Pa 80 ve or700v2 plus

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Pa 80 ve or700v2 plus

İlk mesajınızda arabesk söylediğinizi yazmışsınız. Az önce internette bulunan eski bir midi dosyasını indirip Or700v2 Plus üzerinde basitçe düzenledim. Midideki ritim ve sesleri sesleri kabaca or700 sesleri ile değiştirdim. 2-3 dakikada bu sonuç çıktı.
(Aşağıdaki linkten dinleyebilirsin.)

Zippyshare.com - Bir Tek Sen Varsın.mp3

Eski bir midi dosyasını düzenleyerek bile bu sonucu alabildim. Dolayısıyla Or700 ile arabesk de yapabilirsin, halk müziği de, sanat müziği de, pop da... Senin seçimine kalmış. Eğer Pa800 alma imkanın varsa hiç düşünme al derim ama pa80 ile or700'ü günümüz şartlarında kıyaslamanın çok doğru olmadığını düşünüyorum. Or700 daha yeni ve modern bir alet, sesleri de oldukça kaliteli. Bu forumdan da birçok ritim ve ses bulup ihtiyacını karşılayabilirsin. Açık konuşmak gerekirse korg sesleri bana da daha doyurucu geliyor. Ama dediğim gibi pa 800 alma imkanın varsa al, yoksa pa80 ile or700 arasında tercih yapacaksan benim oyum or700'e gider :)

İlk mesajınızda arabesk söylediğinizi yazmışsınız. Az önce internette bulunan eski bir midi dosyasını indirip Or700v2 Plus üzerinde basitçe düzenledim. Midideki ritim ve sesleri sesleri kabaca or700 sesleri ile değiştirdim. 2-3 dakikada bu sonuç çıktı.
(Aşağıdaki linkten dinleyebilirsin.)

Zippyshare.com - Bir Tek Sen Varsın.mp3

Eski bir midi dosyasını düzenleyerek bile bu sonucu alabildim. Dolayısıyla Or700 ile arabesk de yapabilirsin, halk müziği de, sanat müziği de, pop da... Senin seçimine kalmış. Eğer Pa800 alma imkanın varsa hiç düşünme al derim ama pa80 ile or700'ü günümüz şartlarında kıyaslamanın çok doğru olmadığını düşünüyorum. Or700 daha yeni ve modern bir alet, sesleri de oldukça kaliteli. Bu forumdan da birçok ritim ve ses bulup ihtiyacını karşılayabilirsin. Açık konuşmak gerekirse korg sesleri bana da daha doyurucu geliyor. Ama dediğim gibi pa 800 alma imkanın varsa al, yoksa pa80 ile or700 arasında tercih yapacaksan benim oyum or700'e gider :)

öncelile teşekkür ederim zaten hayalimdeki klavye pa 800 ama şimdi alamam ama tamam herşey dinledmi güzel hoş ama gerçekten ritimler az gelmiyormu ses daha önce korgta ki ritimlerin sesleri ayrı seslerin sesi ayrı ana hat sesi olsa aslında bu duurm olmaz gibi düşünüyorum ve şuan bi kaç kişi pa1x önerdi baktım baya iyi bişrey olmadı biraz daha sabreder pa 1 x alırım

kardeşim en güzeli pa 80 hiç kafanı yorma zamanın da pa 80 orgların babasıydı ve hala piyasada pa 80 gidiyor bende pa 80 var eyer düşünürsen kartınla bir satarım sana numaram 0537 507 02 46 bu numaradan bana ulaşa bilirsin kardeş

faceden sizi baktım bulamadım piyanist cem karagülle siz ekleyin

kardeşim ben her zaman söylüyorum söyliycemde ben sana pa80 I tavsiye ediyorum karar senin ben pa80 kullanıcısıyım 2 yıldır kullanıyorum gerçekten çok güzel bir alet or700 v2 ye girişmeye kalkma 55 kullanmışsın zaten hem o alette zorluk çekersin hemde sound bakımından yoksun kalırsın. pa80 al kafana gore güzel bir kart yükle istediğin tarzı çal hem düğünde tesisata bağlayıp kullanırsın hem evde kullanırsın hemde gider kapalı alanda düğünde cafede rahatlıkla kullanırsın. pa1x almınıda tavsiye etmeme zaten 32 mb alet 20 kiloya yakın bi alet taşıması zor sound bakımından 80 le bi fark yok nerdeyse. pa80 alırısn biraz para biriktirdikten sonra gider pa800 alırsın benim söyliyeceklerim bu kadar kolay gelsin.

kardeşim ben her zaman söylüyorum söyliycemde ben sana pa80 I tavsiye ediyorum karar senin ben pa80 kullanıcısıyım 2 yıldır kullanıyorum gerçekten çok güzel bir alet or700 v2 ye girişmeye kalkma 55 kullanmışsın zaten hem o alette zorluk çekersin hemde sound bakımından yoksun kalırsın. pa80 al kafana gore güzel bir kart yükle istediğin tarzı çal hem düğünde tesisata bağlayıp kullanırsın hem evde kullanırsın hemde gider kapalı alanda düğünde cafede rahatlıkla kullanırsın. pa1x almınıda tavsiye etmeme zaten 32 mb alet 20 kiloya yakın bi alet taşıması zor sound bakımından 80 le bi fark yok nerdeyse. pa80 alırısn biraz para biriktirdikten sonra gider pa800 alırsın benim söyliyeceklerim bu kadar kolay gelsin.

tmm kardeşim herkesin düşüncesi farklıdır saygı duyarım ama pa80 ile pa1x sound konusunda fazla fark yok demek yanlış olur pa1x in soundu çok güçlüdür ve sağlamdır pa80 le kıyaslanamaz bile ...

pa1x şimdikinin 800 gibiydi bi ara ama 80 den üstün bence ağır olabilr ama napalım

bu konuları açmaya gerek yok cem kardeşim, yılllaaarr önce bende bu tür konular açtım, polemik çıkarttılar, kavgalar çıktı, banlandık sonunda.. insanların görüşlerini rahatça söyleyemediği bi site burası , arkadaş or700 hakkındaki görüşlerini söylemiş? ne var yasak'mı?? bende yıllar önce bunu dile getirdim ve birileri banladı (o kendisini bilir) ee sonra or700tr ye 2 kez farklı isimler altında çalışmalar yapmadılarmı? bu konular sadece biribirimizi kırmaya,üzmeye yarar... or700tr plus ile pa80 karşılaştırılmayacak cihazlar... EĞER DÜĞÜN ÇALACAK İSEN KESİNLİKLE PA80 ALACAKSIN KARDEŞİM.. yamahanın ile düğün olmaz.. (bizim yörede) ritimleri soft.. .ama yamaha alt yapılarda ve orkestralarda çok daha güzel gider.. Yamahadaki bazı seslerin kalitesini hiç bi markada bulamazsınız ama ritimleri gerçekten arap kitleri ile yazılmış gibi.. Korg kullanan birisini kesinlikle doyurmaz.. biz yamahaya alışmışız pa3x e geçince çok sert geliyor .. ama korg gerçekten bambaşka alet.. ama son çıkardığı cihazlar hiç hoşuma gitmedi(pa3x) alan elden çıkarmaya çalışıyor.. YAMAHA ritim sorununu çözse (kitler çok soft) sesleri korgtan daha kaliteli (benim görüşüm? ) piyasada lider olur.. Şimdilik lider korg.. cem kardeşim sana gelincede öncedende dedim şimdide diyorum .. pa80 le or700 le ugrasıp zaman kaybetme.. işine yaramaz pa55 den sonra o aletler.. pa800 al geç

bu arada belirtmek isterim ki tyros4 kullanma fırsatıda buldum, gerçekten alet pa3x ile kıyaslanacak bi cihaz değil... can alıcı bi cihazdı.. yamahanın tek hoşuma giden cihazı t4 gerisi yalan

şu ritimde soft sert olayını anlamadım gitti. hem türkce hem ingilizce kullanılıyor ya soft hard dersiniz yada yumuşak sert dersiniz yarı ingilizce yarı türkce :D

işin şakası bir yana korgda soundlar kapalı geliyor ondan dolayı sert geliyor herkeze yamahada sound açıktır daha net duyulur. bundan dolayı ritimler yumuşak gibi geliyor ama nedense bana gelmiyor :) korgun tek sevmedigim yöne kendi hopörlörü ile süper ses veriyor tesisata baglıyorsun ritimlerde hoş taaa ki acc leri açana kadar akoru bir koyuyorsun kaybolup gidiyor. birde işin enterasan tarafı korgda dogru akor basınca ( tesisatdayken söylüyorum ) altyapılar belli olmuyor yanlış akor var direk sırıtıyor :D tam tersi olması gerekmezmi :) ayrıca arap kitleri ile yazılmış denmiş orgun üzerinde arap kiti açtım sonra çipdekini açtım ziller darbukalar arap kite hiç benzemiyor. daha dogrusu tahminimce zaten çipe atılan sesler özel yazılmadı korgdan ketrondan veya piyasadan alınma sesler aynı darbukalar korgda ketrondada var zaten ozaman piyasdaki kitler arap kit ? he birde accler radyo sesi gibi demiş arkadaşda hangi frekansla baglanmış acclere açarken acaba merak etmiyor degilim :D baz istasyonunda sıkıntı olabilir hocam :D or700 şekilden şekile soktunuz oyuncak yaptınız radyo yaptınız daha ne yapacaksınız çok merak ediyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...