pa600 PİYASAYI ÇOK FENA KARIŞTIRACAK

• Konbuyu başlatan lost__92
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 258
  • Görünümler : 61K
Cevap: pa600 PİYASAYI ÇOK FENA KARIŞTIRACAK

Galiba öyleydi abi, sound menüsünde sample numarasını seçerken ROM ve başka bir seçenek çıkıyordu ne olduğunu hatırlamıyorum, Hani pa800-pa2x-pa3x'te felan RAM ya da ROM seçebililiyoruz ya, Pa500de de TR sesleri farklı bir kısımdaydı diye hatırlıyorum.

Öyle olsa göze batırırcasına yazarlardı. 128 +64 mb diye....Gw8 de 256 Mb lık romu her yere yazarlarken Bk5 ve Bk5 de unuttular....Yoksa pa 800 le pa 500 aynı ses hafızasına sahip olmuş olurdu.

Öyle olsa göze batırırcasına yazarlardı. 128 +64 mb diye....Gw8 de 256 Mb lık romu her yere yazarlarken Bk5 ve Bk5 de unuttular....Yoksa pa 800 le pa 500 aynı ses hafızasına sahip olmuş olurdu.

bu nedenle arada 300 dolar gibi bir fark var.düz modelin üzerine oriental data eklenince fiyat farkı çıkıyor mustafa bey,korg sitesinde Qt modeli için data ayrıca ücretlendirilir diyor.
bu arada tekrardan teşekkürler

Localized Pa600 and Pa600QT data (sold separately) provides Sounds and Styles relevant to specific countries and regions

Selam herkese 3-5 gundur hep yazılanları okuyorum bu korg serısı uzerınde ama bana cogu arkadasımın yorumu etkıleyıcı gelmıyor cunku ya hafızadan soz etmısler yada klavyenın acık olup sample yuklendınden burda bı seyı hatırlatrak neden bunun kımse tarafından vurgulanmadına da sasırıyorum saund ne abı demolarda dınledım saundlarda hıc bısey deısmemıskı bı 800 de olan saundla hıc bı farkı yok...ıkıncı bı husus hemen hatırlatayım 96 mgbyt ve acık hafıza denmıs acaba aramızda kac kısı kendı sample sesını ve kendı duzenlı setını 0 dan yaparak aletınde kullanabılıyor bu alettede yıne ya 800 ya 2x setını cogu kullanıcı kullanıcak....lutfen daha daha mantıklı dusunerek bıraz yorumlar yapalım...korg un saundu deısmedıgı surece kesınlıklede benı etkılemıyecek ısterse 10 cgbyt hafıza sansı versın...saygılar saund saund dıorum anlayın benı lutfen.....

korg yapti yapacağını piyasa karişacak yine tahta oturacak korg alet turkiyede satiş patlamasi yapar bu kesin 2.el piyasasida alet cıktıktan sonra belirlenir cok hızlı duşuşler olacağı kesin bu arada alet 96 mgbyt ram deniyor burdanda şunu cıkartıyom ben 96 mgbyt ram olmaz 128 dır kesinlike ama o.s ile sadece 96 mgbytını kullandırıyor ilerde guncellemelerle bu alet 128 mgbyt olacak bunuda belirtiyim fiyatıda korg her zaman dunya genelinde fiyatlardan ucuz turkiyede alet satıyor buda demek oluyorkı 1300 dolar ise turkiyede bu fiyat 1000-1100 arası olacak cunyt ertacda fiyat konusunda bişi demedi fakat süpriz olacak diyor süpriz olmasi icin daha ucuz olacak burdanda bunu cıkartıyoz... hayırlı olsun tüm müzisyen arkadaşlarıma.... yamaha ve rolanda rekabet şansi bile tanımıda helal valla buda bizim işimize yaradı ............

Aletin duz modelinin $1099 qt modelinin ise $1299 olacagina gonulden inaniyorum cunku web sitesinde hemen hemen her sayfada "butceye uygun" ' giris fiyat araliginda" kelimeleri sikca kullanilmis. hatta duz modeli alip Korgun siteye ekleyecegi parayla indirilebilen bir paketle (ayni yamaha a2000 turkish greek expansion pack gibi) ritm ve sample sesleri yukleme imkani olacaktir.

Bu alet hicbir zaman bir pa800 olmayacaktir. teknolojik olarak bazi yenilikler pa800'un ilersinde olsa dahi .
asil mesele $1300 lik bir orgla (ben hala bu fiyata satilcagina inaniyorum $3500 lik pa3x arasinda bir eksiklik var iste bu yuzden pa800 un yeni modeli mutlaka 1 seneye kadar gelicektir artik ismi pa880 mi olur 900 mu 1000 mi bilemem.

Bu alet hicbir zaman bir pa800 olmayacaktir. teknolojik olarak bazi yenilikler pa800'un ilersinde olsa dahi .
asil mesele $1300 lik bir orgla (ben hala bu fiyata satilcagina inaniyorum $3500 lik pa3x arasinda bir eksiklik var iste bu yuzden pa800 un yeni modeli mutlaka 1 seneye kadar gelicektir artik ismi pa880 mi olur 900 mu 1000 mi bilemem.

Aynen..daha önce yazmıştım...Yıl sonuna da pa800 yenilenecek.....

saygılar saund saund dıorum anlayın benı lutfen.....

