PSR OR700TR V1 vs PSR OR700TR V2

• Konbuyu başlatan BaTuH
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 45
  • Görünümler : 13K

PSR OR700TR V1 vs PSR OR700TR V2

• Kullanılan toplam oy
    38
  • Anket kapatılmış .
V1 ve V2 versiyonlarını kıyaslamak şahsım adına mümkün değil..Çünkü sadece V1 e sahibim ve V2 hakkında bildiklerim burada paylaşılan demolarla sınırlı..Dr Salim arkadaşımız ritm yazma ve ses editleme konusunda bilgilerini bizlerle paylaşma adına takdire şayan emekler segiledi..Bu konuda kendisini tekrar tebrik ediyorum,teşekkür ediyorum..Ve kullanma kılavuzunda belirtildiği üzere anlayamadığım kısımları kendisinin video derslerinde zorlanmadan öğrendim bu konuda kişisel teşekkürüde bir borç bilirim..Yalnız şunuda belirtmek gerekir ki ritm yazma ses editleme konusu "şu düğmeye bas,şu menüye gir,şunu şuraya bunuda buraya koy" demekle ve göstermekle maalesef olmuyor..Çünkü müzik kültürü dışında bu uğraş..Ayrı bir yetenek hatta daha doğrusu zaman istiyor..Bende ritm yazıyorum,ses düzenliyorum ve bazen bunu demolarımda kullanıyorum ama bunu set haline getirip müzik dünyasında genel geçere hitap etmek uzun ve zahmetli bir süreç..Bunu herkes yapamaz,uğraşmaz..

V1 versiyonlarını düşünürsek..Drum kitler yeterli..Hatta V2 de olmadığı söylenen arap kitler kişisel yaklaşımımda gerekli kitler..Otantik ezgilerde kullanılabilecek sesler mevcut..

Drum kitler yeterli dedik ama üzerine eğinilmesi gereken durumlar yok değil..Hatta 900,9000 serilerinde bile gözlemlediğim bir durum göz önüne alınırsa snare drums mutlaka yeniden gözden geçirilmeli..Yamaha'nın belkide tek eksiği snare'leri..

Marka takıntım yoktur..Param olsun ne orglar alırım..Ama müzik anlayışım içerisinde sahip olduğum or700 V1 şu an için genel imkanlar neticesinde sahip olabileceğim en iyi org..

Bu konudaki şahsi görüşüm şudur:
Yamahadaki ses editi bir cok markaya göre daha pratik ve hızlıdır. Sese karakteristik kazandırmak daha kolaydır. Efekleri sese yedirmek daha kolaydır.
İsmini vermeyim ben başka markada efegi sonuna kadar versemde ritim acınca sesin efekleri duyulmuyordu kabak gibi geliyordu. Yamaha da bu eksikligi gormedim.

Ama işin özetine gelicek olursak arkadaşlar.
Eger yamaha or700 türk serisi orglar satılırken bol preset ritimlerin yanında bolcada ses yazılıp verilseydi insanlar ses editlemeyi de cözecekti üretmeyi de. böylece duymak istedigi seslerle insanlar haşır neşir olurken zevkle üretim de yapacaklardı.
Ots lerdeki sesler batılarda cok iyi gelirken türk ritimlerinde bir efek eksikligiyle karsılasıyor insan. Neyseki bu eksiklikleri güncellemelerle bi nebzede olsa degerli arkadaşlarmız hafifletti.
100 lercede farklı ses-set-ritim olsa yinede bir tatminsizlik hep olacaktır. BU ancak herkes kendi şahsi yoresel setini olusturdugunda bitebilir. Tyros serisi buna müsaitken malesef or700 serisi imkan vermiyor. Gönül isterki Can başar bey ilerde bunu da cözer inşallah. Cünkü benimde oldugum gibi bir cok kişinin maddi gücü tyros a yetmiyor.
O yüzden or700 ü satıp attan eşege bindim.

Son olarak şunu söyleyim v1 ile v2 arasında ritimlerde cok ama cok fark var. V2 de ritim sound kalitesi bir kaç gömlek üstün.

