bk 5or da RİTİMLERDEN memnunmuyuz ???

Cevap: bk 5or da RİTİMLERDEN memnunmuyuz ???

arkadaşlar ROLAND GW8 arıyorum acil.YAMAHA OR 700 V2 PLUS İLE TAKAS YAPACAĞIM.

çok ilginç, bildiğim kadarıyla yamaha or 700 v2 plus roland gw-8'e göre çok iyi. neden acaba roland gw-8 ile takas düşünüyorsun? çok ilgimi çekti sorma ihtiyacı duydum.

arkadaşlar pa500tr yi örnek vererek söze başlamak isterim,pa500tr ilk çıktığında hiçkimse almazdı ve uzak dururdu,nevale set sıkıntısı var diye ritim sıkıntısı var diye,
yapılan paylaşımlar paylaşılan setler pa500tr yi aniden birden ayağa kaldırdıki gün geçtikçe paylaşımlar dahada artıyor,

bk5 i bizzat dinledim,kitlerini ve seslerini özelliklerini araştırdım,
herşey çok güzel ve başarılı bence sadece zamana ihtiyaç var,
bütün yeni çıkan orglarda böyledir,ilk başlarda biraz sıkıntı olur set sıkıntısı olur zamanla paylaşımlarla yapılan yazılan ritimlerle dahada güzelleşir,tabi kullanıcı sıkıntılarınıda göz ardı etmemek gerek

bk5 konusunda roland tr ye çok görev düşüyor,roland tr de gerekli çalışmaların sözünü veriyo,bk5 kullanıcılarına sadece roland tr ye biraz anlayış gösterek zaman verilmesi ve destek verilmesi çok daha doğru olurki roland tr çalışmalarını moralli ve daha istekli yapabilsin diye düşünüyorum,roland tr ye iyi çalışmalar ve çalışmalarında kolaylıklar dilerim

Roland yıllardır yapılan feryadları duydu ve de böyle bir cihazla tekrar piyasaya döndü.Roland firması kendi resmi websitesininde bizim dilimizde versiyonunu yaptı, ki ben sürekli takip eden birisi olarak buna ayrıca sevindim.ayrıca bk5 için çok detaylı ve dolu bir tanıtım süreci başlattı.taahhüt ettiklerinide birer birer gerçekleştiriyor eksiksiz olarak.ben pek hoşlanmadım bu kadar çaba karşısında yapılan bu tür yorumlardan açıkçası.boşver Roland Türkiye sen bak keyfine isteyen istediğini alsın.elimden geçmeyen marka kalmadı nerdeyse ama evimde V synth gt ve Fantom X8 var neden acaba :D

ben söyle yorumliyabilirim busamania

aleti aldik ama suan hicbirimiz yapilan ritimlerle programa cikamiyoruz cok sayida eksiklikler var rolandtr ye sözümüz yok zaten onlar zaten elinden geleni yapiyorlar
ayda 5 ritim yayinliyacaklar hicyoktan rolandtr bize destek veriyor

ilk etapta dügüne yönelik yani bir orgcunun dügünlerde en cok kulandigi ritimler yapilsaydi yorumlar cok farkli olurdu

bizde gelen programlarimizi red etmek zorunda kalmazdik

ama sunu söyleyim ben zanetmiyorum elestirilerin rolandtr ye karsi oldugunu bence bk5 alanlar birazda ritimsiz kalacak korkusu oldugundan dolayi yorumlar yapiyor bende dahil

saygilarimla

Sayın roland yetkilileri..
Yaptığınız çalışmaları takdir ederek izliyorum. Bk-5 için verilen tanıtım ve öğretim çalışmaları çok güzel. Bu orgun güzel yerlere geleceğini düşünüyorum. Ancak..
Şu anda bk-5 ritimlerinden bana göre sadece 2.4 kasik_EMO ve oryantal ritmi düğün için kullanılabilir durumda çiftetelli ve bayon yetersiz kalıyor normal halay ritmi hiç yok
Biz düğünde çiftetelli bayon halay çalıyoruz. inanın çok zorluk çekiyoruz.
Orgu kötülemek istemiyorum güzel org ama ritim konusunda bizlere daha çabuk yardımcı olabilirseniz seviniriz zira hafta sonu yaklaşıyor. forumda roland a ait ne kadar eski ritim varsa onlardan araştırıyorum. Çoğu arkadaş öyle yapıyor.

