Cevap: TRANSPOZE'yi çözme..!
başka yardım edecek yok mu?
başka yardım edecek yok mu?
Telefonunuzda Google Play Trakyamuzik.net uygulama alın.. https://play.google.com/store/apps/details?id=io.kodular.ecrinarif.Trakyamuzik
fotrez arkadas 0 mi+12 ,+1 fa -11 ,+3 sol -9 ,+5 la -7la ,+7si -5, +8do-4, +10re -2 yani 12 perde hesap edeceksin
değerli kardeşim öncelikle teşekkür ederim.sorumun cevabını aldım..değişen bir şey yokmuş eksi ve artıda..sadece kullandığım seslerdeymiş(yaylı sax vb.) farklılık..ama daha önce eksi transpoze kullanmadım..ben mesela mi kararda +3 transpoze yapıyorum genelde oyun havalarında bunun eksi karşılığı -9 yapıpta çalmam bir şey değiştirirmi.farklılık olurmu...daha iyimi olur...saygılar...
çok teşekkür ederim değerli kardeşim.eger kızmazsan son bir soru soracagım..düğünde sadece belli bir tondan mı çalıyorsun..yoksa bazı oyun havalarında ton değiştiriyormusun aralarda ..ya da gruplandırdın mı mesela sesine göre yani atıyorum halaylarda fa oyun havalarında sol çiftetellilerde re gibi...belli bir şekli düzeni varmı...soru saçma gelebilir ama gerçekten merak ediyorum...