pa 800 neden tesisatta iğrenç ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: pa 800 neden tesisatta iğrenç ?

pa800 kötü ses veriyorsa yorum yok. Ben on numara ses alıyorum. Jbl kolonla tromba birmi. :D

slm arkadaşlar.kimse üstüne alınmasın ama şöyle bi gerçek var:akompanyaları ve basları kıstıktan sonra(hani konuyu açan arkadaşa bu forumda ritimleri ön plana çıkar akompanyaları ve bassları kısarsan olur denmiş..)ne anlamı kalıyor yapılanmüziğin...düğüncü bile olsa adam müzüğin hakkını vermeli.ritmi yazan boşunamı okadar akompanya yazıyo ritime.ritimle akorlar bir bütün olmadıktan sonra o müzik ,müzik olmaz kulağı doldurmaz.benden bir önceki konudaki pa 800 demolarını dinledim.akompanyalar çoook derinlerde ve altlarda kalmış..yaani adam sadece ritimle iş bitirecek öylemii?şantör peki neyi takip edecek?okurken sürekli detone olacak.pa 800 gerçekten ses düzeninde başarılıdeğil....onun yarı fiyatı bk5-or ortalığı yıkıyor..ritimlerdeki akompanyalar bile yetiyor...tabbii bazı arkadaşlar akor takibi bilmiyorlar..onlar müstesna..yorum yaparken akılcı,mantıklı ve tarafsız olmalı bence...yanlışmıyız...??? ..sen bk5-or al ..pişman olmazsın.emin ol kardeşim...herkese iyi çalışmalar bol kazançlar..

Moderatör tarafında düzenlendi:

bak hala p 800 dii yav... hem soundu kötü hem mükemmel ritmler nasıl oluyor anlamadım... bu alet belki ritm box olarak işe yarar birde iyi bir ses sisteminde çok güzel çıkarmış pa 800 yok öyle şey her türlü sistemde çalıyor bu alet hiç ayırmıyor en sevdiği sistemde trombo hoparlör ve küp anfi mikser kombinasyonu... melodik ve armonik hiçbişey yok seslerde fill-inler berbat acc ve bass fakir kick yumurta gibi dağılıyor vurdumu blöp blöp bas gitarda da don lastik çekiyorsun sanki coink coink zaten bas gitarda kontra zil gibi yazılmış ya her neyse bir müzisyene asla zevk vermez bu alet ha düğün çalacam diyorsan çatarak çatarak o zaman tamam...

slm arkadaşlar.kimse üstüne alınmasın ama şöyle bi gerçek var:akompanyaları ve basları kıstıktan sonra(hani konuyu açan arkadaşa bu forumda ritimleri ön plana çıkar akompanyaları ve bassları kısarsan olur denmiş..)ne anlamı kalıyor yapılanmüziğin...düğüncü bile olsa adam müzüğin hakkını vermeli.ritmi yazan boşunamı okadar akompanya yazıyo ritime.ritimle akorlar bir bütün olmadıktan sonra o müzik ,müzik olmaz kulağı doldurmaz.benden bir önceki konudaki pa 800 demolarını dinledim.akompanyalar çoook derinlerde ve altlarda kalmış..yaani adam sadece ritimle iş bitirecek öylemii?şantör peki neyi takip edecek?okurken sürekli detone olacak.pa 800 gerçekten ses düzeninde başarılıdeğil....onun yarı fiyatı bk5-or ortalığı yıkıyor..ritimlerdeki akompanyalar bile yetiyor...tabbii bazı arkadaşlar akor takibi bilmiyorlar..onlar müstesna..yorum yaparken akılcı,mantıklı ve tarafsız olmalı bence...yanlışmıyız...??? iyi çalışmalar bol kazançlar..

Akompanya ve basları kıs demedik.Onları aç, ritmi kıs dedik.Belki bir arkadaş öyle önermiştir.

yaw yazmıyam diyom ama adamı çileden çıkarıyolar.bahsettiğiniz ketronu ben 10 yılımı verdim nerdeyse,ketronda durumları kısmadınmı alt yapayı duyacam diye yırtınır durursun..dis efekti verirsin bir sese ,sesin volumü düşer..daha 1 ton yazarım tüm özellikleri hakıında ama kullanan arkadaşlarım hevesi kırılmasın diye....amannn kim ne hali varsa görsün beeeee...

francesco kardeşim..ben konuyla ilgili bütün cevapları okuyupda bir yorum yazadım..ilk cevabımdan önceki yorumda pa 800 set demoları linki vardı....linke bakarsan dediimi anlarsın..ritimlerde nerdeyse hiç akompanya sesi yok nerdeyse..bide benim pc de 5+1 ses sistemi var..laptoptanda dinlemedim o demoları..ben roland kullanıyorum..e 30 la başladım rolanda 1988 de.ondan önce birtek casıo ht 100 vardı..diğer tüm klavyelerim hep roland oldu..roland gerçekten bu sefer iyi iş çıkardı bk5-or ile...hakkı yenilmez.aleti kullandıkça piyasadaki kafa orglara kafa tutacağına inanıyorum.sonuna kadarda arkasındayım...korg dada x3 ten başkası yalan kim nederse desin.yamahaya lafım yok.tyros serisi ile kararlı gidiyor....roland dan başka hangi marka bedava nevale sunuyo kullanıcılarına..hangisi full teknik destek sunuyo...hangisi forumda sorduğu soruya anında cevap alıyor..bunlar boş şeyler diil..millet 300 euroya set satma derdinde...başka bi forumdada yazdığım gibi bazı arkadaşların tek derdi ellrinde patlayan klavyeleri satmanın derdinde..yeni klavye alacak arkadaşlarada bu yönde yorumlar yapıyolar..neyse iyi forumlar..

Valaha agır yazacagım.standart nazik bi şekilde yazıp okunmamaktansa içimi dökeçceğim nasılsa burası tartışma formu.burda bi çok arkadaş ben dahil pa 800 ün,ben ise tüm korg modellerinin kötü sound lu olduğunu söyluyorum.

Ama 2 sayfa öncesinde arakdaş o zaman sat demiş.Hak veriyorum arkadaşım sana evet satayım direk buraya konu açmayayım onuda yapabilrdim ama insanlar bilgilensin istedim.
Tamemen doğruları yazdığıma eminim.

Tamam müzisyenlikte görecelidir belki ama bi yere kadar.Sen korg seversin ben g600 severim.G600 ün tadı neden bir başka ? neden irenc bişeyler duymuyorum ? neden ketronda kendi ritmlerinden bişe açtığımda saz arakdaşlarıma bi bu ne yaa die tebrik ediyor ? 800 le yapmadığım kalmadı ama acemi oalrak görülüyorum.

Arkadaşım ne ayarmış bu be mix ayarı demiş bi arkadaş ağzını öpeyim :) katılıyorum çünkü bass frekanslarını keserek kırparak ritm azına yüzüne ediyoruz ne o bass kestik.aslında ruhumuzu kestik haberimiz yok.

ben burdan tek sonuç çıakrıyorum.malesef insanlar müzikten pek anlamıyorlar ve korg o yzuden fazla satıyor.anlayandan cok anlamayan var müzikten kimse kusurabakmasın.

800 üm kolonlarından youtube den dinleyip alırsan böle benim gibi mort olursun. ne slow 7/8 ne 9/8 ne 5/8 irenc adam turkuyu okuyamıyor. bildiğin bir çamur.yazık vallaha yazık.

istediğim ritmi ketronda yapıp vcd den versem zaten daha guzel olacak ama anlamadığım nası oluyorda bunu müzik aletidir die piyasaya sürüpte 5000tl lik cihazın yaptığını bir vcd yapamıyor ?

