pa 600 benim gozumde 5 para etmez aldığıma pışmanım

• Konbuyu başlatan hasan74
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 66
  • Görünümler : 12K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: pa 600 benim gozumde 5 para etmez aldığıma pışmanım

Serbest bölüm de konu açtık söyledik

İstanbulun trafiği havası rezalet hatta muhtemelen ömrü bile kısaltıyordur belki. Fakat halen istanbulu tercih edenlerin en büyük nedeni de işte bu herşeye ulaşabiliyor olmak. Herşey elimizin altında. 20 lira versem korsan taksiye beyoğluna gidiyorum :) Özellikle herhangi bir cihazda yaygınlık olmaması yüzünden farklı şehirlerde servisi olmadığı için mecburen sıkıntı yaşıyorsunuz.

Edit:Son zamanlarda farklı şeylerde farklı forumlarda karşıma çıkan bu kargo meselesini görünce yazmak istedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

İstanbulun trafiği havası rezalet hatta muhtemelen ömrü bile kısaltıyordur belki. Fakat halen istanbulu tercih edenlerin en büyük nedeni de işte bu herşeye ulaşabiliyor olmak. Herşey elimizin altında. 20 lira versem korsan taksiye beyoğluna gidiyorum :) Özellikle herhangi bir cihazda yaygınlık olmaması yüzünden farklı şehirlerde servisi olmadığı için mecburen sıkıntı yaşıyorsunuz.

Edit:Son zamanlarda farklı şeylerde farklı forumlarda karşıma çıkan bu kargo meselesini görünce yazmak istedim.

katılıyorum, konu başlığına göre oldukça kaliteli yorumlar oluştu valla :)

Kusura bakmayinda bu konuda size katilamayacagim,neden derseniz;
kimse size bu aletleri silah zoruyla satmiyor,aciyorsunuz bir konu pa500 mu -pa600 mu diye kim hangisini daha cok ovuyorsa veya iyi diyorsa kosup aliyorsunuz ondan sonra soyle ,boyle ,kotu veya yaramaz gibi sitemlerde bulunup alet elinizde patliyor.Gidin bakin deneyin kafaniza yatmadimi bir daha deneyin bir daha sorun,neticede bu aletler 1 haftalik degilya,acele etme yeni updateler gelsin,formlari daha cok oku ,devir teknoloji devri artik,senin 20 kiloluk G600 unun veya pa2x in yaptigini iste o kucucuk kutu yapiyor,bir aletin agirligi onun iyi oldugunu gostermez.Pich bent sorunu dogrudur pa600 lerde fabrika hatasi olarak var cunku iletin kablosu normalden 5 cm kisa.ama ucuruma cekecek kadarda degil.Hicbirimiz soforlugumuzu elestirmiyoruz kusur hep araclarda adamlar yapmis iste 96mb ram-mp3 vs vs.fiyatida bu ister alirsin ister almazsin.Bugun bos pa800 icinde ayni seyler gecerli degilmi,rami yukselt,emo bord taktir onu ekle bunu ekle,alsana 1000tl.Kisacasi bu yorumlara katilmiyorum pa600 herseyiyle duguncuyude-barciyida-restorantciyida fazlasiyla goturur.

Aynen kımse kımseye zorla cıhaz satmıyor.Buradakı yorumlara kanıp alıyoruz maalesef.ıyı yorumda var kötü yorumda onemlı olan kişinin ne istediği.teknolojı gun gectıkce ılerlıyor.şu anda pa900 ozellıgınde olan bır cıhazı bırkac sene sonra giriş sevıyesınde de gorecegız.tıpkı pa600 ornegınde oldugu gibi.ama birazda cıhaz,kasa,ses kalıtesıne onem verılse ınsanlar magdur olmasa...

