Pa 500 set destek

• Konbuyu başlatan omunal
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 17
  • Görünümler : 4K

omunal

Moderator
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
ROLAND E70 & KORG PA800 256 MB V2
Açıkçası şunu görüyorumki pa500TR de yeni tarz ritimleri bulmakta zorlanabiliyoruz..Elimden geldiğince pa55 pa60 pa80 ritimlerini çevirmek için uğraşıyorum.Şu sıralar user 1 bitti sıra user 2 de fakat sürekli orga o seti yükle bu seti yükle user DK ve User soundlar falan derken iş resmen matematik hesabına dönüyor...Birde gerçekten elinde güzel setler olduğuna inandığım arkadaşlar vardır mutlaka fakat onlarda setini paylaşmak istemiyebiliyor ki buna saygı duyarım...Şöyle bir önerim olsa pa500TR SET bölümünde biz konu açsak siz sabitleseniz mesela 2/4 ritimler desek çiftetelliler desek 9/8 slow vahde diye ana hatları ile konular açsak seti paylaşmak istemeyen bir kişi icabında sadece insafa gelip o ritmi atsa o konuya ve ritimler orada düzenli birikse ve biz sadece onları dinleyip beğendiğimizi seçip set oluştursak...Böyle bir şeyin imkanı var mı desteklermisiniz bizleri bu konuda? Yani tüm ritimler düzenli bir şekilde ayrı ayrı bölümlerde sabit konular şeklinde bir banka oluşsa?Saygılarımla

(((Konu başlığı tarafımdan değiştirilmiştir))))))) Berkçik..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Saygı Değer Site Yöneticisi Moderatörler

Konunuz uygun bölüme taşındı.

Teşekkür ederim uygun yere taşıdığınız için

90 üzerinde insan bakıyor kimseden ses seda yok kimse buna destek vermiyor ritim geliştirme konusunda kimse elini taşın altına koymuyor....Moderatör arkadaşlarda haklı bakıyorki kimse bu konuda bir adım atmıyor onlarda böyle bir şeye doğal olarak sıcak bakamıyorlar....Şunu görüyorumki ben yeni üyeyim ve sitede elimden geldiğince bir şeyler yapmak istiyorum fakat yapılanın karşılığı alınmıyor herkes sorumluluktan kaça kaça nereye varılır ? Birisi bir şeyler yapsın bir diğeri emeksiz alsın ve karşılığında cevap ve yorum yazmama kabalığını göstererek..Şu ritim bankasına gerçekten ihtiyaç olduğunu düşünsemde bir çok kişi nasıl olsa burada sercan-kartal-zafer -barış ve adını yazamadığım emektar saygı değer arkadaşlarımızın set yapıp yada backup yapıp paylaşacağını düşünüp maalesef bir çaba gösterilmiyor...Eeee sonrada kimse demesin arkadaşlar org tutulmuyor org para etmiyor diye...Yeni nesil sistem ile dolu bu güzel orgu tamamlayıcı eklentiler yapılmadığı sürece klavyemizin değeri 10 yıllık pa80 dende düşük olur yine yıllar geçirmiş bir pa55 yada pa60 ile kafa kafaya olur...Yazık gerçekten yazık....

Üstadım bende pa500tr kullanıcısıyım.. Sana nasıl destek olayım? Gerçi ben bilmiyorum ki ritim yazmasını editlemesini falan :)
Siteden baktım, bir türlü çözemedim bu işi.. Biri öğretse ne ritimler koyacağım ortaya..
Birbirinin benzeri olmayan, batı ritimleri falan..

Uğur kardeşim benim yaptığımda aslında tam anlamı ile editleme sayılmaz sürekli pa80 ve pa800 setlerini önce karta sonra setin içindeki ritimleri (sty dosyasını) ve sound dosyasındaki drum kitleri orga yüklüyorum...Önce ritim (bir çoğunda) abuk subuk (tabirimi bağışlayın) ses çıkartıyor sonra benim kartta bulunan drum kitleri sırası ile değiştirip en iyi drum kiti o ritime yerleştirmeye çalışıyorum...Drumlar bittiğinde acc1-2-3-4 bass bunlar üzerinde ses ataması yapmaya çalışıyorum...Record bölümüne girip ritim üzerine zil-davul-darbuka vb . elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum....Burada yaşadığım İskenderunda çok üstad bir müzisyen var şu an Arabistana gitmiş asıl onu bekliyorum sıfırdan ücreti karşılığında ritimler yazdıracağım ve o yazarken videoya çekeceğim ...Sonrada üzerinde çoookkk çalışarak bende bu yaştan sonra sıfırdan ritim yazmak için çalışmalar yapacağım...Genelde sitede bizim setlerde yayınlanan ritimler birbirinin aynısı ....Ben şöyle bir öneride bulunmuştum:pa500TR forumunda sabit konular açılsın diyelim ki 2/4 ritimler diye...Buradan ben sen ve diğer arkadaşlarımız elinde bulunan en iyi olduğuna inandığı 2/4 ritimini orada yayınlasın..Üyeler dinlesin eğer beğenirse o ritimi o bölümden alsın..Yayınlayacak arkadaş sadece ritim ve drum kitini eklentiye koysun dinleyelim kulağımıza hitap edeni indirelim..Bu tüm tarz ritimler için olsa fena mı olur? Hani bazı arkadaşlar var ki eminimki sıfırdan ritim yazmış veya yazdırmıştır , onlar setini yayınlamaya kıyamayabilirler ki buna saygı duyarım ama böyle bir durumda tüm seti değilde atıyorum 2/4 güzel yazılmış bir ritimi bu 9/8 de olabilir çiftetellide slow da tutup oraya ekleyebilir....Bizlerde kendimize oradan istediğimiz ritimleri seçerek kendi setimizi kendimiz oluştururuz....Saygılarımla

Hmm harika bir fikir..

Evet haklısın indirdiğim çoğu setin içeriği aynı, 3 5 ritim üzerinde dolanıyor herşey..

Boşu boşuna setleri tek tek yükleyip, içinden çekip almak zorunda kalıyoruz..

Örneğin ritmin ses demosunu ve ritmin data halini koyabiliriz.. Demoyu dinleriz, hoşumuza giderse ritmi indiririz..

Sorum şu, tek tek ritimler nasıl yüklenecek buraya, yüklenebilir dosya haline nasıl getirebiliriz?

Ben yabancı forumlarda batı ritimleri arıyorum örneğin, bulduğum güzel batı ritimlerini de paylaşabilirim..

Orgun üzerindeki seti önce karta yeni bir isim vererek yedeklerizki mağdur olmayalım.....Sonra delete kısmını gelip siteye yerleştireceğimiz ritim dışındaki tüm ritimleri sileriz aynı şekilde o ritimde kullanılan drum kitler dışındaki tüm drumlarıda sileriz....Geriye sadece sty dosyasında yükleyeceğimiz ritim ve sound klasöründe ritimde kullanılan drum kit kalır....Bu işlemi yaptıktan sonra bunuda başka bir isimle sd karta kayıt ederiz ve kartta bulunan bu dosyayı paylaşırız Uğur bey....

Bu olaya destek verirsek inanın çok hoş olacaktır...Bunun için gerçekten el ele vermeliyiz...O zaman moderatör arkadaşlarda bize yardımcı olabilirler...Ama buna çok kişinin destek vermesi gerekir...En azından bu konu başlığında istekli olduğumuzu dillendirebilirsek konuyu güncel tutmak adına sadece okuyup geçmeden yorumlarımızı yazarsak başarılı olabiliriz....

hocam diyorsunki 90 kişi bakmış kimse cevap atmamış? konuya bakan herkez pa500 kullanıcısı değilki. sen konuyu sayın yönetici...vs.. diye açmışsın başlığı görende bişey var zannedip bakıyor konuya sonra senin meseleni okuyunca elinden bişey gelmediğini görüp çıkıyor. neden böyle bir başlık yerine pa500 ritim ses paylaşımı falan gibi bir başlık atmadın. en azından kategorize etmiş olurdun 90 kişi okuyup gideceğine 10 tane pa500 kullanıcısı okurdu hedefine ulaşırdın. bide söylemeden edemicem şu ''10 yıllık pa80'' terimlerini kullanmayın lütfen o sizin beğenmediğiniz 10yıllık pa80, 2 yıllık pa500ünüzden daha değerli ve piyasası olan bir alet. neden bu kıyaslamayı yaptığınızıda anlamıyorum. beğenmediğiniz aletin ritimlerini convert edip son model pa500ünüzde kullanıyosunuz ama :)