referandumda evet mi hayır mı? Anket !!!

• Konbuyu başlatan exr46
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 94
  • Görünümler : 18K

Referandumda Evet Mi Hayır Mı?

• Evet

Oy: 44 40.7%
  • Hayır

Oy: 62 57.4%
  • Kararsız

Oy: 2 1.9%

• Kullanılan toplam oy
    108
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: referandumda evet mi hayır mı? Anket !!!

Şimdi konuyu farklı bir yerden ele alacağım.Hani ses kirliliği deyip de sokak düğünlerini yasaklayanlar vardı.Arabalara kolon bağlayıp sokak sokak gezerek bağıranlar için ne demeli?Ayrıca cevabım da hayır.Çünkü gerekli yasaların yanında birileri kendi iktidarını korumak adına da yasalar geçirmek istiyor.Darbeyi onaylamıyoruz ama beceriksiz siyasetçiler yüzünden iç savaşa sürüklenen bir ülkeyi geçici olarak kurtaran bir TSK'yi kullanıp da "12 Eylül" diyerek sanki her şeyin sebebi onlarmış gibi göstermek bence vatana en büyük ihanettir.Tüpraş'ı satan TSK veya darbeciler değildi.Tüpraş için yapılan ilk ihalede 1,5 milyar dolarlık teklif kabul edildiğinde bunu DANIŞTAY bozdu.Çünkü verilen fiyat çok düşüktü.Sonraki ihalede Tüpraş 4 milyar dolara satıldı.Amacın, yapılacakların önünde duracak kurumların önünde duracakları kaldırmak olduğu belli.Buradan da sonuç çıkaramayıp gelip Korg mu, Yamaha mı tartışmalarına girmek biraz saçma geliyor bana :D

ya kardeşim sadece anayasa maddelerini okuyun ona göre evet yada hayır deyin yasa neler getiriyo neler götürüyo hiçmi tv izlemiyosunuz en basit içimizde memur arkadaşlar var sadece en basitini yazayım memurlar ın toplu sözleşme hakkı elinden alınıyo şöyleki memurlar toplu sözleşmeye gitti ve 40 tl istiyoruz dediler karşı taraf 20 tl verdi ve hakemler kuruluna gittiler kurul 20 tl çok 10 tl dedi ve bunun dönüşü yok son karar 10 tl yi memur kabul etmek zorunda yani kısaca hükümet zam yok desede memur olsun tüm kamu personeli bunu kabul etmek zorunda sadece oy veren kardeşlerimin yasayı okuyarak karar vermesini isterim yani bilinçli bir şekilde evet yada hayır deyin eğerki yasa gerçekten size bir şey veriyosa sizin beklentilerinizi karşılıyosa evet deyin yok bu yasa beklentilerinizi karşılamıyosa hayır deyin ben kimseyi yönlendirmek istememama size bir önerim var bu işi çözmek çok basit show tv de batum la milletvekili anayasa komisyonu başkanı burhan kuzunun karşılıklı açıklamalarını dinleyin zaten o zaman kararınızı verirsiniz size garanti ediyorum

bu arada feraza kardeşim seni bilgilendirmek açısında söyleyeyim 26 maddenin inan 24 ü zaten anayasada var sakın aldanma dedimya burhan kuzuyla süheyl batumun karşılıklı açıklamaları var show tv de o programı izle bana hak vereceksin tamam anayasa yapmışlar ama yaptıkları anayasan inan kendilerinin bile haberi yok

evet evt evet evet kardeşler türkiye için evet

hocam çok kötü karalama yapıyosunuz,,biz salakmıyız,geri zekalımıyız,sizmi akıllısınız,,lütfen ankete katılıcaksanız katılın,,yok 12 eylül cuntaciları bunlar,maden bunlarda neden 12 eylül cuntacıları yargılansın diyo mantıklı düşünün lütfen,,düşüncelerinize saygılıyım ama başkalarına geri zekalı salak muamelesi yaparak yorum yapamazsınız,,ben açık olayım akp hükümetini beğeniyorum,akp ye bizzat oy verdim ve devam eeceğim,,ülke kurulalı asır olmuş türkiye hala nerede,,demekki bu zamana kadarkiler bişey yapmamış,,bende 1982 anayasası değişmeli diye EVET diyorum,,1982 nerede 2010 nerede,,1982 model orgla sahneye çıkarsan ne olur,,birde 2010 model orgla sahneye cıkarsan ne olur,,1982 model org zaten eksikleri çok,,2010 model orgunda herkesin kendine göre eksik yanları vardır bilmem bişeyler anlatabildimmi,yorum yaparken evetçileri veya hayırcıları aşağılamadan kırmadanseviyeli bi şekilde yorum yapın,,iyi bayramlar

