Roland GW8 RTM Demo

Cevap: Roland GW8 RTM Demo

mesela ritim deyıstırdınmı temponun deyısmesı cok kotu bır olay. rtm banklardan rtım secmem ıstedıgınd e o banktakı ılk rtme gecmesı rtm tempo deyıstırmek ıstendıgınde hep tap tempoya basmak bunlar en buyuk eksıkler canlı calan ve bır solıste eslık edenler ıcın cok zor. pratık olamıyosun. bunlar duzeltılmelı bence.

bunlar imkansız gibi gorunuyor

türker kardeşim.keşanlı üstad ile görüşürseniz sorunları çözersiniz gibime geliyor.teknik olarak aleti çok ii biliyor.saygılar....

Ritimleri seslerle birlikte istenen hızda performans kaydedip 10 lı gruplar halinede favorite kaydedeceksin. Gayet pratik....Lock tuşunu on ve off yaparak 10 ses 10 ritim arasında istediğin kombinezonu kullanacaksın. 2 nci favorit bankada anlatılan diğer 10 lu grupla gerçekleşecek.

Ritimleri seslerle birlikte istenen hızda performans kaydedip 10 lı gruplar halinede favorite kaydedeceksin. Gayet pratik....Lock tuşunu on ve off yaparak 10 ses 10 ritim arasında istediğin kombinezonu kullanacaksın. 2 nci favorit bankada anlatılan diğer 10 lu grupla gerçekleşecek.

Mustafa Abi, verdiğin bilgi için ve aydınlattığın için teşekkür ederim.

Polemik konusu olsun diye değil gerçekten aklımı kurcaladı bu konu, onun için yazıyorum.

Yani benim evde midi klavye olarak ve arada da ritim eşliğinde bir şeyler çalmak için aldığım Yamaha PSR-A300TR'de dahi, ritimden ritime geçerken tempo değişmiyor. A300TR'yi geçtim kullanma fırsatı bulduğum,
Roland E-16TR, Roland EM-50 OR, Roland G-800, Roland E-96....... Yamaha A1000, Yamaha OR700 ... gibi , hiç bir klavyede temponun ritim geçişinde kitlenmediğini görmediğim. Daha doğru bir tabirle tarif etmek gerekirse, Performance ya da STS dışında bir şey olmaksızın, sadece ritim değiştirirken temponun kitlenmemesi açıkçası beni çok şaşırttı :confused:

Bir de şöyle diyeyim o zaman;
Diyelim sahnede çalıyoruz klavyeyi, performance'ı, örneğin keman sesi, metronom 110 olarak kaydettik. Lock on yaptık.

Ritim 110 metronomda çalıyor, 2/4 oyun tarzı bir ritim. Çaldığımız parça gereği biraz yavaşlatmak gerekti. Metronom 95 oldu. Peki bundan sonra başka bir ritim seçersek, tempo 95'te mi kalacak yoksa yine 110'a mı çıkacak?

Tekrar teşekkürler..

İyi çalışmalar.

Mustafa Abi, verdiğin bilgi için ve aydınlattığın için teşekkür ederim.

Polemik konusu olsun diye değil gerçekten aklımı kurcaladı bu konu, onun için yazıyorum.

Yani benim evde midi klavye olarak ve arada da ritim eşliğinde bir şeyler çalmak için aldığım Yamaha PSR-A300TR'de dahi, ritimden ritime geçerken tempo değişmiyor. A300TR'yi geçtim kullanma fırsatı bulduğum,
Roland E-16TR, Roland EM-50 OR, Roland G-800, Roland E-96....... Yamaha A1000, Yamaha OR700 ... gibi , hiç bir klavyede temponun ritim geçişinde kitlenmediğini görmediğim. Daha doğru bir tabirle tarif etmek gerekirse, Performance ya da STS dışında bir şey olmaksızın, sadece ritim değiştirirken temponun kitlenmemesi açıkçası beni çok şaşırttı :confused:

Bir de şöyle diyeyim o zaman;
Diyelim sahnede çalıyoruz klavyeyi, performance'ı, örneğin keman sesi, metronom 110 olarak kaydettik. Lock on yaptık.