Ezelden beridir böledir ve son sözümü yazıyorum banlanabilrim sorun değil ama korg un soundunu beğenen insanların müzisyenliğinden şüphe ederim.

tabi duyamayınca kötü sesleri gidip alabilrsiniz ya salonda bi gürltü olsunda aha işte org..tabi org mu morg mu acaba...

askerde 1 yıl pa 80 kulandım mecbur o vardı. arkadas ne caldıgımı anlamıstım ne bişe :)

çok ayar varmış korgun..ketron un ayarları daha kulanışlı ve daha müzisyene hitab edici.
en basitinden sahnede ritm calarken kick, hi-hat kesebiliyodum ama pa 800 de koymayı unutmuş değerli müzisyencik mühendisler..sanırım kulanmıyorlar.
niye kullanmadıkları zaten korg u neden kullanların fazla olduğunun doğru orantısında gizli sanırım.
öğrenciler bana ne alalım diye sordukalrında oyuncak için 800 al diyorum sahne yapıcaksan ketron al diyorum.

ben ispatlı yuruyorum karışmda 800 ve ketron var.zavallı ketron...8 beatlardan bi ritm aslaım 800 den bi de ketrıondan asalım yani.farkı duyanlar bana hak verir.

bu haksızlık değil mi ? orgun kendi ritmlerinde bile ketron adar iyi değil ama 4 ketron parasına maal oluyor 800.neden ? usb girişi var sample alet.elimdeki ıphone kualklıgı nasıl olurda pa 800 den daha iyi tını verir ya ?

korg mühendisleri gelsin ı fonu suratlarına atıcam 41khz yukluyorum 800 e ıphone 320kbp calıyor 10 misli orgun burda daha iyi kalite vermesi lazım + orglarda ses kartı var ya iyi en kotusu 1000euroluk DA/AD vardır diymi ? halen nasıl oluyor çözemiyorum.

pa 800 için didinmişler sesi nasıl kötü verebilriz diye mühendisleri buradan alkışlıyorum.korg un tüm vst lerinide siliyorum sitemden de siliyorum.

yazım için ustalarım affetsin içmi döktüm ben yılların birikimydi korg a karşı bi kere güvendim.korg bidahaki ucan org cıkarsın alırsam ellerim kırlsın!

Hocam kusura bakma ama, sen bu tartışmanın cılkını çıkarmışsın. "Korg'un saundunu beğenenin müzisyenliğinden şüphe duyarım" İnsanlar müzikten anlamıyor" Gibi ifadeler kullanarak resmen saçmalamışsın. Sen pa800'ün saundunu beğenmediğini söylemişsin, kullananlar da sana dilleri döndüğünce bildiklerini anlatmaya çalışmış. Sen bunlara rağmen beğenmeyebilirsin, en doğal hakkındır. Ama bu sana kimsenin müzisyenliğini sorgulama hakkı vermez...

konu sahibi hocam,beğenmemiş olabilirsiniz saygı duyarım,herkes beğenecek diye bi şartta yok
burada bu şekilde konu açıpta herkes içini dökmeye kalksa trakya müzik karışır, :)

ben beğenmemenizi doğal karşılarım hepimizin duyguları hisleri düşünceleri farklıdır,

eğerki beğenmiyorsak satıp beğendiğimizi alma şansımız var satarız beğendiğimizi alırız ve sizin için sorun kalmaz,

tabiki bir müzisyen olarak düşüncelerinizi paylaşmak istediniz ama bu tarz düşüncelerinizi paylaşmak tartışma ortamı yaratmaktadır ve diğer müzisyen arkadaşların kırılmasına sebeb olmaktadır,

kendimden örnek verim
benimde saundunu hiç sevmediğim bi org var ama hiçbir zaman açıklamadım çünkü o benim beğenmediğim orgu beğenenler var ve o orgta çoğu arkadaşlarımızın çalışmaları emekleri var sırf onlara karşı ayıp olmasın ve emeklerine saygısızlık etmeyim diye hiç bir zaman açığa vemedim,sadece almadım,ben beğenmiyorum diye herkes açıklama yapsa tartışmaların içinden çıkılmaz,
umarımki beni yanlış anlamazsınız,

saygılar
konu tarafımdan kapatılmıştır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...