pa 800 neden tesisatta iğrenç ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: pa 800 neden tesisatta iğrenç ?

o kaydı ben dinledim mustafa abi o dediğin özellik bk-5 or da da var bir tek hihat zili bile tonlayabiliyorsun bk-5 te 128 polifoni p3x te 128 polifoni biri 2200tl diğeri 6000 tl 3x fiyatına göre çok kalitesiz bir alet ben hiç 3x çalmadım ama çalanlardan dinledim bence 3x in sıfır fiyatı en fazla 3500tl eder bir kuruş fazla vermem o alete... ayrıca çok kaliteli bir çalışmaydı o şarkı teşekkürler

Keşke 2000 tl olsa.....

http://www.trakyamuzik.net/demo-bolumu/29194-romantik-slov-kesanli-mustafa.html

2,46 dakikalık parçayı 1,91 Mb da kaydedip bilgisayarla orası burası oynanmadan yayınladım. Akorlarda gayet güzel.....Yeterki siz akor basacam deyin...Ketronun Audya harici en iyi aleti Sd1 i 7 sene kullandım. Ne olduğunu biliyorum. Amacını bilmiyorum ama sizin gibi bir çok arkadaş burada korg orgları kötülüye kötülüye reklam yaptı ve satışları patlattıı. Halbuki rakip firma yetkililerine sitem etmeniz lazım...Neden şu özellikleri orglara koymuyorsunuz ama korg koyuyor diye.... 3.500 Tl ye satılan orgda kendi davul seslerinden bile user kit dizilemiyor....Siz hala korg diye bağırıyorsunuz.......Burada benim yayınladığım uzunlukta demoyu bakın bakalım kaç Mb da yayınlıyorlar....Neymiş kalite düşüyormuş....

o konuda haklısın mustafa abi maalesef roland ketron ve yamaha bu konuda çok gerilerde... neden çünkü batı müziğindeki kısır döngüyü hep tekrar ediyorlar oysa doğu ve orta doğuya kulakları tıkalı KORG bunu çok iyi gördü ve çok basit bir işletim sistemi var ayrıca aletleri tamamen kullanıcıya açtı ayrıca doğu daki müzik zenginliği batıda yok sadece türkiye de en az 8-10 bölge var kendine has özelliği olan bazen burda bile bilirsin edirneyi köy köyü tutmuyor ama batıda 2 tane ritmin üzerine dönüyor herşey zencileri çıkar ne kalır geriye sadece ispanyollar koca avrupa marş müziği dinliyor yav "balkanlar hariç" AYRICA BEN BU KONULARDA OTORİTE FALAN DEĞİLİM HAYATIMDA HİÇ ORG YAPMADIM KORG U KÖTÜLESEM NE OLACAK YÜCELTSEM NE OLACAK... BUNDA NEDEN BİR AMAÇ ARADINIZ Kİ ANLAMADIM BEN NE BAYİYİM NEDE İTHALATÇI FİRMA... KORG BİR PİYANİST ŞANTÖR ALETİNDEN ÇOK UZAKLARA TAŞIDI OLAYI TAM BİR DAVUL ZURNA İŞİNE DÖNDÜ BİZ DAVUL ZURNACILARIN İŞİNİ ELİNDEN ALDIK 3-5 SENEYE KALMAZ DJ LERDE BİZİM İŞİMİZİ ELİMİZDEN ALACAK TIPKI ESKİ ENSTRMAN ÇALANLARIN HEPSİNİN ŞİMDİLERDE ORGÇU OLDUĞU GİBİ...

