Bk5 - Problem??

• Konbuyu başlatan VolkanB
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 50
  • Görünümler : 9K
Cevap: Bk5 - Problem??

bk-5 tesisatta denedim rtm ler off be dedim manyak geliyodu süperdi neyse bi akşam düğünde çaldım arkadaş oldum oldum dirildim sanırım komprosor ayarları ile ilgili idi yav sese yuklenınce rtm gidiyo salon sahibi yanıma geldi bu orgun sesi niye cıkmıyo dedi :) bu yenı aletlerde komprosormıdır nedır moda ettıler pa600 dede aynı illet bişi ne yapmaya calişiyolar anlamiş deyilim teknoloji daha kötüye gidiyo yada biz ayar cekemiyoz .....

Basit düşünüyorum; Bunlar ciddi maliyet harcanan ciddi ürünler. Dolayısı ile belli bir mühendislik arge çalışması ile test aşamasından geçiyor. Ve birşey dikkatimi çekti. Her gelen ekstra şey için bilmediğimiz için önce eleştiriyoruz fakat sonrasında görüyoruz ki tam tersi Bir durummuş esasında iyi de birşeymiş. :) Şu sıkıntıları esasında bk5 soru cevap kısmına yazsak daha iyi olur en azından rolanddan cevap gelir herkes bakar öğrenir. :)Ama işte ancak birisi konu açtığında aklımıza geliyor az önce benim yaptığım gibi :)

Kompresör yanlış kullanılırsa sıkıntı yaratabiliyor. Aslında çok zorda değil ama ilk başta kavramakta güçlük çekilebiliyor. Tabii ki her yeni teknoloji bize fayda sağlaması için fakat bu efekt katları ne kadar iyi çalışıyor orasını bilemem. Yeri gelmişken bilmeyen arkadaşlar için temel olarak kompresörün üzerindeki parametrelerden bahsedeyim. Belki daha bilinçli ayarlamalar yapmanıza yardımcı olur.

Attack - kabaca kompresörün, sinyal threshold seviyesini geçince ne kadar hızlı devreye gireceğini belirler.
release - sinyal seviyesi threshold seviyesinin altına düşünce ne kadar sürede devreden çıkacağını belirler. Ortalama değerler daha doğal etkiler verir.
ratio (oran)- sinyal threshold seviyesini geçince, uygulanacak azaltmanın oranıdır. 3:1 oranı demek, sinyal threshold seviyesini 3 db geçtiğinde, çıkışa 1 db olarak gönderilmesi demektir. Bizim cihazdaki oranlar sanırım ters yazılmış.

threshold'u anlatmama gerek kalmadı sanırım. eşik seviyesi kısaca.

Burada güzel olan bir multiband kompresöre sahip olmamız. Yani bas, mid ve tiz'lere ayrı ayrı müdahale edebiliyoruz.

Benim sorunuma gelince, ekrandaki dalgalanmadan kastım, görüntünün bir anlığına yana doğru bir kaç milim kayması yada kopyalanması gibi. Yani sarhoşlar çift görür ya, aynen öyle :) Voltajdan bu şekilde bir dalgalanma olacağını sanmıyorum. Ekran ışığınıda zaten biraz kısık kullanıyorum. Bu arada az öncede cihaz dondu. Kapatmak zorunda kaldım. Seslerdeki volume olayı klavyenin sağında, yani upper kısmnda oluyor. Genelde aynı performans seslerinde oluyor. Bu performanslar sizinde kullandığınız performanslar, synth seslerinde ve 4tel elektrolarda sık oluyor.

Kompresör yanlış kullanılırsa sıkıntı yaratabiliyor. Aslında çok zorda değil ama ilk başta kavramakta güçlük çekilebiliyor. Tabii ki her yeni teknoloji bize fayda sağlaması için fakat bu efekt katları ne kadar iyi çalışıyor orasını bilemem. Yeri gelmişken bilmeyen arkadaşlar için temel olarak kompresörün üzerindeki parametrelerden bahsedeyim. Belki daha bilinçli ayarlamalar yapmanıza yardımcı olur.

Attack - kabaca kompresörün, sinyal threshold seviyesini geçince ne kadar hızlı devreye gireceğini belirler.
release - sinyal seviyesi threshold seviyesinin altına düşünce ne kadar sürede devreden çıkacağını belirler. Ortalama değerler daha doğal etkiler verir.
ratio (oran)- sinyal threshold seviyesini geçince, uygulanacak azaltmanın oranıdır. 3:1 oranı demek, sinyal threshold seviyesini 3 db geçtiğinde, çıkışa 1 db olarak gönderilmesi demektir. Bizim cihazdaki oranlar sanırım ters yazılmış.

Burada güzel olan bir multiband kompresöre sahip olmamız. Yani bas, mid ve tiz'lere ayrı ayrı müdahale edebiliyoruz.

Benim sorunuma gelince, ekrandaki dalgalanmadan kastım, görüntünün bir anlığına yana doğru bir kaç milim kayması yada kopyalanması gibi. Yani sarhoşlar çift görür ya, aynen öyle :) Voltajdan bu şekilde bir dalgalanma olacağını sanmıyorum. Ekran ışığınıda zaten biraz kısık kullanıyorum. Bu arada az öncede cihaz dondu. Kapatmak zorunda kaldım. Seslerdeki volume olayı klavyenin sağında, yani upper kısmnda oluyor. Genelde aynı performans seslerinde oluyor. Bu performanslar sizinde kullandığınız performanslar, synth seslerinde ve 4tel elektrolarda sık oluyor.

Ok. Benim ekranda sadece kontrast düzeyi yarım saniyelik değişip düzeliyor senin ki ile farklı birşeymiş. Zaten hiç önemli birşey değil. Belki yapmışsınızdır ama birkaç sorun yaşadığın için fabrika ayarlarına dönüp güncelleme yazılımlarını ilk'inden itibaren sırayla tekrar yükleyebilirsin. ;)

Benim sorunuma gelince, ekrandaki dalgalanmadan kastım, görüntünün bir anlığına yana doğru bir kaç milim kayması yada kopyalanması gibi. Yani sarhoşlar çift görür ya, aynen öyle :)

Valla dediğin gibi LCD ekranda kayma varsa bu tasarımdan kaynaklanan bir sorundur..

Niye dersen,özellikle statik elektrikden kaynaklı (insan vücudunda biriken yada bahsettiğim nötr hattındaki kaçak voltaj) LCD ekran kaymalarını kendi çalıştığım elektronik sistemlerde gördüm..

Çözüm olarak LCD ekranın donanım olarak reset pini vardır ve bu uç genel olarak işlemci veya vdd hattına bağlıdır..Aşırı bir gerilim dalgalanması veya statik bir durumda bu reset ucundan Reset yerki buda düzgün şekilde olmazsa ekranda kayma,yatay hatta ortaya kadar normal,ortadan sonra 1 piksel dikey kayma veya tamamen karışık karakterler gibi durumlara yol açar..

Çözümü normalde Vdd ucundan reset ucuna bir direnç vardır ama bir kondansatörde vardır..Ya bu kondansatör hiç yok yada değeri çok küçük olabilir..

Kesin bundandır demiyorum ama LCD ekranlarda bu olayı çok gördüm..Belki başkalarınada faydalı olabilir diye bahsetmek istedim..

Alper şimdi dikkat ettim sendeki kontrast olayıda oluyor bende :)

Mesut hocam, bu cihazlar adamı elektronik mühendisi yapar. Korg'lada artık master yaparsın :)

Alper şimdi dikkat ettim sendeki kontrast olayıda oluyor bende :)

Mesut hocam, bu cihazlar adamı elektronik mühendisi yapar. Korg'lada artık master yaparsın :)

Hehe hadi canım sende..Allah' a şükür bugüne kadar hiç sorun yaşamadım dermişim PA900 aldığım gün elimde patlarmış..:) Aman Allah korusun..

Bu arada ben Roland ile başladım arada sadece PA80 geçişim oldu,yani benim Korg deneyimim sadece 4 yıl..Sonuç olarak Roland ın sesi Korg un pratikliği söz konusu ama sonuçta her 2 markayıda çok severim..

Bu arada yaşadığınız problemi mikser vs. başka bir alete takılı olarak yaşıyor olabilirsiniz..Çünkü mikser ve amplifikatör yada kasa pc gibi aletler topraklı fiş ile bağlanırlar ki toprak hattı yoksa fişin toprak ucunu bant ile izole edin..Çünkü genelde bizim elektrikçiler toprak hattı çekmeyip direk toprak ucunu nötr hattına şöntlerler..Buda nötr hattındaki gürültünün direkt olarak klavyenin şasesine kaçması demektir..

Evet bu olabilir. Çünkü dediğiniz gibi hatta bir sürü zımbırtı bağlı. Elektrik olayını deneyip, birde resetleme yapıcam, düzelmezse artık tünele doğru gidicez.

Teşekkürler.

Hatta mümkünse klavyeyi 12v bir akü ile çalıştırmayı deneyin diyeceğimde şimdi onu beceremez bide klavyeden olup bana ekşirsiniz..Sadece kendi adaptörü ile deneyin..

Hepinize hayırlı geceler diliyorum,ee bende çalışayım biraz.. :)

Merhaba arkadaşım senin dediğin ekrandaki o arada sırada kayma siliklik bendede oluyor ilk başta kafama baya taktım sıfır alette bu nasıl olur diye ama sonradan takmamaya başladım voltajdan değil bence bize o konuda maalesef hasarlı bir roland geldi:) ama inan garantiye de vermek istemiyorum ::( senin ses kesilme olayına gelince bende yaşadım ayı sorunu hatta bu konuda başlık bile açmıştım roland ses kesilmesi diye, mürhen abimizin seslerinde özellikle elektro bağlama 4 telde falan oluyor daha doğrusu mürhen sarmacının seslerinde oluyor onuda aşmış oldum sesler mono'ya dönmesinden kaynaklanıyormuş poly2e çevirdiğinde tekrar düzeliyor:)

Evet onu bu sabah bende keşfettim ama seslerin monoda olsa kesilmemesi lazım. Sonuçta otadı alabilmek için mono olması gerekiyor. Çok acayip bir durum, inşallah polyfonik ayardan başka bir çözümü vardır.

Bu alana bir cevap yazın...