pa 800 neden tesisatta iğrenç ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: pa 800 neden tesisatta iğrenç ?

zaten kim ne kualnıyosa onu övüyor.

madem öle ben ketrondan bir davul ritm asayım bide sen as hangisi gercekci görelim arkadasım.

tabiiki sample olayın içnide oldugundan pa 800 üstün buna dicek yok ama sonuca bakalım.
düğüne gidiyosunuz herkesin gittiğ isalonda 3tl lik tesisatlar var yalanmı.pa 800 tesisat seciyor onu biliyoruz alırken adam dedi ama ben demiyorumki ahıms ahım gelsin.

hangi salona gitsem aynı.hangi ritmi acsam abi kovacaklar beni.bana bir msiket bir halay yeter yok arakdas 1.5 aydır sil yukle sil yukle.

ketronun sesleri kotudu sadece kotu derken elektro yok zurna yok.ulan bi zurnaya pa 800 aldım Allah belamı versin

bende pa800 ile düğün çalmak zorunda kaldığımda bu sorunu yaşamıştım ne alt yapı alabildim ne ton, patlak bass sesleri geliyordu çaldığımı anlayamaz hale gelecek kadar... ama bu sorunun ayarlarla alakalı olduğunu düşünüyorum, çünki hafife alınmayacak kadar pa800 kullanıcısı var türkiyede, pa800 tesisat seçiyor bu bi gerçek ama saund çekilince klavyeye tesisatta iş götürecek ton alabilirsiniz, a2000 i tesisata bağladığımda alt yapılar mükemmel geliyordu ama kickler beni tatmin edecek kadar vurmuyordu bi 5-10 dakika ayar çektim ve istediğim tonları aldım.. saund ayarlarını kurcalamadan hiç bi klavyeden ton bekleme...

sound ayarlarını yapmadan ketronlarda ton bekelytebilrsiniz.rolandlarda keza öyle.

yani ben korgun kendi ritmlerini acıyorum onda da aynı toplam 4 farklı salona gittim değişmedi.en cok beni uyuz eden ise bass gitarı duyamamak orgda bass gitar yok arkadas delircem.1000 ritm denemişimdir 1 tanesinde bas gitar duyamadım.
siz duyormusunuz Allah askına diyinki ben misket halay sunda falan bas gidatı duyorum diyin ama böel camur değil bildiğin bas gitar tane tane.

örnek ketron gibi..

bana bir ustad sölemişti ketron live sound neyse artık pa 800 alırsan mantarlarsın die :)

live set ne arakdaslar.

neyse anlasıldı bence yine kral ketron tabi audio mudur nedir gozu kapalı alınır pasa pasa kulanılır ayara gerek yok sete gerek yok sıkıntı yok.bu ne arkadas piyanistmiyiz aranjor mu haram olsun korg a para haram olsun!

15.000 adet kullanıcının kulağı bozuk demek ki...Bilen bir arkadaşınıza ayar çektirin....

hocam sen pa 800 de bas gitarı tantane duyorum yorulmadan duyorum diyosan,ketron gibi tertemiz.o zaman hata bendedir.

özelden mesaj attım hocam, bana ulaşın

hocam sen pa 800 de bas gitarı tantane duyorum yorulmadan duyorum diyosan,ketron gibi tertemiz.o zaman hata bendedir.

Amacım orgu met etmek değil. Bu kadar kişi sahnede kullanıyorsa demekki bir şekilde ayarlanabilirliği...Korg serisi orglar her türlü edit yapabildiğinden istenen sonuca yakın ton alınabilir.Mesela bass gitar sesini beğenmiyorsanız samplesini yükleyebilirsin...Bulamazsanız size temin edebilirim...Yoksa ben de ketronu çok beğeniyorum. Sd1 modelini 7 yıl kullandım. Ms5, ms50, ms60 ms100 modellerini kullandım.....

Öte yandan konu başlığı enteresan....Size pa800 ü al diyen biz değiliz. Beğenmiyorsan satışı en kolay org... Yorumlarda kötülesek beğenilmiyor, beğensek beğenilmiyor....Gençlere nasıl yorum yazacağımı şaşırıyorum.

abi sizin yorumlarnızı bi<im için çok önemli size kimse kırılmaz hep böyle kalın lütfen

Tesisat ayarını yapmamazsanız her org tesisat seçer gel maltepeye enkötu kardelen düğün salonu pa800 kullanıyo sıradan bi set var üzerinde tesisatta kötü piyanist haluk nasıl ayar yapıyo nasıl saund var dinle

Şahsen ben seslendirme işini (yani tonmaister) ticari boyutta yapmış, yapan birisi olarak hiç bir orgda ses tesisatı sorunu yaşamadım.Bir kere tesisat belli bir düzeyde olacak ve çok daha önemlisi bu tesisat doğru ekipmanlarla doğru akustikle desteklenmiş olacak.Lütfen sözlerimi yanlış anlamayın ama düğün salonlarındaki tesisatın akustiklendirilmesinden ne bekliyorsunuz ki?Daha çok insanın sıkış pıkış oturup salon işletmecisinin cukkasını doldurması endişesiyle tesisatı kim düşünür?Profesyonel yaklaşılan mekanlarda ses akustiği cihazlarla ölçülerek oluşturulur.En azından bu yapılamıyorsa metrekare hesabından kaç watlık olduğu ve konuşlandırılması üzerinde kafa yorulmuş bir tesisattan bahsediyoruz...İstediğiniz düzeyde tesisatı kurun doğru ayarlar yapılmadığı sürece orglardan verim alamazsınız.

Ketrondan daha iyi ses almanız Ketron'un bir üstünlüğü değil (belkide kişinin zevkine göre değişir o ayrı konu) sadece o anki tesisata uyum sağlamasından kaynaklanan bir şeydir.Pa 800 en çok kullandığım cihazlardan...Ve bana en az sorun çıkaran orgdur.İçindeki setler toplama değil orijinal set olmalıdır bana göre...Ve hemen hepsi üzerindeki setlerin ses editleri üzerinde kafa yormuş arkadaşlarımın orglarıdır.Toplama set diye tabir ettiğimiz setleri bende denedim.İçlerinde işe yarar bir tane ritm çıkarsa kendimizi şanslı hissetmeliyiz.

sorun sizde ustam :) cekin drum-perc sesleri aşağıı verin bass ve acc seslerini görün bass sesini falan :) korg size bütün imkanları sunuyorr..tesisatınızda ki bass kabinleri nedirr..kalitelimi..çünkü pa800 kaliteli bi org ve kaliteli bi tesisat gereklii..dandik kabinlerle iş yapamazsın bu orglaa..kurcalayaksın orguu!! master EQ ayarını biliyomuydun sen..hayırr..öğrendin şimdii..güzelce tesisatını kur ve gerekli ayarlarıını yap oradann..her ritimin tiz-mid-bas ayarı varr..onları yaptınmıı ? her ritimi bir bir editledinmii..bütün bass samplelerini inceledinmiii?bütün setleri inceleyip sana uygun olanını buldunmu ? kendi setini oluşturdun mu ? style element track contols ayarlarını yaptın mı ? pan ayarlarını yaptınmı?input trim ayarlarını yaptınmı ?
bunların hepsini yaptıysan ve sonuç hala iğrençsee! size ketron ve roland ile mutluluklarr.. :) acilen satın ve kendinize çok beğendiğiniz roland ve xd9 herneyse onlardan alın..
saygılar.!

amacım polemik değil..sadece bilgilendirmee..sevgiler :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...