PSR OR700TR V1 vs PSR OR700TR V2

• Konbuyu başlatan BaTuH
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 45
  • Görünümler : 13K

PSR OR700TR V1 vs PSR OR700TR V2

• Kullanılan toplam oy
    38
  • Anket kapatılmış .
"Meyve veren ağaç taşlanır." olayına döndü neden birşeylerden şikayet etmek yerine olumlu şeyler yazılmıyorki.Tabiki eksik yönler söylenecek ama bir sınır çerçevesinde.Yazılan mesajlara biz tepkimizi gösterince 3 yaşında çocuklar derya hani ben küstüm oynamıyorum aynı o hesap ben bidaha bu foruma girmiyorum lafları uçuşuyor.Arkadaşlar siz oturduğunuz dalı kesmezseniz daha çok ritimsiz kalırsınız.Örneğin Salim bir set yaptı. Ücreti karşılığı sattı ne oldu para verip hoplaya zıplaya alanlar birden seti kötülediler paylaştılar dağıttılar ne oldu ? Kim zararlı çıktı ? Salim o günden sonra birdaha bişey yapıp paylaşıma vermişmi.Kimse bu örneğimi yanlış anlamasın bu işi yapan arkadaş(lar) forumdan uzaklaştırıldı zaten.Diyeceğim şuki bu konuda şu yapılmadı bu yapılmadı benim isteğim olmadı yerine yapılanlar üzerinden konuşsak nasıl olur

"burada bir emek görünmüyor?

bir başkasının emeğninin piyasaya verilmesi oluyor?

bu ritimleri kullanmak isteyen or700 sahibi zaten çiplerini taktırmaz mı?"

Bak Salimcim, bu senin yazdığın yazı. Şimdi inatlaşma gibi filan olmasın ama bu yazıyı okuyan ne anlar acaba... Anket mi yapalım yani... Bu yorum kime yazılırsa yazılsın aynen benim anladığım gibi algılar. Çünkü biliyorsun, Her tür paylaşımda "Emeğinize teşekkür..." gibi yorum yazılıyor. O arkadaşında 'emek' diye bahsettiği şey sadece paylaşımda bulunmam. Bunun emekle filan bir ilgisi olmadığını sen de, ben de herkes de biliyor. Bunu yayımlamamın nedenini de zaten yazmıştım çünkü ben de yıllardır bir Yamaha kullanıcısıyım. Bu ritmleri herkes kolayca bulabilir diye de çekinmeden yayımladım. Çünkü sen de biliyorsun istediğin her org ritmi rahatlıkla bulunabilir. Her org da rahatlıkla kullanılabileceğini söylüyorsun. Peki diğerleri de öyle değil mi? Zaten midi olarak bu kadar kolay kullanılabiliyorsa, adamın bunu elde edip kullanması zor mu? Tabiki emek verildiğini ben de biliyorum ama bunun sanki pazarlaması yapılmış gibi oluyor. Zaten Can bey de bunu açıklamış.

"Professyonel şeylere çok mu ihtiyacınız var? Bakınız korg'a sample yüklemek bir tane profesyonel destek yok ama köydeki çalgıcı bile kendi kaval sesini kendi yapıyor. (şahit olduklarım var)"

Şimdi sence bu mantıklı mı? Kolayca öğrenebilecek bir rehberin olması yerine, herkes böyle mi davranmalı. Yani 'Amerikayı yeniden keşfetmek'

"Var olan ya da var olmasındaki bir şeyi direkt yok diye belirtirseniz burada olan da, olmaya çalışan da hiç olmamış gibi görülür." Yazımı dikkatli oku. Hiç böyle bir şeyden bahsettim mi? Üstelik aylardır bu sitede Yamaha konusunda nasıl bilgi alışverişinde bulunduğumu, ve bu konuda neler yazdığımı gayet iyi biliyorsun.
Sanırım yazılanı dikkatli okumuyorsun:
'Bu tanıtımın yamaha yarafından yapılmadığını, Yamaha'nın Elektronik ...'
Bu cümlende ne diyorsun, Yamaha tarafından yapılmadığını... İyide benim yazımı dikkatli oku, ben diğer tanıtımdan bahsediyorum. Yani ..... TAŞKIRAN tarafından yapılan tanıtımdan. Yoksa sizin çektiğiniz amatör kayıttan değil. Aslında şimdi buna da değinelim. İğneyi kendine çuvaldızı başkalarına batır. O tanıtım için bile profesyonelce bir çekim yapmak çok mu zordu? Ya da çok mu pahalıydı? O kadar uğraşılmış bir ürün pazarlanıyor, sonucu öyle mi olmalıydı? Örnekler çok güzel ama konuşmaları dinleyebilmek için neredeyse filtrelemeyle anfi kullanmak gerekiyor...

