Pa900 ün tuşundan yay sesi geliyor.

• Konbuyu başlatan yesiem
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 45
  • Görünümler : 9K
Cevap: Pa900 ün tuşundan yay sesi geliyor.

pa ile pax leri bir kıyaslamayın arkadaşlar pa serisinde malzeme kalitesi olarak pa80 ve 2. sırada pa60 dır ama buzamana kadar hiç pax modelinden şikayet duydunuzmu kesinlikle pa serisini pax lerle kıyaslamayınız malzeme saund açısından pax ler kaliteli malzemelerle yapılan bir alettir SİNAN arkadaşımla bir alış verişimiz oldu ve abi sen bu işleri yapıyor alıyor satıyor bilgin bizden daha fazladır pa900 mü pa3x mi diye sormuştu benimde ona vermiş olduğum cevap şu oldu pa serisiyle pax serisini asla kıyaslama alabilirsen al pa3x demiştim kısaca sinan kardeşimde sanırım ozaman anlamış olmalıki pa900 satılığa çıkarmıştı yanılmıyorsam sattı aleti pax hangi modelini alırsanız alın memnun kalamayız tereddütü yaşamayın tabi bu birazda müzisyenin kulağının sağlam olmasından kaynaklanıyor pa1x lerin remi yükseltilebilseydi hiç bir müzisyen pa1x den başka aleti kolay kolay kullanmazdı

Moderatör tarafında düzenlendi:

aynen katılıyorum yüksel abime pa serisyle x serileini kıyaslamamak lazım

pa ile pax leri bir kıyaslamayın arkadaşlar pa serisinde malzeme kalitesi olarak pa80 ve 2. sırada pa60 dır ama buzamana kadar hiç pax modelinden şikayet duydunuzmu kesinlikle pa serisini pax lerle kıyaslamayınız malzeme saund açısından pax ler kaliteli malzemelerle yapılan bir alettir SİNAN arkadaşımla bir alış verişimiz oldu ve abi sen bu işleri yapıyor alıyor satıyor bilgin bizden daha fazladır pa900 mü pa3x mi diye sormuştu benimde ona vermiş olduğum cevap şu oldu pa serisiyle pax serisini asla kıyaslama alabilirsen al pa3x demiştim kısaca sinan kardeşimde sanırım ozaman anlamış olmalıki pa900 satılığa çıkarmıştı yanılmıyorsam sattı aleti pax hangi modelini alırsanız alın memnun kalamayız tereddütü yaşamayın tabi bu birazda müzisyenin kulağının sağlam olmasından kaynaklanıyor pa1x lerin remi yükseltilebilseydi hiç bir müzisyen pa1x den başka aleti kolay kolay kullanmazdı

aynen size katılıyorum ama pa1x lerde emo board ile zaten ram yükseltmesi yapılmış durumda yani 32 mb ram+32 mb emo board 64 mb oluyor.Emo board ile pa1x süper cihaz oluyor soundlar filan muhteşem...

pa2x kendini kanıtlamış güzel bir alet ancak ağırlık ve boyutlar beni korkuttuğu için ben düşünmüyorum daha hafif daha küçük boyutlar beni cezbediyor cihazın portatif ve pratik olması önemli benim için yeni bir cihaz alırsamda bu kesinlikle korg pa4x veya yamaha tyros 5 gibi bişe olacak pa900 ü verip pa2x almak mantığıma sığmıyor pa900 almamdaki prensip hafiflik boyut donanım ve güncel olması eğer 2x alırsam prensiplerimi ezmiş olurum :D saygılarımla

ercanım ben şirin arkadaşıma yazmıştım ancak sanıırm sen yanlış anlamışsın ben zaten pa 900 nasıl bir cihaz olduğunu biliyorum tabiki iyi bir cihaz ancak benim satma sebeberim vardı sende iyi biliyorsun tabiki herzaman yeni teknoloji daha iyidir aynı fikirdeyim ama ben kendimce düşüncem bu X serileri PA serilerine göre bir kat daha üstün bu benim şahsi görüşüm gelki denemelerde yapılmış ıspatlanmış ancak tabi bugün x4 x5 x6 gibi teknolojiyi yakalamak çok zor sende biliyon seninle her konuşmamızda hatırlıyonmu pa1x hep överiz ve yine söylüyorum o cihazın bugün kendi remi çok değil 64 mb olsun bugün elimdeki x2 çıkarıp hemen alırım ama şunuda görmek lazım bugün KORGUN çıkarmış olduğu yeni jenarasyon aletler içinde ne yazıkki bana göre pa 1x tadını hiç biri vermiyor..

pa1x e bende katılıyorum ses kartı farklı herşeyi farklı ancak pa2x in pa800 tek farkı hantal büyük fazla tuş motorlu ekran ve ağırlığı ve alüminyum sağlam kasa tuşesi kaliteli olmasıdır yani artıları sadece tuş ve malzeme kalitesi kolon yok ağır ve büyük buda dezavantajı kıyaslarsak pa800 pa2x den daha iyi bir alet sound farkı sıfır. ayrıca pa800 daha günceldir korg.comda bakın pa2x in izine rastlayamazsınız ancak pa800 hayla listede. ve ben korgun pa1x hariç hiçbirinin soundlarını beyenmiyorum müzik kulağı olan herkezde bunun farkında korgta zurna var davul var tad yok sound yok acc bassları duyan varmı korgta :):) ben duyamıyorum ve genelde doğru acc lar gelmiyor korg bence sadece halay için üretilmiş cihazlar :) pa900 ü de satarsam korg almam pa1x düşünürüm ancak başka bir alet almam korgun.

Moderatör tarafında düzenlendi:

sinan kardeşimede pa3x al dememin sebebi pax serisinin son modeli olmasıdır pa2x lerde pa800 gibi hafif ve uzun olmasaydı pa2x piyasada yok yere satardı pa2x den müzisyenlerin uzak durması ağırlık ve uzun olmasıdır araca sığdıramamalarıdır

Bende uzuuuun yıllar yamaha kullandım psr serilerilerinde. Malesef bir yapaylık vardı geçen sene korg kullanmaya başladım ve benim aletim budur diyorum malzeme kalitesi olarak çok iyi olmasada yazılım ve prtatiklik olarak korgun tercih edildiğini anladım tabiki bu benim fikrim ama yamahanında üst modelleri ve workstation larında ses kalitesi yüksek olabilir onlarda. Çok pahalı ne yazılkki korgun pa serilerinin malzeme kalitesi yüksek olursa yamahadan daha pahalı olacağını tahmin ediyorum herşey malesef maliyet hesabında bitiyor

iyiki bi pa900 den tuşdan ses geldi aleti soktunuz yerin dibine diğer aletleriş çıkardınız göklere pa800 ler ram yaktığında da bunlar oldu şimdi pa800 ler 1 numaralı cihaz pa2x led sorunu oldu yerden yere vuruldu bi aletin pitchbendi arızalansa dünyanın en kötü aleti yapıyorsunuz pa3x in arızalarını saysam bitiremem insanoğlu hep kendinde olan alet süper olmayanların hepsi kötü psikolojisiyle gidiyor tabi insanlar kendini böyle tatmin ediyor kötü klavye yok müzisyenliği kıt insan vardır bana göre hele şu devirde halay çalıyomu alet zurna varmı tamam gerisi yalan halay zurna varsa o klavye en iyisidir mantığı bile geziyor şuanda her aletin kendine göre üstünlükleri vardır bana göre pa3x in tek artısı pa900 den farkı ribbon kontrol ve kasa kalitesi gerisi benim işime yaramıyorki ses kaç kişi ritim yamayı beceriyor burda kaç kişi sample ses çekebiliyor kaç kişi songbook u kullandı kaç kişi klavyenin özelliklerini %100 kullanıyor ritim varmı var ses varmı var setleri varmı var yani klavyenin üstünde horon tepmiceksinki bu kadarda yerden yere vurulmaz alet kasası dandikmiş falan filan yazsam roman olur burda da neyse herkesin aleti kendine............. uzunu kısası ağırı hafifi sesi güzel olmayanı olanı iyi akşamlar :)

Arkadaşla pa 900 güzelbir laet fakat alaetin kitleriyle yazılmış limiter ayarları pa 900 e uygun hale getirilmiş bir set henüz piyasada yok bence tekk eksik şuan bu .Malzeme kalitesi hakkında yorum yapmıyorum ben kullanımından soundundan taşımasından memnunum

aynı ses bende de var ama herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum çünkü sadece ufaktan bir ses var eskiden rolantın tuşlarından paldır küldür ses gelirdi hiç bir sıkıntıda olmadı bundada olacagını düşümüyoru
saygılarımla