TRANSPOZE'yi çözme..!

Cevap: TRANSPOZE'yi çözme..!

başka yardım edecek yok mu?

fotrez arkadas 0 mi+12 ,+1 fa -11 ,+3 sol -9 ,+5 la -7la ,+7si -5, +8do-4, +10re -2 yani 12 perde hesap edeceksin

forteses arkadaşım. transpose eksi yada artı çalman okurken bişey değiştirmez yani gelen ses ikisindede aynı tondur. sadece klavye sesi artı yaparsan daha dik olur ve yaylılarda sax gibi seslerde kulak tırmalar. ben re karar çalıyorum transposeleri genelde eksi kullanıyorum. klavye sesi daha dolgun gelsin diye. haydr ali arkadaşımda çalışmalarında başarılar dilerim. anlayamadığın konu şu: sen ayrı bir karardan çalıyorsun transpose yaptı dediğin arkadaşın ayrı bir karardan çalıyor bütün mesele bu. karar değişince koma yerleride otomatikman değişmek zorunda. öncelikle sen hangi karar çaldığını tespit etmelisin. yani halay demişsinya, örneğin bir halay parçaya hangi nota ile başlıyorsun bu çok önemli. ve her parçada koma ve transpose yapacaksın diye bir kaide yok. çaldığın karar tonundan okuduğun parçalar mutlaka vardır ve komasız çalınan bi dünya makam var. ama herşeyin başı karar sesi. bunu mutlaka netleştirip yaz ve yardımcı olmaya çalışalım. başarılar.

değerli kardeşim öncelikle teşekkür ederim.sorumun cevabını aldım..değişen bir şey yokmuş eksi ve artıda..sadece kullandığım seslerdeymiş(yaylı sax vb.) farklılık..ama daha önce eksi transpoze kullanmadım..ben mesela mi kararda +3 transpoze yapıyorum genelde oyun havalarında bunun eksi karşılığı -9 yapıpta çalmam bir şey değiştirirmi.farklılık olurmu...daha iyimi olur...saygılar...

değerli kardeşim öncelikle teşekkür ederim.sorumun cevabını aldım..değişen bir şey yokmuş eksi ve artıda..sadece kullandığım seslerdeymiş(yaylı sax vb.) farklılık..ama daha önce eksi transpoze kullanmadım..ben mesela mi kararda +3 transpoze yapıyorum genelde oyun havalarında bunun eksi karşılığı -9 yapıpta çalmam bir şey değiştirirmi.farklılık olurmu...daha iyimi olur...saygılar...

bence iyi olur neden dersen bende re karar çalıyorum sol okuyorum oyun havalarında yani senle aynı ses değerindeyiz. ben buşekilde yapıyorum yani re karar eksi 7 yapıorum daha dolgun gelio. bu sadece klavye sesinde değişikliğe yol açar dene hoşuna gitmezse alıştığın tona geri dönersin. transpose eksi yada artı hiç bişeyi değiştirmez tamamen kulak zevki :) kolay gelsin

haydarali kardes bu transpose olayi ufukx arkadasimizin anlatigi gibidir sana benden önemlikle tavsiyem eyer sahnede cesitli arkadaslarla cikiyorsan mutlaka bilimen gerek
bir yerden caliyorsan nota cekme olayi yani transposeyi böyle yapmalisin re den caliyorsan karsindaki la diyorsa la notasina kadar say ve arti veya eksi yap.
bide eyer bir sarkiyi 12 notanin üzerinden calabiliyorsan ozaman transposeye ihtiyacin olamaz saygilarla

çok teşekkür ederim değerli kardeşim.eger kızmazsan son bir soru soracagım..düğünde sadece belli bir tondan mı çalıyorsun..yoksa bazı oyun havalarında ton değiştiriyormusun aralarda ..ya da gruplandırdın mı mesela sesine göre yani atıyorum halaylarda fa oyun havalarında sol çiftetellilerde re gibi...belli bir şekli düzeni varmı...soru saçma gelebilir ama gerçekten merak ediyorum...

furalabi kardeşim yukardaki soruma da cevap verebilirsen memnun olurum..

çok teşekkür ederim değerli kardeşim.eger kızmazsan son bir soru soracagım..düğünde sadece belli bir tondan mı çalıyorsun..yoksa bazı oyun havalarında ton değiştiriyormusun aralarda ..ya da gruplandırdın mı mesela sesine göre yani atıyorum halaylarda fa oyun havalarında sol çiftetellilerde re gibi...belli bir şekli düzeni varmı...soru saçma gelebilir ama gerçekten merak ediyorum...

güncell...

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri