pa 600 benim gozumde 5 para etmez aldığıma pışmanım

• Konbuyu başlatan hasan74
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 66
  • Görünümler : 12K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: pa 600 benim gozumde 5 para etmez aldığıma pışmanım

Neyden Beş para etmez ufacık kutu içine butun sistemin sıralınışımı ? Kendimce ona (Teknoloji Diyorum ben) 2. PichBent nasıl kabolsunu koparıyorsunuz benim aklım ermiyıor. Nisandı aldım yanlış hatırlamiosam. 95,6 PCM ile kullanıyorum yani Ramda 400KB Boş alan bırakılarak tık yok ısınma yok bişi yok. Bütün Klavyelerin setlerini okuyor. Açılış 2dk bulmuo yani Hala kötülemeye calısıyorsunuz cihazı. Alan pişman olmaz klavye üstünde tepinenlerden basetmiyorum :D

pa600 korg firmasının en son kazığıdır bu millete ben o kazığı pa55tr alarak bir kere yedim:) insanı müzikten soğutur bu pa600 fiyatıda pahalı

şuan piyasada pa3x, pa900,pa800 alamıyorsan alınacak tek alet pa600 dür.gerisi yalan.

Bu cihazlar hem elektronik hem mekanik parçalar barındırıyor. Ayrıca da birçok müzisyen cihazlarını programa taşıyor (gigging musicians). Daha önce içini açan bir arkadaş pitchbend kablolarının çok ince olduğundan bahsetmişti. Eğer çok inceyse taşımayla bile zamanla kopabilir. Bence elektronik olarak en azından besleme katı ve ses çıkış katı (özellikle hoparlörlü aletlerde ısınır) ayrı kartlarda yer almalı. Hepsi aynı kartta olunca bozulduğunda değişimi masraflı olur sanırım. Zira tamirle uğraşanlar azaldı. Doğrudan kartı değiştir olsun bitsin..
Bu aletlerin bu kadar fiyatlı olması, araştırma geliştirme faliyetleri ve üretimdeki gelişmiş teknolojiden kaynaklanıyor. İşlemcinin hızı arttıkça fiyatı artıyor mesela. Ancak şahsi fikrim firmaların mekanik aksam kalitesine daha çok özen göstermesi gerekir. Örneğin yamaha'nın psr serisindeki tuşlar sanki medeli marka orgla aynı gibi. Firmalar kullanıcıya her 5 yılda bir org satmak istiyorlar herhalde..:) Naapcaan çalacan mecbuur..:)

Pratik cihaz Teneke bacaklarla Laptop Adaptoru vidalamislar icine sorun oldumu Al bir Laptop adaptoru degistir , Tek kart olmasina takilmayin bu performans acisindan etkilemez ariza durumunda cepten odenecek parca parasi yuksek olur tabi...
600-800-900-2x-3x kabul etmesi guc olsada Ayni ses kartina sahip ayri tumlesik ama sonucta ayni... yapi malzeme olarak Profesyonel (2x-3x) veya ev kullanimi icin yapilmis cihazlar...

Pitch bender problemini malesef hemen herkes yasayacak ; kaplo- lehim kirilmasi seklinde tamiri basit ama Dikkat edin acip yaparsiniz 2 ay sonra ekran soner Garantiye gonderdiginizde O tamiri mana edip Garanti disi birakabilirler...

Ağzı olan konuşmuş,çalanda konuşmuş çalamayanda,olanıda konuşmuş olmayanıda,yok kazık yok dandik yok beş para etmez,insanlar bişeyi kötülerken kendilerine dönüp bakmıyorlarmı acaba kendileri ne kadar iyi diye....beğenmiyorsan alma ,aldıysan sat,bıdı bıdı etmenin ne gereği var çok iyi klavyeci isen al tyros 4 veya audya veya pax3 ,marifetini göster bu kadar basit,

okan09 çok güzel yorumlamışsın. tebrik ederim. bu cihazı millete zorla satmıyorlar. cihazın kabiliyetleri ve özellikleri belli. ne varki herkes parasına göre cihaz almalı. şahsen benim param olsaydı audya5 üstüne de 3x alırdım :) :) :)

şimdi ben burada pa 600 ile bi kaç potpori hazırlasam bak kaç kişi damlayacak ooo süper oooo şahane paylaşsana diye bundan adımın ozan olduğu kadar eminim veya,pa 600 ile bi şarkı hazırlayıp bunu pa 3x ile hazırladım desem veya pa3x ile hazırlayıp bunu pa 600 ile yazdım desem eminim çoğu insan aradaki sound farkını anlayamayacak pa 600 ü beğenmeyenler o zaman neyin kafasını yaşayacak acaba çok merak ediyorum,ama bunu çok yakında yapıcam,kulakları görelim o zaman...

Katılıyorum size Okan09 haklısınız.

Moderatör tarafında düzenlendi:

arkadaşlar ekmek teknenizi bu kadar kolay harcamayın.. pa600 neye göre ,kime göre 5 kuruş etmez? 2700 liraya pa600 çıkmadan önce ne alabiiyorduk? pa80 gibi milattan önceki alete 2000-2700 arası fiyat çekiyorlardı? gerçekler acıdır arkadaşalar or700 plus fiyatına pa3x setini bile okuyan alet pa600.. pa3x gibi olur mu? olamaz arada fiyat farkı var ...

pa600 ilk cıktıgında alacaktım ama sorunları olacağını bildiğim için beklemeyi tercih ettim pa800 aldım ve 8 aydır sorunsuz kullanıyorum çok şükürr..

pa800 almamın başlıca sebebi küçüklüğümde bu yana pa800 e sempati duymam ve malzemesi bana göre gayet kaliteli..tuşesine diyecek laf yok a2000 den sonra taş gibi rahat rahat çalıyorum kırılacakmış cıkacakmış lastiği patlayacakmış derdim yok... 64 ramda fazlası ile yetiyor işi bilirsen dizersin kendi setini arkana bakmazsın... pa600 fiyatına göre güzel alet, malzeme kalitesi berbat... ama o paraya bu kadar köfte..

lütfen aletinizi gömmeyin.. ekmek kazanıyorsunuz aletinizden ... enstramanına saygısı olmayana müzisyen demem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...