o konuda haklısın mustafa abi maalesef roland ketron ve yamaha bu konuda çok gerilerde... neden çünkü batı müziğindeki kısır döngüyü hep tekrar ediyorlar oysa doğu ve orta doğuya kulakları tıkalı KORG bunu çok iyi gördü ve çok basit bir işletim sistemi var ayrıca aletleri tamamen kullanıcıya açtı ayrıca doğu daki müzik zenginliği batıda yok sadece türkiye de en az 8-10 bölge var kendine has özelliği olan bazen burda bile bilirsin edirneyi köy köyü tutmuyor ama batıda 2 tane ritmin üzerine dönüyor herşey zencileri çıkar ne kalır geriye sadece ispanyollar koca avrupa marş müziği dinliyor yav "balkanlar hariç" AYRICA BEN BU KONULARDA OTORİTE FALAN DEĞİLİM HAYATIMDA HİÇ ORG YAPMADIM KORG U KÖTÜLESEM NE OLACAK YÜCELTSEM NE OLACAK... BUNDA NEDEN BİR AMAÇ ARADINIZ Kİ ANLAMADIM BEN NE BAYİYİM NEDE İTHALATÇI FİRMA... KORG BİR PİYANİST ŞANTÖR ALETİNDEN ÇOK UZAKLARA TAŞIDI OLAYI TAM BİR DAVUL ZURNA İŞİNE DÖNDÜ BİZ DAVUL ZURNACILARIN İŞİNİ ELİNDEN ALDIK 3-5 SENEYE KALMAZ DJ LERDE BİZİM İŞİMİZİ ELİMİZDEN ALACAK TIPKI ESKİ ENSTRMAN ÇALANLARIN HEPSİNİN ŞİMDİLERDE ORGÇU OLDUĞU GİBİ...
İstanbulda iyi sayılan yerlerde son gittiğim beş düğündede Dj vardı ve çok üzüldüm. Adam başı 200 tl fatura kesilen, bir fotoğrafın 15 tl , zorunlu 20 tl vale ücreti verilen yerlerde orkestra yoktu. Yazımı size cevap yazarken genel ortalığa yazdım. Genç kardeşlerim sorgulasınlar, paralarının hakkını arasınlar diye....Yoksa benim tarzım belli. Her org yeterli benim için....

keşke 2000 tl olsa.....
mustafa abi audya 5 i neden tavsiye etmiyorsunuz üzerindeki yazılım hatalarından mı yoksa sample ye kapalı olduğundan mı o aleti hiç görmedim fakat birka ç demosunu izledim o orgun içinde birgitarcı ve baterist var ya ama kullanımını ve yazılımını bilemem birkaç sorunu olduğunu duymuştum 3500 euroluk alet her ritmi okuduğunu ve 80 gb gibi bir hd ya sahip olduğunu 197 polifoni olduğunu ayrıca mp 3 ten ritm loop olarak yapıldığını cubasede biliyorum onunda her org gibi sıkıntısı edi zurna galiba

mustafa abi audya 5 i neden tavsiye etmiyorsunuz üzerindeki yazılım hatalarından mı yoksa sample ye kapalı olduğundan mı o aleti hiç görmedim fakat birka ç demosunu izledim o orgun içinde birgitarcı ve baterist var ya ama kullanımını ve yazılımını bilemem birkaç sorunu olduğunu duymuştum 3500 euroluk alet her ritmi okuduğunu ve 80 gb gibi bir hd ya sahip olduğunu 197 polifoni olduğunu ayrıca mp 3 ten ritm loop olarak yapıldığını cubasede biliyorum onunda her org gibi sıkıntısı edi zurna galiba

Dışarıdan ses alamayan aletten çabuk sıkılınır.....Korglar kullanana göre her yola giriyor. Zurnada var. Gitarda var....

Moderatör tarafında düzenlendi:

Valaha agır yazacagım.standart nazik bi şekilde yazıp okunmamaktansa içimi dökeçceğim nasılsa burası tartışma formu.burda bi çok arkadaş ben dahil pa 800 ün,ben ise tüm korg modellerinin kötü sound lu olduğunu söyluyorum.

Ama 2 sayfa öncesinde arakdaş o zaman sat demiş.Hak veriyorum arkadaşım sana evet satayım direk buraya konu açmayayım onuda yapabilrdim ama insanlar bilgilensin istedim.
Tamemen doğruları yazdığıma eminim.

Tamam müzisyenlikte görecelidir belki ama bi yere kadar.Sen korg seversin ben g600 severim.G600 ün tadı neden bir başka ? neden irenc bişeyler duymuyorum ? neden ketronda kendi ritmlerinden bişe açtığımda saz arakdaşlarıma bi bu ne yaa die tebrik ediyor ? 800 le yapmadığım kalmadı ama acemi oalrak görülüyorum.

