gw8 ile or700 v1

• Konbuyu başlatan ahmet
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 35
  • Görünümler : 9K
Cevap: gw8 ile or700 v1

Batuh sana gönderdiğim Yamaha TYROS 2 Seti inceledin mi? nasıl güzel dimi.ritimler sesler sağlam bayağ o sette.özelden attığım mesaja cevabını bekliyorum.kolay gelsin kardeşim.

bence daha güncel birşey istersen or700trv1 derim.nevale bol.en ufak bir sıkıntın olursa yardım edecek insan çookk.bence ilk başta bunu düşün derim.alırsın gw8i bu gibi konularda sıkıntı çekersin.yamaha alırsan hiçbir sıkıntın olmaz derim.ama tabiki karar senin üstad.bence en önde bu dediklerimi bulundur.pişman olmassın.

bence daha güncel birşey istersen or700trv1 derim.nevale bol.en ufak bir sıkıntın olursa yardım edecek insan çookk.bence ilk başta bunu düşün derim.alırsın gw8i bu gibi konularda sıkıntı çekersin.yamaha alırsan hiçbir sıkıntın olmaz derim.ama tabiki karar senin üstad.bence en önde bu dediklerimi bulundur.pişman olmassın.

piyanist 0606 kardeşim bende v1 var zaten.ilgin için teşekkür ederim

elinde v1 varken almana gerek yok o zaman.o alette rahatlıkla işini görür.v2 yaparsın süper olur.yamahanın yumuşak tuş kullanımından sonra gw8 in sert basımlı tuşlarına alışman çok zor olur.saygılar..

bende yamaha a1000 var ben tuşe yüzünden değiştirmeyi düşünüyorum sırf başka hiçbir sıkıntım yok

.ses seçmekte hiç zor değil bir sürü yöntem var.Piyanolar,Gitarlar,Synthler,world,Türk oriental sesler vs............[/QUOTE]

murhen hocam yanlış anlaşılmasın ses secılmesı rtm secılmesı zor diye söylememın sebebi,,,or 700 tr de,,,ses sececeğin zaman misal sax bastıgında ekranda karsına 10 adet ses cıkıyo ve seslerin karsısında tuş var,,,

gw8 de ekran bakalıt küçük ekran olduğu için,,user proğramdan 8 adet ses kayıt edebildiğin hafıza tuşları var onlardan secebiliyosun,,8 adet kayıt ettiğin ses tuşlarından hangi seslerin oldugunu ezberlemen gerekir,,,iyi bilmen gerekir,,,ben bunu demek istedim

gw8 or 700tr ikisininde biribirinden üstün özellikleri var,,,ses olarak gw8 daha üstündür,,polifonısı ve ses gücü daha yüksek,,,saygılar

1.
Seslere hızlı bir şekilde ulaşmak için crusor(yön)tuşları ile ekranda performance yada userı bulup enter dediğimizde sesler liste halinde ekranda belirir.istediğimiz sesi crusor yada Value tekerleği ile görüp enter dediğimizde o sesi seçmiş oluruz.sağa crusor performansta iken +-value ile büyük harflerle hızlı bir şekilde geçebiliriz.

2.yine crusor tuşları ile önce performası bulmamız gerekir.ardından on/off'a bastığımızda bankalarda sıralı hazır 10 ses kullanabiliriz.bu sesleri kullanmak istediğimiz ritimlerle yazabiliriz.Her bankaya 10 ses yazabiliriz.yazmak istediğimiz sesi Favorite basılı tutup önce banka seçerek.örn( bank sonra 1e)tıkladık.otomatik olarak on/off'a geçecek ve sıralı sesler kullanıma hazır olacaktır.(0-1-2-3-4-5-6-7-8-9)da ve 1.bankada yazılı sesleri bu tuşları seçerek kullanabiliriz.sesleri on/off'a basılı tutarak istediğimiz bankada numaralandırabiliriz.Örn:Bağlama sesini 2.bankın ilk sırasına atacağız.Bank ardından 1e tıklıyoruz.on/offa basılı tutup istediğimiz numaraya sesi yazıyoruz.ve oradan çağırıyoruz.2.bankın ilk sesini 0'a kaydederiz.

3.ekranda crusorlar permormansta iken enter dediğimizde sağa-sol crusor ile preset yada usera geçip on/off'a bastığımızda sıra halinde bankalardaki sesleri isim ve numaralarıyla görürüz.üstte bank numarası alttada sesler ekranda belirir.istediğimiz sesi enter deyip kullanabiliriz.bankları sağ-sol crusor tuşları ile seçebiliriz.

4.Ekranda sağ crusor işareti performansta iken on/off ardından numerice basıp istediğimiz sesi numarasını yazarak çağırabiliriz.eğer numaralar karışırsa.0 tuşunu kullanarak temizler ve tekrar istediğimiz sesi seçeriz.

5.Yazmak istediğimiz sesi ve ritimi seçip write tuşuna basarız.ekranda karşımıza Style-performance-System başlıklarını göreceğiz.crusor tuşları ile style tıkladığımızda yazmak istediğimiz ritmin ismini ve sol altta One touch yazısı ile yanında boş bir kutu görünecektir.yön tuşları ile bu kutucuğa ulaşıp -+Valueyi sağa çevirip( V)doğruluyoruz ve enter'a tıklıyoruz.istediğimiz ritim ve sesi birlikte kaydetmiş olduk.artık kullanacağımız ritmi seçtiğimizde usb importun yanındaki one touch düğmesine bastığımızda kullanmak istediğimiz ses direk tuşlarda olacak.

kesinlikle amatör bi alet değil bunu bil. roland hiçbi zaman amatör yada yarı profesyonel alet yapmadı zaten yarı profesyonel diye bi şey olmaz ama yamahanın çok amatör aletleri var, bence 2 aletide dene çal hangisini seversen gw8 kesinlikle yarı profesyonel bi alet değil

ben daha önce roland kullanmıştım, daha öncede belirttiğim gibi sanki rolandın soundları daha güzel geldi bana .
tabii elimde gw 8 olmadığı için kafamda netleştiremiyorum aradaki farkı.elinde gw8 olan arkadaşların demolarıyla bir fikir sahibi olabilirim diye düşünüyorum.
saygılar

ahmet hocam,,burada ben ve arkadaşlar herkes ayrı ayrı fikrini söyledi,,tabi buradaki paylaşmak yardımcı olmak adınadır,,ama herkesın duygusu düşüncesi farklıdır,,sizin duygunuz düşünceniz nasıldır bilemiyoruz,,insanlar birbirinin beğendiği şeyleri beğenmeyebiliyolar,,

not:hocam yasınız büyük benden,,tabiki sizde biliyosunzda yanlış anlamayın,,nasihat gibi oldu biraz ama öyle anlamayın,,,sadece burada baskalarının duygu düşüncesiyle hareket değil değerlendirme deneme yapıp kararnızı ikisinide deneyerek yapın anlamındaydı,,
bundan sonrası size ortasını bulmak kalıyo,,,saygılar,,,