TRANSPOZE'yi çözme..!

Cevap: TRANSPOZE'yi çözme..!

çok teşekkür ederim değerli kardeşim.eger kızmazsan son bir soru soracagım..düğünde sadece belli bir tondan mı çalıyorsun..yoksa bazı oyun havalarında ton değiştiriyormusun aralarda ..ya da gruplandırdın mı mesela sesine göre yani atıyorum halaylarda fa oyun havalarında sol çiftetellilerde re gibi...belli bir şekli düzeni varmı...soru saçma gelebilir ama gerçekten merak ediyorum..

Asıl yapılması gereken her şarkıyı kendi tonunda çalmaktır. Halaylarda şöyle oyun havalarında böyle diye birşey yok her şarkının tonu farklıdır. Yani bütün halayların tonu fa diye birşey yok şarkıdan şarkıya değisir. Bu yüzden herhangi bir genelleme yapılmaz sanırım. yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin. herkese saygılar

teşekkürler kardeşim...düğün ortamında nasıl yapmalıyız sizce..her şarkıda ton değiştirmek akışı bozar.arkadaşlar kullandığınız yöntemleri yazabilirmisiniz rica etsem...

makamlarına ve ses tonuna göre şarkıları sırasıyla okumaya çalış

örnegin bir hicaz bir hüzzam bir de rast şarkı okumaya kalkarsan hiç hoş olmaz... birde şarkıdan şarkıya gecerken aynı tonda okuyacagın şarkıları seç guruplar halinde
,saygılar

teşekkür ederim değerli kardeşim verdiğin bilgiler için...

cevaplarıya bizleri aydınlatan arkadaşlara teşekür ediyorum. konuyu 4 ay önce açmıştım o günden bu güne epey yol kateddim.

olayı nasıl çözdüğümü espirisel örneklerle anlatayım..

ayva yiyip üzerine su içen bir insanın o an şarkı söylemesinin karar sesi -do-

sabah uykudan kalkıp şarkı söylemeye çalışan birisinin karar sesi -re-

öğleden sonra söylenen şarkıda karar sesi -mi-

hamam veya ekolu bir yerde söylenen şarkı -la- veya -si- oluyor..

saygılar...

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri