Yeni bir org üretiliyor ve size soruyorlar...

Cevap: Yeni bir org üretiliyor ve size soruyorlar...

valla ben derdimki elimizdekini nakadar taniiyip kullana biliyoruzki yapcaginizi kac yuz senede cozeriz derdim acaba orgcalan arkadaslar elinizdeki aletin 100 de kacini taniyorsunuz onu hic hesap ettinizmi onlarda size sorarsa elinizdeki aleti kullanin sonra bizden org isdeyin derlerse ne cvp vereceksiniz

Aslında 3-5 bin liralık orgların hepsi ihtiyaçlarımızı uzun senelerce karşılar ama bu orgçu milletindede bir ego ve açgözlülük vardır ve tatminkarsızdırlar saatlerini klavyenin başında geçirirler ama çoğu özelliğini çözemezden cihaz heder olur gider,halbuki düğünde oynayanların veya programda dinleyenlerin çokta umurunda değildir mey sesi bağlama sesi zurna sesi vs vs,zaten sanat yapan kişiye değer verilmemektedir ona çalgıcı gözüyle bakılmakta kimi yerlerde 2. sınıf insan muamelesi yapılmaktadır hele ki içkili bi ortamdaysanız durum daha vahim,ama orgçu herzaman en güzeli olsun der sesinde kullandığı ritminde en güzelini ister,samplerin en kallevisini ister ama bilmez ki kaliteli sampler sesler öyle 3-5 megabayta sığmaz ama olsun azda olsa benziyordur ya o mutludur,bi çoğu teknolojinin en son versiyonunu ister ama günümüzde müzik teknolojisinin geldiği yerden bi haberdir vst plug kullan deriz bazı arkdaşlara en azından süper sesler var arkdaş sorar abi bana verirmisin tabiki deriz 1Gb flash bellek çıkartır abi bi atıver akşam gidince benim orga bi yükleyeyim bakalım dediğin kadar varmışmı bu sesler :( ne cevap verirsin ne dersin bu arkadaşa,ben şu an orgsuzken bu arkdaş pa2x kullanıyor ama bir memnuniyetsizlik bi memnuniyetsizlik diyor abi pa3x alıcam o çok şahaneymiş eee işte buyur buradan yak,kusura bakmayın başınızı ağrıtım.

Adamlara hic bir şey demeyin. Sadece bir kac vst ismi verin oturup incelesinler. kafayı yeyip bu işi bıraksınlar.

bence bu adamlar stratejik teknik taktik hatalar yapıyorlar ki bazı sesler nerdeyse aynı tınıda sırf fazla koymak için ses koyuyorlar ve drum kit yapıyorlar bence bilerek yapıyorlar bana sorasalarda kesin şöyle derdim

ALETİN ÜZERİNE RİTM VE SES KOYMAYIN BU ALET İÇİN YAPTIĞINIZ RİTM VE SESLER DEN BEN KENDİ KEYFİME GÖRE YÜKLEMEK GEREKTİĞİNDE SİLMEK İSTERİM

ben bütün firmalardan aynı şeyi isterim.
iki farklı model üretsinler birinde ritim ses sample editlemeleri yapılsın. diğerinde bu editlemelerin hiç biri olmasın .fakat editleme yapılan modelin nevalelerini yükleyebilsin.

böylece bilenle bilmeyen .yapanla yükleyen birbirinden ayrılsın.isteyen paylaşsın

Bence elektronik dünyası müzikten çekilsin herşey 70 li yıllardaki gibi olsun.Gerçek müzisyenlik canlansın orkestralar oluşsun, telli, vurmalı ,yaylı ,nefesli çalgılar kendi doğal tınıları ile sanatkar ruhu ile buluşsun.

orglar biraz daha giderse uzaya fırlatılan uyduların eksik parçası yerine kullanılabilecek cihaz gibi olacak.. özellikle dokunmatik ekranlı org'larda el becerisi, teknolojik bilgi, seri bilgisayar kullanma bilgisi olmayanın kullanacağı cihazlar değil...

kasasi saglam olsun zurna sesi edi zurna olsun yada renas miran zurna olsun bol bol instruman olsun ritimleri basit olmasin ekrani genis olsun kolay kulanilmasini isteriz tabiii

Ben Roland firmasına diyeceğim tek şey "Artık şu ürettiğiniz oglardaki Sound'u değiştirin"

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri