Amfi/mikser bağlantı yardım

denpetro

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Bağlama
Merhaba arkadaşlar, anlayan arkadaşlardan bir ricam olacak. Evde çalmak için yeni elektro bağlama aldım. Elimde küçük bir behringer mikser var. Arkadaştan emanet aldığım küçük bir ekolu anfide denemeler yaptım fakat bağlantıları nasıl yapmam gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım var. Bağlamadan gelen kabloyu mikserde bir kanala girdim, ritim için bilgisayardan gelen kabloyu da tape-in girişine girdim ve tape out çıkışından amfiye bağladım sorun yok fakat amfideki ekoyu çoğalttığımda ses bozuluyor çünkü ritimide ekolu olarak veriyor. Kendime ritim ile ekolu bağlama çalabileceğim bir amfi(sadece bağlamaya eko uygulayacak) veya başka bir cihaz ne önerirsiniz( elimde sadece mikser var).Bütçe 750 TL'ye kadar.Teşekkürler.

Cevap: Amfi/mikser bağlantı yardım

Sadece evde çalacaksan sana Power/Mikser yeter ayrıca Power istemez. EKO dan kastınız eğer giriş yaptığınız Mikserin ayrı ayrı kanalları varsa ve bunlara ayrı ayrı giriş yapıyorsanız Ritim bağladığınız kanalın Delay yani EKO volümünü sonuna kadar kısınız işlem tamamdır, tabiki eko ritmi bozar.

Piyasa da satılan ACTİVE kolonlar var sadece onlardan bir tane alsanız da işiniz görülür.
Kolay gelsin. Saygılarımla,

Elimdeki mikser behringer UB1002( Behringer: EURORACK UB1002 ). Mikserde 1.kanala bağlama girdim, tape-in yazan yere laptop dan ritim bağlı, tape-out dan anfiye çıkış aldım.Mikser üzeri kanallarda ayrı ayrı veya başka bir yerde delay fonksiyonu yok. Sadece bağlamaya eko verecek, ritime eko uygulamayacak cihaz/donanım olarak daha spesifik (marka model) belirtirseniz sevinirim. Cevap için teşekkürler.

üçlü büyük specon girişler varya işte onların birine veya hemen altındaki çivi jaklardan birine Bağlamayı gir diğerine Leptap ı bağla. Hemen onların altındaki ses efekt potanslarını da ayrı ayrı ayarla dediğin olacaktır. Kolay gelsin Saygılarımla,

Moderatör tarafında düzenlendi:

Anfi girişleri kaç kanal acaba biliyor musunuz? Genelde Ekolu anfilerde en az 2 adet giriş olur ve her kanala ait eko miktarını ayarlayan eff düğmesi olur.

Sizin bahsettiğiniz potanslardan hepsini denedim sonuç aynı, ekteki fotolardan görüleceği gibi mikser çıkışı anfinin aux-in yerine bağlı, anfinin mikrofon girişini de denedim sonuç değişmedi. Sanırım amattor arkadaşın dediği gibi ihtiyacım olan şey ayrı eko ayarları olan kanallara sahip anfi. Bildiğiniz cihaz/donanım tavsiye alabilir miyim? Yardımlar için sağolun.

Ekli dosyalar

• 20150813_195902.jpg
    20150813_195902.jpg
    158.1 KB · Görünümler: 1,433
  • 20150813_195934.jpg
    20150813_195934.jpg
    202.1 KB · Görünümler: 1,416
  • 20150813_200004.jpg
    20150813_200004.jpg
    207.7 KB · Görünümler: 1,342

mixerde efek yok o yüzden mixere tekdığınız her enstruman teyp lap top vs amfiden eko açacağınız için hepsi ekolu çıkacaktır önerim elinizdeki 1202 mixer yerine efekli olan 1202 fx modeli veya efekli bir mixer almanızdır ozmn saza eko yada reverb( derinlik) verebilir laptop org teyp vs ye efek vermeden kullanabilirsiniz tesşekürler

Doğru bağlamışsınız.

Ayarlamanız gereken girişin altında ki EQ, LD, FX ve LEVEL potansları ile uğraş çözersin. Kolay gelsin. Saygılarımla,

Doğru bağlamışsınız.

Ayarlamanız gereken girişin altında ki EQ, LD, FX ve LEVEL potansları ile uğraş çözersin. Kolay gelsin. Saygılarımla,

hocam arkadşın kullandığı mixer efeklii değil harici efek cihazı şart yada efekli mixer teşekürler

Level düğmesi ile ritimden gelen ses azalıp çoğalıyor, fx düğmesi ayarlayınca hiçbir tepki vermiyor, ne işe yaradığını anlayamadım, EQ,MID,LOW ile ses tonları değişiyor ekoyu kesemiyor. Benim almam gereken FX li mikser + amfi mi? yoksa tüm işimi tek cihazda görebilecek küçük çaplı bir power mixer mi? İnternette ucuz bir power mikser bulamadım.(Tabi birde hoparlör lazım olacak-tavsiyeniz?)