Sevgili arkadaşım Salim, Branşında çok başarılısın. Yani teknik konularda işini iyi yapıyorsun. Yamaha konusunda da çok iyisin ve Yamaha'ya katkılarını kimse gözardı edemez. Bugüne kadar ben de dahil, eminim bir çok kişi, senin videoların da dahil, yayımladığın bir çok yazıdan bir çok şey öğrendik. Peki onlar olmasaydı öğrenemiyecekmiydik? Deneme yanılma yöntemiyle yine öğrenecektik ama daha çok zamanımızı alacaktı.
Bu kadar üstün yetenekleriniz var ama siz gençlerin, iletişim ve empati konusunda sanırım daha öğreneceğiniz çok şey var... Çünkü yaklaşım tarzınız ve üslubunuz hiç de güzel değil. Unutmayınız ki kimse bilgilerinizi paylaşmanız için sizi zorlamıyor. Eğer yaptığınız bir iyiliği, lütuf olarak görmeye başlarsanız, o zaman yaptığınız hiç bir paylaşımın değeri kalmaz... Senin dışında paylaşımda bulunan bir çok kişinin bilgisinden yararlandım ama hiçbirinden bu tür yaklaşım görmedim. Maalesef yaklaşım ve savunma tarzınız aynı siyasiler gibi... Şimdi söylediğim alıntı sözden yola çıkarak yaptığın açıklamayı çözümleyelim:

Benim yorumumdan alıntı:
"Bir de en önemli eksikliklerinden biri, profesyonel kullanıcıların ihtiyacına cevap verebilecek şekilde, teknik detayların anlatımına yönelik yazılı bir rehberinin olmayışıdır."

Senin cevabın:
" Bu eksiklikleri görerek, yazdığımız yaızlar çektiğimiz videoların hiç bir anlamı yok demekki...

ses nasıl yazılır, ritim nasıl yazaılır, user effect nasıl oluşturulur, ne nerde ne işe yarar yıllardır yırtındım durdum..."

İşte kendin itiraf ediyorsun: "Bu eksiklikleri görerek... " Demek ki bir çok eksiklik var ve Yamaha gibi dünya çapındaki bir firmaya, ya da onun temsilcisine bu eksiklikler yakışmıyor...

Diyelim ki bir çamaşır makinesi aldık. Verilen kitapçığı yeterli bulmayıp, bu tip forumlarda yapılan açıklamaları mı araştırmak zorunda kalacağız? Bunu senin gibi gönüllülerin yaptığı açıklamaları araştırmak yerine Yamaha' nın ya da Yamaha' nın Türkiye temsilciliğini yapanların düşünüp, yapması gerekmiyor mu sence? Diyelim ki sen ve senin gibi bilgi paylaşanlar yok. Ne yapacağız o zaman?

Diyelim ki son model bir araba aldık. Herhalde binmeden önce gidip ABS fren ayarlarını bir uzmana yaptırmamız lazım. Ya da oturup bu ayarların nasıl yapıldığını öğrenip kendimiz yapmamız lazım. Çünkü adamlar şöyle mi diyor: bu arabanın fren ayarları yapıldı ama siz isterseniz bu ayarları çok daha iyi konuma getirebilirsiniz... Ya da 'Bu arabanın far ayarları var ama ayarlarını isteyen istediği gibi yaptırsın" dedikleri için far ayarlarını da yaptırmak zorunda mıyız.' Hele sibop ayarları size kalmış. Bu ayarlar yeterlidir ama yinede bu ayarlarla oynayarak çok daha iyi konuma getirebilirsiniz. İstediğiniz gibi yaptırın.' Arabayı aldığınız an kullanmaya başlıyorsunuz ve her işinizi de görüyorsunuz, öyle değil mi?
Şimdi tüketici gözüyle bakarsak, böyle bir zihniyet kabul edilebilir mi?

Senin yorumun:
"kim okumuş ta buyurun bunları bunları okudum öğrendim ve bunları ortaya çıkardım demiş?
Burada görülen tembellik mi?
oyoksa birilerine karşı inat mı?! "

Yayımladığın videolar da dahil, senin ve senin dışındakilerin de yayımladığı bulabildiğim tüm bilgiler var ve hepsini de okudum. Ama yinede bilmediğim bir çok teknik detay var. Neden mi? Çünkü bunlar belli bir mantık silsilesiyle, belli bir düzen içinde verilmiyor da ondan. Bir olayı çok iyi bilmek başka, onu öğretebilmek başka bir şeydir. Eğer sizlerin mantığıyla hareket edersek, Türkçe'yi iyi kullanabilen her insan Türkçe öğretmenliği yapabilir anlamına geliyor bu. Videondan örnek verelim: hem telafuzzunu yanlış yapıyorsun, hemde anlamını bilmediğini söylüyorsun ama ne işe yaradığını anlatıyorsun. Peki İngilizce bilmeyen ve bunu izleyen şahıs için bunu anlamak zor olmayacak mı? Bunları seni küçümsemek ya da yermek için filan söylemiyorum. Böyle bir şeyi asla yapmam. Kimse kimseden üstün değildir. Ama bir şey savunurken, çok yönlü düşünmek lazım. Daha öncede söyledim, bilgilendirme konusunda katkıda bulunan herkese minnettar olurum. Sen elinden geleni yapmışsın üstelik hiç bir maddi çıkar düşünmeden. Beni bağışla ama bu olayın profesyonelce yapılması gerekiyor.
OR700' ün webdeki tanıtımını da izledim. Rezalet bir şey. Öyle tanıtım filan olmaz. Bunlar hiç mi her gün defalarca verilen yabancı ürün reklamlarını izlemiyorlar... Adamlar öyle bir tanıtım yapıyorlar ki hiç aklınızda yokken neredeyse almayı düşünüyorsunuz...

Senin cümlen:
"Sırf " teknik.yamahadunyasi.org " isminde bir site açacaktım...
kimseye bi yararı olmayacaksa gereği yokmuş demekki... "

Gerek yabancı, gerek Türk bir sürü Yamaha sitesi var. Örneğin; 'yamahaci.net' 'Yamahadunyasi.org' ya da bizim sitemiz de zaten bunları rahatlıkla yapabiliyorsun. Neden bir daha bunun için site açma gereğini duyuyorsun ki!...

Daha önce V2 ritmleri yayımlama konusunda yazdığın bir yorumu hatırla:
Orda V2 ritmlerini başkasının emeğini paylaşıma açtığını söylemiştin. Ben de bunun üzerine bunların rahatlıkla herkes tarafından bulunabileceğini söylemiştim. Örneğin, yayımladığınız güncellemeleri herkes alamıyor mu?

Üstelik V1' de bunların kullanılamadığı, sadece fikir edinilebileceğini ve böylece onun reklamınında yapılacağını söylemiş ve eklemiştim. Ayrıca "Kullanılabiliyorsa, o zaman biz kazıklandık mı?" diye sormuştum. Ama cevap vermedin.

Amerika' da öyle tüketici dergileri var ki, bir mal' ın hem eksi hemde artıları, en ince detayına kadar, tüm çıplaklığıyla yazılır. Tüketici de buna bakarak o ürünün kendine yarayıp yaramıyacağına, kazıklanmıyacağına karar verir ve alır. Bunu bizde de özellikle bilgisayar konusunda bazı dergiler ve bu dergilerde yazan bazı uzmanlarda yapıyor.

Şimdi gelelim asıl meseleye, hiç bir marka bizim babamızın değil. Üstelik Türk malı da değil. O yüzden şu markacılık olayı kabak tadı verdi. Ben 24 yıldır Yamaha kullanıyorum. Herkesin tercihi vardır ve onu kullanır ama sırf bu yüzden bile bir çok kişi birbirini kırdı. Hiç gereksiz ve de anlamsız bir şekilde... Şunu asla unutmayalım, eğer profesyonel bir zihniyetle pazarlama yapılsa ve gerçekten tüketicinin istekleri dikkate alınsaydı, OR700 yok satardı. Buna eminim. Gerçekten eksikleri var ama bazı yorumları da haketmiyor. Ama yetkililerin bu konudaki eksiklikleri çok önemli... Eğer bu mal babamın üretimi olsaydı, yinede babama karşı tüketicilerin safhında olurdum. Beni tanımadığın için buna inanmıyacağını da biliyorum.
Sonuç olarak, "Kraldan çok kralcı" olmamak gerekiyor.

