Simdi ben uzun suredir klavye caliyorum ama muzisyen degilim gunumun cogunda baska isle istigal ediyorum sorum su ki youtubeda amza gibi ustadlari yada trakyali buyuk.ustadlari izliyorim ozellikle pigmentu cok iyi kullanan ve de orgdaki butun tuslari kullanip cok sesli muzik calabilen ve tus ve.pchbent.kombinasyonunu.mukemmel.yapan ustalar var burdada eminim.boyle sayisiz nice ustalar var onlari izlemek.biseyler.ogretior ama bu sefer de kendi caldigim kotu geliyor orgtan soguyorum acaba izlemeyi birakmalimiyim.ne tavsiye edersiniz tesekkurler simdiden
Merhaba. Klavyesever.. senin gibi müziğe tutkuyla bağlı ama profesyonel olmayan birçok kişi benzer duygular yaşıyor. Ustaları izlemek hem büyüleyici hem de bazen moral bozucu olabilir. Ama bu ikilemi doğru yönlendirirsen, seni orgdan soğutmak yerine daha da bağlayabilir.
İzlemenin sana kattıkları..
Teknik gözlem: Özellikle pigmentu ve pitch bend kombinasyonlarını ustaca kullananlar, çalma stilini geliştirmene yardımcı olur. Müzikal vizyon: Çok sesli yapı kuran ustalar, müziğe bakış açını genişletir.
Orgdan Soğuyor olabilirsin.. Ama bırakma..
Kıyaslama tuzağı: Ustaların yıllarca süren emeklerini birkaç dakikalık videoda izleyip kendini karşılaştırmak, adil değil. Sabırsızlık: Günlük hayatında müziğe sınırlı zaman ayırabiliyorsan, gelişim doğal olarak yavaş olur. Bu da “ben kötü çalıyorum” hissini doğurabilir. Mükemmeliyetçilik: Her tuşu kullanmak, her geçişi kusursuz yapmak gibi hedefler seni yavaşlatabilir.
Ne Yapmalısın?
İzlemeyi bırakma, ama bilinçli izle.
Her videodan bir teknik seç: örneğin “bugün pitch bend geçişini deneyeceğim.” Ustaları “öğretmen” gibi gör, “rakip” gibi değil.
Kendi gelişimini belgelemeye başla.
Kısa videolar çek, arşivle. 3 ay sonra dönüp bakınca ne kadar ilerlediğini göreceksin. Küçük başarıları kutla: bir geçişi düzgün yapmak, bir ritmi doğru oturtmak gibi.
Kendi tarzını oluştur.

..
Senin gibi düşünen biri zaten müziğin özünü yakalamış demektir. İstersen birlikte bir “haftalık gelişim planı” çıkarabiliriz: teknik egzersizler, ritim çalışmaları, pitch bend uygulamaları gibi. Böylece hem ustaları izlemeye devam eder, hem de kendi yolculuğunda sağlam adımlar atarsın.
Saygılar..
(imla lütfen)