Pa 80 ve or700v2 plus

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jembeycem

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha a2000 v2 plus-korg 3x pro
arkadaşlar uzun bir süredir bu iki klavyeyi düşünüyorum ve araştırıyorum ben korgcuyum pa 55 tr var bende yaşımda 21 ama uzun bir süredir bu iki klavyeyi takip ediyorum benim kalvyemi satıp ikisinden birini alıcam kafamda or 700 v2 plus vardı nerdesyse herkes karşı çıktı %80 dediki sen kork cusun sana oyuncak gibi gelir tesisatta iğrenç hep ritmler arap kitleri ile yazılmış falan ben de düşünüyorum c,haz hem çok yeni ama neden bu kadar ucuz ikinci elleride ama pa 80 ise senelrin orgu ve hala ikinci elleri ile aynı para bazen daha pahal bile kararsız kaldım bu hafta dedim en iyisi gidim kendim görim utar müziğe gidip ikisini çalıcam bakalım neyi sevicem sizin görüşleriniz neler ve şunu sölim ben sadece düğüncü değilim babamla arabesk sölerizs her ortama gireriz yani .

Cevap: Pa 80 ve or700v2 plus

bu tur konular tartismalara sebep oluYor 2 cihaz da isini gorur karar senin 2.cihazla da heryere cikarsin

tartışmaya gerek yok ki burda para verip birşey alıcaz yani araştırıyoruz herkes bilgisini sölemekte özgür yani

sevgili hocam.ben de a1000den korg pa 60 a geçtim.ritimler inanılmaz farklı.sonra pa 60 a harddisk taktım.pa 80 işletim sistemi yükledim 2005.fabrika ritimlerini yükledim.korgun sesi ve ritimleri doyurucu.baslar gerçekten bas.ve ork sana eşlik ederken arkanda gerçek bir orkestra varmış gibi.yamaha tatlı ve yumuşak sese sahipti.sadece sitemizden yüklediğim ritimlerle her istediğim müziği yapabilirim.80 gb harddisk taktım.inanır mısınız usb ihtiyacım hiç olmadı.korgta akor değiştirdiğinde aranjörün değişimi duygularımı kabartıyor.korg insanı bağlıyor.yamaha nın batı müziği aleti olduğunu düşünüyorum.daha sağlam olabilir ama korg sana birebir eşlik ediyor.ben müzisyen değilim sadece iyi hissettirdiği için ilgileniyorum.ustalar zaten paylaşımcı ve bir aile olduğumuz hissini veriyor.ve çok kullanıldığı için ve herkes fedakar olduğu için,korg sahibi olmak bir ayrıcalıktır.düğün aleti diyorlar,sanki düğündeki konuklar,müzikten anlayamazmış gibi:) hiç katılmıyorum.sadece iyi müzik kulağa daha hoş gelir.korgla iyi müzik yapılıyor.adamlar 10 yıl önce bir alet geliştirmiş,her türlü genişleme ve yeniliğe ayak uydurabiliyor.10 yıl sonra da bir pa 80 gelemeyecek.pa 80 ile oluşturamayacağınız ses ve ritm daha icat olmadı...fiyatı da ucuzlamaz boşa beklersiniz.her yerde parçası var.yamaha en ufak sorun bile sizi pişman edecektir.

korgun işletim sistemi bir masaüstü bilgisayar mantığında.yapamayacığınız yazılımla çözemeyeceğiniz hiçbir sorun yok.
nacizane görüşlerimi sundum.usta abilerim.mutlaka daha iyisini biliyorlardır.korg pa 80 in oturduğu sağlam taht bunun en büyük kanıtıdır.

tyros profesyonelmiş harikaymış.! fakat pa 80 le çaldığım arabesk müziği,ankara havasını,çalamıyorsam ne işime yarar.isterse bir trilyon yapsınlar... içine en gerçekçi sesleri koysunlar...
amacım kimseyi kırmak değil...yamahanın da görüntüsü çok güzel,sağlam arıza çıkarmaz.ama korg kendine aşık eder.korg tercih edilir.seviyorum korgu...

