Düğün müzisyenliğim bitti!...

Cevap: Düğün müzisyenliğim bitti!...

okurken duygulandım...günümüz gerçekleride buldum yazınızda...saygılarımla

değerli süleyman hocam.
hakkınızda hayırlısı ne ise onu temenni ederim.
yazınızı okurken bir sitem hissettim.
fakat kendi adıma sizin gibi degerli üstadların tecrübelerinden ve bilgi birikiminden sitemizde faydalanacak bir çok üyemiz olduğunu düşünüyorum.ben kendi adıma paylaşımlarınızı dikkatlice takip ediyorum.
keşanlı mustafa hocam ve siz bizim için değerli ve çok önemlisiniz.hele birde beraber bir şeyler yaparsanız tadından yenmez...
saygılar sunuyorum

hocam aynen katlıyorum yazdıkarınıza ve izniniz olursa birkaç eklemeler yapmak istiyorum.

sokak düğünlerini yasaklamaya kalktılar müzisyenlere tek yol kaldı salonda çalışmak onlarda bunu fırsat bilerek komik rakamlarla müzisyenlere neredeyse hakaret ettiler.zaten düğünde kendini bilmez serserilerlede karşılaşabiliyorsunuz ki içkilisi çalsana gibi lüzumsuz herifleri düşünün.onlar yetmezmiş gibi hükümettende müzisyen e bu büyük darbe geldi.şimdi o kişiler işsizliği bitirmekten söz ederken işsizler türemesine neden olduklarını bile bile heleki bu devirde...

onlarda yetmezmiş gibi piyasa fiyatlarını düşürüp laptopla düğün yapanların türemesiyle birlikte milletin cebinde para kalmamsı sonucu aman ya ne olacak düğün işte tıngırdatsın geçsin mantalitesinde insanların türemesine,seninle iş konuşurken bana ses olsun iki tıngırdatsın yeter diyen oda yetmezmiş gibi çalgıcı diye hitap eden bir toplumda gelde müzisyenlik yap.baba mesleğim bu benim içine girdinmi çıkamıyorsun karnımızı doyuruyor diyemem nedenmi bazıları gibi bu işin fiyatını düşürmedim ama yaptığım işin kalitesini yükseltmek için çok uğraştık.bunu becerebildiğim için vicdanen çok rahatım.aldığım kazandığım ne varsa cihazlara yatırdım.pişmanmıyım
hayır.benim için 2. bir iş olmak zorunda artık müzik nedeni sizin saydıklarınız olduğu gibi benim saydıklarım gibi bir çok şey görmüş olmam.

sizi bu yüzden çok iyi anlıyorum her nekadar yaş olarak küçük olsamda çok zamandır bu işin içinde birisi olarak söylüyorum ki ne yazıkki müzik sektörünü milletçe öldürdük.ve böyle giderse ne iyi müzik dinlemek mümkün olacak nede onu hakkıyla icra eden birileri bulunacak.zaten günümüzde yapılan müziklere bekın kalitedeki düşme bunun özeti gibi...

Moderatör tarafında düzenlendi:

karabükten saygılar sevgiler değerli müzisyen abi

Öncelikle hakkınızda hayırlısı neyse, o olsun sevgili dostum. Hislerinizi o kadar iyi anlıyorum ki, kararınıza hem saygı duyuyorum ve haklısınız diyorum hemde üzülüyorum çünkü gerçekten bu işe gönül vermiş üstadlar kolay yetişmiyor. Söylediklerinizin maalesef hepsi doğru. O yüzden düğün müzisyenliği bitme safhasına geldi. Yinede müzisyen müzikten asla kopamaz. Amatörce de olsa devam ettireceğinize eminim. Sitemizdeki paylaşımlarınızdan bunu biliyorum. Keşke aynı yerde olabilsek. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın.

yazdıklarınıza canı gönülden katılıyorum hocam piyasa laptopçu kaynıyor ve kaliteli piyanist ile laptopçular karıştırılıyor piyaniste verilen para git gide düşüyor bu çok üzücü bir durum...

EVET PAZAR AKŞAMI ŞAHİT OLDUM DAVUL DARBUKA BAĞLAMA BİDE BENİM PİYANİST ARKADAŞIM SAHNE AlDI 6YIL BOYUNCA SALONDA DAVUL VE DARBUKACIYI İŞTEN ÇIKARDI SALON SAHİBİ GEREKÇESİ ARTIK GEREK YOK SALON SAHİBİ 1 DÜĞÜNDEN PAZAR GUNU 6BİNT TL ALIYO 35 TL DARBUKACIYA 35 DAVULCUYA VERİYODU ONUDA ÇOK GÖRDÜ YARIN BİRGÜNDE PİYANİST ARKADAŞIMA DİYCEK GEREK YOK ARTIK LAPTOP TAN YAPICAZ DİYE VALLA YAZIKLAR OLSUN SERENAT DÜĞÜN SALONUNA

evet arkadaşlar ben bir gaziantepli müzisyen olarak gaziantepli olmaktan gurur duyor ama gaziantepte yaşamaktan nefret ediyorum süleyman abi sonuna kadar haklı dedikleri dogrudur
burada önceden salon sahiplerine bir kaç kendini bilmez onlara insanda demiyorum para veriyolardı hatta salon sahibinin altına sıfır araba bile çektiler salonda çalışabilmek adına ama sonunda dayagı yadiler memleketten kaçmak zorunda kaldılar salon sahibine kimse para vermiyor çünki para zaten yok attılan paraya çalışıyor atılan para ise sahte bir dolar sahte dolar şu an güneydoguanadolu bölgesini sarmış durumda yalnız gaziantep deyil bu süleyman abi dediyine göre hatayada sıçramış çok üzüldüm bu sahte dolarlar belki inanmayacaksınız bakkalda kasapta telefoncuca sigara satanlarda adam mendil satıyordu bırakmış sahte dolar satıyor destesi iki lira afedersiniz tuvalet parasına süleyman abi ben düyüncülüyü bıraktıgına hiç üzülmedim çünki sen bu şekilde davranarak asaletini göstermişsin seni tebrik ediyorum gaziantepteki müzisyenler şu an düyün salonlarından çekilmeye başladılar çünki para bitti artık sahte dolar var şimdi herkes ettiyini çekiyor belki insanların adaleti yoktur ama allahın adaleti her zaman vardır dogru işler şimdi gerçek müzisyenler para kazanmaya başlayacak çünki herkes para isterse işini yapabilene para verecekler bu yüzden hiç üzülmedim süleyman abi bu mesleyin her zaman tecrübeli müzisyenlere ihtiyacı var çünki müzisyenlik üç beş şarkıyla sınırlı deyil saygı ister sevgi ister emek ister tecrübe ister sana başarılar diliyorum abi saglıkla kal. NOT bu linke bakın ne demek istediyimi anlarsınız arkadaşlar http://img195.imageshack.us/img195/4536/dsc0131vv.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

hayırlısı neyse o olsun.bakarsın başka iş yerlerinden teklif gelir örneğin otel veya lüks bir restorant gibi.devam edersin.müzikten kopmak zor.insan kendini boşlukta hissediyor.bir ara ben aynı nedenle orgumu satıp müziği bırakmayı düşündüm.daha doğrusu sahneyi bırakacaktım ama bir çok güzel işlere yazlık otellere gittim.iyikide orgumu satmamışım diyorum.sonuç ne olursa olsun sitede aramızda görmek isteriz seni suleymanerol.sağlıklı güzel günler dilerim.

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri