madde 1: Legatoyu kaç kişi biliyorda sen eksikliğini buldun. Uluslararasında böyle bir hata duymadım. Sound edit menüsünde mono işaretinin altında legato işareti var. Basınca işleme giriyor. Sen çıkan sesteki legatoyu beğenmiyorsan motif Xf veya korg kronos alacaksın.
madde 2: Org satılırken maxxsin kayıt anında devrede olmadığı, mp3 çalarken olduğu belliydi ve kitapta yazılana aykırı bir durum sözkonusu değil.( Bana göre de bu konuda mantık hatası var. Tersi olmalıydı. Yani eksiklik sayılır. Düzeltilse daha iyi kayıt olur.)
madde 3 :Ritimdeki kanallardan istediğimi maxx dışına alıp maxxi ritimin unsuru(registire) halinde kullansak daha iyi olabilirmi.(Dikkat ederseniz öneri)
madde 4 :Aynen, sizin bahsettiğiniz mp3 maxxli, kayıt maxxsiz kötü planlanmış.Bari digital çıkışta maxx devrede olsaydı...Oda atlanmış (buda hata değil istek)
madde 5

a'nın eski serilerinden sesler aldığımızda ve 3x'e attigimizda tüm effect'lerin ayari bozuluyor ve ses kullanilmaz hale geliyor. bu konuda uyum sorunu var.(Efekt sayısı, ses sayısı ve hacimi, user ve performans sayısı değişmiş orgda bu kadar uyum sorunu çok normaldir. Firmalar diğer türlü hiç gelişemez. Efekt ve userleri kendiniz ayarlayacaksınız.)
(-pa'nın eski serilerinden sesler aldığımızda ve 3x'e attigimizda tüm effect'lerin ayari bozuluyor ve ses kullanilmaz hale geliyor. bu konuda uyum sorunu var.
ses surgulerinde hata var.
kullandigimiz sts'lerin geçişleri oldukça yavaş.
şimdilik aklıma gelenler bunlar, ayrıca legato olayı gercekten cok bozuk ses igrenc bir hal alıyor.
6-A-ekran dokunmatik hassasiyeti parmakla almıyor.
pa 800 gibi olsa yeterli ama nafile tırnak değmeden almıyor bununda düzelmesini beklerim.
B-mp3 volum sürgüsü bazen çalışmıyor ileri geri birkaç defa oynayınca aklı başına geliyor.
C-mikrofon bağladığımızda pa 800 deki kadar bile performans alamıyoruz.burada sorunlar var mutlaka..
7-vehbi abi bende parmakla tırnaktan biraz daha fazla baskı yapınca algılıyor ama sende oyle degil mi. yoksa benim anlattigim gibi oldugu icin mi sikayetcisin, ikiside ayni seviyede olsun diye mi.
8-Vehbi abi mp3 sürgüsü tamamen yukarı kaldırılmadıkca devreye girmiyor. Bunu bende yaşıyorum.
9-ben pa 800 gibi parmak dokununca algılamasını istiyorum.
tırnakla dokununca iyi olmuyor ekran aşınıyor.
10-pasta girişinde mp3 çalmaya çalışıyorum basıyorum ses yok..
ileri geri çırpınıyorum belli bir süre sonra algılıyor çalışıyor...
orgu ilk açtığımda deneyip hazırlasam sorun olmayacak ama unutuyorum.)
Burada 5-10 arasında mp3 player çalarken volüm sürgüsü bazen devreye geç giriyor haricinde hata gözükmüyor. Ekran tırnak sistemi mükemmel çalışıyor bana göre.(Daha hassaslaştırılsa iyi olur)
madde 11-Bana göre en büyük sorun sound sorunudur. Pa3x alıyoruz diğer düşük modellerinden soundu daha iyi olsun diye alıyoruz ama tam tersine pa800 ve 2x'e göre ses daha kötü. Pa3x de ses çok güçsüz ve sesler tiz çıkıyor. Bu ses filtresini gözden geçirmesi gerekiyor.(Bu konu yoruma açıktır. kişiye göre değişebilir)
Bana göre hata var ama biz o hataların hangi bölümlerde olduğunu bile tespit edemedik. Zira kullandığımız alanlar sistemin % 5 şi bile değil.....Korg her zamanki gecikmeli de olsa yeni ossla birlikte geliştirilmiş ses ve ritimlerle kullanıcıları memnun edecektir. Edemezse gelecek yıl yamahanın yeni çıkacak wav altyapılı orgunu hep bereber kullanırız.