Arkadaşım ne ayarmış bu be mix ayarı demiş bi arkadaş ağzını öpeyim :) katılıyorum çünkü bass frekanslarını keserek kırparak ritm azına yüzüne ediyoruz ne o bass kestik.aslında ruhumuzu kestik haberimiz yok.

ben burdan tek sonuç çıakrıyorum.malesef insanlar müzikten pek anlamıyorlar ve korg o yzuden fazla satıyor.anlayandan cok anlamayan var müzikten kimse kusurabakmasın.

800 üm kolonlarından youtube den dinleyip alırsan böle benim gibi mort olursun. ne slow 7/8 ne 9/8 ne 5/8 irenc adam turkuyu okuyamıyor. bildiğin bir çamur.yazık vallaha yazık.

istediğim ritmi ketronda yapıp vcd den versem zaten daha guzel olacak ama anlamadığım nası oluyorda bunu müzik aletidir die piyasaya sürüpte 5000tl lik cihazın yaptığını bir vcd yapamıyor ?

Ezelden beridir böledir ve son sözümü yazıyorum banlanabilrim sorun değil ama korg un soundunu beğenen insanların müzisyenliğinden şüphe ederim.

tabi duyamayınca kötü sesleri gidip alabilrsiniz ya salonda bi gürltü olsunda aha işte org..tabi org mu morg mu acaba...

askerde 1 yıl pa 80 kulandım mecbur o vardı. arkadas ne caldıgımı anlamıstım ne bişe :)

çok ayar varmış korgun..ketron un ayarları daha kulanışlı ve daha müzisyene hitab edici.
en basitinden sahnede ritm calarken kick, hi-hat kesebiliyodum ama pa 800 de koymayı unutmuş değerli müzisyencik mühendisler..sanırım kulanmıyorlar.
niye kullanmadıkları zaten korg u neden kullanların fazla olduğunun doğru orantısında gizli sanırım.
öğrenciler bana ne alalım diye sordukalrında oyuncak için 800 al diyorum sahne yapıcaksan ketron al diyorum.

ben ispatlı yuruyorum karışmda 800 ve ketron var.zavallı ketron...8 beatlardan bi ritm aslaım 800 den bi de ketrıondan asalım yani.farkı duyanlar bana hak verir.

bu haksızlık değil mi ? orgun kendi ritmlerinde bile ketron adar iyi değil ama 4 ketron parasına maal oluyor 800.neden ? usb girişi var sample alet.elimdeki ıphone kualklıgı nasıl olurda pa 800 den daha iyi tını verir ya ?

korg mühendisleri gelsin ı fonu suratlarına atıcam 41khz yukluyorum 800 e ıphone 320kbp calıyor 10 misli orgun burda daha iyi kalite vermesi lazım + orglarda ses kartı var ya iyi en kotusu 1000euroluk DA/AD vardır diymi ? halen nasıl oluyor çözemiyorum.

pa 800 için didinmişler sesi nasıl kötü verebilriz diye mühendisleri buradan alkışlıyorum.korg un tüm vst lerinide siliyorum sitemden de siliyorum.

yazım için ustalarım affetsin içmi döktüm ben yılların birikimydi korg a karşı bi kere güvendim.korg bidahaki ucan org cıkarsın alırsam ellerim kırlsın!

Aleti ayarlamayı bilmiyorsanız zaten şansınız yok.Satın gitsin.Burada atıp tutmanın gereği yok.

Ben atmıyorum hocam.Sen duyduğundan menunsan ne güzel ne mutlu sana.
Eğer bir ispat istiyorsan buyur hocam aç klavyeni yukle bir sample.ardından en beğendiğin tesisatta çaldır.ardından 10tl lik vcd de çaldır.

pa800'ün çok farklı ayar menüleri var.Onlara el atmaya üşenmeyin.Master EQ, ana menüde cihazın geneli için (rtm, bass, acc) ses ayarı, mixer içinde ritmin hi-mid-low ayarları, ses ve ritimler için yine efekt ayarı ve sesleri dengelemek için ritim yazma menüsündeki ayarlar var.

