Pa 800'ün Fiyatı Pa900'den Daha Pahalı Sebebini Bilen var mı?

Cevap: Pa 800'ün Fiyatı Pa900'den Daha Pahalı Sebebini Bilen var mı?

Korg Pa 900 Tanıtım 1.Bölüm - Türkçe (Close-Up) - YouTube bak ne diyor adam pa800 un yanında teneke demek istiyor izle :) zaten belli pa800 5150 tl pa900 4500 tl var demek bisey

arkadaşım alette ki set setteki sample lar sound kalitesine etki eder ben pa800 le yan yana pa800 setini ikisinede yükledim öyle teneke gibi bir durum yok ve pa900 cihazda tek tek tane tane veriyor soundu karıştırmıyor bu bir.ikincisi ise fiyat performans olarak sende kabul ediyosun pa900 üstün fiyat düşük mp3board ve ram var ve sıfır garantili alet burada da pa800 ü solladı geçti yani bi taktınız pa800 ritimleri daha dolgun daha dolgun ritimi ne kadar dolgun yazarsan o kadar dolgundur ayrıca sound kalitesi cihaza görede farklılık gösterir yani böyle saçma amatör yorumlar yapmayın arkadaşlar sample aletlerde herzaman sound kalitesi sample seslerle alakalıdır hangi orga çekersen çek bunu etkileyen sadece klavyenin ses kartı ve ekolayzerdır adam pa900 ün ce setinden dandik bi ritim açıyor pa800 den emonun setinden dolgun bi ses açıyor bizim cahil millette hemen kanıyor daha pa3x pa600 pa900 ün ses motoruna göre gerçek setler daha yeni çıkıyor

arkadaşlar yeni bir org almayı düşünüyorum fiyat araştırması yaparken pa800 ün pa900 den daha pahalı olduğunu fark ettim sebebini bilen var mı? Pa900 de daha fazla özellik mevcut değil mi?

Sıfır kapalı kutu fiyatları
pa800 = 5100 tl
pa900 = 4500 tl

işin özünü söyliyim arz talep meselesi 2006 yılında sıfır pa800 ler 1800euro yani 3600 tl idi kapalı kutu aldık. şimdi 2990 dolar yapmışlar neden çünkü alet oturdu tuttu piyasada isim yaptı ve fanatikleri var. Ama pa800 ün üretimi bitti onun yerini alacak daha yeni donanımlarla daha iyi performansla gelecek bir org olması lazım tabi pa800 üde bitirmesi lazım ve diğer markalarla rekabet edebilmesi lazım o yüzden pa900 1900 dolar amerika satış fiyatından çıktı ce set felan yol kdv vergiler kar 2250 dolar olarak belirlendi fiyatı kafanıza takmayın pa900 pa800den kötü değil sadece ticari bir hamledir şuanki fiyatı alet tutarsa pa800ler zaten bitti üretilmiyo eldekilerde arıza vericek eskicek herşeyin bir ömrü var pa900 piyasadaki yerini aldığı zaman pa3x in alt fiyatlarına çıkacaktır 2800 dolarlara yani seneye görürüz tamamen benim fikrimdir bu işler ticari çünkü arz talep meselesi PA800 daha iyi olsa onunda üretimi devam ederdi peynir ekmek gibi satılıyor çünkü adam hiç para kazanmaktan kaçarmı hem oturmuş alet kalıpları işletim sistemi elektroniği herşeyiyle seri üretime girmiş yürüyo adam durdururmu altın madenini yenilik olmazsa firma biyerde biter çünkü güncel kalmak önemli piyasaya hakim olmak için .....saygılarımla........

Moderatör tarafında düzenlendi:

ben de iki yıl pa800 kullanmış biri olarak şunu söylemek istiyorum. pa800 de pa1x (61 tuş) un lacivert renkli ve bi kaç özellik eklenip piyasaya sürülmüş ara modeli değil mi?

ömer hocama katılıyorum ama her neyse şimdi pa 800 ana model oldu

Hocam herşeyden önce X1 de USB yoktu ve PA-800 de USB girişi olduğu için bambaşka bir teknoloji oldu... tabiki PA-800 ANA MODELDİR..BUNUN AKSİNİ İDDA EDENLE KONUŞMAYA gerek yoktur..çünkü bilgiside yoktur diyorum.....

hocam fikirlerine saygı duyarım sizin görüşünüz ancak şunuda unutmamak gerekiyor bugün 4x çıksa ara modelmi olacak? çok yıkın zamanda çıkna aletler ozaman size göre ara model olmuş oluyor

4X çıksa oda su ankilerin büyük ihtimalle..hepsinin en üst ve en son çıkan ANA MODELİ olacaktır...

4X çıksa oda su ankilerin büyük ihtimalle..hepsinin en üst ve en son çıkan ANA MODELİ olacaktır...

bence artık korgun pa serilerini ve pax serilerini bitirmesi lazım yepyeni bir alet çıkarması gerekiyor hem aranjör hemde workstations professional bir alet 3x in özellikleri ribbon ram arttırılabilir yamaha gibi motif gibi ses modülleriyle zenginleştirilebilir professional sample ses mixleme editleme özellikleri olan birazda audya daki efektler tavırlar mp3 ü kesip loop olarak canlı şekilde kullanma program esnasında bütün ses formatlarına hükmederek mixleme böyle bir sağlam soundlu alet çıksın 15000 tl olsun almazsam bak gör sıktı artık bi orga koyuyolar özelliği diyerine koymuyolar hepten bokunu çıkarttılar işin

hocam fikirlerine saygı duyarım sizin görüşünüz ancak şunuda unutmamak gerekiyor bugün 4x çıksa ara modelmi olacak? çok yıkın zamanda çıkna aletler ozaman size göre ara model olmuş oluyor

4X çıksa o zaman büyük ihtimalle ANA MODEL olacak ve diğer örneklerdeki gibi...ondan yakın zaman sonra çıkanlarıda onun alt modelleri olacak....

KORGUN YAKIN ZAMANDA Kİ ANA MODELLERİ

1- PA-80
2- X1
3- PA-800
4- X2
5- X3

Benim bildiğim ana modeller bunlardır... bunların haricinde ki çıkanların hepsi de ara modeldir.... BENİM BİLMEDİĞİM BUNLARIN HARİCİNDE ANA MODEL VARSA SÖYLEYİN BENDE BİLİYİM.....
evet yanlışlık var

ana alet pa80 altları pa50 pa55tr pa60 dır.
Ana alet pa1x altı yok
ana alet pa800 altları pa500tr
ana alet pa2x altı yok kolonlu alternatifi pa800 (ikiside aynı özelliklerde sadece 128mb ram ve mp3 board içinde standart geliyor)
ana alet pa3x alternatifi pa900 farkı ribbon kontrol yok metal kasa yok altı pa600 tamamen kısıtlı temel düzeyde üretilmiş- pa3x-pa900-pa600 aynı ses motoruna sahip pa3x 120ployfoni pa900 128 polifony gerçekler bunlar

machin_designer Hocam da benim eksik kaldığım yerleri çok güzel anlatmış....

aslında pa1x renkli dokunmatik ekran işletim sistemi bambaşka pa 800 pa500 2x 3x pa600 pa900 e ışık tutan alettir hepsinin babasıdır pa1x in benzeri olarak çıktı hepsi aslına bakarsanız tek ana alet pa1x hepsi onun üstüne teknoloji eklenerek bu hale gelmiş ve 1x teki ses kartı ve sound hiçbirinde yok

adam 2 kelimeyi bir araya getiremiyor o onun sahşi yorumu bence hiç öle değil kasa 800 den sağlam nedenmi ya adamlar çizilmez boya atmaz kasa yapmışlar daha ne olsun

Solist var assolist var desem herkes anlar herhalde