Merak edenler için PA-600'ün içi resmi

TEKİNOĞLU

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Bağlama, Pa-80 ve Or-700 TR V1
Arkadaşlar internet te dolaşırken gördüm sağ olsun TUNC@Y64 niçkli bir piyanist arkadaş hem kendi merakını, hem de bizim merakımızı gidermek için Korg PA-600 orgu açmış işte o resim. Kendisine teşekkür ediyoruz. Saygılarımla,

Ekli dosyalar

• 10521.JPG
    10521.JPG
    92.5 KB · Görünümler: 773
Cevap: Merak edenler için PA-600'ün içi resmi

bu org bozulsa tamir edilmezki

tüm herşey ekranın altında tek parçaysa arızada komple bir parça demek zincirleme kaza gibi allah :)

arkadaşlar,artık herşey tek çip üzerinden çalışıyor yapanada hak vermek lazım teknoloji baş döndürür bir hal aldı :D

Orgun içi bom boş. Tek bir modül var oda ekranla tümleşik. Tamir ancak, basit parçaların değişimi şeklinde olur. modül içindeki entegreler büyük ihtimalle. Korgun özel yazılımı olan entegreler vede. Fabrikadan başkası yapamaz. Buda tüm yeni nesil elektronik gereçler gibi kullan bozulunca at şeklinde oluyor.

Kendimde eletronikçiyim. Komşumun yeni aldığı televizyon kutudan açar açmaz bozuk çıktı. servis kullanıcı hatası diye bakmamış. ben açtım. ön lcd ekranını önden tamamen söktüm. baktım lcd nin arkasındaki ince pipet gibi florasanlardan 2 tanesi çatlamış. çıkma lcdlerden fllorasanları uydurup taktım ve çalıştı. Servis 650 tl olan sunny marka lcd tvye tamir için 700 tl istemişti. ben 20 tlye hallettim.

Diyeceğim bu orglarda aynı. bozuldumu bizden ana kart modülü gitmiş diyerek 2750 tl isterler. En iyi kullan bozuldumu at. Artık mantık böyle maalesef...

Orgun içi bom boş. Tek bir modül var oda ekranla tümleşik. Tamir ancak, basit parçaların değişimi şeklinde olur. modül içindeki entegreler büyük ihtimalle. Korgun özel yazılımı olan entegreler vede. Fabrikadan başkası yapamaz. Buda tüm yeni nesil elektronik gereçler gibi kullan bozulunca at şeklinde oluyor.

Kendimde eletronikçiyim. Komşumun yeni aldığı televizyon kutudan açar açmaz bozuk çıktı. servis kullanıcı hatası diye bakmamış. ben açtım. ön lcd ekranını önden tamamen söktüm. baktım lcd nin arkasındaki ince pipet gibi florasanlardan 2 tanesi çatlamış. çıkma lcdlerden fllorasanları uydurup taktım ve çalıştı. Servis 650 tl olan sunny marka lcd tvye tamir için 700 tl istemişti. ben 20 tlye hallettim.

Diyeceğim bu orglarda aynı. bozuldumu bizden ana kart modülü gitmiş diyerek 2750 tl isterler. En iyi kullan bozuldumu at. Artık mantık böyle maalesef...

çok güzel demişsiniz, aynen insanlığa değil cebe hizmet ediyorlar kapitalist zihniyet:(

merakımı giderdim....tsk ederim...neden arka jak girişlerinin üzerinde hava deliği olduğu anlaşıldı...

Bayağı işinize yaradığına sevindim :) Bayağı da merak edenler varmış :)
Sonsuz sevgilerimle,

kullan at traş bıçagı gibi ...

Ben size birdeki benim Roland E70 'in içini açıp göstersem :D yani işte teknoloji hem iyi hemde kötü birşey..İyi yanı son derece hafiflik sağlaması kötü yanı ise şeş kaza bir arıza yaparsa varın siz düşünün :)