Yardim lazim

• Konbuyu başlatan SFS
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 7
  • Görünümler : 1K

SFS

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Korg PA800
Merhaba arkadaslar.

Bende pa800 var ve yeni 256 ram taktirdim ama ritim yükleyince dogru düzgün sesler ve ritimler caldirmiyor. Cok farkli setler denedim hepsi ayni. Youtube a yükledim göstermek icin.

Burda bakin: https://youtu.be/y8-MFGAWQco

Ne yapmam gerekiyor?

Inshallah yardimci olursunuz

Saygilarimla
Senol

Cevap: Yardim lazim

Drum percunsionlar yüklenmiş ama sampler yüklenmemiş gibi. 256 MB ram orgu açarken ekran da 256 MB olarak görüyor mu? birde drum kit sayfası 16 sayfadan mı yoksa 8 sayfadan mı oluşuyor? (user drum kit)

evet yaziyor acinca aleti. USER DRUM KIT'e girince 16 sayfa var. Ben okadar anlamam orgdan sadece calmasini bilirim ondan dogru cevapladim mi bilmiyorum :)

Yardim ettigin icin cok tesekür ederim simdilik.

Cihaza hiç format attınmı yada ram deki sample sesleri komple silip yükleme yaptın mı? Bir de kullandığın setler pa800 setleri değil mi? Kilidi kırılmış paralı usb değil değil mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

orga format at full format sonra os yi yukle sonra yükle seti bu olay benimde başıma gelmişti orgun kafası karışmış yanlı yukleme yapıyor drum kitleri de sesleride yanlış yerlere yuklüyor yada tam olarak yukleyemiyor sonra düzelmişti

Arkadaşım sen sadece ritim mi yüklüyosun alete yoksa setmi ? Set yüklerken önce pcden set klasöründe multisample klasörü varmı ona bak.Eğer sadece ritim yüklüyosan ritimde kullanılan bütün kitleri ve sesleri yüklemen lazım.Yani bunu her ritimdemi yapıyor?

Arkadaslar öncelikle yardim ettiginiz icin tesekkür ediyorum..

Simdi böyle yaptim: Format yaptim yeniden os yükledim. Ondan sonra bir kac set indirdim daha ayni problem hic biri olmuyor dogru dürüst. Yani sesler bozuk. Yeni usb aldim oraya yükledim yine olmuyor. Sonra bende EMO USB orjinal var onu taktim o da olmadi o eskiden oluyordu, ama sonra Sound'e bastim Record'a bastim "LOADING PCM" Yazdi ve hersey oldu. Sonra yeni setleri yüklemek istedim yeni usb ile ama hic biri olmuyor. Ne yapmam gerekiyor cözemedim.. Baska fikirler varmi sizde? Ne denemem lazim

Ram arızalı gibi duruyor taktırdığın yere bir başvur. Çünkü bende ilk pa800 ümü aldığım yerde 128 MB ram vardı onu söktürdüm adam gözümün önünde kutusunda ve jelatininde ram açtı taktı daha ilk set yüklemesinde deneme yaparken ram gitti sonra tekrar yeni bir ram taktı çok şükür 1 yıldır tık yok Maşallah.