Bu kadarına da 'Pes' demek gerekiyor... Sevgili arkadaşım lütfen yazıyı bir kez daha ama çok dikkatli oku. Kime geri zekalı ve salak muamelesi yapıyorum ki... Eğer yazılanı, anlamak istediğin şekilde anlamak istiyorsan o senin tercihindir. Gerçekler yazılınca neden ağrınıza gidiyor anlamıyorum. Bana göre bu parti bu davranışıyla beni salak yerine koyuyor... Bir daha söyleyeyim 'Salak' yerine koyuyor. Çünkü böyle bir referandum olmaz... Sen olur diyorsan, o senin bileceğin bir iş... Eğitiminin ne olduğunu bilmiyorum ama herhalde çoktan seçmeli bir sınava girmişsindir. Beş tercihi iki tercih olarak mı sunuyorlar... Tercih yapılırken sadece bir konu olur, iki konu olmaz. Örneğin bir başlık altında birbiriyle ilişkili olan bir kaç seçenek olabilir ama aynı konuyla ilgilidir. Sen şimdi 24 ayrı konuya birden oy kullanacaksın. Peki sence bu insanı ne yerine koymak oluyor? Sevmediğimi bir parti olsa bile belki ben iki maddeyi benimseyeceğim ama diğerlerini benimsemeyeceğim. Ozaman ne olacak? Sence bu mantıklı mı yoksa akp'nin işine gelmediği için mi bu böyle... Anlaşılan yazımı dikkatli okumamışsın.Şu anda bu Anayasayı hangi partinin yaptığnın bir önemi yok. Önemli olan bu anayasaya ben hayır diyeceğim ve bunun nedenlerini de açıkladım. Sen kendi ağzınla itiraf ediyorsun işte. "ben açık olayım akp hükümetini beğeniyorum,akp ye bizzat oy verdim ve devam eeceğim." İşte en tehlikelisi de bu. Aklını, mantığını, ülkenin çıkarlarını düşünerek, maddeleri iyice araştırıp sonuca varacağın yerde, sadece AKP taraftarı olduğun için 'evet' diyeceğini itiraf ediyorsun. Bu yüzden bazı gerçekler açıklanınca da katlanamayıp yazıyı başka yönlere çekiyorsunuz. Bu şu anlama gelir: Tanımadığın biri komşunun bir şeyini çalarsa o hırsızdır ama kardeşin aynı şeyi çalarsa o hırsız olmaz... Öyleyse çalmasının da bir sakıncası yoktur. Demek ki senin beğendiğin, desteklediğin kişi asla hata yapmaz. O ne yaparsa doğrudur. Böylece sürekli onu desteklemeye devam edersin. Zaten bu durumda mantığa da gerek yoktur. Lütfen şu 24 maddeden hangisi Türk halkı için gerçekten çok gerekli bana bunu bir ispat et. Üstelik sırf kulaktan dolma bilgilerle demagoji yapıyorsunuz. Bu anayasanın değişmesini kim istemiyor? CHP; MHP, AKP ve diğer partilerle sivil toplum kuruluşlarının hepsi bu 82 anayasasının değişmeesini istiyor. Üstelik ilk üç maddesi hariç tümünün yeniden yapılmasını istiyor. Peki bu neden yapılamıyor? Muhalefet partileri yüzünden mi? Size göre 'Deniz feneri ' yolsuzluğu diye bir şey de yoktur değil mi? Bütün bunları söyleyince karalama mı oluyor? Bak dostum, çalan babam bile olsa, farketmez... Benim için her çalan hırsızdır. Yolsuzluğu yapan her kişi şerefsizdir. Başkaları, benim tuttuğum partinin başkanına yaptığım eleştirinin milyonda birini bile yapamaz. Bir kişi siyaset sahnesindeyse, benim yaptığım eleştiriye de katlanmak zorunda çünkü ben teba değilim. Bir parti hükümette ise, yine benim her tür eleştirime katlanmak zorunda. Çünkü ben v a t a n d a ş ım. Üstelik Türkiye Cumhuriyet' inin vatandaşıyım. Öyleyse bunu yapmak benim vatandaşlık görevim. Saygılarımla.