Sound diyenler alır bir Bk5or veya a2000 plus artı emo veya T3-T4 keyfine bakar.... Korgun soundunun diğerlerinden eksik olduğunu hangi kritere göre söylediğinizi de anlayamıyorum doğrusu.....Benim kulağıma göre mesela T4-3-2 de nylon gitar, sax sesleri ve premium sesleri korgdan başarılı....Korgunda davulu,e.gitarı, e.pianoları daha başarılı... Trompet, trombon, flüt grubu her ikisinde de iyi...türk samplelerinde e.bağlama, zurna, asma davul gibi sert seslerde korg çok üstün....Zaten tümünden anlattığınız gibi olsa kronos tüm ülkelerde satış rekorları kırmazdı. Demekki beğeniliyor. Pa serisi sadece bizde mi satılıyor. Bizden başka korgun soundu kötü diye yorum duymadım..Tonu sizi tatmin etmeyebilir. Saygı duyarım.. Ama forumlarda yazıları okuyunca, herkes uzman, virtüöz Korg firması İstanbul Bayrampaşa'da merdiven altında üretim yapan korsan firma...Onun mühendisi, müzik oteritesi, pazarlama departmanı yok....Biz daha iyi biliyoruz...Bu vesileyle tüm yazı yazan arkadaşların dikkatin çekiyorum... .Demolar aynı olabilir. Varsın olsun.... en azından demo var bir sürü...Türkiyede Türk malı USB satışa çıktı.Demo koymadan millet aldı......Güven meselesi.....(Sizin şahane Bk5 demolarını beğeniyle izledim. Çok iyi klavye kullanıyorsunuz. Casio AT5 çalsanız bile çok başarılı olacağına eminim. Yeri gelmişken pa3x için ossun geciktiğini ben dahil eleştiriyorum. Roland Bk7m ritimbaks modelinde her ritimin 4 ses kitlemesi kullanıcıya ne zaman açıldı biliyormusunuz.... Tam 1 sene sonra..Önceleri fabrika bu 4 sesi bu ritimle kullanacaksın değiştiremezsin diyordu .Zaman zaman aksilikler olabilir)

Moderatör tarafında düzenlendi:

eger bu saydıgınız özellikler var ise ve fiyat 1000 euro ise türkiyede fahiş fiyatlara satılır cünkü 2.el piyasası düşer hiç bir esnaf ekmek yiyemez

YANLIŞ ANLAŞILMIŞIM SANIRIM ANLAMAYAN ARKADAŞLAR İÇİN DETAYLI ANLATAYIM..

a2000 in saundu 3x ten daha iyi derken a2000 tesisata bağlıyken ritimlerde gitar alt yapılarını bile çok net alabildiğim için ,TONLARI DAHA NET ALABİLDİĞİM İÇİN, 3x te gitar alt yapısını bırakın bass tan başka birşey pek duyamıyorum..

KİMSE ALINMASIN KIZMASIN, A2000 İNDE EKSİKLİKLERİ VA 3X İNDE.. A2000 TÜRK MÜZİĞİ KONUSUNDA HENÜZ TAM OTURMUŞ DEĞİL.. BENİM A2000 KONUSUNDA TEK MEMNUN OLMADIĞIM ŞEY 2-4 TÜRÜ RİTİMLERİ VE ELEKTRO BAĞLAMA SESİ.. ALLAHA ŞÜKÜR BAŞKA EKSİK BİRŞEYİM YOK, HA PA600 GERÇEKTEN O FİYATTA OLURSA BENDE A2000 İMİ SATARIM BURADA BUNUDA BELİRTEYİM.. ÇÜNKİ 1000 EURO GİBİ FİYATA KULLANICIYA AÇIK 96 MB RAMLI ALET ALMAK VARKEN A2000 DE KALMANIN TEK MANTIĞI YAMAHA AŞIĞI OLMAK YADA SIRF A2000 DE TARZ Bİ SAUND OLDUĞU İÇİN OLUR...

YANLIŞ ANLAŞILDIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM.. SERT ELEŞTRİLER SİZİN GİBİ DEĞERLİ ÜSTADLARA YAKIŞMIYOR.. HELE YAŞAR ABİ O YORUMLARINI HİÇ YAKIŞTIRAMADIM YAŞIN BAŞIN ALMIŞ ADAMSIN..

SIRF PA3X İN SAÇMA SAPAN SAHNEDE KİTLENME ALETTEN SES GELMEME , SAUND SORUNU YÜZÜNDEN ÇEVREMDE SATAN ARKADAŞLARIM MEVCUT.. KONUŞTURMAYIN ŞİMDİ
HERKESE SAYGILAR...

hocam a2000 in saundu bence pa3x tende daha iyi, her iki cihazı kullanmış birisi olarak konuşuyorum ama dikkatimi çeken pa800 ,pa3x ten daha güçlü çıkıyor tesisatta? nedenini anlayamadım ama pa800 ün davulları,crossları 3x in nerdeyse 2 katı daha güçlü geliyor nedeni ne?

Maxx ayarları sesi yumuşatmak için kullanılmış. Bas ve tiz maxxsi fazla açarsan ses istenenden çok daha yumuşar. Fabrika videosunda bass maxx. en çoşkulu denen ayarda bile 20 de duruyor. Bazı setlerde de setin tonsuzluğunu gizlemek için bu ayarlar anormal yanlış kullanılıyor. Orj sese bakıyorsun şöyle, sampleye bakıyorsun böyle. Ayrıca fabrika bir nebze sesleri sert eleştirisi yapıldığından yumuşatmış.

Yamaha a2ooo daha iyi geliyorsa onu pa800 daha iyi diyorsanız onu kullanacaksınız. Yeterki nette yandım allah diye dertlenmeyin....Ben memnunum memnun olmasam hiç kimseye sormadan yarın satılığa koyarım.