Büyüksün ruhi hocam meslekdaşın olarak gurur duydum.Çok güzel ders vermişsin size bu yüzden teşekkür etmeleri gerekir.....

İltifatına teşekkürler sevgili dostum ama büyük filan değilim. Sadece gerçekleri dile getirmeye çalıştım. Aslında arkadaşlarımız iyi niyetli ama yöntem ve teknikler konusunda öğrenmeleri gereken çok şey var.

Aslında Salimin katkıları kesinlikle göz ardı edilemez. ve kardeşimiz tüm bunları karşılıksız yaptı ya.
İşte onu bu videoları cekmeye bu yazıları yazmaya bu bilgileri paylaşmaya iten eksikligi cözmek lazım.
Bu konuda Ruhi hocama katılıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
salim kardeşimiz gerçekten hiçbir çıkar gözetmeden paylaşımlar yapıyor bu konuda ne kadar teşekkür etsek az .ama salim bu sözüm sana istemeden de olsa bazen herşeyi üstüne alınıp karşındakilerin kalbini kırıyorsun.ben senin bilerek yaptıgını sanmıyorum belkide stresli bir gündesin.ama biraz objektif düşünmek lazım.sen yinede açacagın siteyi aç yapacagın paylaşımları yap.madden bir kazancın yok ama bu işin maneviyatıda önemli.şöyleki bugün hangi şehirde bir işin olsa seni tanıyan birileri mutlaka vardır.buda enbüyük kazanç bence .
son olarak birbirimizin sözlerini yanlış anlamayalım ve gereksiz yere birbirimizin kalbini kırmayalım.hepinize iyi geceler

üslub....

yazdığım yazıda bir aşağılayıcılık mı var? yoksa hedef gösterme mi? Bir karalama mı var? yoksa çok bilmişlilik mi?

Ben sadece sitem ettim.

Var olan ya da var olma aşamasındaki bir şeyi direkt yok diye belirtirseniz burada olan da, olmaya çalışan da hiç olmamış gibi görülür.

Benim de canımın yandığı nokta budur. Hiç mi birşey yok yamaha adına? Hiç mi kimse birşey yapmıyor? Yapılıyor da yetmiyor mu? Professyonel şeylere çok mu ihtiyacınız var? Bakınız korg'a sample yüklemek bir tane profesyonel destek yok ama köydeki çalgıcı bile kendi kaval sesini kendi yapıyor. (şahit olduklarım var)

Daha önce V2 ritmleri yayımlama konusunda yazdığın bir yorumu hatırla:
Orda V2 ritmlerini başkasının emeğini paylaşıma açtığını söylemiştin. Ben de bunun üzerine bunların rahatlıkla herkes tarafından bulunabileceğini söylemiştim. Örneğin, yayımladığınız güncellemeleri herkes alamıyor mu?

Üstelik V1' de bunların kullanılamadığı, sadece fikir edinilebileceğini ve böylece onun reklamınında yapılacağını söylemiş ve eklemiştim. Ayrıca "Kullanılabiliyorsa, o zaman biz kazıklandık mı?" diye sormuştum. Ama cevap vermedin.

orada son ytazdığım yazıyı okudun mu?

dedim ki 'Emeğine Sağlık Diyen Adam Neyin Emeğinden Bahsediyor? Kopyala Yapıştır mı Emektir?' dedim.

Orda yine sen üzerine alınmışsın ki oradaki hedefim emeğine sağlık diyen vatandaşa idi. Bu şimdi üslub bozukluğu mu?

