sevgili hocam.ben de a1000den korg pa 60 a geçtim.ritimler inanılmaz farklı.sonra pa 60 a harddisk taktım.pa 80 işletim sistemi yükledim 2005.fabrika ritimlerini yükledim.korgun sesi ve ritimleri doyurucu.baslar gerçekten bas.ve ork sana eşlik ederken arkanda gerçek bir orkestra varmış gibi.yamaha tatlı ve yumuşak sese sahipti.sadece sitemizden yüklediğim ritimlerle her istediğim müziği yapabilirim.80 gb harddisk taktım.inanır mısınız usb ihtiyacım hiç olmadı.korgta akor değiştirdiğinde aranjörün değişimi duygularımı kabartıyor.korg insanı bağlıyor.yamaha nın batı müziği aleti olduğunu düşünüyorum.daha sağlam olabilir ama korg sana birebir eşlik ediyor.ben müzisyen değilim sadece iyi hissettirdiği için ilgileniyorum.ustalar zaten paylaşımcı ve bir aile olduğumuz hissini veriyor.ve çok kullanıldığı için ve herkes fedakar olduğu için,korg sahibi olmak bir ayrıcalıktır.düğün aleti diyorlar,sanki düğündeki konuklar,müzikten anlayamazmış gibi

hiç katılmıyorum.sadece iyi müzik kulağa daha hoş gelir.korgla iyi müzik yapılıyor.adamlar 10 yıl önce bir alet geliştirmiş,her türlü genişleme ve yeniliğe ayak uydurabiliyor.10 yıl sonra da bir pa 80 gelemeyecek.pa 80 ile oluşturamayacağınız ses ve ritm daha icat olmadı...fiyatı da ucuzlamaz boşa beklersiniz.her yerde parçası var.yamaha en ufak sorun bile sizi pişman edecektir.
korgun işletim sistemi bir masaüstü bilgisayar mantığında.yapamayacığınız yazılımla çözemeyeceğiniz hiçbir sorun yok.
nacizane görüşlerimi sundum.usta abilerim.mutlaka daha iyisini biliyorlardır.korg pa 80 in oturduğu sağlam taht bunun en büyük kanıtıdır.
tyros profesyonelmiş harikaymış.! fakat pa 80 le çaldığım arabesk müziği,ankara havasını,çalamıyorsam ne işime yarar.isterse bir trilyon yapsınlar... içine en gerçekçi sesleri koysunlar...
amacım kimseyi kırmak değil...yamahanın da görüntüsü çok güzel,sağlam arıza çıkarmaz.ama korg kendine aşık eder.korg tercih edilir.seviyorum korgu...