hocam işleyin aleti ritm yazın kullanın.kitaplarını incelemiştim arap ve türk kitleri gırtlağına kadar dolu.ayrıyetten micro edit olayıda var cihazda kemik vuruşları falan değiştirip güçlendirebilir ve hatta seslerini açıp kısabilirsiniz.ya korg alıp yüzyıllardır piyasada dönüp duran aynı kıytırık ses ve kitleri kullanacaksınız ki sound hiç gür değil, ya sabredip azcık daha kaliteyle buluşacaksınız ya da kendiniz etraflıca bi elden geçirip mevcut nevaleleri işinizi göreceksiniz.bu kadar saldırı ağır bence...

Ben aleti ilk alanlardanım alet şu haliyle bile her türlü programı kaldırabilecek kapasitede sadece çiftetelli biraz zayıf kalıyor EXR-46 ritimlerini BK-5 ritimlerinden daha kullanılabilirliğine kesinlikle inanmıyorum çünkü bende tamamen dolu EXR-46 var. Rtimleri ile olsun sesleri ile olsun BK-5 in yanından bile geçemez. O sözünü ettiğiniz aletlerin en babasını kullanan arkadaşlarım, bu işi yutmuş hocalar alete şu haliyle gerçekten hasta oldular. Daha iyi ritimler olsa kötümü olur? çok çok iyi olur ama bu işi yapacak olanlarıda sıkboğaz etmenin bir manası yok. Bu kadar uygun fiyata böylesi bir cihazı bulup, sonsuz destek sözüde alınca demekki böyle oluyor. Ben şu anda düğünden çıkıp geldim ve bu yorumu yapıyorum. Programım müthiş dolu ve eğlenceli geçti hemen hemen her yöredende çalıp söyledim hiçte zorluk çekmedim bu anlamda böylesi bir aleti bize sunduğu için ROLAND TÜRKİYE' ye sonsuz teşekkür ediyorum ve daha güzel şeylerin olacağına inanıyorum...

şu an piyasada 2000 - 2300 tl aralığın da parasını hak eden tek klavye or 700 v2 plus. dünya kadar ritim ve ses sağlamlık dersen o da cabası 5 yıllık modern usb li bir org. 15 yıllık pa 80 e okadar para vermek mantıklı değil al or700 ü bk 5 oturunca tekrar bk5 e dönersin....

sana katiliyorum murator

2 ci el temiz pa1x bile bulunyor hata 100 euro üzerine verip pa800 bile var burda almanyada
pa80 1600 tl korgpa500tr de 1100 euro

sonucta arkadaslar para veriliyor bedava degil 2000 tl de öyle kücük bir rakam degil yukarda saydiklarimdanda alabilirdik
piyasaya ürün gelmeden reklamlarda cok övüldü hemde bir pa800 karsilastirildi demeki söyle diyemeyiz( ne bekliyorsun 2000 tl ye)
ve ben sunuda söyleyim gercekten bk-5 cok iyi yerlere gelebilecek bir org onun icin ben diyemiyorum ne bekliyorsun............

kaldiki roland bk-5 ritim konusu üzerindeki ritimlerle almanyada bir dügüne cikacak kapissitede degil suan
belki burda farkli dügünler yapildigi icindir en önemli ritimlerden birkac örnek vereyim topal oyunhavasi, cepki halayi,baba gibi 9/8, hizli kolbasti, ankara oyunhavasi v.s

simdi arkadaslarin bazeleri diyebilir saydigim ritimler yeterli diye isterseni rumba ritiminlede oyunhavalarini calarsiniz

gerci ritimler yeterli olsaydi bukadar bk-5 kulanicilar yorum yazmazdi

ben denedim exr46 ini bayon ritimlerinin bazelerini düzgün okuyor bu dedigim ritimde bir usta tarafindan yapilmis ilk önce saygilarimi sunarim en azindan hizli oyunhavalari icin simdilik kulaniyorum dünde gw8 den birkac ritimini denedim
sebep görmüyorum neden kulanmayim diye bu gibi orglarada ustalar mükemel ritimler yazmislar ritimer ile bk5-ritimi omasida gerekmiyor

sizde deneyin en azindan bayonlari belki isinize yariyan ritimler bulursunuz

saygilarimla

Moderatör tarafında düzenlendi:

BK5 için lütfen biraz SABIR...............