arkadaşlar genel olarak "çin malı" önyargılarımızı kırmamız lazım."çekik gözlüler"diye tabir ettiğimiz çinliler dünya ekonomisini ele geçirdiler.şimdi amerika filan hikaye dünya ekonomisi çinin atacağı adımlara ve hareketlere bağlı.şuda bir gerçekki artık çinde üretilmeyen bir şey yok.ama şöyle düşünmek gerekir ki;adamlar 1 lirayada kalem yapıyor,10 lirayada kalem yapıyor senin isteğine göre.sen geçmişte gidip o 1 liralık kalemi alıyorsun elinde kalıyor ve böyle bir önyargın oluyor tabi ki normal bi durum

sizin alman malı dediğiniz opel ww parçaları nerede üretilip geliyor!evinizdeki elektronik malzemelerin içini açın bakın made in chine yada prc yazıyor.korg 55 ve 500 modellerini orada üretti.çünkü bu modeller dar bütçeye ifade ediyordu ve çinde işçilik de ucuz olduğu için korg kar imajını yüksek tutmak için bunu yaptı.Allah aşkına türkiye ne yaptı onu söyleyin!!!size bir örnek vereyim.ben yaklaşık 2 ay önce sıfır GEELY marka otomobil aldım marka çin.geely 3 sene önce volvoyu tamamen satın alan ve piyasaya yeni giren bir araç.yollarda görmüş olabilirsiniz ec7 yazar ve emgrand olarak bilinir mersedesin bir modeline benziyor.bu araç avrupa güvenlik testlerinden beş üzerinden 4 almış durumda.baktım ki kendisine araba demediğim dacia logana 28 bin tl diyorlar üstelik araba bomboş bir kaç özellik var sadece.aldığım araca baktım full+full hemde 25 bin tl'ye aldım.gören 35-40 bin tl arası sanıyor aracın motor toyota,şase ve kaporta volvo...bizim ülkemiz ne yaptı?sadece yıllarca bizim gibi kerizlere kuş grubu şahin,doğan,serçe gibi araçları kakalayarak birilerini zengin etti.yanlış anlaşılmasın benim de 3 kez şahin aracım oldu uzun süreler kullandım,hakir gördüğümden ötürü demiyorum ama gerçek bu ne yazık ki.
öpemediğin eli bükeceksin arkadaş...