PSR OR700TR V1 vs PSR OR700TR V2

• Konbuyu başlatan BaTuH
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 45
  • Görünümler : 13K

PSR OR700TR V1 vs PSR OR700TR V2

• Kullanılan toplam oy
    38
  • Anket kapatılmış .

BaTuH

**Müzik**
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha Keyboards
Önceden V1 sahipleri bu konuda hakkında daha iyi yorum yapabileceklerini düşünüyorum..

PSR OR700TR V2 Hangi taraflarıyla sizi cezbetti?..

V1' i ikinci el almıştım ama maddi bir sorun yüzünden satmak zorunda kalmıştım. V1' i 1750 TL' ye satmıştım. Yani hiç zarar etmedim ama daha 7 ay garantisi vardı. Tekrar almaya karar verince, hesaplama yaptım. Yaklaşık aynı fiyata V1 alsam yine peşin verecektim. V2 yaptırmak için de yaklaşık 450 TL. 2200 TL. Böyle olunca 2500 TL' ye sıfır V2 almak daha cazip hale geldi.
Yukardaki anket tam olarak benim düşüncelerimi yansıtmayacağı için buraya yazayım:

1.V1' in bazı sesleri, özellikle Bağlama ve elektro olarak V2' den daha güzel.
2. V1' de olan bazı ritmler V2' de çıkarılmış ama V2' de V1 ritmleri de az bir oynamayla kullanılabildiği için bu sorun değil.
3. V2' de bazı sesler çok geliştirilmiş ve bir kaç tane kit eklenmiş.
4. V2' de özellikle sesler konusunda bir parça hayal kırıklığına uğradım. Özellikle düz ve elektro Bağlama seslerinde...

Gelelim eleştiriye:
1. Arabic bölümün kaldırılıp V1'in bırakılması çok iyi olmuş.
2. Kitlerin ve seslerin dizilişlerinin değiştirilmesinin mantığını anlamış değilim.
3. Zaten V1 le Benzer olan bir çok ritm olduğuna göre, V2' de V1' de olan bazı bankaların bazı ritmlerinin silinerek daha çok türk ritmi konulması çok daha iyi olurdu. Örneğin Yunan ritmleri. Kullanıcı bunu zaten V1' den kopyalayarak kullanabilirdi.
4. Daha öncede söylemiştim. Seslerde bir parça hayal kırıklığına uğradım. Bazı enstrümanlarda çok daha iyi ses yüklenebilirdi. Hafızanın azlığından sözetmek yersiz çünkü çok gereksiz bazı sesler çıkarılıp daha özenle ses konabilirdi.Tabi bu benim için fazla sorun değil ama isim vermeden bir örnek vermek istiyorum. Yamahayla uğraşan bazı arkadaşlarımızın V1 için yaptığı bir kaç tane elektro bağlama sesi o kadar güzeldi ki, böyle bir sesin direkt olarak V2'ye neden konmadığını bayağı merak ettim. Yani çalan kişi seçtiği an o sesi hiç ayar yapmadan kullanabilirdi.Şu mantığı anlayamıyorum: (Daha iyi ses elde etmek istiyorsanız, uğraşarak kendiniz elde edin...)
5. Bence V2 oldukça güzel ve her ihtiyaca cevap verebilecek bir org ama iş teknik detay ve ayarlara gelince, herkesin kullanamayacağı bir org. Hele hazır kartlara alışmış insanlar için öğrenmesi ve zaman ayırması zor bir uğraş gerektirdiği için, bence bir çok kişi tam olarak aleti çözemiyor ve sıkılıyor. Bu da hakettiği ilgiyi görememesine sebep oluyor. Örneğin benim gözlemlediğim kadarıyla V1' ini satanların büyük bir çoğunluğu bu yüzden satttı.
6. Bir de en önemli eksikliklerinden biri, profesyonel kullanıcıların ihtiyacına cevap verebilecek şekilde, teknik detayların anlatımına yönelik yazılı bir rehberinin olmayışıdır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Batuh anketi bi daha gözden gecir bence.

Ne açıdan gözden geçireyim ?

ruhi arkadaşım güzel özetlemiş.ben de birşeyler söylemek istiyorum.yamaha a1000 e ilk çip taktıranlardan biriyim(zamanında)o zaman canbey ile telefonda görüştügümde kendisinede durumu ilettim.söylediğim aynen su idi.örnegin mehmet dogdu pa80 için kart çıkartıyor.bu kartı alanlara birde set disketi hazırlamış onuda birlikte veriyor.tüm kart satanlar bu şekilde yapıyor.kullanıcı kartı alıyor org a takıyor daha sonra set i yüklüyor.set yüklenince okarttaki seslerle editleri yapılmış birçok user ses ve performans ses kullanıcıya hazır hale geliyor.
ben o zamanda canbey e söylemiştim siz işin en zor kısmını yapıyorsunuz.çip e sample sesleri atıyorsunuz çip i orga monte ediyorsunuz ritm yazdırıyorsunuz fakat çip içerisindeki ham sesleri bu işi birilerine sesleri editleyip performans yada user ses hazırlatmıyorsunuz diye.ama kendiside sesleri ham hali ile bıraktıgını kullanıcının kendi zevkine göre editlemesini savundu.fakat su bir gerçekki birçok kişi ses editleme frekansları ile oynayıp yeni ses üretme bilgi ve becerisine sahip degil