Herneyse fazla uzatmayacağım çünkü iş çığırından çıkmak üzere. Tabiki emek hırsızlığı bu sitede de oluyor heryerde de oluyor. Balık baştan kokar derler. Hükümet bile bunu yapıyorsa, insanlara bir şey demeye yüzüm varmıyor ama, bu konularda hem yorum yapılırken, hemde okunurken bence daha dikkatli okunulmasında yarar var. Kullandığımız 'sıfat' lar ve kavramlar çok önemlidir. Saygılarımla.

eyvallah abicim haklısın...

Rica ederim. Kimin haklı olduğunun hiç önemi yok. Kolay gelsin.

arkadaşlar böyle araştırmalara çok gerek var ve yrinde bi konu olmuş fakat oraya batuh bence bi seçenek daha eklemeli can beyden sample alete bi çalışma bekliyordum seçeneği yoktu :) ortada bazı gerçekler var ve bunu yazdıklarımı okuyanlar benim gibi bu tecrübeyi tadan her arkadaş eminimki doğrulayacaktır.

1.ruhi abiye katılıyorum elektro bağlamalar bende büyük bir hayal kırıklığı yarattı.örn bi pa80 de emokart kullanan kullanıcılar var ise bi dört sıra tuşe olayı olan dolaşmalı bi elektro sesi vardı.bu sesi bile yakalıyamamış bi ses olmuş.

2.zurnavib. zurna seslerine lafım yok gayet güzel fakat sesleri editleme konusunda bazı arkadaşlar bu siteye giremiyor yada bilgisi olmuyor ve aleti tam çözemiyor.bunu böyle nitelendirirsek can abi hak verecektir.mesela v2 yi kullandığımda ham olarak zurna sesi pek bişey ifade etmemişti fakat güncelemelerden birinde registationda bu ses güzel editlenmişti.yani ses sorununun yşanacığı yada daha doğrusu her kişinin beklentilerini karşılayamayacağı aşikardı.aslında ben can abiden artık ne bileyim s900 gibi tyros gibi tuzlu olmayan sample ses yüklenebilen bi alete çalışma bekliyordum ki 700 e çalışma yapılacağını duyduğumda epey şaşırmıştım.can abiye sorduğumda sample alete istediğini zaten yüklüyorsun.ritm ve ses çalışmasına gerek yok gibi bi cevap almıştım fakat bugün bi
emo-eco-baykal gibi üstadlar iyi çalışmalar yaptı ve hakkını aldı.bence 2. çalışma s900 gibi bi alette yapılmalıydı.

3.sound=inanılmaz değişim yaşanmış klavyede bu v1 le kıyaslanamaz tabiikide v1 olarak kalsaydı ben 700 almayı hiç düşünmüyordum.hasan abi sağolsun aleti bana bi kaç gün verdi ve v2 ye baktığımda o aradaki fark beni çok şaşırtmıştı.sonuç olarak çok iyi bi proje ve or700 v2 yapılmamışsa bence o alet or700 ünvanını taşımıyor bence.sonuç olarak 80 mi 700v2 mi derseniz kesinlikle tartışılmaz v2 diyebilirim.kısmet olursa a1000tr yi verip ileride mutlaka maddi durumlarım düzelince bi v2 almayı düşünüyorum.çükü sound temiz kasa sağlam usbli vs. bi çok fark sayabilirim.

4.ben bu çalışmada tabiiki bir çok iyi ritm yazan kardeşimizin bulunduğunu biliyorum fakat mehmet doğdunun eksikliğini v2 kullandığımda çok hissettim diyebilirim.a1000tr kullanmış biri olarak bunu çok rahat söyleyebilirim.fakat can bey doğdunun v2 içinde bi kaç ritm yazdığını söylemişti bunları alabilirse paylaşacağını iletmişti bu iyi haber.