Ritim 110 metronomda çalıyor, 2/4 oyun tarzı bir ritim. Çaldığımız parça gereği biraz yavaşlatmak gerekti. Metronom 95 oldu. Peki bundan sonra başka bir ritim seçersek, tempo 95'te mi kalacak yoksa yine 110'a mı çıkacak?

Tekrar teşekkürler..

İyi çalışmalar.

Bu konu gerçekten enteresan.
1 2 3 4 5
Çiftetelli(90)+Roman(135)+Misket (96) + Halay (90)+ 8 beat(80) 5 ritim altosax +lead +org +klarnet +e.bağlama sesi var.

Örnek 5 tuşda üsteki ritim (tempolarıyla) ve altındaki sesler kilitli.

Düğüne başladık. 5 bastım. Dansa girdim. lock bastım. 5 sesi ritimden ayırdım 5 şini kullanarak dansı bitirdim. Çiftetelli istediler. Lock tuşuna bastım. 1 numaraya bastım. 90 tempoda çalmaya başladım.lock tuşuna bastım. 5 sesle dolaştım....

Bu anlatılan 10 favorit tuşunda 10 bankada 100 adet yapılıyor.....Sesler duo-split-efekt-transpoze kilitli olarak. Bu bölümde sıkıntı nedir anlayamadım.

Sitede halit hoca hariç hafızamdaki parçaları bilen başka arkadaşın olduğunu sanmıyorum. Bu orgla beat-soul-disko-türkü-çft-roman-misket vs. çeşitli tarzda canlı demo kaydettim. Bu hususun sorun olduğunu görmedim. Eksikliğini hissettiğim çok konu var ama farklı alanlarda. Lütfen aydınlatırmısın tam istenen veya eksik konu nedir.....

Örneğinde 95 tempo lazımsa anında write yap o zaman.(Aletin içinde tempo lock basarsan tempo hiç değişmez. ilk performansdaki hız devam eder. Ama gerek yok. 90-95-100 tempoda 3 rtm kitlersin. 100 rtm yazıyor. G600 de 8 ritim var ve insanlar az demiyor da....

Düğüncüler kaç parça çalıyor allahaşkına....Görüyorum salonlarda.....

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benim sorumun esas teması şu:
Mesela klarnet sesiyle çiftetelli çalarken roman ritmi açmak istedim. Doğal olarak metronomlar farklı olacak, ritmin temposu da değişecek. Buna bir itirazım yok, her şey mantıklı.

Ama aynı şekilde 9/8'lik şarkıları çalmaya devam etmek istiyorum ama tempo sabit kalsın istiyorum. Başka bir 9/8'lik ritmi seçtiğimde, temponun sabit kalmasını nasıl sağlayabilirim?

Benim sorumun esas teması şu:
Mesela klarnet sesiyle çiftetelli çalarken roman ritmi açmak istedim. Doğal olarak metronomlar farklı olacak, ritmin temposu da değişecek. Buna bir itirazım yok, her şey mantıklı.

Ama aynı şekilde 9/8'lik şarkıları çalmaya devam etmek istiyorum ama tempo sabit kalsın istiyorum. Başka bir 9/8'lik ritmi seçtiğimde, temponun sabit kalmasını nasıl sağlayabilirim?
sistem içinde tempoyu kilitleyeceksiniz...8 beat te bu hızda gelir...Veya 3 roman ritmi 135 tempoda kitlersin ki ben öyle yapıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

E o zaman bir sorun yok. Daha önce yazılanlardan ben bu ayarlanamıyor diye anladım.

Teşekkürler.

E o zaman bir sorun yok. Daha önce yazılanlardan ben bu ayarlanamıyor diye anladım.

Teşekkürler.

Tempo kitlide 128 performansa bağlanmış ritimlerin temposu değişmez.Yoksa ritim bölümünde bağımsız ritimler ilk kaydedilen hızda gelir... Yanlış anlaşılmasın...Benim tavsiyem repertuar ve tempolar seslerle beraber tecrübeyle not alınıp favorit tuşlarının kullanılması yönünde. Mürhen üstadın anlattığı ekrandan kaydırma yöntemide çok kullanışlı değil. Zira yan cursorla ses seçiminde geri dönünce cursor listenin ilk sırasına çıkıyor..