Yamaha tyros 4 mu yoksa Korg PA 800 mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Yamaha tyros 4 mu yoksa Korg PA 800 mu?

aman mustafa abi or700 gelişiyo diye sevincimizi kursagımızda bırakma, inan or700 kullanıcısının sayısı küçümsenmiyecek kadar, saygılar abıcım..

selemlar.... tyros 4 uzay gemisi, pa 800 takaya benzer ama yakıtın yoksa hiçbiri işe yaramaz dostum. Eğer daha çok türk müzüği veya düğün tarzı çalışıyısan pa800 daha çok işine yarar ama tyros 4 yakın bi zamanda uzaya çıkacak bilgin olsun... saygılar

aman mustafa abi or700 gelişiyo diye sevincimizi kursagımızda bırakma, inan or700 kullanıcısının sayısı küçümsenmiyecek kadar, saygılar abıcım..
Bizim or 700 ler komşu ülkelere ihraç oluyor. İç pazarda da tutulan ve çok satan iyi bir klavye. Ben s900 serisinin tonunu beğeniyorum.

s710-910 modeleri çıkalı yıl oldu. Kastettiğim daha iyi seriyle çok daha başarılı olacağıydı. Yoksa yamahanın her modele modifiye iznini vermeyeceğini biliyorum. Gelecekte S700 or un yenilenmeyeceğini, oryantel seslerin tyrosa ekleneceğini düşünüyorum.

Gönül ister ki o dediğin modellere bu işlemleri yapalım.. Ama or700 modelinde arabic sesleri ve arabic ritmleri yok edip yerine modifiye edebiliyoruz.. Fakat s710 ve s910 modelinde hangi sesi ve ritmi silip yerine modifiye edebilirsin ?

Psr or700tr v2 Plus modelinde bazı batı sesleri silmemiz gerekiyordu çünkü hafıza olarak yer kalmamıştı ve Can Başar sadece bir batı sesi silmek sadece 1 hafta uğraştı :) Çünkü Batı sesler birbirleriyle işleyiş ve yardımlaşma içerisinde.. Birisini yok edince tüm sistem değişiyor :) Sonra ayıkla pirincin taşını..

Fakat arabic bölüm böyle değil, çünkü ayrı bir yer ayırmışlar..

Gönül ister ki o dediğin modellere bu işlemleri yapalım.. Ama or700 modelinde arabic sesleri ve arabic ritmleri yok edip yerine modifiye edebiliyoruz.. Fakat s710 ve s910 modelinde hangi sesi ve ritmi silip yerine modifiye edebilirsin ?

Psr or700tr v2 Plus modelinde bazı batı sesleri silmemiz gerekiyordu çünkü hafıza olarak yer kalmamıştı ve Can Başar sadece bir batı sesi silmek sadece 1 hafta uğraştı :) Çünkü Batı sesler birbirleriyle işleyiş ve yardımlaşma içerisinde.. Birisini yok edince tüm sistem değişiyor :) Sonra ayıkla pirincin taşını..

Fakat arabic bölüm böyle değil, çünkü ayrı bir yer ayırmışlar..
Siz bu çalışmayı GW8'e yapın.İçinde size 200 mb lık yer rahat kalır. Diğer markalarıda tatile gönderin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ben de arkadaşlara katılıyorum pa800 le t 4 dü nasıl kıyaslarsınız yav pa800 diyenleri n hiç biri t 4 dinlemiş acep sorbakalım veya görmüşlermi saund mu isten demode olmuş ritimler seslermi isten nedemek istediğimi anlamışsındır

ben t4 dediğiniz aleti dinledimde, düğünde oturup akustik gitar sesiyle halay çalacak değilim. piyasadaki insanlar tyros 4 alıp düğün yapacak değiller. doğru düzgün ritim ses diyorsan buyur pa800 al. tyros 4 dünyanın en iyi aleti de olsa ne yazıkki türk müziğinde pa800 ün tadını vermiyor bana.

Siz bu çalışmayı GW8'e yapın.İçinde size 200 mb lık yer rahat kalır. Diğer markalarıda tatile gönderin.

Ekleyecek birşey bulamadım. Bravo hocam. Hatta gw8 in icindeki tüm g600 içeriği cıkartılarak yapılacak bir değişim şart :D

ben t4 dediğiniz aleti dinledimde, düğünde oturup akustik gitar sesiyle halay çalacak değilim. piyasadaki insanlar tyros 4 alıp düğün yapacak değiller. doğru düzgün ritim ses diyorsan buyur pa800 al. tyros 4 dünyanın en iyi aleti de olsa ne yazıkki türk müziğinde pa800 ün tadını vermiyor bana.

evet dostum bende tyros4 var hakikaten düğünlerde halaylarda çalacak zurna ve bağlama arıyoruz bulamıyoruz,ve köylerde türk müziği yerine jazz ,blues,latin falan yapıyoruz.
türk ritimleride olmadığından alette 2-4 lük ritimler yerine salsa ve samba ve disko ritimleri kullanıyoruz.:D:D:D
pa800 çok pahalı bir alet olduğu içinde alamıyoruz t4 le idare ediyoruz garibanlığın gözü kör olsun:D

pa800 tabiki saund ve malzeme konusunda tyros4 ile kıyaslanamaz. elbette tyros4 daha iyidir. hatta tyros2 bile daha iyidir.
ama pa800 hem daha ucuz hem kullanımı kolay hemde nevalesi çok.
malzemesi yamaha kadar kaliteli değil, onuda göz önünde bulundurmak gerekir.

evet dostum bende tyros4 var hakikaten düğünlerde halaylarda çalacak zurna ve bağlama arıyoruz bulamıyoruz,ve köylerde türk müziği yerine jazz ,blues,latin falan yapıyoruz.
türk ritimleride olmadığından alette 2-4 lük ritimler yerine salsa ve samba ve disko ritimleri kullanıyoruz.:D:D:D
pa800 çok pahalı bir alet olduğu içinde alamıyoruz t4 le idare ediyoruz garibanlığın gözü kör olsun:D

çok sağol abi bilgilendim. ben hala saxafon sesine cutoff ve resonance ayarı çekip bağlama yaptığınızı sanıyordum kusuruma bakma.

önce yazdığımı bi iyi okuyun sonra "aklınızca" dalga geçin.

ben de biliyorum tyros4 ün nasıl ses ve kaliteye sahip klavye olduğunu. ama benim dikkat çekmek istediğim nokta o ses kalitesinin ve özelliklerin "ne yazıkki" sadece batı sesler için geçerli olduğu.

hepimiz biliyoruz ki tyros 40 de alsan, pa8x de alsan edizurna sample ını arayacak kulak. yani bu yönden benim içi bi önemi kalmıyor.

işte bu yüzden pa800 benim için daha iyidir dedim. yoksa tyros u aşağılayan yok burda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...