pa 800 neden tesisatta iğrenç ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: pa 800 neden tesisatta iğrenç ?

Ben de birşeyler söyleme ihtiyacı hissettim.
Benzer sorunu bende yaşadım, hala da yaşıyorum. ( Şu anda 3x de, daha önce de pa800 de) Şöyle birşey olabilir mi: Pa800 gibi bir klavyeyi yapabilen teknoloji, klavyenin kendi hoparlörlerinden muhteşem saund çıkarıcak, fakat tesisata bağlama konusunda başarısız olacak. Arkadaşlar bunu birsürü nedeni var, fakat en bariz olanı şu: klavyenin hoparlörleriyle sahnede kullandığımız hoparlörlerin kalite farkı. Kullandığımız kabinlerden bütün frekansları alamıyoruz ya da bazılarını çok fazla, bazılarını çok az duyuyoruz. Bunun yanında mikser ayarları, monitör kullanmama, kabinleri diziş şeklimiz, salonun akustiği vs vs. Bir de yükses ses hastalığımız var, volum yükseldikçe kalite düşüyor.
Kısacası hiçbir klavyenin kendi hoparlöründe başarılı ama tesisatta başarısız olacağına inanmıyorum.

ya yok tabi siz al demediniz derdimi yazdım sizde guzelce cevap verdiniz tersleyebilrdinizde ama tam aksine guzelce yazdınız teşekkür ederim bunun için.
evet sanırım zevk meselesi.ketronu iyki satmadım :) sahnede korgu acınca gumbur paldır sanki kacacak musteriler öle irenc gelior bilmiyorum tanımlayamıyorum ani her ritm böle..

ben 18 yıldır piyanistim bi kaç org kualndım tabi ama bu kadar kötü beklemiyodum acıkcası.

bizim salona bi cok piyanis geldi ve genelde 800 le geliyolardı.dinliyodum aslında begenmiodum ama ne bilim dedim herkes pa 800 alıo arkadas bende bunu alayım bari dedim.tipik turk aklı!sen alsana kulagına hos geleni...

ama tabi bir kural gibi bişe var music piyasasında sizde biliyosunuzdur zaten korg ve roland kapısması vardı hani tatlı bi kapısma :) oaly bu galiba ketronda roland kokuyor sanırım biz dogucular galiba ketroncuyuz en azından cevrem böle.

turku bara gittim gecen abi sen calmayımı unuttun dediler ya..ozellkle salonda fotografcılara soruyorum nasıl yeni orgum diye yeminki.. ya sunu duymak istedim ama daha gumbur gumbursun yok abi cevap şu : abi deiğer orga sanki daha alısmıstın.. zaten cevapları aldım bende goruyodumda inanamamıstım..

ce set guzeldi demoları ama işte tesisatta bana gore tabi berbat.

ben yaylı delisiyim ve korgun tek tapamadıgı yaylıdır yani kuralmıdır nedir hani olmuyo ya ona ramen aldım dedim artık ketrondan yaylı yaparım.neyse 1 ay yaylı yukledim korga dedim ya bar idaretten bise buliyim goytürmiyim ektronu abi hepsi mi dandik olur sacma sacma yaylılar aklımı kacırcam 5 milyar ver yaylı yok ya nası yok.

ketrondaki yaylı size yemin ediyorum sırf ketronda yaylı calıom diye iş alıodum net bisekidle söliyim.iyi piyanist değilim ama işte yaylıya deli oluyorum insan sevince ypaıo bişeler..

yaylıya hasretim tabi

kısacası korg aldımelektro baglama ve zurnaya para vermiş oldum kendi adıma.kaybettiklerim ise list yapsam sıgmaz.
abi bi tane klarnet yok ya.hepsi sorunlu bi garip yani e 40 klarnetide yeter o da yoki bulamıom.ce yuklemis 10 tane kalrnet şaka gibi çöp ya.

sonuc olarak sanatcımın bi sozu vardı unutmam adını sölersem yakalnırım şimdi burda :)

neyse sölemiyimde ben son olarak bişe rıca etcektim xd9 kulanan varsa hani plas 4 de bi yaylı vardı bildiğim orjinal abi sahnede calınca size yeminki sanatcı müşteriler bakıyodu kac ekz durdurup tebrik ettiler ya ben şimdi resmen mersedesten dustum tofasa.

