aslına bakarsanız v1 den sonra ben de bir arkadaşımızın ifade ettiği gibi yamaha nın daha üst düzey bir aletine modifikasyon yapılacağını sanmıştım,belki de ne yalan söyleyeyim s900 kullandığım için umut etmiştim.or700 tercih edildi ki bence bu tercihtir,mali kaygılardan dolayı...
çünkü or700 ün üzerindeki t2 ses işlemcisi kullanabilen ilk model s900,psr serisi içinde.ve işin ilginç tarafı belki de yamaha'nın tuhaf bir fiyat politikası sonunda s900 ben aldıktan 1,5 ay sonra fiyatı 1,5 katına çıktı.
dolayısıyla fiyat olarak tercih edilebilirliği daha da düştü.sıfır olarak fiyat çok pahalı,ikinci eline ise neredeyse hiç rastgelmedim...
şimdi;
yamahanın arkadaşlarında belirttiği gibi bir snare ve drum kick problemi var.sesler hakikaten hiç gerçekçi değil.bu başına geçerek dinlemediğim t3 hariç hemen hemen her modelde aynı.(t3 de nasıl bilemiyorum)
20km den farkedebilirim,yamaha snare ve davul kicklerini...
lakin or700 gibi ülkemizde hitap ettiği ve kullanım alanı belli bir kitle için çok büyük bir handikap değil diye düşünüyorum...
gelelim diğer mevzuya

aslına bakarsanız hiçbir zaman ritm yada ses yazılıp dağıtılması taraftarı olmadım.ben her emeğin bir bedeli olmasını gerektiğini düşünüyorum.klavye kullanan bir müzisyenin araştırmacı olması gerektiğini düşünüyorum.bu siteye veya başka bir siteye üye olunsun olunmasın, menüler kurcalanmalı.
arkadaşlar yamaha menüler muamma değil ki!birçok cihaz kullandım,technics den sonra gördüğüm en kolay menü bence.biraz deneme yanılma yapmayı kendimize çok görmemeliyiz.bu işi çok iyi bilen arkadaşlar bu konuda yardımlarını esirgemiyorlar gördüğüm kadarıyla.bana kalırsa kimse kimseye ne ritm ne de ses yazmak zorunda değil.fakat yine de herkes birşeyler paylaşıyor.
"or700 v2 bilmem ne ayı güncellemesi" diye birşey görüyorum ki,akıllara zarar!ben böyle birşeye ilk defa şahit oluyorum.v2 için çip taktık gelin taktırın ne yaparsanız yapın da denilebilirdi...uzay eriği yersen hesabı

ekip çalışmaya devam ediyor ama her zaman ki çok acele ediliyor...ekip yaptığı işin arkasında...paniğe gerek yok.
bu gibi konularda sıkıntıları biraz da elimizi vicdanımıza koyarak ifade ederek beklemeyi bilmek gerekir.bu cihaz ülkemizde fiyatına göre çok iyi yerlere gelecek.gidiş onu gösteriyor şu anda...
işin daha tehlikeli bir tarafı var esasen;
bu işe gönül verenler devamlı sitem halinde farkındaysanız.işte esas tehlikeli durum bu.
"Salim,BaTuh sen çok alıngan oldun...!"
Ben onların avukatı değilim,yazdıkları ritm de,yapacakları ve bedava verecekleri set de beni çok ilgilendirmiyor esasen...çünkü uğraştığım müziğe göre bu benim tarzım değil,öyle olsaydı ben de or700 alırdım.
ama küskün olmasınlar da ne yapsınlar söyler misiniz?yahu bedava dağıtılan birşeyin eleştirisi olur mu?bu ne tatminsizliktir?
o zaman "bu iş şöyle yapılıyor,alın siz yapın" deyip o yollar anlatılıyor,yine sitem...çocuklar küskün,kırgın...sitemin,alınganlığın bini bin para anlayacağınız...
gerçekten bazen anlamadığım işler oluyor.emek ve zaman harcanarak yazılan ritmlerin el altından satılmasından filan hiç bahsetmiyorum bile!
merak etmeyin diyorum yine de.herşey güzel olacak...!