meyan yardım

• Konbuyu başlatan akor
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 15
  • Görünümler : 8K

akor

paylaşımcı üye
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
elektro ve klasik gitar
bir türlü şu meyan çalmayı yapamıyorum.aklımda müziğin akışını tutabilsem çalmak çok basit olacak ama olmuyor.canlı çalarken iş meyana geldiği zaman bi tuşla devreye alıp daha sonra gene normal çalmak istiyorum.roman,oryantal ve çiftetelli için sadece meyan yeterli benim için.bunların orgun hangi tuşlarına yükleyebiliriz.yardımcı olursanız sevinirim.orgda cevo-emo kart ve seti yüklü.loop mu deniyor bu işleme.saygılar

Cevap: meyan yardım

üstadım org unda "OKTAV +/OKTAV-" tuşları varsa istediğini yapabilirsin...Mesela orgun orta kısmında yanı 2.oktavında çalıyosun ama aynı yerde bı oktav ustten calmak ıstıyosan oktav+ dan arttırırsan ozaman bı oktav meyandan çalarsın.Çaldıktan sonra yıne oktav- den aynı oktava dusurursun....

İnsallah yardımcı olabılmısımdır...

saygılar...

bu tariften anlayamadım.isteğim şu.çiftetelli,oryantal ve roman havasında çalınan meyanı songstyle olarak(sadece meyanlar) orgun herhangi bir tuşuna yüklenemez mi.örneğin roman çalıyorum şarkının ortasında veya sonunda meyan çalmam lazım,çalamıyorum malum.işte o zaman meyan yüklü tuşa dokunup otomatik olarak sadece meyan çalacak,sonra ben istersem tekrar canlı olarak şarkının devamını çalacam.vaziyet bu yani.bu 2 şer dakikalık 3 adet meyan songstyle yi yapıp alete yüklememe yardımcı olabilecek arkadaş lazım.saygılar...

üstadım org unda "OKTAV +/OKTAV-" tuşları varsa istediğini yapabilirsin...Mesela orgun orta kısmında yanı 2.oktavında çalıyosun ama aynı yerde bı oktav ustten calmak ıstıyosan oktav+ dan arttırırsan ozaman bı oktav meyandan çalarsın.Çaldıktan sonra yıne oktav- den aynı oktava dusurursun....

İnsallah yardımcı olabılmısımdır...

saygılar...

benım anladıgım bızım bıldıgımız meyan degılde hanı melodı aralarında dogaclama varı yapılan meyan veya solo taksim gıbı bunu soruyor konuya gelınce bu ısı burda tarıf etmek mumkun degıl bol bol bu tur meyanlar dınleyeceksın egsersız yapacaksın ve kendınden bır seyler katacaksınkı tatdı guzel olsun kolay gelsın

bu tariften anlayamadım.isteğim şu.çiftetelli,oryantal ve roman havasında çalınan meyanı songstyle olarak(sadece meyanlar) orgun herhangi bir tuşuna yüklenemez mi.örneğin roman çalıyorum şarkının ortasında veya sonunda meyan çalmam lazım,çalamıyorum malum.işte o zaman meyan yüklü tuşa dokunup otomatik olarak sadece meyan çalacak,sonra ben istersem tekrar canlı olarak şarkının devamını çalacam.vaziyet bu yani.bu 2 şer dakikalık 3 adet meyan songstyle yi yapıp alete yüklememe yardımcı olabilecek arkadaş lazım.saygılar...

kullandıgın orgu yazmamıssın orgun loop okuma ozelıgı varsa bu loop meyan sesler var keman meyanloop trompetmeyanloop gıbı ama bunlarda cozum degıl cunkı o kadar 2 3 dakıka meyan loop yok yapmaya gelınce loop yapma ısıne bakacaksın once loop nasıl yapılır onu ogrenmen lazımkı cok zooooooorrrrr ben kafayı yıcektım artık loopla ugrasmıyorum kolay gelsın...

akor hocam bazı pa 80 kartlarında dediğiniz meyan loop lar mevcut lakin uzun süreli oldukları ve kart boyutunun max 16 mb oldugunu hesaba kattığımızda bu sefer çok yer kapladıgı için karttaki sample ve drum kitlerden fedakarlık etmek gerekiyor. o yüzden bu meyan işlemini kart sample ile yapmanızı tavsiye etmem..

ama internetten tonlara göre klarnet keman gbi mp3 halinde meyan dosyaları indirip parçaların arasına serpiştirebilirsiniz bir mp3 çalıcı veya laptop benzeri alet kulllandığınızı düşünerek....

Moderatör tarafında düzenlendi:

teşekkürler arkadaşlar.....

bir de şu olabilir mi.şarkı ritimleri(songstyle)ler var.direk orga okutuluyor.çiftetelli,oryantal,roman ve damat havası böyle yapılsa meyanlı olarak tabii midi gibi çalınsa.midi çalarken orga müdahele edilemiyo onun için tercihim değil.diskete bunları atıp çalacak şekilde yapabilecek olan var mı(songstyle şeklinde)......

bahsettiğiniz introlu riimler yapılabilir hocam..sanırım measure sıkıntısı olmaz lakin bildiğim kadarıyla pa 80 de ritim yazımında melodilere koma verilemiyor.. yani ne kadar tat alacağınız tartışılır..