yaylı calamıyorum misket halay teneke.tabi bunlar bana göre biliyorum size göre ketrondan iyi :) ben ketronda ataga basıyordum yuregimi hoplatacak kadar şirindi.
abi pa 800 de korkuyorum ataklar sacma oldugu kadar alakasız ve heycansız.

benim gibi sazanlar padlara aldanıp kmp içine sıkısıp böle bocalamadan önce tavsiyem bi ketrondan slow bir ritm acsınlar orjinal orgun fabrikasoyn birde aynı beatlardan korgunkini aynı tesisatta acsınlar.öle karar versinler derim.

bende suan ketronda var.ispatına hazırım aynı beatları defalarca dinledim.
ve idda ediyorum canlılık,sıcaklık, olarak pa 800 yemin ediyorum teneke kalıyor.
sozumden donmuyorum ispatına hazırım.

acarım 2 orgu aynı beatlar aynı tempoda burayada asarım.o zaman yorumlara gore hem birbirimizin kualgını tanırız hemde insanlar hangi aletin daha profesyonel sahne alaeti olduguna karar verir diyorum.

ayrıca bişe var sahne aleti ise pa 800 neden hatarımızın 1 yılını orga veriyoruz.
set ara yukle edit yap eq oyna ya ben 200 ritm kulanıyorum.bana 10 ritm kullan mı dicek korg yetkilisi.hayır yani piyanistmiyim yoksa tonmaistermi aranjor mu ? ben piyanist isem org calarım gerisini beni aşar aşmalıda.cunku o zaman org calısımda dusus olur.

bilmiyorum ben bunu kabullenemiyorum ama tum piyanistler kabullenmiş ne diyebilrmki.

ya bu arada sahnede bazen sadece kick kapatmak istiyorum nası yapılıyor ?

Ben de birşeyler söyleme ihtiyacı hissettim.
Benzer sorunu bende yaşadım, hala da yaşıyorum. ( Şu anda 3x de, daha önce de pa800 de) Şöyle birşey olabilir mi: Pa800 gibi bir klavyeyi yapabilen teknoloji, klavyenin kendi hoparlörlerinden muhteşem saund çıkarıcak, fakat tesisata bağlama konusunda başarısız olacak. Arkadaşlar bunu birsürü nedeni var, fakat en bariz olanı şu: klavyenin hoparlörleriyle sahnede kullandığımız hoparlörlerin kalite farkı. Kullandığımız kabinlerden bütün frekansları alamıyoruz ya da bazılarını çok fazla, bazılarını çok az duyuyoruz. Bunun yanında mikser ayarları, monitör kullanmama, kabinleri diziş şeklimiz, salonun akustiği vs vs. Bir de yükses ses hastalığımız var, volum yükseldikçe kalite düşüyor.
Kısacası hiçbir klavyenin kendi hoparlöründe başarılı ama tesisatta başarısız olacağına inanmıyorum.
ben buna katılmıyorum.ketronun kulandıgı D/A korgtan daha başarılı.Tc kulanıyor sanırım.bu ezelden beri böyle.ama yanlıs biliyosam duzeltin lutfen.
ayrıca ketron kolonları pa 800 kadar guzel olmaması ketron un tesisatta daha guzel cıkamsı demek oluyorsa burda nasıl bir bağlanatı krudunuz ?

Pa800den ilkdefa böyle bi şikayet duydum.

ilk defamı ? valla hocam arkadasmın adını vermicem sanırım uye buraya ama yıllar once pa 800 almıstı ve ilk aldıgında beri set arıyor nasıu iş bu geçen görustum yok diyor illa bişeler eksik flaan diyor abi ne eksik eksik orgun kendisi eksik.wav ritm yukluyorum atıyorum dinliyorum sanki 41 khz den 22 ye düşmüş bumu hi end bumu hi fi aynı sey neyse..

hayır yani siz loop yukluyosunuz yuklediğiniz gibi dinliyosanız haktten sorun bende.fkat ben bi cok set yukledim hangi loop u dinlesem basit bir 10tl lik cd playerin verdiği soundu veremiyor nası oluyo anlamadım.

herşeye ragmen elektro baglama calmak keyifli lesli oluyor ya :)

Katılmayabilirsin saygı duyarım. Yalnız ben Korg Ketrondan daha iyidir, daha başarılıdır demedim. Hiç Ketron kullanmadım, Korg Ketrondan iyi, Roland şöyle Gem böyle muhabbetlerine de hiç girmedim, girmemde. "Pa800'ü beğenmedim, bence Ketron daha başarılıydı" desen mantıklı olurdu. Ama kendi hoparlöründen güzel, tesisattan kötü çıkıyor dersen açıklaması bu: tesisatın kalitesi, tonlama ve ortamın akustiğidir. İster katıl ister katılma :) Çünkü aynı sorunu ben de yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum.
Aynı markanın bir üst modelini alınca bile yadırgıyor insan, hem çalana hem de dinleyene farklı geliyor. Hele marka değiştirmek ve yeni markanın saunduna alışmak, hem çalan hem de dinleyenler açısından çok daha zor.
En güzel klavye beğendiğin klavyedir.

bence ketronla yola devam et.çünkü aletini tanıyorsun ve bu bir gerçektir saundu iyidir.. 800 ze acemisin yorar seni öğrene kadarda göbeğin çatlar. ketrona göre biraz daha profosyonel kalıyor 800 çünkü işlemen gerekir onu her ritimin her sesin kendi tizi bası mıdı var tek tek ayar gerekir zahmetli iş.

bence ketronla yola devam et.çünkü aletini tanıyorsun ve bu bir gerçektir saundu iyidir.. 800 ze acemisin yorar seni öğrene kadarda göbeğin çatlar. ketrona göre biraz daha profosyonel kalıyor 800 çünkü işlemen gerekir onu her ritimin her sesin kendi tizi bası mıdı var tek tek ayar gerekir zahmetli iş.

yani evet 6 -7 yıllık pa 800 kulanıcısı halen bulamadım sey yok abi diye dolanıyorsa dediğiniz gibi herkes tercihini kendi zevkine göre yapmalı.

sitedeki sanırım en eski ketron kullanıcılarından birisi benim,senin sorununa gelirsek en başta kulak aşinalığı yani alışmış olduğun tonu arayıp bulamamak ki buna alışman çok zamanını alır bide türkü bar işi yapıyorsan ketronu çok ararsın ben şahsen o meyleri neyi ve birçok sesini korgta duyamadım ama bi düğüncü için korg daha ideal, sanırım senin ayarlarla baya bir uğraşman lazım türkü bar işi yapıyorsan sat korgu yerine ketron sx3000 al düğündede fazlasıyla yeter ama korg gibi nevalesi boll değildir,saygılar.

basta konu ve uslup yanlis,ilk defa korg alan biri konuyu tesisatta berbat degilde tesisatta yardim diye acmaliydi.
bu sitenin nerdeyse %80i korgcudur yada kullanmistir,hala dugun,turku bar restorant proglari vs.yapanlar var,bu arkadaslar hepmi berbat sesle caliyorlar?ilk defa korg alan biri olarak kotuleyip yerin dibine sokmaya calismaktansa niye yardim istemedin?madem aldin once ne yapilmasi gerekiyor nasil ayarlanmasi lazim onu ogren?ketron iyi,korg kotu roland soyle boyle konulari basit ve ucuzdur,madem bu isten ekmek yiyorsun o zaman teknene sahip cikacaksin,korgla ilgili yorum yaparkende bir daha dusuneceksin,mustafa abinin dedigi gibi 15000 korg kullanicisi var,arti benim bugune kadar dinlediklerimde oyle teneke gibi degil gayet basariliydi.
korgun farkini gormek istiyorsan simdi satilik yaz sana garanti en gec yarin sabah hic zararina satarsin?
son olarak ben ne korgun nede bu sitedeki arkadaslarin avukatiyim bunlar nacizane kendi fikilerimdir ama bir gercegi kabul etmek lazimki korg suan Turkiyenin 1 numarasidir,ister kabul et.ister etme.

benim cevreden duydugum tam tersi. klavye kullanıcıların korg serilerinin cihazlarda tok ses vermesinden bahsediyor. her enstrumanın kendine has mikser ayarları vardır bunu yapamadıktan sonra yani kullandıgınız mikser yada power miksere ayar cekemedikten sonra istersen 10 bin tl lik klavye tak tad alamazsın salonda calısıyorsanız pa800 zaten bass bir klavye boguyorsa basları kısın tiz ler ortada dursun midd ler ortada belli hallolur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...