V2 'nin tüm datalarını isteyen Ketron XD9 da bile kullanabilir. Bu alette hiç bir datanın mahremiyeti olamayacak mı? Tamam Sen V1 cilere fikir sahibi olsunlar diye piyasaya sunmuş olabilirsin. Ben neden bu konuda hassas olduğumu 'Bu ritimleri Korgu olan adam da kullanaibilir' dedim. Tabiiki nedense benim üslub bozukluğum, sizde, sizin bu mesajı almanız yerine, sizinle polemik yaptığımı uyandırdı.

Benim bu sitede geçmişim olması, mod olmam, yamaha'yı yıllardır kullanıp ta onun hakkında bilgi sahibi olmam sebebiyle saygısızlık etmekte özgür olduğum, önünden aykırı geçtiğim vs.. vs.. anlamına gelmiyor.
Ama kuşak farkından mıdır bilinmez bir yazdığım yazının ardından ikinciye bir de açıklama mesajı yazmak zorunda kalıyorum.

Nasıl bir üslubum varsa artık...

----------------------------------------------

OR700' ün webdeki tanıtımını da izledim. Rezalet bir şey. Öyle tanıtım filan olmaz.
Bu tanıtımın yamaha yarafından yapılmadığını, Yamaha'nın Elektronik piyanoları tanıtımında araya sıkıştırılan ve sadece bayilere fikir vermesi açısından 20dakikalık bir gösteri olduğunu ve bu görüntülerin bir amatör kamerayla çekildiğini biliyormuydun abicim?

--------------------------------------------------------

Şimdi gelelim asıl meseleye, hiç bir marka bizim babamızın değil. Üstelik Türk malı da değil. O yüzden şu markacılık olayı kabak tadı verdi. Ben 24 yıldır Yamaha kullanıyorum. Herkesin tercihi vardır ve onu kullanır ama sırf bu yüzden bile bir çok kişi birbirini kırdı. Hiç gereksiz ve de anlamsız bir şekilde... Şunu asla unutmayalım, eğer profesyonel bir zihniyetle pazarlama yapılsa ve gerçekten tüketicinin istekleri dikkate alınsaydı, OR700 yok satardı. Buna eminim. Gerçekten eksikleri var ama bazı yorumları da haketmiyor. Ama yetkililerin bu konudaki eksiklikleri çok önemli... Eğer bu mal babamın üretimi olsaydı, yinede babama karşı tüketicilerin safhında olurdum. Beni tanımadığın için buna inanmıyacağını da biliyorum.
Sonuç olarak, "Kraldan çok kralcı" olmamak gerekiyor.

Elebetteki burada yazına sona kadar katılıyorum. Ama artık bazı şeyler göz ardı edilmesin. Geri planda işleyen şeylerin olumlu ya da olumsuz sebepleden doğan sonuçların neticesinde bit itham varsa ve ben bu ithama karşılık böyle böyle diye bir açıklama yapıyorsa(K)m lütfen kimse şahısa yönelik şeyler algılamasın.

emek hırsızı da bu sitede, profesyonel müzisyeni de... Benden aldığı 1 seti, 100 defa satıp sırtımdan para kazanı da var, boş boş ortalık karıştıranı da...

--------------------------------

Ben üslub konusuna fena derecede kafayı takmış durumdayım. Bu yüzden kendimi tekrardan kontrolden geçirip, sıkıntının nerede olduğunu çözmeye çalışacağım....

Son olarak : teknik.yamahadunyasi.org sitesinden kastım Profesyonel bir videolu destek sitesiyti. UZMAN TV - Sorularınızın cevabını uzman videoları ile öğrenin. formatında profesyonel kameralar, yazılımcılar, müzisyenler ile bir arada Televizyon kanalı tadında bir site amaçlamıştım. Burada önce yamaha ile başlayıp birşeyleri kanıtladıktan sonra diğer klavyeleri de bu aileye katmayı planlıyordum...

Moderatör tarafında düzenlendi:
dediğim gibi üslub...

amacım kimsenin kalbini kırmak değildir.

Biraz sakin olalım !..

Salim'in yanlış anlaşıldığını görüyorum..O anlatmak istediğini normal bir şekilde anlatıyor ama bu yanlış anlaşıldı ve ortalık biraz karıştı..

Bu alana bir cevap yazın...