ruhi arkadaşım güzel özetlemiş.ben de birşeyler söylemek istiyorum.yamaha a1000 e ilk çip taktıranlardan biriyim(zamanında)o zaman canbey ile telefonda görüştügümde kendisinede durumu ilettim.söylediğim aynen su idi.örnegin mehmet dogdu pa80 için kart çıkartıyor.bu kartı alanlara birde set disketi hazırlamış onuda birlikte veriyor.tüm kart satanlar bu şekilde yapıyor.kullanıcı kartı alıyor org a takıyor daha sonra set i yüklüyor.set yüklenince okarttaki seslerle editleri yapılmış birçok user ses ve performans ses kullanıcıya hazır hale geliyor.
ben o zamanda canbey e söylemiştim siz işin en zor kısmını yapıyorsunuz.çip e sample sesleri atıyorsunuz çip i orga monte ediyorsunuz ritm yazdırıyorsunuz fakat çip içerisindeki ham sesleri bu işi birilerine sesleri editleyip performans yada user ses hazırlatmıyorsunuz diye.ama kendiside sesleri ham hali ile bıraktıgını kullanıcının kendi zevkine göre editlemesini savundu.fakat su bir gerçekki birçok kişi ses editleme frekansları ile oynayıp yeni ses üretme bilgi ve becerisine sahip degil

Yorumun cok objektif olmuş. gözlemin ve ince detayın icin teşekkür ederim.

Bu konuya başka yorum yazacak yok mu?

Bu eksiklikleri görerek, yazdığımız yaızlar çektiğimiz videoların hiç bir anlamı yok demekki...

ses nasıl yazılır, ritim nasıl yazaılır, user effect nasıl oluşturulur, ne nerde ne işe yarar yıllardır yırtındım durdum...

kim okumuş ta buyurun bunları bunları okudum öğrendim ve bunları ortaya çıkardım demiş?

Bir de en önemli eksikliklerinden biri, profesyonel kullanıcıların ihtiyacına cevap verebilecek şekilde, teknik detayların anlatımına yönelik yazılı bir rehberinin olmayışıdır

.fakat su bir gerçekki birçok kişi ses editleme frekansları ile oynayıp yeni ses üretme bilgi ve becerisine sahip degil

Burada görülen tembellik mi?
oyoksa birilerine karşı inat mı?

------------

Sırf " teknik.yamahadunyasi.org " isminde bir site açacaktım...

kimseye bi yararı olmayacaksa gereği yokmuş demekki...

- - -

Bu eksiklikleri görerek, yazdığımız yaızlar çektiğimiz videoların hiç bir anlamı yok demekki...

ses nasıl yazılır, ritim nasıl yazaılır, user effect nasıl oluşturulur, ne nerde ne işe yarar yıllardır yırtındım durdum...

kim okumuş ta buyurun bunları bunları okudum öğrendim ve bunları ortaya çıkardım demiş?

Burada görülen tembellik mi?
oyoksa birilerine karşı inat mı?

------------

Sırf " teknik.yamahadunyasi.org " isminde bir site açacaktım...

kimseye bi yararı olmayacaksa gereği yokmuş demekki...

- - -
bak salim kardeşim benim yazdıklarımı birilerine karşı inatmı diye yanıtlamışsın.göstermiş oldugun çabanın farkındayım ve her zaman takdir etmişimdir.ben birçok kişi ses editlemeyi maalesef bilmiyor dediğim türkiyede org kullanıcılarının yüzde 85 inin durumunu söyledim.ben ses editlemeyide biliyorum ritm yazmayıda.sample sesleri klavyeye dizmeyide vs.vs.benim kimseye kasıtlı bir kelime kullanmaya hakkımda yok.kaldıki senin ne kadar emek verdiğini bile bile sana kasıt olsun diye birşeyler yazmayı aklımdan bile geçirmem.ayrıca beni eski formlardan mutlaka tanırsın eski nick im''batman''.bazı kişiler gibi marka saplantımda yok korg pa800 üm vardı maddi durumdan sattım 2 gün önce evren onurgil in or700 tr sini ben aldım.
yani sana söylemek istediğim herşeyi üstüne alınma.yazdıklarım bence gayet mantıklı.çok kişi tanıyorum yıllardır pa80 ile düğün çalan fakat kendisine ait editlediği bir ses bile olmayan.