Önce sıkıntının nerede olduğunu bulmak lazım.Ben bile daha adamakıllı ritimleri yeni yeni yazmaya başladım.Sample atılması büyük artı ama öyle ikide bir sample atmıyorum.Yamaha varken millet beğenmiyordu düğünde.Bilgisayar kayıtlarında kullanıp sattım sonra.İyi ki de satmışım.Çok iyi bir cihaz olmadıkça Yamaha'ya sıcak bakmıyorum.

Ketron derseniz XD9 için güzel set olursa ve kullanan kişi cihazın acemisi değilse çok iyi düğün yapıldığını gördüm.Ama aynı makinenin başka bir düğünde rezil olduğunu da gördüm.SX3000 kullanan ise yok artık.Hepsi elden çıkardı.En kral alet AUDYA.Param olsa hemen alırım.

Benim çok iyi ses aldığım tesisatta bile bazı ritimleri sorun olabiliyor.Mesela açık havada kullandığım bir tekno roman var.Sesi az diye yükselttim bazı tonları.Açık havada on numara oldu.Ama salonda bir açtım ki ben bile ürktüm bu ne diye.

Oturup cihazı karıştırın.Kesinlikle çok şey değişecek.Ön yargılı olmayın.Ses olarak süper bir makine değil ama tesisatta gerçekten çok iyidir.Eğer satmayı düşünürseniz ilgilenen arkadaşları size yönlendirebiliriz.

Sizi şahsen tanımam ama içimdeki ses TYROS4 gibi bir klavyenin sizi uçuracağını söylüyor.

pa800'ün üzerine çıkacak aleti çok merak ediyorum.Çünkü bu kadar esnek bir makineden sonra standart harddisk, mp3 board, yeni vokalizer, yükseltilmiş polifoni gibi özelliklerden başka ne kaldı eklenebilecek?

Ketron'un sesini çok beğeniyorum ama efekt eksikliği bir yerden sonra benim kulağımı tırmalıyor.

Yaylılara gelince hazır olanları kullanmayın derim.Elinizde muhtemelen gündem yaylı, EXB yaylı ve üzerine sizin seçebileceğiniz bir ham ses vardır.En azından bu üç sesi birleştirin ve ortaya çıkacak yaylıyı dinleyin.Ensemble ile de seslerden birinin bir oktav aşağısını da ekleyin.Çok tok ve sağlam bir ses alacaksınız.Fakat lütfen seslerin seviyelerini ve efektlerini de kontrol edin.Mixer tuning içindeki FX send menüsünde seslere efektin ne kadar verileceği seçeneği var.Bu çok önemli bir ayar.

pa800'ün çok farklı ayar menüleri var.Onlara el atmaya üşenmeyin.Master EQ, ana menüde cihazın geneli için (rtm, bass, acc) ses ayarı, mixer içinde ritmin hi-mid-low ayarları, ses ve ritimler için yine efekt ayarı ve sesleri dengelemek için ritim yazma menüsündeki ayarlar var.

Önce sıkıntının nerede olduğunu bulmak lazım.Ben bile daha adamakıllı ritimleri yeni yeni yazmaya başladım.Sample atılması büyük artı ama öyle ikide bir sample atmıyorum.Yamaha varken millet beğenmiyordu düğünde.Bilgisayar kayıtlarında kullanıp sattım sonra.İyi ki de satmışım.Çok iyi bir cihaz olmadıkça Yamaha'ya sıcak bakmıyorum.

Ketron derseniz XD9 için güzel set olursa ve kullanan kişi cihazın acemisi değilse çok iyi düğün yapıldığını gördüm.Ama aynı makinenin başka bir düğünde rezil olduğunu da gördüm.SX3000 kullanan ise yok artık.Hepsi elden çıkardı.En kral alet AUDYA.Param olsa hemen alırım.

Benim çok iyi ses aldığım tesisatta bile bazı ritimleri sorun olabiliyor.Mesela açık havada kullandığım bir tekno roman var.Sesi az diye yükselttim bazı tonları.Açık havada on numara oldu.Ama salonda bir açtım ki ben bile ürktüm bu ne diye.

Oturup cihazı karıştırın.Kesinlikle çok şey değişecek.Ön yargılı olmayın.Ses olarak süper bir makine değil ama tesisatta gerçekten çok iyidir.Eğer satmayı düşünürseniz ilgilenen arkadaşları size yönlendirebiliriz.

Sizi şahsen tanımam ama içimdeki ses TYROS4 gibi bir klavyenin sizi uçuracağını söylüyor.

pa800'ün üzerine çıkacak aleti çok merak ediyorum.Çünkü bu kadar esnek bir makineden sonra standart harddisk, mp3 board, yeni vokalizer, yükseltilmiş polifoni gibi özelliklerden başka ne kaldı eklenebilecek?

Ketron'un sesini çok beğeniyorum ama efekt eksikliği bir yerden sonra benim kulağımı tırmalıyor.

Yaylılara gelince hazır olanları kullanmayın derim.Elinizde muhtemelen gündem yaylı, EXB yaylı ve üzerine sizin seçebileceğiniz bir ham ses vardır.En azından bu üç sesi birleştirin ve ortaya çıkacak yaylıyı dinleyin.Ensemble ile de seslerden birinin bir oktav aşağısını da ekleyin.Çok tok ve sağlam bir ses alacaksınız.Fakat lütfen seslerin seviyelerini ve efektlerini de kontrol edin.Mixer tuning içindeki FX send menüsünde seslere efektin ne kadar verileceği seçeneği var.Bu çok önemli bir ayar.

Tamamen özetlemişsiniz.Yazınınız için teşekkür ederim.Anlayışlı davranıp terslemediğiniz için ayrıca teşekkür ederim.Ben baya bi kaptırdım galiba.

ben netteki setleride indirdim..cym setin bi kaç ritmii beğendim ama %90 ı eksikti favori falan çoğu yok. tüm setleri didik didik ettim.begendikerimi not aldım kendi setime cekicem sanırım 6 ay uğrasıcam sonrasında edit var.sonrasında mix var.pad ler sampleler var..send lerde ayrı olay zaten azcık kacırdıkmı efekt ve ses güm olur :) 100 ritm ve 100 ses dersek evet 6 ay sure veriyorum kendime.. zaten eminim sonucu beğenmicem kendim yazmaya kalkıcam 6 ay surecek sonrada ölür giderim heralde..

emo set demosunu bulamadım mükemmelse gerçkten veririm 600tl ömrümden önemlimi yani..o kadar edit falan..

en çokta halay ritmleri kasıor bence..teneke gibi geldiğinden rahatsz ediyor artık 10dk halay cekiyorlar sabit kaldıgı için ritm sıkılmamak lazım seker gibi olması lazım..hafif pop sadece,bişey..neyse umarım bu amatörlümden belki bi arkadasa faydam olmstur diyim.

galiba birazda kendimi çözdüm live seviyorum sanrım.pa 800 de tam tersi bi alet galiba.live set ile program yapıldıgında rahatsız etmemesi bana göre kacınılmaz.

yani arkadaşım daha kaç defa söyleyeceğiz bilmiyorum her orgun kendine ait bi özelliği var demedik mi ketron demişsin ama onun da ritimleri berbat ve en kötüsü ritim aksaması var düşün yani yamaha nin soundu güzel ama sesleri bi işe yaramaz ama kimse gelipte burda ketron ile yamahayı kötülemiyor ve kötülemeye de hakkı yok senin gibi, Korgun ritmleri gibi ritim hangi orgda var bana söyle cevabını ben de sana niye herkesin Korg kullandığının cevabını söyleyeyim sadece sound kötü diye hiçbir orgu kötülemeye kimsenin hakkı yok tamam gerçekten Korgun sound rezalet ama onun ritmlerine de hiçbir org sahip değil bu yüzden pa800 tesisatta bir harikadır sen çalmasını bilmiyorsun arkadaşım ayrıca müzisyenlikle Korgun soundunun ne alakası var korg kullananlar müzisyen değil diğer aletleri kullananlar üstad öyle mi bence sen en baştan bir org kursuna git ilk konu da muzisyen kime denir? Belki orda öğretirler sen ve senin gibilerine ayrıca ben ce gerçek müzisyen en kötü aletle en iyi işi yapandır. Tüm müzisyenlere sevgiler, saygılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...