ruhi abi yolsuzluğa değindin ama diyelim ki akp yolsuzluk yapıyor....diğeleri yapmıyor mu?.hepsi birbirinden dönek değil mi?.

muğlada 4 sene önce ahmet türk ile bahçeli gizli bi otelde kadeh tokuşturuyolar.bahçeli türke pis komünist, türk bahçeliye pis faşist diye içki masasında kahkahalar atıyolardı.

chp.M.K.ATATÜRK'ün partisi...bu partiye başkanlığı hak edecek aklı başında biri geldi mi?.hayır.eğer chp ye adam gibi biri gelseydi chp şu anda farklı bir konumda olacaktı...tüm partilerin menfaati var.hangi birinin yok ki?..

bdp,esp,ödp,emep,sdp gibi partiler hepsi aynı görüşte partiler.hedefleri de aynı...neden aynı çatı altında değilller?..herbirinin kendine özgü çıkarı var da onun için.

açıkça söyleyeyim türkiye iyi dönemlerini akp ile yaşıyor.yunanistan bile kriz yüzünden battı.türkiye allaha şükür ki ayakta.diğer partiler şimdiye kadar iktidara geçti de noldu?..bişey yapabildiler mi?.hayır...buna da hayır deyin.bahçeli erdoğana "öcalanı sen yaşatıyorsun" demesini biliyo da neden kendi iktidarlık döneminde apoyu asmamış?..ipleri meydanlarda sallamasını biliyo ama...apoyu da hangi iktidar gelse asamaz zaten.asarsa kürtler ayağa kalkar 80li yıllara döneriz ve bir daha ayağa da kalkamayız.zaten dış milletler fırsat kolluyor böyle durumlara düşmemiz için.

chp türbana neden karşı?...türkiye müslüman bir ülkedir.başını örten annelerimiz bacılarımız günah mı işliyolar?..örtülü genç kızlar neden üniversite okuyamıyo?...o kadar ab ye karşısınız neden bunlara da karşı çıkıyosunuz?...bence chp müslümanlığı bitirmek istiyor.genel olarak chplilere bi bakın...müslüman kimdir?..ibadetini yapan, allahın şartlarını yerine getiren kişidir.var mı chplilerin kanında müslümanlık?...chp o zaman müslüman bir devleti yönetemez kardeşim.yavaş yavaş camileri de kapatırlar..kılıçdaroğlu tayyibi tv ye çağırıp duruyo...tayyip neden reddediyo?..kılıçdaroğlu kadar küçük ve aciz değil de ondan.ve buna da adım gibi eminim deniz baykalın çıkan terbiyesiz görüntülerini kılıçdaroğlu yaptı.başkanlığa geçebilsin diye.suç da akp ye kaldı haliyle.
-bizim dinimiz müslümanlık...türkiye bir islam devletidir...o yüzden kimsenin ibadetine karışmaya hiç bir partinin hakkı yoktur.ayrıca giyime de karışamaz.ister türban takar ister südyenle gezer.o kişiyi ilgilendirir.siyaset adamlarını ilgilendirmez.

ayrıca chp ve mhp ayrımcı zihniyete sahip partilerdir.bu iki parti neden hiç doğuya gitmiyolar?.kendi dönemlerinde neden doğuya da egeye baktıkları gibi bakmıylar?..uzun zamandır mardine gitmemiştim bu sene gittim mardin halkı akp den çok memnun.her türlüdestek veriliyor, su kesintileri kalktı, elektrik problemleri kalktı, mardin tarihi eserleriyle turistlere açıldı ve büyük birgelir sağlıyor ve o gelirlerle halka hizmet ediliyor.iş imkanları veriliyor.halkı terör örgütüne karşı bilinçlendirme yapılıyor.mardinde halk otobüsleri 1 tl izmirde 2 tl.üstelik izmirde 2-3 vesait yapıyosun.5 tl yi buluyor.mardinde 600 tl maaş aileye rahat rahat yeterken izmirde 1.500 tl zor yetiyor...izmire chp bakıyor...görüyoruz chp nin marifetlerini.

diğer partilerin döneminde hangi biri bunlardan bir tanesini yaptı?..hadi söyleyin?..