kusura bakmayın arkadaşlarda yani bana kızacaksınız belki ama yav siz nasıl cihaz istiyorsanız gidin onu alın,yok kasası şöyleymiş içinde parça yokmuş vs vs vs,şu Pc klavyesinin başında harcadığınız zaman kadar kendi klavyenizin başında zaman harcasanız bu kadar mutsuz olmazssınız,adamlar demirdenmi org yapsın ? hanginiz yeni aldığınız telefonunuzu 3 yıldan fazla kullanıyorsunuz * veya Tv nizi veya Pc nizi,kıçı kırık bi telefona 2 milyar para istiorlar peki ne yapıyorsun telefonla ıvır zıvır kendi egonun ötesine geçemiyor ama pa 600 gibi bi cihazı alan adam bununla ekmek parası kazanacak veya evinde güzel saatler geçirecek,beğenmezssen almazssın kardeşim satarsın,bide alan satıyormuş falan geçin bunları hani nerde ilanları gösterin bana,ben tek bi siteye girdim bakın kaç kişi satıyormuş,Arama Sonucu - sahibinden.com
pa 600 çalmasını bilene çok bile ,sağlam org istiyosanız alın bi KORG İ4 S mutluluğunuza mutluluk katın....

pa600 aldığıma pişmanım 1 ay oldu alalı pich bend bozuldu nemiş kargoyla dtl ye gondercekmişim 20 iş gunu içinde teslim olcakmış sonra yolda basına gelmıyen kalmıcak kımse üstune sorumluluk almıcak bende soktum aleti kablolardan bitı kopmus diğerlride kopmak uzere yaptım taktım çalıstırdım birde aletin içini gorseniz bu ne ya ekranın altında 20 cm çapında tek bir panel var butun işi yapan o adaptor içinde gizlenmis sadece kapalı olarak hava alıcak bir yeri yok böle saçmalık mı olur hersey bir karış kartta bitiyor ben pişmanım aldığıma biran önce satıp kurtulucam bir baska markaya kazıklandık ya resmen içinde 500 liralık parca yok yazık ya helal etmiyorum aldıkları parayı 25 yıllık korg kullanıcısıydım soğudum artık korg tan kesinlikle tavsiye etmiyorum korgu

hocam 25 yıllık korg kullanıcısıyım demişsiniz sanırım lafın gelişi yazmışsınızdır.25 yıl önce roland bile yeni yeni giriyordu türkiye piyasasına.o yıllarda yanlış hatırlamıyorsam piyasa yamaha psr6300 dü.bendede vardı o klavyeden.neyse lafı uzatmayayım başınıza pitchbend arızası gelmiş bikaç arkadaşın daha gelmişti demekki ciddi anlamda bi sorun var.ama benim başıma gelmedi.şimdi neden pa600 bu soruyu alırken kendinize sormadınızmı hiç.benim param pa800 e yetmediği için gittim pa600 aldım.alet kendi hoperlörleriyle pek iç açıcı değil.kendi seti bana göre çok kötü klarnet ve istanbul strings hariç sesler kötü.alet pa800 ün setlerini okuyor.sesler bire bir aynı çıkıyor.en azından benim gibi amatör bi kulak farkı göremiyor.çoğunuzda göremeyeceksiniz alet pa800 le yan yana konuldu sample ses okuması aynı.ben korgdan sıkıldıgım için bi ara a2000 e geçtim.alet hoşuma gitmedi plus yaptım gene hoşuma gitmedi emousb aldım baktım olmuyor kafa kafaya pa600 le değiştirdim.ben aletten memnunum kendime görede bi set yaptım ha bu arada set yapmak çok çok kolay.begendiğin sesleri pa800 setlerinden çek güzel edit olay bitti.arkadaşlar lafın özü pa600 kötü bi alet değil.pa800 den iyidir demeyeceğim ama en azından beş para etmez lafı biraz sitemkar olmuş.kimse bu yoruma bakıp aleti değerlendirmesin.arkadaşlar tekneloji gelişiyor.bi arkadaş bi örnek vermişti.radyolar ilk çıktıgında içinde lambalı elektronik malzemeler varmış ve 6-7 memur maaşı ediyormuş.kocaman bişeymiş.şimdi ise artık cep telefonunun içine bile radyoyu soktular.yani olayı öyle düşünmeyin.20 yıl sonra içinin dahada boşalacagını bilin.saygılarımla.

