çin malı pa 800 yorum...

çin malı al kardeş ne farkedecek, pa800 ün orjinal malzemesinden daha dandik olacak değil ya..

Cevap: çin malı pa 800 yorum...

Bencede orijinalinden sağlam olabilir çinliler çok ilerlediler:)

çin malı olmayan ne varki,çinliler herşey el attılar,büyük firmalar bile çinliller herşeyi ucuza mal ediyolar diye artık çine yönlendiler,valla çin malı pa 55 tr ve pa 500 tr kullanmış biri olarak çinlilerin işciliğine helal olsun diyorum :),

o kadarda adi değil arkadaşlar,herşeyin kalitesi para ile artar,çinlilere basarsan parayı onlarda kaliteli yaparlar,adamlar çinlilere ucuz malzemeden yap diyosalar çinlilerin ne suçu var bu işte,çinliler kalite parası alıpta kalitesiz malzeme yapmaz tabiki,parasına göre çalışırlar,artık sadece çinde değil bu heryerde böyle,

kısacası çinlilerin bu ucuzluğu dünya ekonomisini altüst etti zaten, :),

bir de şu var,o kadar para verecekseniz eğer ilerde bişey olursa sadece masrafınız çok olur,
o kadar parayıda sağlam bişeye yatırın derim,

yaw nerdeymiş arkadaş bu 1500 tl ye pa800 çin min farketmez alayım ben hemen ya varmı harbiden bu fiyata yoksa boşa mı konuşuyoruz

arkadaşım aletin fotosunu çek koy siteye millet görsün çok merak eden var
pa 500 ler içinde çok şey söylediler ama iran başta olmak üzere bütün pa 500 ler maşallah 800 gibi ya bizi pa 3xçıktı alsınlar diye kazıklıyorlar ve işin içinde bunlar keriz parasını yeriz sihniyeti var.

saygılarımla bakıyorum son pa 500 durumu ne olacak

arkadaşlar üzerinde made ın china yazan her ürün çin malı değil...bunlar gerek yurt içinde gerekse yurt dışında fason olarak üretilip çin malıymış gibi piyasaya sürülüyor.sıfır almış olduğum çin üretimi pa 50, italyan malı pa 80 den daha kaliteli ve sağlam çıktı...pa 80 in kasası deforme olduğu halde pa 50 daha taş gibi...italyan malı dediğimiz korglar bile bir iki tamirde vida yerleri çatlıyor işin gücün yoksa kasayla uğraş dur...ben sıfır olarak m1,i30,pa50 ve pa80 kullandım...kullanım pratikliği ve sesler güzel,ama malzeme inanılmaz derecede kötü...roland ve yamaha markalar malzeme olarak daha sağlam...fakat ne yazık ki bu markaların pro serileri çok pahalı...ne yapalım elimizdekilerle idare edecez...bu arada yeni düğün sezonu tüm arkadaşlara hayırlı olsun...bol kazançlar dilerim...

KORG'un diğer modellerini bilmem de malzeme olarak YAMAHA benim beklediğimden iyi çıktı.Malezya malıydı sanırım ama öyle fazla sorunlu bir alet değil bildiğim kadarıyla.Yine de pa800'ü özellikleri üstün olduğu için tercih ettim.pa800'e alternatif model gelebilir iki yıl içinde.İşte o modelde de aynı boyayı kullansalar güzel olur.Çünkü kasa olarak pa800 daha sağlam gibi geliyor bana pa80'e göre.Boya filan dökülmüyor en azından.Cihazını kollamak isteyen arkadaşlara birkaç öneri:

1. Cihazınızı daima kendiniz taşıyın.Ekran yere gelecek şekilde koyanlar veya çöp torbası gibi atanlar olabilir.Özellikle düğün sahiplerini işlerinize pek karıştırmayın.
2. Rutubetli ortamlar cihazlar için oldukça zararlı.Bunu unutmayın.
3. Kasanın temizliğini on beş günde bir de olsa ihmal etmeyin.
4. Hoparlör ızgaralarında toz biriktirmeyin.
5. Eğer sehpa kullanıyorsanız ve kollarda orgun aşağı kaymasını önleyen geniş tırnaklar varsa onları yalıtkan bant ile kaplayın ki cihazda iz bırakmasınlar.
6. Düğünden önce cihaz kuruyorsanız o arada cihaz toz yemesin diye üzerini ince bir örtüyle örtmenizde fayda var.
7. Orgunuzu son seste kullanmayın ve kaparken de sesin çeyreklik kısımda olmasına dikkat edin.Çünkü açarken herhangi bir ses patlaması olmasın.
8. Markası ne olursa olun her org regülatör ile kullanılmalı.Özellikle de kenar mahallelerde...
9. Aletin giriş-çıkış kısımlarında usb bellek veya jack unutmamaya çalışın.Sonra bir yere dokunup kırılabilir.
10. Düğünde su, bira... gibi içecekleri diz hizasından yüksek yerlere koymayın.Döküldüğünde cihazlara ciddi anlamda zarar verir.

Bir markanın lisansı ile Çin'de üretimek ayrıdır, Bir markanın kopyasını Çin'de yapmak başkadır.

Lacoste markası birçok ürününü Türkiye'de ürettiriyor. Türkiye'de üretilen modellerini daha ucuza satmıyor. Üstelik ülkemizde üretilen çeşitlerin etiketlerinde "Made in Turkey" yazıyor diye kimse markayı eleştirmiyor. Biliyor ki arkasında Lacoste güvencesi var.

1990'lı yıllarda özellikle büyük spor markaları ürünlerini önce Kore'de ürettirmeye başladılar. O zamanlar Kore malı olanlara aynı muamele yapılıyordu. Kore zenginleşip işçilik ücretleri artınca Malezya'ya sonra da Çin'e kaydı. Ancak hiçbir kaliteli marka kalitesini üretildiği ülkeye göre değiştirmez. Önce kendi standartlarını koyar. Sonra ilgili ülkede koyduğu standartları yakalayacak fabrika ile anlaşır. Üretilen ürünler kalite kontrolden geçer, sonra tüketiciye ulaşır.

Bu bağlamda Korg'un İtalya'da ya da Çin'de üretilmesi arasında kalite farkı yoktur. Eğer Çin'de üretilenin fiyatı düşük ise o ürün sahtedir. Ya teknoloji hırsızlığı yapılmıştır ya da sadece dış görünüşleri benziyordur. Ancak asla orjinalinin kalitesini veremezler.

Pa800'ün kasa kalitesi konusunda seleflerine göre bir düşüklük varsa bu yeni üretüm trendlerinden kaynaklanıyordur. Sebebi üretildiği yer değildir. Korg daha çok özelliği sunarken fiyat konusunu dengelemeye çalışıyorsa, kalitesinden ödün vermeden iki şekilde yapar.

İlki, işçilik ve transport ücretlerini düşürür. İkincisi ise, göreceli olarak kullandığı hammaddelerin standartı düşürmeden ucuz olanlarını temin etmeye gayret eder. Bu derecede elektronik desteği olan cihazın bu aksamlarını önceki modelden kalitesiz yapması demek marka değerini yerle bir etmek anlamına gelir.

Dünyada kendini ispatlamış bir markanın sahtelerinin çıkması normaldir. Normal olmayan sahteyi orjinalle aynı kefeye koymaktır.

Ben Pa800'ün Pa80'den çok daha kaliteli olduğunu görebiliyorum. Tuşlarına dokunduğum anda farklı geldi. Pitcbend'i bile farklı. Görebildiğim tek kusur, plastik kasanın tasarımında ovalleştirilmemiş yerler var. Plastik gövdenin renk seçim yanlış. Mesela piano black bir kaplama olsaymış, şu anda fiyatı ile orantılı bir gösterişi olurdu.

Saygılarımla.

Bir markanın lisansı ile Çin'de üretimek ayrıdır, Bir markanın kopyasını Çin'de yapmak başkadır.

Lacoste markası birçok ürününü Türkiye'de ürettiriyor. Türkiye'de üretilen modellerini daha ucuza satmıyor. Üstelik ülkemizde üretilen çeşitlerin etiketlerinde "Made in Turkey" yazıyor diye kimse markayı eleştirmiyor. Biliyor ki arkasında Lacoste güvencesi var.

1990'lı yıllarda özellikle büyük spor markaları ürünlerini önce Kore'de ürettirmeye başladılar. O zamanlar Kore malı olanlara aynı muamele yapılıyordu. Kore zenginleşip işçilik ücretleri artınca Malezya'ya sonra da Çin'e kaydı. Ancak hiçbir kaliteli marka kalitesini üretildiği ülkeye göre değiştirmez. Önce kendi standartlarını koyar. Sonra ilgili ülkede koyduğu standartları yakalayacak fabrika ile anlaşır. Üretilen ürünler kalite kontrolden geçer, sonra tüketiciye ulaşır.

Bu bağlamda Korg'un İtalya'da ya da Çin'de üretilmesi arasında kalite farkı yoktur. Eğer Çin'de üretilenin fiyatı düşük ise o ürün sahtedir. Ya teknoloji hırsızlığı yapılmıştır ya da sadece dış görünüşleri benziyordur. Ancak asla orjinalinin kalitesini veremezler.

Pa800'ün kasa kalitesi konusunda seleflerine göre bir düşüklük varsa bu yeni üretüm trendlerinden kaynaklanıyordur. Sebebi üretildiği yer değildir. Korg daha çok özelliği sunarken fiyat konusunu dengelemeye çalışıyorsa, kalitesinden ödün vermeden iki şekilde yapar.

İlki, işçilik ve transport ücretlerini düşürür. İkincisi ise, göreceli olarak kullandığı hammaddelerin standartı düşürmeden ucuz olanlarını temin etmeye gayret eder. Bu derecede elektronik desteği olan cihazın bu aksamlarını önceki modelden kalitesiz yapması demek marka değerini yerle bir etmek anlamına gelir.

Dünyada kendini ispatlamış bir markanın sahtelerinin çıkması normaldir. Normal olmayan sahteyi orjinalle aynı kefeye koymaktır.

Ben Pa800'ün Pa80'den çok daha kaliteli olduğunu görebiliyorum. Tuşlarına dokunduğum anda farklı geldi. Pitcbend'i bile farklı. Görebildiğim tek kusur, plastik kasanın tasarımında ovalleştirilmemiş yerler var. Plastik gövdenin renk seçim yanlış. Mesela piano black bir kaplama olsaymış, şu anda fiyatı ile orantılı bir gösterişi olurdu.

Saygılarımla.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum ...herkesin düşüncesi farklı görüşlerinizi ortaya katarak bi sonuca varırım umarım...