Korg PA600(Yurtdisi - Duz Model) Ilk izlenimlerim Ve Video

Cevap: Korg PA600(Yurtdisi - Duz Model) Ilk izlenimlerim Ve Video

sound kesinlikle pa55tr ile birebir aynı, aynı kuruluk var bunda da ama alan ve alacak arkadaşlara hayırlı olsun inşallah arıza çıkarıpta sizi yarı yolda bırakmaz ve sayın Kanuni Atl sizede hayırlı olsun bu arada aletin hafif olması daha iyi kötü olduğu anlamına gelmez diye düşünüyorum

elinize sağlık...

hayirli olsun ustam güle güle kulan

(bontempi gt 790 ile aynisi ses tonuda ayni drum kitlerde ayni sound kesinlikle bontempi gt 790)

saka bir yana pa600 bir kere 128 polyfonik üstelik sampel aleti
arti sound systemi pa3x deki gibi korg eds-enhanced defination synthsesr ile calismaktadir
oysa pa50 pa55 pa60 hi synthese ve 62 polyponie ile sound systemi calismaktadir
ayni sounda sayip olmasina mümkünü yoktur

Moderatör tarafında düzenlendi:

videodanda kaynaklı olabilir ama sesler bana çok dandik geldi darbukalar felan oyuncak orgların darbukası gibi.çalan kardeşim güzel icra etmiş ona lafımız yok paylaşım için teşekkürler.

Tekrar selamlar,
Birkac konuya daha deginmek istedim, PA600 u almadan 15 gun once PA80 nimi sattim. Pa80 nin uzerinde Bor muzikten alinan emo cevo karti vardi. Sample sesler baya iyiydi, PA600 yeni elime gecti daha setleri yeni deniyorum. fakat inanin su ana kadar edindigim tecrube su pa600 icin buldugum sample seslerin cogu pa80 kartdaki seslerden daha iyi ve orgtan cok guzel geliyor. , buraya koydugum videodaki ritim cok guzel degil farkindayim darbukalar cok onde ve biraz tumba bongo vari yapmislar, ben zaten onu acele cektim.
Zaten pa80 le pa600 arasinda buyuk bir teknoloji farki var gerek bati olsun gerek turk o davullarin baterinin tonu bile daha gercekci guzel cikiyor...

Pa800 setlerini yukledigimizde tabiki bazi ayarlarla oynamak gerekiyor. bazi sesler ritimler, yuksek yada alcak kaliyor. bunun sebeblerinden birtanesi PA800 de acc ve asign slider potans surguleri var setler ona gore ayarlanmis.

ben muzigi Hobi olarak yapiyorum fakat bulundugum yerde az turk var senede bir iki kere yilbasi yada dogum gunu icin,muziyen olmadigindan ben gidiyorum kenarda bir YAMAHA EMX3000 anfi ve 2 YAMAHA club serisi hoparlorlerim var, ve bu sistem genel olarak sesleri org ta ciktigi gibi veriyor(daha once 2-3 anfi tecrubem oldu o yuzden sesleri guzel veren anfi farkini az cok biliyorum, sunu soyleyebilirim, tesisatta ritimler sample sesler gayet iyi geliyor daha onceki orglarim pa80 ve em2000 gibi.
pa80 le kiyaslarsam ben bu orgu aldigim icin cok memnumum. Bu isi hobi olarak yapiyorum gonul tabiki ister ama pa3x yada tyros a o kadar para baglamayamam.

NOT ; Pa600 aldigimiz ezik oldugumuz anlaminada gelmez.(Forumdaki tecrubeli bir uyemiz sagolsun bu sabah PA600 sahibi olanlari ezik yapti!!!!!!!!!!!!!!!)

"Yok alet Çin malı yok Pa 55 gibi "diyenler bir org üretinde sizin ürettiginiz orgu alalım işiniz gücünüz alet kötülemek olmuş.Seni tatmin etmiyor olabilir bu o ürünü karalayacağın anlamına gelmez kaldı ki bu zamanda Çin'de üretilmeyen mal mı var geneli Çin aynı alete pa600 degilde Pa 4x ismini verselerdi o zaman çok överlerdi eminim o kötüleyenler begenilmeyen 55lerle millet çatır çatır dügün yapıyor rahatınıza bakın siz.

eski bi pa3x kullanıcısı olarak bence 3x ile arasında saund farkı yok, kim anlayabilir 3x diye atsa demo şeklinde pa600 demosunu?

