Pa900 ün tuşundan yay sesi geliyor.

• Konbuyu başlatan yesiem
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 45
  • Görünümler : 9K
Cevap: Pa900 ün tuşundan yay sesi geliyor.

Benim Pa 600 ün tuşesin den de aynı sorun olduğunu yazmıştım. Şu an elimde hurda bir ix300 var. tuşesi sapasağlam ve yaylı tuş takımı. Daha olmadı onu söker buna takarım. Demokraside çare tükenmez :)))

Kimse kusura bakmasın ama PA900 her açıdan 10 numara alet..Yeterki kullanmayı bilin..

yok abi olurmu iyi alet pa900 hiç roland e70 in korg ix300 ün is40 ların felan yerini tutarmı çok dandik abi oyuncak klavye zaten kazara ram takmışlar mp3 board koymuşlar yanlışlıkla dokunmatik ekran felan piyasaya sürmüşler aslında klavye bile değil asıl üretim amacı akordionmuş sonradan revizyonla böyle üretilip piyasaya girmiş :D

yok abi olurmu iyi alet pa900 hiç roland e70 in korg ix300 ün is40 ların felan yerini tutarmı çok dandik abi oyuncak klavye zaten kazara ram takmışlar mp3 board koymuşlar yanlışlıkla dokunmatik ekran felan piyasaya sürmüşler aslında klavye bile değil asıl üretim amacı akordionmuş sonradan revizyonla böyle üretilip piyasaya girmiş :D
Boşuna çırpınma itiraf et işte aldın dandik aleti sende pişmansın , şimdiki aklın olsa yada aleti aldığın paraya bir satabilsen koşarak pa2x alırdın:D

Boşuna çırpınma itiraf et işte aldın dandik aleti sende pişmansın , şimdiki aklın olsa yada aleti aldığın paraya bir satabilsen koşarak pa2x alırdın:D

hayır abi pa900 den gerçekten memnunum pa2x hayatta almam ayrıca yamaha a2000 alırım s950 alırım ama pa2x pa800 almam pa1x alırım ama pa2x almam pa800 den farkı yok çünkü ve pa900 den memnunum satarsam anca 2 sene sonra satarım yerine klavye alırsamda yamaha alıcam korgtan çok sıkıldım.... pa3x bile alsan set yok korgta pa1x in setlerini kullanıyosun pa3xte hayla cevonun pa80 kartındaki balıkesir ritmi var ya hiç güncellenmemiş yeni bi çalışma yok hep eskinin üstüne saçma sapan karma setler korg set çöplüğünden başka bişey değil .... ve aleti aldığım paraya rahatca satabiliyorum ben istesem...

Yamahada setmi var hocam? İkinci katı çıkmak lazım artık bennce :)

Yamahada setmi var hocam? İkinci katı çıkmak lazım artık bennce :)

var tabiki olmazmı yamahada set emo usb var hiçbişey bulamasan ve ayrıca abuk sabuk setler yok yamahada herkez birbirinden ritim ses alabiliyor oyüzden yok bunun sample ı eksik bunun drum kiti nerde gibi muhabbetler yok ben bir ritim yazıyorum sana veriyorum yüklüyosun kullanıyosun bir ritim için bütün seti yüklemene gerek yok yamahada yamahanın ek eksisi kullanıcıya kapalı olması aslında bu bir eksik değil artı bana göre önüne gelen karma set yapıp saçma sapan setlerle piyasayı karıştıramıyor kalite bozulmuyor roland da böyle yapıyor sample leri kendi adamlarına yaptırıp orga yüklüyor ondan sonra kim ritim set yaparsa yapsın içinden istediğini ayrıca yükleyebiliyorsun kafa yormadan ve kalite bozulmuyor. yamahanın tek eksiği kullanım pratikliği ve dokunmatik ekran başka dezavantajı yok ve soundu kıyaslanamayacak kadar güzel doğal naturel .

bence iktidar parti olarak casio birinci olur muhalefet parti ise farfisa % 39 ile yoluna devam eder yapmayın arkadaşlar ya

Konu tuşlardan gelen seslerden açılmış, benim Pa3x'te belli tuşlarda sessiz ortamda duyulan sesler var. Bazı tuşlarda yok, bazılarında var. Tuşlar fonksiyonunu yerine getiriyor, esneklik veya çizgiden sapma yok ancak ses var. Org 0 alındı, ilk günden beri var.

İlk başlarda daha bir takılıyordum ancak çalarken duymak mümkün değil, sadece arkada davulsuz bir akor varsa, ve seslerden gitar, piyano gibi kısa vuruşlu tonlarda duyuyordum dikkat ettiğim için. 1,5 sene oldu artık dikkat etmediğim için duymuyorum, hatta konuyu okurken hatıradım bendeki sesler ile aynı mı acaba dedim:)

Bence servise vermeyin. Gereksiz yere açılıp kapanmasın klavyeniz.

Pa80 aldığım zaman Pa55tr tercih edebilirdim ancak o zaman da herkes 55tr'nin tuşesinin çok kötü olduğunu ifade ediyordu. Kötü olmak ile kalitesiz olmak aynı anlama gelse de neye göre kötüi neye göre kalitesiz olduğu çok daha önemli. Örneğin ben p800'ü sattıktan sonra Yamaha A2000'in üzerinde çok durdum. 800'e göre daha hafif ve tene verdiği his daha plastik geldi. İkinci el pa3x'in tuşları ise daha profesyonel ve daha bir piyano hissi yarattı doğal olarak. pA3x tercih ettim ama belki de hata yaptım. Sonuçta Yamaha'da Korg'ta uzun yıllardır klavye üretiyorlar ve en uzman oldukları kısım sanırım klavyedeki tuşlardır. 1 senede bozlulacak tuş takımı tercih etmeyecek kadar deneyimli firmalar. Kalite algısı kötü gelse de sağlamlık konusunda problemleri olmayacaktır.

Pa3x ile A2000 tabi ki karşılaştırılmaz ancak Pa80 ve Pa800'den sonra sesleri, düzeni değişik bir orgu tercih etmek istemiştim açıkcası. Ev içi kullanıma göre Pa3x biraz gereksiz oluyor. Sonuçta Arranger özelliklerini kullanmayıp, hazır usb'ler tercih edildiği müddetçe, A2000'den çok daha fazlasını veremiyor ki, evde de anfi ile kullanmak zorunluluğu tabi ki handikap. Pa3x'i kötülemiş gibi oldum ama dışarda çalıp para kazanan ile evde eğlence amaçlı çalanın haliyle görüşleri farklı oluyor.

Saygılarımla.