5.cevo ve onun gibi birçok ustalar 80 deki ritm ve nevale hırsızlığından sonra emeklerinin karşılığını alamadıkları için çalışmalarını devam ettirmediler bence bu gibi isimlerin yamahaya kazandırılması lazım ki o zaman yamaha korg ile bu pazara tam ortak olmuş olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
öncelikle salim ve batuh a teşekkür ederim yıllardır ritim ve seslerini kullanıyorum
v1 mi v2 mi sorusuna cevap vermeyi gönlümden geçtiği gibi vermek isterdim ama yanlış anlaşılıp polemik olmasını istemiyorum.
ruhi abimizinde saliminde haklı yönleri var ama ruhi abiye hak veriyorum salim kardeş üstüne cok alınıyosun

ritim ses paylasımı bence sadece yazanların paylaşması gerekir ben yazmamıssam böylebir hakkım olmamalı,salimden aldığım orjinal extreme setin cd si duruyor izmitteki arkadaşlara dağıtıym eğer adilse
ve burdan tüm arkadaşlardan rica ediyorum para ile satılan setleri dağıtmayalım birbirimize
emeğe saygı sadece teşekkür butonuna basıp emeğine sağlık demekle olmaz
fazla uzatmayım

ben tartışmayla ilgili bir şey yazmak yerine kısaca v2 hakkındaki görüşlermi paylaşmak isiyorum.

yeni kitlerle davul soundları pa800 e çok benzemiş, türk sesleri v1 e göre daha kalteli. ketron hariç her marka klavyeyi kullandım ama çok ciddiyim ve marka fanatiği değilim yamaha gerçekten sahnede çok kaliteli bir altyapı sunuyor.

bana göre v2 deki tek eksik standart(batı) davul kitlerinin roland, korg ve ketron serilerine göre kalitesiz ve gerçekçi omamasıdır. kick ve altolar bence çok kötü. gw8 imi yeni sattım ama davul kitleri o kadar pro ki yamahada bu kitler olsa bence eksiksiz bir klavye olur.

ses edit konusunda ki fikrim ise şudur; yamahada ses yazmak ve editlemek hem kolay hemde kullanışlı, bazı arkadaşlarımız kolaya alıştığı için hazır sesler istiyorlar ama bana göre klavye kişisel bir alettir ve update edilebilir, yani herkes kendine göre klavyesini kişiselleştirebilir ve bu bu işi profesyonelce yapan müzisyenlerde de böyledir. ben şuana kadar yayımlanan hiç bir sesi kullanmadım ve kullanmıyorum, tüm seslerimi kendim editledim ve sıraya koydum ve çokta mutluyum...

son olarak 2500 liraya alabileceğiniz en kaliteli klavye bana göre tartışmasız or700 v2 dir, ben çok memnunum ve severek kullanıyorum emeği geçen tüm arkadaşlarada tşk ediyorum. asker dönüşü yeni bir klavye alacak olursam bu yine bir yamaha olacaktır, s910 yada tyros3 düşündüğüm 2 model...

sayın serveticen,

mehmet doğdu kendisi de or700tr v2 kullanıyor.sadece ritim değil editlediği sesleri de
paylaşmaya çalışacağım.bu anket bana göre biraz aceleye geldi aslında ilk 6 ayını doldursaydı iyi olurdu.en azından bu süre zarfında oluşan ritim ve ses havuzu da değerlendirilirdi.unutmayınki her ne kadar ses editlerini kullanıcıya bıraktıysam da bu kullanıcıların arasında mehmet doğdu ,batuh,orhan,emo gibi adamlar var ve benimle paylaşıyorlar çalışmalarını ve ben bunları sizinle paylaşacağım.ama lütfen biraz zaman.
dünyanın en iyi firmaları bile daha kusursuzu yapamadı.bu alet sadece türkiyede olan bir model ama inanın yunanistanı,iranı,ırak ve romanyayı şimdiden etkiledi ve özel model peşindeler.
ben her zaman şu inançla yaşadım:
mesleğimde epey bir yürüdükten sonra arkama dönüp baktığımda ,ooooooo ne kadar yol gitmişim dedim.tekrar önüme baktığımda aslında yolun daha başında olduğumu gördüm.
o yüzden kusursuzu isterken lütfen benimde biraz daha gelişmeme müsade edin.

saygılarımla:
Can Başar

aslına bakarsanız v1 den sonra ben de bir arkadaşımızın ifade ettiği gibi yamaha nın daha üst düzey bir aletine modifikasyon yapılacağını sanmıştım,belki de ne yalan söyleyeyim s900 kullandığım için umut etmiştim.or700 tercih edildi ki bence bu tercihtir,mali kaygılardan dolayı...
çünkü or700 ün üzerindeki t2 ses işlemcisi kullanabilen ilk model s900,psr serisi içinde.ve işin ilginç tarafı belki de yamaha'nın tuhaf bir fiyat politikası sonunda s900 ben aldıktan 1,5 ay sonra fiyatı 1,5 katına çıktı.
dolayısıyla fiyat olarak tercih edilebilirliği daha da düştü.sıfır olarak fiyat çok pahalı,ikinci eline ise neredeyse hiç rastgelmedim...
şimdi;
yamahanın arkadaşlarında belirttiği gibi bir snare ve drum kick problemi var.sesler hakikaten hiç gerçekçi değil.bu başına geçerek dinlemediğim t3 hariç hemen hemen her modelde aynı.(t3 de nasıl bilemiyorum)
20km den farkedebilirim,yamaha snare ve davul kicklerini...
lakin or700 gibi ülkemizde hitap ettiği ve kullanım alanı belli bir kitle için çok büyük bir handikap değil diye düşünüyorum...
gelelim diğer mevzuya:)
aslına bakarsanız hiçbir zaman ritm yada ses yazılıp dağıtılması taraftarı olmadım.ben her emeğin bir bedeli olmasını gerektiğini düşünüyorum.klavye kullanan bir müzisyenin araştırmacı olması gerektiğini düşünüyorum.bu siteye veya başka bir siteye üye olunsun olunmasın, menüler kurcalanmalı.
arkadaşlar yamaha menüler muamma değil ki!birçok cihaz kullandım,technics den sonra gördüğüm en kolay menü bence.biraz deneme yanılma yapmayı kendimize çok görmemeliyiz.bu işi çok iyi bilen arkadaşlar bu konuda yardımlarını esirgemiyorlar gördüğüm kadarıyla.bana kalırsa kimse kimseye ne ritm ne de ses yazmak zorunda değil.fakat yine de herkes birşeyler paylaşıyor.
"or700 v2 bilmem ne ayı güncellemesi" diye birşey görüyorum ki,akıllara zarar!ben böyle birşeye ilk defa şahit oluyorum.v2 için çip taktık gelin taktırın ne yaparsanız yapın da denilebilirdi...uzay eriği yersen hesabı:D
ekip çalışmaya devam ediyor ama her zaman ki çok acele ediliyor...ekip yaptığı işin arkasında...paniğe gerek yok.
bu gibi konularda sıkıntıları biraz da elimizi vicdanımıza koyarak ifade ederek beklemeyi bilmek gerekir.bu cihaz ülkemizde fiyatına göre çok iyi yerlere gelecek.gidiş onu gösteriyor şu anda...

işin daha tehlikeli bir tarafı var esasen;
bu işe gönül verenler devamlı sitem halinde farkındaysanız.işte esas tehlikeli durum bu.
"Salim,BaTuh sen çok alıngan oldun...!"
Ben onların avukatı değilim,yazdıkları ritm de,yapacakları ve bedava verecekleri set de beni çok ilgilendirmiyor esasen...çünkü uğraştığım müziğe göre bu benim tarzım değil,öyle olsaydı ben de or700 alırdım.
ama küskün olmasınlar da ne yapsınlar söyler misiniz?yahu bedava dağıtılan birşeyin eleştirisi olur mu?bu ne tatminsizliktir?
o zaman "bu iş şöyle yapılıyor,alın siz yapın" deyip o yollar anlatılıyor,yine sitem...çocuklar küskün,kırgın...sitemin,alınganlığın bini bin para anlayacağınız...
gerçekten bazen anlamadığım işler oluyor.emek ve zaman harcanarak yazılan ritmlerin el altından satılmasından filan hiç bahsetmiyorum bile!

merak etmeyin diyorum yine de.herşey güzel olacak...!