Korgdaki Opos işletim sisteminin Türkçeleştirilmesi & Fx(a-b) efektleri

• Konbuyu başlatan odewin
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 8
  • Görünümler : 3K

odewin

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
piano, bağlama, gitar
Bir çok cihaz işletim sistemi ile çalışıyor. Orgların en büyük sıkıntısı Türkçe desteğinin olmaması. Bilgisayardaki birçok programın hex kodları değiştirip türkçeleştirilebiliyor. Uydu alıcı, cep telefonu yazılımları hexlenip, Türkçeleşiyor. Ancak Korg'un yazılımına el atmaya cesaret edemiyorum.

Çünkü bulunduğum şehirde korgun servisi yok. Arızalanması halinde kurtarma yazılımı atılamayabiliyor. Bu işlerle uğraşan arkadaşlar varsa yardım ve desteklerini bekliyorum. Orgun üstünde pa500tr yazıyor sistemin Türkçe desteği yok. Nasıl TR anlamadım. Menüler hep yabancı yazıyor. Özellikle servis çalışanlarının bu işe el atma vakti geldiğini düşünüyorum.

Pa500tr'de fx(a) ve fx(b) efektleri neden ritmlere yönlendirilmiş (?) Bence çok gereksiz düşünülmüş. Bu efektler sesler için gerekli ancak ritmlere efekt vermek bana göre gereksiz bir özellik. Kim ritme eko yada less vermek ister :) Bu girişleri keşke ön taraftaki (L-R) ses girişlerine yönlendirselerdi çok iyi olacaktı. pre-amp devre ile mikrofon bağlayıp pa800'deki mikrofon girişi gibi kullanabilirdik. L-R girişlerini ana miksere direk bağlanarak hata yapılmış.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Korgdaki Opos işletim sisteminin Türkçeleştirilmesi & Fx(a-b) efektleri

Bu Türkçe leştirmeyi, daha evvel de sitemizde 4 - 5 tane elektronik mühendisi olduğunu beyan eden birileri yapacağız, yapacağız, az kaldı, az kaldı, destek lütfen, destek lütfen diye diye aylarca gündemi meşgul edip sonunda hiç bir şeyi başaramadan aramızdan ışınlandılar :) Demem oki başarılamayacak bir durumdur. Bu işi başlı başına yapabilmek büyük bir arge çalışması demektir bu işe de maddiyat yetmez servis de uğraşacağını sanmam. Saygılarımla,

Yorun için teşekkür ederim sayın SAZGRUBU...

Orgların sistemlerine müdahale olamaz bencede...

Dil dosyalarına ulaşmak istiyorsanız. Bir adet printer kablosunu orga baglayın. Style play+media nın ikisi birden basık iken elinizi bırakmadan Powera basıp orgunuzu acınız. Daha sonra acılan siyah ekrandan usb moduna geciniz. Pc de gözüken KORG SYSTEM dosyasının tüm içerigini pc ye yedekleyin. Bunun içinde OS+SET vardır. Artık sisteme müdahale edebilirsiniz. Sorun yaşarsanız da yedeğinizi tekrar orgun içine yapıştırırsınız.
Bunun haricinde Flash roma zarar verebileceginizi düşünmüyorum. Ona zarar verirseniz org dtl ye gider.

Efek konusunda ise ; oyun havası ritimlerinde efek verilmesi bencede gereksiz ama pop şarkılarda introlara geçiş efekleri verilebilir. Güncel birçok yabancı şarkıda ritimlerde bu efekleri cok rahatlıkla duyabilirsiniz. Ama yine de Control Change (CC)ile bu daha iyi olur. Yani sonucta siz haklısınız ritme efek gereksiz cc yeterli.

Yorum yazanlar için teşekkür ediyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

pa800 işletim sistemi OPOS. Dil dosyası düzenlemek istiyorsan PA800 OS dosyasını extract yapıp üzerinde çalış. tabi kod bulamazsın makine dilindedir yada o işletim sistemine ve işlemcisine özgün kodlanmıştır. Yanlız ben başka soru sorayım. Kork PKG uzantılı dosyayı nasıl extract yapabiliriz. Yada Umutpa nın bahsettiği OS+SET dosyası elinizde varmı.

Bu Türkçe leştirmeyi, daha evvel de sitemizde 4 - 5 tane elektronik mühendisi olduğunu beyan eden birileri yapacağız, yapacağız, az kaldı, az kaldı, destek lütfen, destek lütfen diye diye aylarca gündemi meşgul edip sonunda hiç bir şeyi başaramadan aramızdan ışınlandılar :) Demem oki başarılamayacak bir durumdur. Bu işi başlı başına yapabilmek büyük bir arge çalışması demektir bu işe de maddiyat yetmez servis de uğraşacağını sanmam. Saygılarımla,

Aslında basarilamayacak bir durum değil. Fakat biz neden uğraşıyoruz ? KORG firması bizim cebimizden para kazanamıyor mu? Kazanıyor. Peki bu formanın distribütörleri neden Türkçe dil desteği talep etmiyorlar ? Neyse milletin işine gelmiyor bu. DTL denilen firma şüphesiz para peşinde. YouTube de pa900 Türkçe menüleri olan bir alet gördüm. Adam çevirmiş ama videoda anlattığına göre KORG firmasından talep etmiş. Bende mail attım bakalım ne diyecekler :)

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri