korg pa600 super mackhina

• Konbuyu başlatan umitpa1x
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 4
  • Görünümler : 3K

umitpa1x

**Müzik**
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korg pa900 yamaha s970
arkadaşşşlar yaklaşik 3aydir pa600 kullanıyorum bildiğiniz üzere yanına meze olarakda yamaha s650 ve bk-5 aldim a2000den gectim pa600e daha oncede pa2x-pa3x falan kullanmış biri olarak size gönül rahatliği ile pa600 tavsiye ederim niye diye sorcak olursanız

saund 3x le ayni bizzat denedim 3x setini 96 mgbyt kadar duşurun okuyor kasa tuşeler plastik 1x-2x-3x gtibi kırılma derdi yok herşey tek bir boardda bitiyor yandi değişimi cok kolay hatta siz bile evde rahat bir şekilde değiştirebilirsiniz sanki bilgisayarın ekran kartı :) fiyatını henuz bilmiyom ama sanırım 300-400 euro cıvarı bu paralara bildiğiniz üzere setler satılıyor şimdi bana pa600 kotulemek ve almamak icin bir bahane gosterin mp3 muı calamiyor rammı yok 96 mgbyt ekran mı yok dokunmatikmi diyil cok paramı bu paraya yamaha bole bir ürünü 5000tl den aşaği satmaz arkadaşlar brakın bu işleri korg her zaman korgdur neden bunca millet bu zamana kadar bu aleti baş taci etti gözünü seviyim be alet tamı tamına 48tane ses birleştirebiliyor calabiliyorsun yamaha roland 2-3 tane 3aydır kullanıyom sadece pict bend kablosu koptu kısa brakmışlar actim lehimledim varsın olsun oda nazarlik olsun burdan pa600 almayi duşunen arkadaşlara tekrar tavsiyem gonul rahatlığı ile alabilirsiniz bakın 2.ci elleri bile sifir parasi nerdeyse alan satamıyor enazından minimum zarar ediyor nerdeyse kar bile edecek....:)

Cevap: korg pa600 super mackhina

Abi sen 48 tane sesi birleştirip çalabiliyorsun ama sahnenin ortasında pitchbend kablon kopabiliyor ya da ekrandan görüntü birden bire gidebiliyor.

Ben en fazla 2 sesi birleştirip çalabiliyorum ama 2005 yılından beri 1 kez bile en ufak bir teknik problemle karşılaşmıyorum. (Maşallah diyelim.)

Sence hangisi mantıklı?

arkadaşşşlar yaklaşik 3aydir pa600 kullanıyorum bildiğiniz üzere yanına meze olarakda yamaha s650 ve bk-5 aldim a2000den gectim pa600e daha oncede pa2x-pa3x falan kullanmış biri olarak size gönül rahatliği ile pa600 tavsiye ederim niye diye sorcak olursanız

saund 3x le ayni bizzat denedim 3x setini 96 mgbyt kadar duşurun okuyor kasa tuşeler plastik 1x-2x-3x gtibi kırılma derdi yok herşey tek bir boardda bitiyor yandi değişimi cok kolay hatta siz bile evde rahat bir şekilde değiştirebilirsiniz sanki bilgisayarın ekran kartı :) fiyatını henuz bilmiyom ama sanırım 300-400 euro cıvarı bu paralara bildiğiniz üzere setler satılıyor şimdi bana pa600 kotulemek ve almamak icin bir bahane gosterin mp3 muı calamiyor rammı yok 96 mgbyt ekran mı yok dokunmatikmi diyil cok paramı bu paraya yamaha bole bir ürünü 5000tl den aşaği satmaz arkadaşlar brakın bu işleri korg her zaman korgdur neden bunca millet bu zamana kadar bu aleti baş taci etti gözünü seviyim be alet tamı tamına 48tane ses birleştirebiliyor calabiliyorsun yamaha roland 2-3 tane 3aydır kullanıyom sadece pict bend kablosu koptu kısa brakmışlar actim lehimledim varsın olsun oda nazarlik olsun burdan pa600 almayi duşunen arkadaşlara tekrar tavsiyem gonul rahatlığı ile alabilirsiniz bakın 2.ci elleri bile sifir parasi nerdeyse alan satamıyor enazından minimum zarar ediyor nerdeyse kar bile edecek....:)

size aynen katılıyorum,1 orgun ekranı gitti diye veya ptcbender i bozuldu diye tüm orglara montalıyolar bu olayı bende bu mantığı anlamıyorum,bi ara or700 lerin hepsinde hoperlör çızırtısı ısınması ekran aydınlatma sorunları,ekrandaki yazıların silik çıkması bunlar sorun değilmi,
tüm elektroniklerde ben bunlara normal bakarım sonuçta elektronik derim,ama birilerine bakıyorsun marka düşmanlığı yaparak bu gibi sorunları polemik malzemesi yapıyorlar ya ,birde senin kullandığın marka şöyle böyle benim kullandığım marka şöyle böyle,

sizce mantık bu mudur,

bu konu hakinda bende söyle söylemek istiyorum

pa600 ü alali hemen hemen 1 sene oldu ve en ufak bir sorun yasamadim bu demek yani yasanmaz degil tabiki her elektronik esyada sorun yasayabiliriz yeni araba bile sorunlu cikabilir buda insanlarin sansina kalmis olarak degerlendiriyorum

fakat pa600 görüs ve sahne deneyleyime göre pek fena bir alet degil bence bu devirde kötü bir org piyasada oldugunu düsünmüyorum hepsi bence güzel yamahsindan tut korguna kadar

ben hic bir orun icini acipta ne takmislar diye ilgilenmedim onun icinde orgun icindeki malzemelere göre orglari degerlendirmedim zaten bu konudada bilgim yok

pa600 de pa800 gibi icindeki orjinal ritimlerin yerine kendi ritimlerinizide yüklüyebilirsiniz yani komple türk ritimleriyle fovoriler ve user baklar yetmezse ritimlerinizi orjinal ritim yerlerinize yüklüyebilirsiniz
mesela pop bankasinin icine
pa600 de setinize müdahle etmek istiyorsaniz yani tektek biseyler silmek istiyorsaniz setinizi save ile hafizasina alip öylece setinizin icerigne müdahle edebiliyorsunuz

belki bu bilgileri biliyorsunuz ama ben yinede sizlere bildireyim

bu arada bence kötü org bu devirde yok tadini cikartin benim yastakiler ve bende büyüklerim bilirler bizler cok zor bir ortamdan bu teklojige geldik eski orglarda degil ritiler sampeler transpose bile yoktu yani transpose olayini bile kendimiz tuslarin üzerinde bulmamiz gerekiyordu

saygilarimla

Moderatör tarafında düzenlendi:

bu pichbent kablosu nası kopuyor, cok ani sert kullanılıyor sanırım pichbent ? Bence Pa600QT Tek geçerim yeni sistem. Ram yandı camura battı yok. YoLa dEvam :D Pa600QT Kullanmayan yorum yapmasın arkadaslar. Kullanın sonra yorum yapın.