25 yıl once korg yoktu diyen arkadasıma soluyorum ben hem muzısyen hemde elektironıkçiyim korg un tarihi 1970 yılından başlıyor evet lafın gelişi olmus olabilir ama ben 22 yıldır korg kullanıcısıyım ha 22 ha 25 konumuz 20 25 değil ben 3000 liralık aletin kalıtesinden bahsettim bu benim fikrim başkaları katılır katılmaz kimse parayı sokaktan toplamıyor bir pich bend kablosu koptu diye yetkili servis kargoyla gondercen kargoyla gelicek kimse o aletin basına bi iş gelse sorumluluk kabul etmiyeceğini soylediğinde ben kızarım birde alet 20 gün sonra eline geçece aleti alalı 1 ay olmus bir ayda bu başına gelirse insanın canı sıkılır ben kimseye bana hak verin demedim kendi görüşlerimi sundum yine sölüyorum benim gözümde aletin fiyatı 1000 lirayı geçmemeli çin de tamamı 500 lirayı bulduysa bu aletin fiyatı adımı değiştircem ha kimse kimseye zorla alet satmıyo doğru yapıyonuz bu paraya satıyonuz bu meleti adam gibi yapsınlar 300 lira değil 3000 liradan bahsediyoruz dur bi 1 sene kullanayım sonra bozul kop 1 aylık aleti daha 15 defa açtım ya ben tavsiye etmiyorum 900 de aynısı olacak milletin elinde patlıcak bu cihazlar sahneye açık havada yazın tozun içine girmeye gelmez siz yinede alın kullanın saygılar korg x3 1993 yılında girdi piyasaya 1997 de korg x300 korg 01/w fd 1991 yılında sonrasını i 1- i3-i4 ler geldi

hem bu nasıl iştirki aletin amfi devresinde bir arıza olduğunda orgu komple etkileyecek kulaklık çıkışında bir arıza oluştuğunda orgu yine komple etkileyecek ram bölümünde yine aynı işlemci bölümünde yine aynı sebebi bütün bunların avuç içi kadar bir panelde toplanması yap bunu ayrı ayrı bir parça bozulursa onu tamir etmek yerine yenisi alıp takar adamlar şimdi nolucak içinde arıza ara belki sunda belki bunda n tamam oldu bitti bir ay sonra tekrar arıza tabi bunu ben 2 yıl sonrası için soluyorum zaten adamlar işi biliyo 2 yıl arıza yapmıcağını bildiklerinden 2 yıl garanti veriyorlar tabi bu arada orgunuz garantili falan değil siz ole sanıyorsunuz 1 yıl sonra görürüz kullanıcı hatası . bitti

hem bu nasıl iştirki aletin amfi devresinde bir arıza olduğunda orgu komple etkileyecek kulaklık çıkışında bir arıza oluştuğunda orgu yine komple etkileyecek ram bölümünde yine aynı işlemci bölümünde yine aynı sebebi bütün bunların avuç içi kadar bir panelde toplanması yap bunu ayrı ayrı bir parça bozulursa onu tamir etmek yerine yenisi alıp takar adamlar şimdi nolucak içinde arıza ara belki sunda belki bunda n tamam oldu bitti bir ay sonra tekrar arıza tabi bunu ben 2 yıl sonrası için soluyorum zaten adamlar işi biliyo 2 yıl arıza yapmıcağını bildiklerinden 2 yıl garanti veriyorlar tabi bu arada orgunuz garantili falan değil siz ole sanıyorsunuz 1 yıl sonra görürüz kullanıcı hatası . bitti

Modül şeklinde diyorsunuz yani. Elektronik bir cihazın içinde bulunan her birim için farklı kontrol noktaları olması lazım. Yani türkçesi sizin dediğiniz gibi kartlar. Bilgisayar gibi. Ama demek ki maliyetleri düşürmek için tek noktada hepsini toplamışlar. Çok haklısınız. Elektronik mezunu biri olarak çok iyi anlıyorum size. ALL İN ONE yapmışlar. AIO pc'lerde arıza çıkarsa komple makineyi servise taşırsınız. Oysa bir monitör arkasına mini pc takmışsanız arıza halinde mini pc'yi taşırsınız. Ve 10 dakikada tamir ettirirsiniz. Korg demek ki pa600'de AIO'ya çevirmiş işi :)

Şimdi bakıyorum da yazmışım ama neredeeeen nereye gitmiş konu yinede iyi bağlamışım :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...