kardeşim sen demolarını videolarını koymaya devam et, sitedeki herkesin gözü sende.. pa3x yada pa800 e 4-5 bin lira para bağlayan enayiler sana ezik diyebilir bu gayet doğal.. bende o enayiliği yaptım 3x e etmeyeceğinden fazla para verdim ve sonradan dank etti, sattım ve a2000 aldım, kafamda pa600 üde 2.klavye olarak almak var..umarım tesisat çıkışı üzmez..

kanuni usta globalin en son sayifasinda comresör ve eq ayarlarida var bilgilerine sunarim
ben alsitim zaten millet kötüleyip dursun simdiye kadar 4 kez sahne aldim hic bir fark göremedim pa800 ile sahnede en azindan parasinida cikartim sayilir surda bir200 euro luk ise gidersem orgun parasi cikiyor

bak bende demo koyabilirdim orgu aldigimda 4 ay evel tanitim video cektim ilk teknik bilgiler vermek icin ama okadarda birkac kisiden elestiri alinca ne demo koyamsi dedim bosverdim keyfime baktim

dedigim gibi usta globaldede cikislar icin cok mükemel ayarlar var
saygilarimla

Tekrar selamlar,
Birkac konuya daha deginmek istedim, PA600 u almadan 15 gun once PA80 nimi sattim. Pa80 nin uzerinde Bor muzikten alinan emo cevo karti vardi. Sample sesler baya iyiydi, PA600 yeni elime gecti daha setleri yeni deniyorum. fakat inanin su ana kadar edindigim tecrube su pa600 icin buldugum sample seslerin cogu pa80 kartdaki seslerden daha iyi ve orgtan cok guzel geliyor. , buraya koydugum videodaki ritim cok guzel degil farkindayim darbukalar cok onde ve biraz tumba bongo vari yapmislar, ben zaten onu acele cektim.
Zaten pa80 le pa600 arasinda buyuk bir teknoloji farki var gerek bati olsun gerek turk o davullarin baterinin tonu bile daha gercekci guzel cikiyor...

Pa800 setlerini yukledigimizde tabiki bazi ayarlarla oynamak gerekiyor. bazi sesler ritimler, yuksek yada alcak kaliyor. bunun sebeblerinden birtanesi PA800 de acc ve asign slider potans surguleri var setler ona gore ayarlanmis.

ben muzigi Hobi olarak yapiyorum fakat bulundugum yerde az turk var senede bir iki kere yilbasi yada dogum gunu icin,muziyen olmadigindan ben gidiyorum kenarda bir YAMAHA EMX3000 anfi ve 2 YAMAHA club serisi hoparlorlerim var, ve bu sistem genel olarak sesleri org ta ciktigi gibi veriyor(daha once 2-3 anfi tecrubem oldu o yuzden sesleri guzel veren anfi farkini az cok biliyorum, sunu soyleyebilirim, tesisatta ritimler sample sesler gayet iyi geliyor daha onceki orglarim pa80 ve em2000 gibi.
pa80 le kiyaslarsam ben bu orgu aldigim icin cok memnumum. Bu isi hobi olarak yapiyorum gonul tabiki ister ama pa3x yada tyros a o kadar para baglamayamam.

NOT ; Pa600 aldigimiz ezik oldugumuz anlaminada gelmez.(Forumdaki tecrubeli bir uyemiz sagolsun bu sabah PA600 sahibi olanlari ezik yapti!!!!!!!!!!!!!!!)

ben pa600 kullanacaklara veya kullananlara dememiştim:D

ben bu org işinden biraz anlıyorsam roland ketron yamaha hariç korg markasının ilk piyasaya sürdüğü alet hemen alınmaz en az 6 ay 1 yıl beklenir çünkü fabrikasyon arızalı olma ihtimali çok yüksektir acele etmeyin bir çıksın sıkıntılar giderilsin sonra alırsınız bak sonra demedi demeyin ağlarsınız:D pa55 pa800 pa3x hep sıkıntılı çıktı br pa2x te pek birşey olmadı onunda led ışıkları patlıyordu pa55 ilk çıktığında tuşa basınca yanındakide beraber iniyordu swiçler anında bozuluyor ekran floresanı yanıyordu , tuşlara yanlış yağ sürmüşler sakız gibi yapışıyordu cak cuk ses yapıyordu pa3x sorunları hala çözülmedi durmadan versiyon çıkıyor:)