arastirdim pa600

Cevap: arastirdim pa600

tyros 4'e wav looplar atılabiliyo zaten.. loop gitar olayını bilmiyorum ama tırnak, pena seslerini de barındıran gitar sesleri ile de gerçekçi gitar akompanyaları yazılabiliyor tyros 4 bu tarz gerçekçi sample'ları çalabilir..yeter ki uğraşılsın:)

yamaha psr950 de saydıgın özellikler var ama bildigim kadarı ile 64 mb hafıza yeterli olacak mı ? Ama tyros 4 de bu özellik yok 1 gb hafıza var. Özelligin olması tek basına işe yaramıyor destekleyici özelliklerde lazım hafıza gibi

Sizin için o yeni özellikler önemli olmayabilir ama reform niteliğinde değişiklikler vede diğer markalarda bu saatten sonra uymak zorunda kalacak.....

Ayrıca ramın özelliği bizim gibi farklı sesleri kullananlar için önemli,,,Batı müziği yapan yerlerde orgun sesleri yeterli...Ramda şöyle böyle.....

Öte yandan konuda verilen örnekte korgun pa 600 de yaptığı gibi diğer markalarında mesela Yamahanın da ucuz modeldeki bazı özellikleri çok daha pahalı modele koymayabileceği anlatılmak istenmiştir. Tyros 4 den daha iyi olduğu değil....

Moderatör tarafında düzenlendi:

inşallah pa600 tozu dumana katar..özellikle sample konusunda.. bu cihaz bunu başarırsa belki a2000'in expansion pack programını kullanıcıya açarlar ne dersiniz:) bu adamlar ketron daki gibi "çoook eski ses kartı kullanılıyo, siz bunu edinemezsiniz" de demezler herhalde:):)

tyros 4'e wav looplar atılabiliyo zaten.. loop gitar olayını bilmiyorum ama tırnak, pena seslerini de barındıran gitar sesleri ile de gerçekçi gitar akompanyaları yazılabiliyor tyros 4 bu tarz gerçekçi sample'ları çalabilir..yeter ki uğraşılsın:)

Loop olayı davul için dediğiniz gibi tyros2-3-4 ve pa 600-800 3x de var ama la minör-do maj-s7b9 .....sonsuz akor bastığımda ve farklı hızlarda vaw kaydedilmiş gitar eşliği yapılabilirmi....Hali hazırda ketron Audya dışında yapabilen ritim bakslı org yok....

Moderatör tarafında düzenlendi:

hocam sol elde basılan akorların midi olarak bir karşılığı olması lazım bu yüzden onların wav olduğunu düşünmüyorum ( yanıla da bilirim) tempoyu değiştirince de akompanya hızlanıyor değil mi? sorunun cevabı evetse muhakkak midi tabanlıdır o akompanyalar, bunu da şöyle yapıyorlar; çook güzel bir clean gitar düşünün bu gitarın bütün sesleri kayıt edildi mi, sonra ya çok kalın ya da en ince oktavlara pena seslerini alt teller üst teller olarak kayıt ediyolar..ritim kayıdın akor sesleri ve o ritimde elin yaptığı hareketlere göre pena seslerini de kayıt ediyolar..iiiişşşte gerçekçi bir gitar akompanyası:):)

hocam beni yanlış anlama dediğiniz gibi gerçekten wav da olabilir dediğiniz akompanyalar..
elinizde bu tarz bir ritim varsa bana orgtan "song" kayıdı yaparak yollarmısınız WAV olarak değil ama SONG olarak çünkü o zaman daha iyi öğrenebilirim, ketron, roland g70, kontakt'ın gitar vst lerinde böyle yazılıyo da gitar akompanyaları onlar da loop muş gibi geliyor..uzun oldu kusura bakma

hocam sol elde basılan akorların midi olarak bir karşılığı olması lazım bu yüzden onların wav olduğunu düşünmüyorum ( yanıla da bilirim) tempoyu değiştirince de akompanya hızlanıyor değil mi? sorunun cevabı evetse muhakkak midi tabanlıdır o akompanyalar, bunu da şöyle yapıyorlar; çook güzel bir clean gitar düşünün bu gitarın bütün sesleri kayıt edildi mi, sonra ya çok kalın ya da en ince oktavlara pena seslerini alt teller üst teller olarak kayıt ediyolar..ritim kayıdın akor sesleri ve o ritimde elin yaptığı hareketlere göre pena seslerini de kayıt ediyolar..iiiişşşte gerçekçi bir gitar akompanyası:):)

hocam beni yanlış anlama dediğiniz gibi gerçekten wav da olabilir dediğiniz akompanyalar..
elinizde bu tarz bir ritim varsa bana orgtan "song" kayıdı yaparak yollarmısınız WAV olarak değil ama SONG olarak çünkü o zaman daha iyi öğrenebilirim, ketron, roland g70, kontakt'ın gitar vst lerinde böyle yazılıyo da gitar akompanyaları onlar da loop muş gibi geliyor..uzun oldu kusura bakma

Audyayı teknik olarak inceleyin ve demoları dinleyiniz...(ketron bu işi 2001 yılında ürettiği Sd1 modelinde kısmen uygulamıştı, Audyada geliştirdi)

sd1 modelinin ritimlerini xd9 da okuyordu ordan biliyorum hocam(xd9 kullanıyordum da) o ritimleri ben inceledim ve size anllatığımı yapıyorlardı..sanırım pa3x kullanıyorsunuz gerçekten merak ettim..zahmet olmazsa -çok az 4 mezurluk bir song kayıdı bile işime yarar- kayıt edip gönderirmisiniz bana..bunu öğrenmek istediğim için rica ediyorum sizden

sd1 modelinin ritimlerini xd9 da okuyordu ordan biliyorum hocam(xd9 kullanıyordum da) o ritimleri ben inceledim ve size anllatığımı yapıyorlardı..sanırım pa3x kullanıyorsunuz gerçekten merak ettim..zahmet olmazsa -çok az 4 mezurluk bir song kayıdı bile işime yarar- kayıt edip gönderirmisiniz bana..bunu öğrenmek istediğim için rica ediyorum sizden

Korg o işi yapamıyor.Nasıl kaydedecem..

Y.dışındakilerin ben sample miktarını çok önemsediğini düşünmüyorum. Onlar için orgun sound kalitesi, eşlik kapasitesi akor çevrimleri vs. daha önemli. Dolayısıyla sample miktarını yüksek tutmaları bu yüzden olablir. Çok da bir maliyet değil sonuçta. Adamlar sesin 16 bit mi 24 bit mi olduğu ile daha çok ilgileniyor. Biz ise kaç tane daha zurna sesi atabiliriz'in derdindeyiz.

yurt dışındakiler tabi sample olayı ile ilgilenmiyo onların sesleri aletlerin romunda var biz türk müziği sesleri için sample larla uğraşıyoruz nadiren batı sample larla ama sanmıyorum yabancıların ilgilendiğini belki kaliteli gitar falan atarlar alete ama onlar şanslı kendi sesleri aletlerde hazır