriyosunuz daha canlı ses alıyosunuz olay bu kadar net iken bazıları neyin hesabını yapıyor ? 5000 liralık cihaz 10 lik kadar out veremiyosa bazılar sapkayı önune koymalı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ben ketron xd9 ve Audya 5 kullandım ve sattım pa2x ve pa3x aldım. Ketronu satma sebebim şudur Tünel müzik seti çıkarmamasıdır. Audya 5 aldım alet elimde patladı 2 yıl set yapacağız dedi hepsi yalan çıktı 8500 tllik aleti ancak 5000 tl ye satabildim. Sound olayına gelince kesinlikle korg tesisatda ketron gibi kaliteli sound vermez. Siz korgda ne yaparsanız yapın canlı performansda ses berbat çıkıyor. Ketronda öyle değil ketronda kendi anfisinde nasıl çıkıyorsa sahnede de aynı kalitede çıkıyor. Ketronun üzerinde zaten yazar live sound and performasn gerçek ses ve performans anlamına geliyor. Korg firmasının son çıkardığı org olan pa3x'e bakıyoruz bateri davul sesleri teneke gibi. Ketron xd9 ne kadar eski bir cihaz olmasına rağmen real drum teknolojisi kullanmış korg hala real drum teknolojisi kullanmıyor. ketronda ritim açtığıınızda kesinlikle gerçek bateri mi yoksa org mu anlayamazsınız. Ketron ve korga aynı sample sesi yükleyin kesinlikle ketron sound daha kaliteli ve daha yumuşak çıkar. Korgda sesler sert olur yumuşaklık yoktur. Ama maalesef ketronda kullancılarına açık bir alet çıkarmadı bizde kendi setimiizi yapalım. Ketrn yeni alet çıkarıyor inşallah dokunamtik ekran ve sample kilitini kaldırır bizde tekrar ketrona döneriz. Ben ketronun sounduna alışmışım korgda klavye çaldığımda sound tatmin etmediği için zevk alarak çalmıyorum.

Ben ketron xd9 ve Audya 5 kullandım ve sattım pa2x ve pa3x aldım. Ketronu satma sebebim şudur Tünel müzik seti çıkarmamasıdır. Audya 5 aldım alet elimde patladı 2 yıl set yapacağız dedi hepsi yalan çıktı 8500 tllik aleti ancak 5000 tl ye satabildim. Sound olayına gelince kesinlikle korg tesisatda ketron gibi kaliteli sound vermez. Siz korgda ne yaparsanız yapın canlı performansda ses berbat çıkıyor. Ketronda öyle değil ketronda kendi anfisinde nasıl çıkıyorsa sahnede de aynı kalitede çıkıyor. Ketronun üzerinde zaten yazar live sound and performasn gerçek ses ve performans anlamına geliyor. Korg firmasının son çıkardığı org olan pa3x'e bakıyoruz bateri davul sesleri teneke gibi. Ketron xd9 ne kadar eski bir cihaz olmasına rağmen real drum teknolojisi kullanmış korg hala real drum teknolojisi kullanmıyor. ketronda ritim açtığıınızda kesinlikle gerçek bateri mi yoksa org mu anlayamazsınız. Ketron ve korga aynı sample sesi yükleyin kesinlikle ketron sound daha kaliteli ve daha yumuşak çıkar. Korgda sesler sert olur yumuşaklık yoktur. Ama maalesef ketronda kullancılarına açık bir alet çıkarmadı bizde kendi setimiizi yapalım. Ketrn yeni alet çıkarıyor inşallah dokunamtik ekran ve sample kilitini kaldırır bizde tekrar ketrona döneriz. Ben ketronun sounduna alışmışım korgda klavye çaldığımda sound tatmin etmediği için zevk alarak çalmıyorum.

Hocam aynen ya vala Allah belasını versin ne pa 800 müş arkadaş 18 yıllık piyanistim ben böle bişe görmedim. sanki özel çip koymuşlar için işte en ireç şekle getir öle out yap diye. oysa 10tik vcd nin verdiği performansı versin yeterdi abi.

dicek pek bişe yok herşey ortada ama insanları soyuyolar burdan bağırıyorum sakın pa 800 almayın yanarsınız.elektro bağlamamı evet ketrondan daha güzel bu doğru.zurna mı evet daha guzel ketrondan buda doğru ya diğer ses ve ritmler ? 1000den fazla ses ritm var 2 ye 1000 yani.

biraz önce hasretide dinledim roman yamıs canlı.irenc abi herif değil org irenc.ben roman delisiyim hep romans et yukedim yok arkadas teneke teneke.aklımı kacırcam ya.

oynatamıyorum abi derdim bu.starta basıyorum roman oldugunu anlamak 3 saniye zaten bi gurultu bi camurluk bi teneke bi garip hayır yani emu alınca bu sorun cozelcekse alalım abi.ama 50 den fazla roman ritmi yukledim tum setleri ben yukledim emu haric ce yukledim ettim. bu arada ketrondaki yaylı için elktro ve zurnamı feda ederdim oda ayrı bişe.neyse en azından korgun yaylı özürlü olduğunu bilerek aldım bu zaten korgun altın kuralı adamlar yapamıo abi cip koymuslar yaylı yapama diye.

yazılar olsun korg a. korgun vsti se aynı zaten kaldırmalılar piyasadan.müzisyenliğe ihanet.korg 1 behringer 2 bunlar birleşse bari.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...