Ben yerınde olsam pa80 alırdım yada sabreder para bırıktırıp 500daha koyar pa1x alırdım 2800 fıyatı

Bende Pa80 ile Or700v2plus arasında kalmıştım. Daha Önceden Pa80 Kullandım 2 Sene Tekrar Almak İstemedim Ama Pa80 Kötü Alet Değil. Ben Kararımı Or700v2Plus'da Kıldım. Kullanmadıgım alet Yamaha Kalmıştı Onu Tamamladım Şuanda Hiçte Pişman Degilim :) Bu Tamamen Kişisel Bir Durum. Kimi Korg Der Kimi Yamaha Der Kimi Ketron Kimide Hala Roland Der :) Pa80'ne Şuanda 2500 2600 İstiyorlar Ama Sadece İstiyorlar :) İstemek Önemli Değil Bir Aletin Piyasası Vardır Hep O standartta Gider Pa80'ne Şuanda Kalkıp 2400 2500 2600 gibi Fiyatlar Verilmesi Hiç Mantıklı Degil Pa1xler 2750'lere Kadar Düştü. Pa80'nin en temizi ki bulmak çok zor 2300 verilir diger türlü 2000 lirayada var. Pa80'de şunu söyleyeyim sana usta çok temiz hiç içi açılmadı tornavide izi yok diyenlerde uzak dur tamamen yalan pa80 nin açılmama ihtimali yok dışı çok iyi olabilir 60-80 tl verirsin boyatırsın ya içi :) bazen elmayı alıyorsun elma parlıyor agızın sulanıyor süper diyorsun ısırınca içinden çürük çıkıyor :) Eğer diyorsanki ben aletle ugrasamam arıza yaptıgında 2 ayda bir tünele gitmek istemiyorum diyorsan or700v2plus derim hem yeni nesil alet hemde kolay kolay arıza yapmıyor. Ama belirttigim gibi kesinlikle 80 kötü alet degil.sadece temizini bulmak zor.

gerçekten tanıdık birinden temiz 80 bulabiliyorsan 80 al güvendiğin birinden ama eğer bulamıyorsan or 700 al bence

pa80 lerin artık temizi çok nadir bulunur o yüzden plus al bence plus taki yayılar kemanlarda gayet güzel arabesk çalıyoruz demişsin tam senlik bence 55 tr den sonra yeni teknoloji bir alet al bence ...

sana kısa bir demo :) hızlı oldugundan dolayı sesler yüksek çıktı hatalar çok :) elektro ve yaylılar bu şekil

Zippyshare.com

bazı arkadaşlara sesleniyorum,bakın konu sahibi arkadaş burada bizlerden fikir almak açısından yardım maksatlı konu açmış ve karar verme aşamasında,

lütfen piyasaya sunulan orglarda çok emekler var
emeğe saygılı olalım,beğeniriz veya beğenmeyebiliriz,
birilerinin arkadaşlarımızın abilerimizin emeklerini hiçe saymayalım,yaptıkları çalışmları aşağılamayalım,yerden yere vurmayalım,bu söylediklerim bütün klavyeler için geçerli,herkes herşeyi beğenecek diye birşey yoktur,beğenmemek normaldir,herkes tavsiyelerini önerilerini diğer taraftaki insanları incitmeden görüşlerini dile getirebilir,

bu tarz yorumlardan dolayı bazı usta piyanist arkadaşlarımızın sesi çıkmıyo,

şu saatten sonra hiçbir klavyeyi aşağılayıcı yerden yere vuran cümlelere izin yok arkadaşlar,kimse kusura bakmasın o şekilde yazılan cevapları sileceğim,benim cevabım kim sildi nereye gitti v.s demeyin,burası saygılı ve seviyeli bi paylaşım sitesidir,

saygılar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...