Adalet Sizsiniz Yerini Buldu

• Konbuyu başlatan hakbil
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 5
  • Görünümler : 2K

hakbil

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korg 2x pro
yetenek sizsisiniz yarışmasının inannın bende düainlerinden oldum bilgi sayarda geçmiş proğlarını izleyorum ve bu günde seyrettim.hak adalet yerini bulmuş.

inanın şu bir gerçek memleketimizde hakikaten çok yetenekli vatandaşlar varmış
gurur verici bi olay..
ikincisi bu tür yarışmalarda halkımız duygusal davranıyor sanki biraz adalet yerini bulmuyo gibi bir durum çıka biliyor karşımıza ....mesela

darbuka çalan bilal tamam yetenek diyelim ama ..finale taşınacak bir yetenek değildi.finale taşındı tamam birinciliğe oynayacak bir yetenek hiç değildi...
çünkü finallerde öyle yetenekli grupları ve kişi eledilerki onun için darbukacı seçilseydi yani ben kahrolcaktım...
mesela 10 parmak piyano çalan küçük bir çocuk vardı bence yetenek o
eğer yoğun çalışırsa seneye birinciliği zorlar gibime geliyor....
ama kalbime taht kuran bir yetenek vardıki o çocuk gönlümün birincisi oldu...küçük maykıl ceksın:) yetenek o geleceği parlak ..şimdiden hayatını kurtardı gibime geliyor.efendi ezik bu çocuk ayakta alkışlanır...

şimdilik aklıma gelenler bunlar...
kazan gençler emeğinle kazanmıştır hak yerini bulmuştur güle güle harcasınlar.;)

Böyle yetenek programlarını eleştirmeye gerek yok..
Amaç sadece programı yapanların para kazanması!
Kendini buna alet edenler düşünsünler ;)

İnsanımıza gelince anca televizyona çıkınca acıma gibi duyguları ortaya çıkıyor ve o zaman 'Hadi Bilale Yardım Edelim' gibi bi mevzu oluşturuluyor..Ki Bilal bu yarışmaya çıkmadan önce kim böyle birşey düşündü?
Boşa akan kontor paralarını Acun'a kazandırmak yerine daha hayırlı şeylere harcamak gerekmez mi ve televizyon başında boş boş oturup bu programı izlemek yerine zamanımızı daha iyi şeylerle değerlendirmek?..

internetle televizyon arasında pek fark göremiyorum
işin özü demekki şunu bilmemiz gerekiyor herşeyin bir bedeli vardır..
bedelsiz hiç bir şey olamassın hemde hiç o bedeli ama başında ama sonunda ödeyeceksin...

Moderatör tarafında düzenlendi:
vallahi bu zamana kadar bi çok yarışma oldu.popstar 1-2 yok 3 felan filan.buradan tam anlamıyla bi star çıktı diyebilirmisiniz? tabiiki hayır. seyircinin gönderdiği sms ler ile ödül parasını zaten cebe atmış oluyorlar.yani o sözü edilen 500 000 i programmı veriyor? seyircimi? reyting lerden bahsetmiyorum bile...oraya ünlenmek ümidi ile çıkan kişiler program bitişinden bir süre sonra inanılmaz hayal kırıklığı yaşıyor ve bu intiharlara kadar gidebilen psikolojik sorunlara yol açabiliyor.bu tür yarışmalar kanalların reyting ve para tuzağından başka birşey değil...ve şunun bilinmesi lazım türkiyedeki şuan asıl yetenek olarak nitelendirdiğimiz isimlerden hiç biri bu tür yollardan ünlenmemiştir.yeteneği olanlarda zaten bu tür programlarla bu işlerin olmayacağını bildiği için başvurmayı bile gereksiz görüyor...
zaten türkiyemizde at yarıştırır gibi insanları yarıştırıp onların hayalleriyle oynamak bu kadar basite indirgenmişken (o görme özürlü arkadaşın kendini hakikaten bir yetenek olarak görmesine sebebiyet verecek ve onu iddaalı konuşmalar yapmaya itecek kadar-o küçük piyanist çocuğu reytinglere alet edip ağlatacak konuma getirecek kadar) söylenecek fazla sözede gerek yok aslında...

Moderatör tarafında düzenlendi:
birşeyler yazılmaya çalışılıyorda ama burdan bakınca içi boş gözüküyor.
tabiki ortaya ganimet atılıyor ve ganimet paylaşılıyor ..
bir insanın yeteneğini sergilemesi kadar doğal ne olabilirki..
ama tv amainternette böyle bir şansı yakalamış biri olsanız kimmücadele etmez elinden geleni yapmaz allah aşkına objektif düşünün biraz hemen alaşa politikası ben klavye başında (6) saatımı geçiriyorum ama bu değil memlekette olanbiteni görmiyelim duymayalım ...
şimdi yeteneğinisergileyen kişilerin bundan sonra çok çalışıp doğru yerlerde doğru ellerde işlenmesine kendileri dikkat etmeli kendi starını kendi yaratmalı....
aksi taktirde bunun bir çok yarışmalarda yaşanan hüsranlarını izledik duyduk acı verici ...
ailelelere bü yük görevler düşüyor...

bu gün yarışmalardan gelmiş bir çok sanatçı var saymakla bitmez her dalda
araştırır sanız bulur öğrenirsiniz kimse sizi evinizde otururken keşfetmez...

bence hakan denen çocuğun hakkıydı 1. lik, yetenek budur bence...