çooooook acil yardim lütfenn.....:((

baybozkurt

Moderator
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA800
Mrb trakya müzik ailesi ve üstadlarım.İçinden çıkamadığım bir sorunum var.Kafayı yemek üzereyim.Lütfen yardım edin.Ben a1000 kullanıyorum evimde amatör olarak.6 ay öncesine kadar xp yüklü masaüstü pc imde disket sürücüsü ile midi,pad,ses,ritim yükleyip orguma taktığımda görüyodu disketi.Masaüstünü satıp 3 ay önce notebook aldım.2 gün öncede MITSUMI diye japon malı harici usb disket sürücüsü aldım.Orgumda sağlam çalışan disketi çıkarıp bu disket sürücüye takıyorum disk biçimlendirilmelidir uyarısı veriyor ve biçimlendirirsem flopynin içerisine girebilliyorum.Bu işlemi yapıyorum.Nevale kopyalamayıda hiç takılmadan sorunsuz yapıyor kopyaladığını kotrol ediyorum ve daha sonra çıkarıp orguma taktığımda flopy kısmına geçtiğimde org ERROR DİSK uyarısı veriyor.Disketi orgta biçimlendirip pc ye takıyorum pc yine bu disk biçimlendirilmelidir diyor.Formatlama yaparken FAT ve 512byte ayırma boyutu seçili.İşletim sistemim win 7 bu arada.Nerede yanlışlık var anlayamıyorum.Çok saçma bir durum.Yardımlarınızı bekliyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: çooooook acil yardim lütfenn.....:((

.
harici usb disket sürücülerde bu problem çok sık görülmektedir. O sebeple masaüstü bilgisayarının disket sürücüsünü kullanmanı tavsiye ederim.

evet harici disket sürücüsünde sorun yaşanıyor bilgisayardaki disket sürücüsünden yapman lazım onun farklı bağlantı entegresi var orda yapman lazım harici de kısıtlı

Her şey iyide kardeşim yazıyı neden kırmızı ile yazdın zaten konunun başlığında acil diye belirtmişsin tabi senin bileceğin iş ama normal renkle yazarsan daha güzel olur.

win 7 den xp ye geç sorun düzelir... istersen xp kurulu bi notebook ta deneyebilirsin..

Abim Xp yüklü masaüstü pc ye bağlayım attım ritim,ses ama yine görmedi org.İşletim sisteminden değil heralde.Win98 bulucaktım nerdeyse biyerlerden.Geri vermedim aldığım kişiye bir çaresini bulurum diye.Kafama takılan şu olay.Farklı çipler kullanılıyosa bu elektronik yada org tamircisinde kasaya takılan floppylerden götürüp uyumlu hale getirilemez mi?..:(

Xp kurulu masaüstü pc ye bağlayıp attım ritim-set ancak yine okumadı.Nerdeyse win98 bulacaktım etrafta ama değil heralde işletim sisteminden.Peki bir yolu yokmudur bunun.Ben geri iade etmedim ürün çalışıyor diye.Birde elimde normal floppy sürücüde var.Usb floppy ile bir elektronik tamircisi yada org tamircisine götürsem uyduramazlarmı?İzmirdede oturduğum için bor müzik gibi tüm org satan tamirci ve servisleri biliyorum.YArdımcı olan üstadlardan allah razı olsun...