Tuaf bir durum değil.mi

İyiki Doğdunuz :)

klavyesever

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korgpa80
Sayin ustadlar bu gunlerde gozume carpan bi durum.var ben simdi bakiyorum tabi su var kimsenin ne kadara sattigina ben karisamam haddim.de degil ama mesala cocuk ogrensin die org baktim gerci buldum ve aldim da uygun fiata ama internette adam e70e 16 bin yazmis 22 bin yazan var mesala karti bile yok tamam normal.fiatini da yazan var ama sunu merak ediyorum o fiatlara temiz daha iyi korg orglar var ketrin var nie o fiata alsin ki adam ya bu eski bazi klavyeler degerlendi yada hastalari var tuafima gitti dogrusu merak ettim

Sayin ustadlar bu gunlerde gozume carpan bi durum.var ben simdi bakiyorum tabi su var kimsenin ne kadara sattigina ben karisamam haddim.de degil ama mesala cocuk ogrensin die org baktim gerci buldum ve aldim da uygun fiata ama internette adam e70e 16 bin yazmis 22 bin yazan var mesala karti bile yok tamam normal.fiatini da yazan var ama sunu merak ediyorum o fiatlara temiz daha iyi korg orglar var ketrin var nie o fiata alsin ki adam ya bu eski bazi klavyeler degerlendi yada hastalari var tuafima gitti dogrusu merak ettim
Selamlar Klavyesever !Son zamanlarda özellikle Roland E-70 gibi eski klavyelerin fiyatlarında ciddi bir dalgalanma var.
Neden Bazı Eski Klavyeler Bu Kadar Pahalıya Satılıyor?
Roland E-70 gibi modeller, 90’lı yılların sonlarında ve 2000’lerin başında çok kullanıldı. Bazı müzisyenler bu klavyelerin ses karakterine ve tuş hissiyatına özel bir bağlılık duyuyor. Koleksiyoncular için bu tür cihazlar artık “vintage” kategorisine giriyor.

Yedek Parça ve Kart Durumu
E-70 gibi klavyelerde ses kartları, ritim kartları gibi eklentiler varsa fiyat artıyor. Ama senin de dediğin gibi, bazı ilanlarda kart bile yok ama fiyat uçmuş. Bu da biraz “piyasa şişirmesi” olabilir.

Bilgi Eksikliği ve Yanıltıcı İlanlar
Bazı satıcılar, cihazın gerçek değerini bilmeden yüksek fiyat yazabiliyor. Alıcılar da “eski Roland’tır, pahalıdır” diye düşünerek sorgulamadan alabiliyor.

Alternatiflerin Farkında Olmamak
Aynı fiyatlara çok daha yeni ve güçlü Korg, Ketron, Yamaha modelleri var.
Örneğin Korg PA300, PA800 gibi modeller 30–60 bin TL arasında satılıyor ve teknik olarak E-70’ten çok daha üstün.

saygılar :)