saadet partisi başkanı....ulan yaşın başın geçmiş yaşından utan hala siyasetle uğraşıyosun.ayakta duramıyor neredeyse ölecek sözde müslüman hala ona buna laf atıyor.

müzik konusuna gelince...12 sınırlaması gelmeli...ne hakkımız milleti rahatsız etmeye gece vakti?..ayrıca çok iyi birşy yapmıyoruz.millet içkisini içiyor, karıyı yanına alıyor orasını burasını elliyor, biz de müziğimizle onlara meze oluyoruz...bence bu da yürürlüğe girmeli...düğünler ve müzikholler 12 ye kadar olmalı...ne iş yaparız diyenler...herkes müzikle mi geçiniyo?..simit satanlar, boyoz satanlar, ayakkabı boyuyanlar, şöförlük yapanlar...bunlar ne yapıyor o zaman?..bunlar da müzik işi yapsın ohhh ne ala.müzik olmadı mı açlıktan ölcez sanki.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ruhi abi yolsuzluğa değindin ama diyelim ki akp yolsuzluk yapıyor....diğeleri yapmıyor mu?.hepsi birbirinden dönek değil mi?.

muğlada 4 sene önce ahmet türk ile bahçeli gizli bi otelde kadeh tokuşturuyolar.bahçeli türke pis komünist, türk bahçeliye pis faşist diye içki masasında kahkahalar atıyolardı.

chp.M.K.ATATÜRK'ün partisi...bu partiye başkanlığı hak edecek aklı başında biri geldi mi?.hayır.eğer chp ye adam gibi biri gelseydi chp şu anda farklı bir konumda olacaktı...tüm partilerin menfaati var.hangi birinin yok ki?..

bdp,esp,ödp,emep,sdp gibi partiler hepsi aynı görüşte partiler.hedefleri de aynı...neden aynı çatı altında değilller?..herbirinin kendine özgü çıkarı var da onun için.

açıkça söyleyeyim türkiye iyi dönemlerini akp ile yaşıyor.yunanistan bile kriz yüzünden battı.türkiye allaha şükür ki ayakta.diğer partiler şimdiye kadar iktidara geçti de noldu?..bişey yapabildiler mi?.hayır...buna da hayır deyin.bahçeli erdoğana "öcalanı sen yaşatıyorsun" demesini biliyo da neden kendi iktidarlık döneminde apoyu asmamış?..ipleri meydanlarda sallamasını biliyo ama...apoyu da hangi iktidar gelse asamaz zaten.asarsa kürtler ayağa kalkar 80li yıllara döneriz ve bir daha ayağa da kalkamayız.zaten dış milletler fırsat kolluyor böyle durumlara düşmemiz için.

chp türbana neden karşı?...türkiye müslüman bir ülkedir.başını örten annelerimiz bacılarımız günah mı işliyolar?..örtülü genç kızlar neden üniversite okuyamıyo?...o kadar ab ye karşısınız neden bunlara da karşı çıkıyosunuz?...bence chp müslümanlığı bitirmek istiyor.genel olarak chplilere bi bakın...müslüman kimdir?..ibadetini yapan, allahın şartlarını yerine getiren kişidir.var mı chplilerin kanında müslümanlık?...chp o zaman müslüman bir devleti yönetemez kardeşim.yavaş yavaş camileri de kapatırlar..kılıçdaroğlu tayyibi tv ye çağırıp duruyo...tayyip neden reddediyo?..kılıçdaroğlu kadar küçük ve aciz değil de ondan.ve buna da adım gibi eminim deniz baykalın çıkan terbiyesiz görüntülerini kılıçdaroğlu yaptı.başkanlığa geçebilsin diye.suç da akp ye kaldı haliyle.
-bizim dinimiz müslümanlık...türkiye bir islam devletidir...o yüzden kimsenin ibadetine karışmaya hiç bir partinin hakkı yoktur.ayrıca giyime de karışamaz.ister türban takar ister südyenle gezer.o kişiyi ilgilendirir.siyaset adamlarını ilgilendirmez.

saadet partisi başkanı....ulan yaşın başın geçmiş yaşından utan hala siyasetle uğraşıyosun.ayakta duramıyor neredeyse ölecek sözde müslüman hala ona buna laf atıyor.

iyi güzel düşüncelerini yazıyorsun.. Fakat ne çabuk unutuyorsunuz ve ne çabuk unutuyoruzz?*. şehitlerimize kelle diyen terörist başına sayın diyen kişinin sözlerini?
al hatırlatıyım.
Tayyip Erdoğan öcalana Sayın Şehitlere Kelle Diyor

ben siyasi görüşü olmayan birisi olarak şu videoyu izledim.
bunuda izle.. yalanmı söylüyor sanıyorsun?
ak parti 8 yıldır iktidar bu süre zarfında kaçtane Tekel yada telekom gibi büyük bir türk kurumu açtı ? yada yarattı ? Hiç !!! hazırda olanların hepsini yabancılara sattı .. Baba malını babalar gibi sattı. .
sizde diyorsunuzki Türkiye en iyi dönemlerini yaşıyor.. allah bizim insanımıza akıl ihsan eylesin..
video aşağıda.
CHP YALOVA MİLLETVEKİLİ MUHARREM İNCE'NİN TBMM KONUŞMASI | Facebook Video indir | Video izle | Video Seyret | Dinle

neye evet dediğinizi bilmiyorsunuz.

iyi güzel düşüncelerini yazıyorsun.. Fakat ne çabuk unutuyorsunuz ve ne çabuk unutuyoruzz?*. şehitlerimize kelle diyen terörist başına sayın diyen kişinin sözlerini?
al hatırlatıyım.
Tayyip Erdoğan öcalana Sayın Şehitlere Kelle Diyor

dinledim ve adam gayet doğru şeyler söylüyor..."sayın öcalan söylemiş olduğu kelimelerin değil, almış olduğu kellelerin hesabını veriyor" demesinde ne gibi bi sakınca var?.kelle derken şehitlerimizin değil de basılan köylerde kafası koparılan vatandaşlarımız için demiş olmamaz mı?..sayın kelimesini alay olarak kullanmış olamaz mı?..neden seçim turlarında hep birbirlerine sayın diye hitap ediyolar?..1 ay sonra ben de askere gidiyorum devletim için gidiyorum.ben niye alınmadım?..

tamam diyelim ki alay da değil...sayın demeseydi... ****** çocuğu öcalan deseydi ne olurdu ?.. olan o zaman olurdu işte. kürt - türk birbirine girer. dış devletler de ülkemize girer, alın size vatan devlet... birbirine sahip çıkmayan millet, devletine asla sahip çıkamaz bunu herkes bilsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

dinledim ve adam gayet doğru şeyler söylüyor..."sayın öcalan söylemiş olduğu kelimelerin değil, almış olduğu kellelerin hesabını veriyor" demesinde ne gibi bi sakınca var?..sayın kelimesini alay olarak kullanmış olamaz mı?..neden seçim turlarında hep birbirlerine sayın diye hitap ediyolar?..1 ay sonra ben de askere gidiyorum devletim için gidiyorum.ben niye alınmadım?..

tamam diyelim ki alay da değil...sayın demeseydi... ****** çocuğu öcalan deseydi ne olurdu ?.. olan o zaman olurdu işte. kürt - türk birbirine girer. dış devletler de ülkemize girer, alın size vatan devlet... birbirine sahip çıkmayan millet, devletine asla sahip çıkamaz bunu herkes bilsin.

sen işi fanatikliğe döküyorsun fazla hararetlenmeye gerek yok .
burası senin kafandaki siyaset stresini kaldıramaz..

sen işi fanatikliğe döküyorsun fazla hararetlenmeye gerek yok .
burası senin kafandaki siyaset stresini kaldıramaz..

kaldıramayanlar doğruları görünce kaldıramıcak keyiflerinden değil...işi fanatikliğe döktüğüm falan yok...hiçbir partiye üye değilim partilerle işim de olmaz.

türkiye cumhuriyetinde yaşayan insanların genel hatası kendi bildikleri doğruları sonuna kadar doğru kabul ederler.en büyük cahillkte budur zaten...belki ben de şu anda doğru bildiğimi ısrarla üsteliyom.belki ben hatalıyımdır ya da belki ben yanlış biliyorumdur.herkes kendi bildiğini okur derler yaaa.hiç burda tartışmaya gerek yok.pazar günü seçim olacak ve sonucu hep birlikte göreceğiz...

Allahtan tek isteğim hayırlısı olsun.ülkemiz için en iyisi hangisiyse o olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...